måndag 31 maj 2010

Nej, Mona .. det är inte Fredrik som är problemet!!

Att Sverige är bland de länder som har högst arbetslöshet bland unga beror .. enligt min uppfattning .. inte på den nuvarande regeringen.

Det är faktiskt ingen som vill ha dem!

De som nu söker arbete, kommer från en skola som inte gjort mycket för att förbereda dem på vad som krävs av dem ute i arbetslivet. En oförsvarligt stor del tror att samma beteende, samma attityd, samma godtyckliga närvaro ska premieras med en saftigt hög lön .. och blir upprört besvikna.

Jag har skrivit om det tidigare ... HÄR.

De unga som får jobb i dag har antingen sommarjobbat och visat vad de går för eller har föräldrar som kan lägga ett gott ord eller känner arbetsgivaren personligen.

Det är ett risktagande att anställa en ung människa i dag .. och det finns gott om "fullvuxna" människor som VET att vad som gäller på arbetsplatsen.

Jag önskar att det inte var så .. och jag önskar att Mona Sahlin kunde tala lika öppet om det här problemet som hon kan om sitt missnöje med Fredrik Reinfeldt.

Om att kyssa en groda.

En vän kysste en groda och var fullständigt övertygad om att det var en prins!

Hon kysste honom länge och grundligt och trots att han blev mer och mer grodliknande, gav hon inte upp.

Till slut såg alla .. utom hon .. att han förvandlats till en stor, pösig padda, men hon var fortfarande överygad om att om hon bara fortsatte med kyssandet så MÅSTE han bara bli den prins han EGENTLIGEN var.

Så kravlade han sig till slut iväg .. till nya, okända, grumliga vatten .. och hon blev fullständigt förkrossad. Först när hon förstått att hon ändå haft tur som inte satt ensam kvar med en massa grodyngel kunde hon erkänna att alla grodor inte har prinspotential.

Du får nog kyssa VÄLDIGT MÅNGA grodor om du vill hitta en prins.

Men hur är det om förhållandet är omvänt?? Om du är en prinsessa och kysser en groda .. kan han då bli prins eller förvandlas han till en helt vanlig kille??

Eller förvandlas prinsessan till en groda???

Om jag var prins eller prinsessa skulle jag nog inte chansa ... för det är inte helt riskfritt att kyssa grodor.

Sjävförsvar?

Självförsvar .. hette det när Israel överöste den instängda befolkningen i Gaza med bomber och granateld i Operation gjutet bly.

Självförsvar .. kallades det när civilbefolkningen besköts med fosforgranater som brände sönder deras kroppar i timmar efter beskjutningen och självförsvar var anledningen till att rasera sjukhus och skolor.

Självförsvar .. var orsaken till murar som skar av människor från vatten, från mark de måste odla och från tillförsel av medicinsk hjälp och livmedelsförsörjning.

Självförsvar .. var också militärer som försvarade Israels "rätt" till bosättningar på palestinsk mark och ..

.. och självförsvar är givetvis skälet till att israelisk militär nu dödat biståndsarbetare och fredsaktivister på Ship to Gaza under deras färd på Internationellt vatten.

Hur kunde det här hända? Varför? Jag är djupt chockad efter att ha läst morgonens nyhetsrubriker och jag väntar på omvärldens reaktioner.

söndag 30 maj 2010

Livet går upp och ner ..

.. det är föränderligt. Ibland är det bara uppförsbacke och det är svårt att orka .. och ibland flyter det fram i stilla mak utan att man ens märker av några större svårigheter.

Vinnarna är de som kan anpassa sig och fortsätter framåt .. förlorarna är de som sätter sig ner och väntar på att få tillbaka en förlorad tid.

Det är likadant för ett helt land. Vi måste anpassa oss till omvärlden, till ekonomin och se framåt i stället för att hoppas på att återföras till en tid som redan passerat. För hur vi än längtar och hoppas så kommer förut aldrig att bli NU och det som känns farligt och fel nu kanske är precis just det som gör att framtiden blir överlevnadsbar.

Syrenångest ...


Syrenerna har slagit ut och det här enorma buskaget är precis där jag går för att hänga tvätt. Det luktar vidunderligt och jag stannar, tar ett steg in bland grenarna, blundar och bara njuter av doften. I skogen har de första liljekonvaljerna öppnat sig och det är fullt, fullt med smultronblom på vårt favoritställe ... naturen överträffar sig själv den här årstiden.
Då är det ju jättekonstigt att jag varje år blir lika sorgsen och låg. Ingenting känns som det är någon idé med och jag är bara trött, trött, trött.
Trött på människor som bara ljuger och bråkar. Trött på att alltid göra samma saker dag ut och dag in och trött på mig själv som inte tar mig i kragen och sätter igång med något.
Varje år när syrenerna slår ut blir jag lika uppgiven ... jag undrar varför???

lördag 29 maj 2010

Ska vi ta en folkomröstning till kanske???

De rödgröna är oense om migrationspolitiken ... OJ, så förvånad jag blir!!!

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill bland annat ha amnesti för de papperslösa invandrare som redan bor i vårt land. Ja, jag har inga synpunkter på det eftersom det inte är särskild svårt att förstå att en del av dem lever under fruktansvärt utsatta förhållanden ..

.. MEN, om vi ger alla amnesti så kommer det väl i praktiken att innebära att nästa omgång papperslösa människor OCKSÅ bör få rätten till amnesti i rättvisans namn och det i sin tur måste ju ge NÄSTA omgång papperslösa ... osv osv osv??

Och då är ju enklaste sättet att få stanna i Sverige att inte ha några papper alls även om man har och då behöver vi inget Migrationsverk heller och då behöver de rödgröna inte längre vara oense och då undrar jag varför jag har en så missvisande rubrik ..

.. för då behöver vi ju självklart ingen folkomröstning??

Fast lite roligt blir det med tanke på att SD i går uttalade sig om att de vill samarbeta med just det rödgröna alternativet. Den här valrörelsen är inte direkt långtråkig!!

Över ett år har gått sedan Operation gjutet bly ..

.. och jag kan inte ens föreställa mig hur den tiden har varit för de isolerade människorna i Gaza.

De första tre veckorna i januari 2009 följde jag rapporteringen från det stängda Gaza där människor bombades, besköts, skadades och dödades .. och jag slutade för gott att tro på den Goda Människan. 21-22000 byggnader raserades, 4-5000 människor skadades och 1300 människor dog .. många var barn.

Som mamma är det lätt att känna den fasa det måste innebära att försöka skydda sina barn i ett sådant inferno, utan att ha någonstans att ta vägen och utan vetskap om var nästa bomb ska brisera. Och som medmänniska var det ofattbart att en hel värld bara passivt tittade på och om någon reagerade så var det bara ord som förpliktigade till inget.

Det som hände då var en skam för alla.

Och sen då? Sedan blev det tyst .. några har försökt påkalla uppmärksamhet för Gazabornas utsatta, desperata belägenhet men ingen vill agera så vad ska vi vanliga människor då ta oss till? Bäst att glömma alltsammans och hoppas att det löser sig till slut ..

Nu närmar sig Frihetsflottan Gazas territorialvatten. En grupp modiga människor som GÖR något för att åtminstone underlätta för människorna i Gaza och för att visa världen behovet av medmänsklighet. Jag hoppas de når fram, möts med fredliga medel och att den humanitära lasten inte beslagtas av Israel.

Jag har en bekant i bekantskapskretsen som är fanatisk Israelvän. Jag har hört ALLT om tunnlar där det smugglas vapen, om självmordsbombare och "Hamas djuriska mordlystnad". Rädsla och fångenskap är en bra grogrund för hat och extremister och Israels bosättningspolitik, murar och vattenstölder göder Hamas med nya rekryter.

Men i Gaza är merparten av innevånarna människor som du och jag .. människor som inte tillåts bygga upp sina hem, skolor, sjukhus eller har rätten till ett anständigt liv i frihet. Det är föräldrar och barn .. precis som vi .. som hålls instängda med vapenmakt utan minsta möjlighet att förändra sin förtvivlat utsatta situation.

Jag följer Frihetsflottan med beundran och oro ...

fredag 28 maj 2010

Det är proffsen som gör ..

.. så att rosorna dör .. skrev Tage Danielsson, en man som vi verkligen hade behövt ha bland oss längre än vi fick.

Och när jag nu läser att Alliansen verkar gå om Oppositionen så tänker jag på hur rätt han hade redan då. För det rödgröna gäng vi har som alternativ i höstens val är fullblodsproffs .. på politik! Men sedan vet de inte så mycket annat ..

.. mer än att de vill göra det som Alliansen redan gör, fast på tre ANDRA sätt som verkar innebära att man pytsar ut några hundralappar på slumpvis utvalda grupper. Pengar som man sedan tar tillbaka på höjd skatt. Dessutom vill man passa på att lösa de globala problemen med miljö och krig/fred på samma gång .. på de svenska skattebetalarnas bekostnad? Och det som man sedan inte kan uppnå enighet om .. blir inte av!

Vad det är får vi inte veta? Vem som ska ta ansvar för vad får vi inte veta .. och det vete sjutton om de vet det själva?? Vad som ska fylla hålen i budgetosten är en hemlighet .. men skatt ska det bli, mycket skatt! Skatt är BRA .. till och med sexigt!!

De rödgröna ska ta tillbaka jobbfrågan och alla andra frågor .. som ska lösas med bidrag eller jobb i Offentlig Sektor. Allt som var dåligt förra valet ska de ta tillbaka men sköta på samma sätt som Alliansen med det undantaget att de slipper ta eget ansvar .. för blir det inte bra så är det inte deras fel.

Är det någon mer än jag som undrar hur många gånger vi ska få höra meningen .. "vi vill men kan inte ändra eller göra något åt det som Alliansen har förstört"??? Exakt samma mantra som Göran Persson körde med när han visste att han lovade för mycket.

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2003574/alliansen-forbi-de-rodgrona
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/nu-gar-alliansen-om-de-rodgrona-1.1112680
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/s-vi-maste-oka-tempot-1.1112763
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/alliansen-forbi-de-rodgrona_4779733.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7202445.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7201311.ab

Har jag häst???

Det pågår tydligen hästräkning i landet eftersom vi fått ett formulär att skriva i.

Har vi häst eller har vi inte häst?

Om vi INTE har häst så undrar man om vi har om någon annans häst hos oss men vill inte veta vems?

Men om vi HAR häst så frågar man inte om någon annan härbärgerar den?

Om jag nu förstår det här rätt så måste hästägaren kryssa i .. "Ja, jag har häst" .. och om nu hästen vistas hos någon annan så måste denne också kryssa i .. "Ja, jag har häst hos mig" .. vilket gör att den hästen blir TVÅ hästar i statistiken, eller hur??

Svensk Myndighetsstatistik upphör aldrig att förvåna mig???

Fysisk aktivitet, terapi och frisk luft ..

.. det finns tillgängligt varje dag om man, som jag, bor långt från allt och mitt i naturen!

Varje dag i ur och skur går vi i skogen med våra hundar .. och hade vi inte haft dom så hade vi förmodligen gått ändå. Det är en stund för fria aktiviteter för hundarna och själva använder vi tiden på samma sätt. Vi planerar eller sammanfattar dagen, har våldsamma politiska diskussioner, ventilerar tidningarnas nyheter, skvallrar, reder upp missförstånd eller går tysta var och en i sina egna tankar.

För det finns ingenstans som det är så lätt att få ordning på stressade eller ledsna tankar som ute i naturen, tycker jag. Sammanhanget gör att det som nyss var en ENORMT stor sak blir liten och överblickbar.

Som små rörliga tält vandrar vi i hällande ösregn mellan droppande granar och tallar med hundar som fnattar hit och dit i sökandet efter nya pinnar, lukter eller spännande ekorrar. På sommaren luktar barren varmt och för tankarna till min barndoms sommarlov och jag kommer ihåg mina barnafötter med solbrända märken efter sandalerna och minns vägen från mormor hem till mina kusiner.

Vi hittar svamp, smultron och ser ormar, hjortar, harar och en eller annan älg. Vi fryser i snöblandade vindar, njuter av sol och vind mot bar hud och andas frisk luft.

Och vi vilar en stund varje dag i den natur som vi är födda till att leva i .. det är det som kallas livskvalitet!!

Och alldeles gratis är det också .. är det inte FANTASTISKT!!

Torka tårarna Anna ..

.. du gjorde ett fullständigt felfritt framträdande!!

Men Melodifestivalen har blivit en Cirkus .. för aldrig tidigare har jag sett så mycket smaklösheter, underlivsjuckanden, gräsliga scenkläder, akrobatiska dansare, gymnastiska krumbukter, påhittiga "överraskningar" och "konstnärliga"upplägg.

Det handlar inte längre om musik från olika länder .. det är show, politik och ett sätt att visa musklerna när det gäller tv-underhållning.

Och ärligt talat .. när det gäller den internationella biten tycker jag inte ens att det är underhållande längre.

torsdag 27 maj 2010

Håhåjaja ..

.. nu ska SSU också ut och testa yttrandefrihetens gränser. Det är förmodligen ett "konstnärligt" projekt???

Gäsp!!

Lars Vilks och SSU .. vilken vacker kombination! Nu undrar jag vilka som kommer härnäst och söker plats i det yttrandefrihetliga strålkastarljuset.

Men vem det än blir .. se till att det handlar om en liiiiten grupp som inte är så vanlig i Sverige och ta inte med några kända chokladsorter eller kreditkort ..

.. för då tar det hus i helvete, i yttrandefrihetens namn!

Familjepolitiken är en glödhet ..

.. potatis i årets valrörelse.

I dag målas Kd ut som konservativa dårfinkar i Expressen och ropen om att kvinnor stängs in i hemmen, förnekas glädjen av ett arbetsliv och att männen uppmuntras till gamla patriarkala beteenden är högljudda och agressiva.

Jag vet inte jag, kanske är det så att vi inte kan bestämma själva, kanske har de fel alla kvinnor som vill vara hemma med sina barn och kanske kan vi inte överblicka följderna av våra egna val utan en fast styrning från Staten. Kanske är det så ...??

MEN .. varför talar ingen om alla kvinnor som arbetar i vården och omsorgen under tunga och underbemannade förhållanden för låga löner och föga hopp om förändring??

Hur roligt är arbetslivet för dem?? Hur mycket längtar de tillbaka till arbetslivet från "sin" del av föräldraledigheten??

Det talas mycket om att familjer väljer att låta mamman stanna hemma bara för att pappan tjänar mer .. och att det därför blir ekonomiskt nödvändigt.

Varför talas det aldrig om att mamman kanske vill stanna hemma för att hennes arbete är så tungt, krävande och glädjebefriat .. och att pappan oftast har ett mer givande arbete??

Det här borde ingå i familjepolitiken ..

.. eftersom det är Staten som är arbetsgivare för den Offentliga Ofantliga Sektorn som ger Sveriges lågavlönade mammor så dåliga arbetsvillkor .. och DET kan vi inte skylla på Kd eller Göran Hägglund!

onsdag 26 maj 2010

Det MÅSTE vara rättvist!!!

Vi lever i ett rättvist land där allt ska vara lika och rättvist, eller hur?

Om det sedan betyder att de uppväxande generationerna får klara sig utan arbete på grund av att arbetsgivarna inte riktigt litar på deras kompetens gör ingenting alls .. huvudsaken är att det blir rättvist!

Det är naturligtvis rättvisare att INTE få full och likvärdig lön än att behöva visa vad man kan för en lärlingslön.

De som arbetar har nu orättvisa skattelättnader gentemot pensionärerna .. det är upprörande! Pensionärerna hade väl också högre omkostnader när de arbetade ... förut?

Så om vi kan minska den klyftan genom att de som arbetar får högre skatt .. då blir pensionärerna nöjda. Då blir det rättvist!!!

Vi svenskar är ett folk som driver iväg men tror att det är resten av världen som gör det .. som Marcus Birro så lysande skriver i dag.

Och vi avstår hellre från allt än nöjer oss med mindre.

Jag och Någon Annan!

Jag och Någon Annan är som identiska enäggstvillingar, bor på samma ort och arbetar på samma ställe med samma arbetsuppgifter. Vi har exakt samma lön och samma netto när skatten är dragen och vi sparar lika målmedvetet för att uppfylla våra drömmar .. men där upphör alla likheter.

Jag är en lite vardagsnära sort som satsar på mitt drömhus, skuldsätter mig upp över öronen, betalar räntor och amorteringar och renoverar, bygger om och investerar i bostaden och trädgården allteftersom jag får råd.

Någon Annan reser och roar sig, skuldsätter sig också upp över öronen och köper det nyaste nya i teknikväg, en imponerande statusklocka och blir vip-kund på de trendigaste krogarna.

Jag planterar mina rötter .. Någon Annan flyger så länge vingarna bär!

Vi är som identiska enäggstvillingar men har olika mål .. visst är det bra att det finns plats för olikheter och möjligheter att uppfylla drömmar?

Men då kan jag för mitt liv inte fatta varför det rödgröna alternativet omfamnar, hyllar och klappar Någon Annan på axeln medan jag får betala fastighetsskatt på min dröm för exakt samma skattade pengar ..

.. och dessutom riskerar att få betala förmögenhetsskatt på hela biddevitten, medan Någon Annan glatt kan spendera vidare???


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/medelklass-far-ny-rodgron-husskatt_4770359.svd
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/manga-i-medelklassen-far-betala-ny-husskatt-1.1111337
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article7188940.ab

Kan du och vill du bestämma ..

.. över ditt eget liv, eller vill du att någon annan tar det ansvaret??

Ju längre fram vi kommer i den här valrörelsen desto mer tycker jag det handlar om politikernas syn på människan som fria individer eller en kontrollerbar massa .. "folket".

I söndagens Agenda pressades Göran Hägglund till det yttersta i jämställdhetens namn. För visst ska vi väl vara jämlika .. helt lika .. ingen ska vara OLIK och alla ska ha samma, helst lagstiftade, möjligheter, skyldigheter och rättigheter .. vare sig vi vill det eller inte!!

Men det finns ett visst förakt för "folket" i kraven på den ABSOLUTA JÄMLIKHETEN. Vi vet inte vårt eget bästa!! Och sett ur den synvinkeln var Göran Hägglunds svar provocerande, djärvt och utmanande ..

"Valfrihet innebär att människor bestämmer själva."

Bestämmer själva???

Kan vi ha det så??

I Kd:s proposition "Från den stora staten till det starka samhället" står det "Bör den enskildes val motarbetas om utfallet inte blir det politikerna önskade?" .. och den frågan sammanfattar ganska väl vad jag tycker det här valet handlar om.

Friheten att få bestämma åtminstone över sig själv.

För ett toppstyrt ABSOLUT JÄMNLIKT samhälle kan också döda all kreativitet, all individualism och alla framtidsvisioner därför att det bara existerar en vision, ett godkänt beteende och en kultur som frodas under statens beskydd och godkännande.

Det blir ett likformat, oengagerat och passivt samhälle där allt som spretar och sticker ut beskärs och tuktas ... och blir ABSOLUT JÄMLIKT och JÄMSTÄLLT!!

Det är ambitioner som ledare har haft för "sitt folk" tidigare, en del har till och med byggt murar för att omvärlden inte ska störa den ABSOLUTA JÄMLIKHETEN .. och vi vet också att det inte fungerar.

Den ABSOLUTA JÄMLIKHETEN är också fullständigt ojämlik .. för VEM eller vilka är de som kan ta sig rätten att tala om för dig och mig hur vi ska leva, tycka och forma våra liv.

Vem ska ha den yttersta makten över ditt liv .. politikerna eller du själv??

tisdag 25 maj 2010

OM det finns spöken ..

.. så tror jag att de är snälla.

I Kalmar har ett spöke blivit ett arbetsmiljöproblem .. och det måste vara ett rejält problem för jag tror inte att frågan om hur man hanterar ett spöke finns med i någon regelbok eller lagtext. Eller det kanske det finns?? I alla händelser så behöver nu ingen från hemtjänsten längre åka ensam på kvällar eller nätter till den kvinna som har det spöklikt obehagligt hemma. Blir det månne en "Lex Gast" av det??

Själv har jag aldrig träffat något andeliknande men en arbetskamrat hade en gång anställning hos en mycket gammal dam med en lika gammal hund. Hunden var kvinnans ALLT och eftersom hon var sängbunden och visste att hennes dagar var räknade så led hon av svår ångest vid tanken på att överge sin vän.

Så tog då livet slut .. hon fick dö hemma och när familjen och bilen med den avlidna lämnade huset var det bara min arbetskamrat och hunden kvar den sista natten.

De sov tillsammans och plötsligt ... så hoppade hunden ner på golvet och sprang fram mot dörren, lade huvudet på sned, gnydde .. och började vifta våldsamt med svansen av glädje. Min kompis satt som en staty i sängen och tittade på hunden .. som lugnade ner sig, tittade väntande mot dörren .. och hoppade upp i sängen och rullade ihop sig vid hennes sida.

Hon var helt övertygad om att det var den gamla damen som återvände för att se hur det gick för hunden och jag hoppas att hon har rätt ..

.. för om det är möjligt, så kommer jag att göra samma sak om jag lämnar en hjälplös fyrfota vän efter mig.

Så om det finns spöken så tror jag de är omtänksamma, snälla och bara vill kolla upp att allt är som det ska!

Vem skulle du själv anställa ..

.. om du hade ett eget företag och skulle anställa någon som hjälp för att hinna med eller för att kunna expandera??

Lönen är given .. men de ansökningshandlingar du får in är högst varierande. Först har du alla som INTE vill ha jobbet, men söker ändå och sedan alla som bor på orter som ligger utom räckhåll från arbetsplatsen .. dem gallrar du naturligtvis bort.

Sedan är mindre än hälften kvar.

Där finns de som gärna vill ha jobbet och lönen, men inte har en aning om vad som krävs och så de som har en aning, men grovt överskattar sin betydelse och vill ha MER betalt .. och de som ägnar en halv A4-sida åt att beskriva sina fritidsintressen .. "jag spelar i ett band och vi repar ofta", "jag rider och tävlar", "idrottar/spelar fotboll och tränar intensivt" och hoppas på att kunna leva på min hobby i framtiden.

Och nu blir jag väl hängd, men där .. tillsammans med dem som vill ha lite erfarenhet inför högre studier eller en helt annan karriär .. har vi de flesta under 23 år.

Slutligen finns det de som arbetat i branschen tidigare och har lång erfarenhet, vet vad som ska göras och KAN göra det.

VEM skulle du välja??

Det ÄR vanskligt att anställa någon som är yngre. Jag vet inte vad som händer i skolan i dag, men många ser det som sin rättighet att twittra, blogga, uppdatera sin facebooksida eller sms:a under arbetstid .. "när de är klara".

Att "vara klar" betyder att man har avslutat ett arbetsmoment och passivt väntar på att få något annat framför ögonen. Det kräver nästan en personlig assistent första halvåret för att få ut full arbetsinsats för full lön.

Jag vet inte vad som händer i skolan i dag, men jag skulle önska att det fanns en utbildning som undervisade i VARDAGSEKONOMI .. där eleverna fick en fiktiv ekonomi .. lön, boende, levnadsomkostnader och fick köpa sina kapitalvaror som bil, tv, teknik samt resor under ett skolår. Det skulle underlätta i kommunikationen med framtida arbetsgivare, minst sagt.

Att man inte kan sticka iväg på sol- och festresa samtidigt som alla andra man känner .. borde vara ett känt faktum när man slutat skolan och eventuellt fått ett jobb.

Det är det inte!

Att man städar upp sin arbetsplats innan man går hem är väl en självklarhet?

Det är det inte!

Av någon anledning har NÅGON ANNAN följt med den nyanställde in på jobbet och det är denne NÅGON ANNAN som ska ta hand om allt som inte hinns med, som är för tråkigt, känns kränkande eller inte passar på något annat sätt.

Det här gäller naturligtvis och lyckligtvis, inte alla under 23-år, men tillräckligt många för att det ska vara rena lotteriet att chansa.

Skulle DU göra det om det var du som betalade avtalsenlig lön? Eller skulle du tycka att det var tryggare med en lärlingsperiod med halv lön för halvt arbete?

Huka dig Obama för nu ..

... laddar de om!!

Det blir bistra tider för USA om de rödgröna vinner valet i höst! Då kommer Sveriges regering "att KRÄVA att USA avvecklar sin kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser".

Vad rädda de kommer att bli då!!

Attans att ingen har tänkt på det här tidigare???

Men Ryssland då??

Äsch .. "vi kan inte diskutera varje enskild militärbas" .. säger Miljöpartiets Peter Rådberg. "USA har ju flest ..."

Så nu vet vi det .. om de rödgröna vinner valet så blir det fred i världen, USA får kriga hemma, Ryssland krigar borta, konsumtionsstopp i Sverige så att andra länder får nöta på jordens resurser i jämlikhetens namn, de globala miljöproblemen löses genom att svenskarna betalar för forskningen genom högre bensin- och transportpriser .. och de RIKA betalar resten medan vi andra arbetar så lite som möjligt för helttidslön??

Eller hur det nu var tänkt????

.. och hela världen blir ljus, vacker och lagstiftat likformad, med undantag för de som bestämmer då förstås.

måndag 24 maj 2010

Värdelöst vetande .. eller andlöst spännande???

I dagens Expressen får vi del två i den andlöst spännande berättelsen om Linda Rosings tatuering!!

Va .. kommer ni inte ihåg den??

Linda tatuerade in sin älskades namn på ena underarmen hos "Stockholms bästa tatuerare" och fick en amatörmässig men ack så uppskattad Basic-autograf med djävuls-svans i klassiskt blått. En sk old fashion kåkfarartatuering.

Nu är tatueringen "uppblåst" med stjärnor och .. ja, var det blommor också?? .. hos en helt annan "Stockholms bästa tatuerare" .. som till och med hade färg!!!

Själva autografen är uppstramad och tillhyfsad och nu ser det riktigt bra ut ... synd bara att den är upp och ner så att bara Linda själv kan se den om hon inte håller armen över huvudet??

Men det kanske är trendigt just nu .. vad vet jag.

Någon annan som sysslar med uppblåsning är Katrin Zytomierska som .. när hon inte skäller ut sina bloggläsare .. gör reklam för en tidning med orden ..

"Det är en ganska smal tidning med hög kvalité som riktar sig till intelligenta och intellektuella människor, så många av er har nog aldrig hört talas om den."

Hoppsan .. där fick vi, alla "IQ-befriade jävla Miffon" som Katrin gärna kallar oss!!

Men för er som i alla fall kan titta på bilderna kan jag berätta att Bingo och Katrin är på omslaget på denna intellektuellt högstående tidskrift.

Om folket fick välja fritt ...

.. så skulle de välja Fredrik Reinfeldt till statsminister, Anders Borg till finansminister, Margot Wallström till utrikesminister, Göran Hägglund till socialminister, Peter Eriksson till näringsminister, Jan Björklund till utbildningsminister och Thomas Bodström till justitieminister .. enligt en undersökning som Expressen gjort.

Ja, det kanske man skulle kunna leva med?

MEN .. varför Thomas Bodström??? Finns det verkligen ingen annan att välja på?? Något mer tillbakalutat än Thomas Bodström finns väl inte i svensk politik och hur ska han hinna ens klistra upp namnskylten på dörren innan han flyger i väg på roligare och mer lönande uppdrag??

I MIN regering får inte Thomas Bodström något utrymme!!!

Maria Wetterstrand känner sig smickrad och skyller Mona Sahlins dåliga siffror på media?? Ja, vad ska hon säga .. hon har ju surfat på och gömt sig bakom Mona Sahlins bristande popularitet hela valrörelsen hittills. Alla obehagligheter och återtagna löften har Mona fått framföra och ta skulden för medan Maria inhöstat omgivningens applåder för .. ja, vaddå??

Jag har haft vänner som Maria .. såna som säger att de alltid står för vad de tycker och alltid säger sin åsikt rent ut .. men när det bränner till så har de egentligen inte så mycket att säga. Det blir någon annan som får stå ensam, ha en åsikt, ta ansvar i ämnet och bli utsatt för allas upprörda ilska. Ibland har jag faktiskt saknat Maria Wetterstrand vid Mona Sahlins sida och det är inte ett gott tecken inför framtida samarbete.

Det är vår politik folk vill ha .. säger Maria.

Tänk jag tror inte det!! Jag tror att människor vill tillbaka till gamla tider när sossarna var sossar och Sverige var som en skyddad verkstad ..

.. och om de rödgröna vinner valet i höst kommer deras politik att bli ett obehagligt uppvaknande för deras väljare.

Men det är ju vad jag tror ....

Längtan tillbaka till det som var ..

I kväll ska vi på föreningsmöte i en privat, men skattefinansierad, verksamhet. En gång i tiden blev vi engagerade för att hjälpa till med att göra skillnad .. men när skillnaden visade sig innebära förändring, då steg paniken och våra sanningar var inte längre önskvärda.

Den här verksamheten hade sina guldår för mer än 10 år tillbaka .. men DÅ var den lönande, den var unik och ganska ensam på marknaden. Men tiderna förändras. NU finns fler, och bättre, aktörer inom området och guldet från statens skattekista flödar inte lika okontrollerat.

Medlemmarna på toppnivå och styrelsen vill inte inse detta .. det MÅSTE bara gå att leva som tidigare med otaliga administratörer, möten och ideologiska samkväm, annars dör "pulsen inom rörelsen". Att det finns ett uppdrag som rör de svagaste i vårt samhälle har man för länge sedan glömt.

Förlustsiffrorna radar upp sig, ekonomin är i fritt fall, myndighetskontrollerna blir fler och tätare efter otaliga klagomål och personalen på utförandenivå får sämre och sämre villkor allteftersom gränserna för hur mycket man kan bryta mot avtalen förflyttas. Däremot så ökar antalet administratörer och chefer på alla nivåer, som isolerar sig och strävar tillbaka till det som en gång var .. men som inte längre finns.

Det här är en verksamhet som satsar allt på att sträva bakåt .. till ett samhälle som en gång var men som aldrig kommer att komma tillbaka. Om all den kraft .. som nu används till att skydda gamla bakåtsträvare, gammal ideologi och gamla idéer som inte längre fungerar .. skulle användas till att anpassa verksamheten till det nya samhället, de nya kraven och människorna som lever i det .. då skulle det finnas en liten chans att få det hela att gå ihop sig.

Men nu är det en koloss på lerfötter som vi ser vackla och ta stöd mot dem som de är satta till att hjälpa .. och när den faller är det de minsta och svagaste som kommer att krossas.

Det är sorgligt att se .. men också intressant att följa och det är därför vi går dit. Det är uppseendeväckande att se hur grovmaskigt skyddsnätet är för de privata verksamheterna inom vård, skola och omsorg .. men förmodligen är det lika illa ställt i de statliga.

Jag läser i dag om de nya siffrorna i skops väljarbarometer som visar att den rödgröna alliansen "rycker ifrån" och förvånar mig.

Är det här ett bevis på samma bakåtsträvande längtan efter en tid som var??

Alla som tycker att Alliansen ser individen före massan, är bättre på kriser, är bättre på att representera Sverige och sköter Sveriges ekonomi på ett tryggare och mer kompetent sätt .. vill de tillbaka till "folkhemmet" Sverige som fanns förr i världen??

En tid som var .. men som aldrig kommer att komma tillbaka!

Men varför ser man inte att det blir fler och fler administratörer, fler och fler chefer på alla nivåer, mer och mer utredningar, mer ideologiska drömmar och mindre och mindre realistiska framtidsvisioner?? Ser man inte att gapet mellan verkligheten och dem som är satta att ta ansvar för dem som lever där, blir större och djupare??

Vill vi verkligen betala det höga pris som det kommer att innebära att ingå i ett socialistiskt vänsterexperiment som står på samma lerfötter som den privata verksamhet som vi ska besöka i kväll ..

.. och som också stödjer sig på dem som de egentligen är satta att stötta???

söndag 23 maj 2010

Jag reser mig och ..

.. gör vågen för Jan Guillou och det är inte något jag gör lättvindigt!!

Jag har haft svårt att delta i debatten om yttrandefriheten som kom i kölvattnet på Lars Vilks framträdande på Uppsala Universitet.

Det är något som inte stämmer .. har jag tänkt, men eftersom hela kultursverige med Expressens ledning i spetsen tagit till brösttoner och pekat med hela handen, så har jag känt mig för liten för att yttra mig. Man kan lugnt säga att jag låtit mig tystas i yttrandefrihetens namn bara för att jag inte kunnat uttrycka mina känslor på rätt sätt.

Såna svårigheter har inte Jan Guillou .. på ett fullständigt lysande sätt pulvriserar han Lars Vilks anspråk på att vara yttrandefrihetens yttersta förkämpe .. LÄS DET HÄR!!

Tack .. Jan Guillou!!!

Till dig som ledsnat på din katt!!

I närheten av vårt hem ligger en större hästgård, nära en mycket trafikerad väg .. ett perfekt ställe att dumpa katter på verkar det vara många som tycker. Genom åren har det varit en hel del katter som lämnats vid vägkanten och jag undrar hur de före detta kattägarna hade tänkt sig den vidare utvecklingen?

Det första som händer är att de bofasta katterna på gården brutalt jagar bort inkräktarna. Även katter som nästan bara är kattungar. De som sedan överlever flykten över vägen .. och det är några stycken som inte har gjort det .. hamnar i det skogsområde där vi rastar våra hundar.

En katt som aldrig, eller mycket sällan, har varit ute förstår inte att det är meningen att den ska försörja sig själv. Och även om den förstod det, så hinner den i alla fall inte skaffa sig så pass mycket skicklighet och erfarenhet så att den kan överleva. Det behövs inte många dagars svält, kyla och rädsla för att bryta ner en katt så mycket att den inte orkar utvecklas till en överlevnadsbar jägare.

Men de dör inte snabbt. Det tar månader av lidande och hunger innan det inträffar.

Den övergivna katten blir bortjagad överallt .. av andra katter, hundar och människor. Den försöker livnära sig på det som finns .. insekter, sopor, hönsmat, talg och fågelfrö.

Det räcker bara till för att förlänga kattens lidande. Långhåriga katter blir hoptovade och får sår när de fastnar i grenar eller annan växtlighet, motståndskraften blir nedsatt av massiva fästingbett och infekterade sår och katten blir allt tröttare och svagare.

Det blir VI som bor här som måste uppmärksamma och omhänderta den katt som någon annan så bekvämt gjort sig av med!

Så om någon umgås med tanken på att släppa ut de katter eller kattungar som ni ledsnat på eller som "blivit över" på en trevlig närbelägen bondgård .. GÖR INTE DET!!

De klarar sig inte själva och det blir jag eller andra som mig, som får betala veterinärräkningen, leta efter ett nytt hem eller vara med när döden kommer som en befriare.

Det är alltid NÅGON ANNAN som får göra det DU är för feg för att göra själv!!!

Är vi ett långsurt folk??

Ännu en Demoskopundersökning har sett dagens ljus och nu är det Expressen som begärt svar på frågan om vem som är lämpligast som statsminister .. Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin??

Sju av tio svarade Fredrik Reinfeldt och var tredje sosse höll med .. det kan inte vara så kul för Mona Sahlin.

Det var inte roligt för Lotta Gröning heller som tycker att väljarna är osakliga och elaka och att Mona Sahlin får ta oförtjänt mycket kritik. Jag kan hålla med när det gäller handväskor, klädsel, kroppsspråk och tonläge .. med det är å andra sidan inte värre än vad Maud Olofsson och andra kvinnor utsätts för, tyvärr. De lysande undantagen är Margot Wallström och Maria Wetterstrand som ses som fullständigt ofelbara, rena och nästan helgonförklarade .. och enligt min privata uppfattning .. nästan olidligt tråkiga.

Lotta Gröning skriver att Mona Sahlin har arbetat hela sitt liv inom politiken och har en enorm rutin .. vi svenskar är bara långsura för att hon en gång för lääääänge sedan missbrukade sitt kontokort!

FY på oss!!

Men bara för att man har jobbat länge i firman och skaffat sig rutiner behöver inte betyda att man är bra på det man gör, Lotta Gröning. Jag kan faktiskt inte hitta någonting speciellt som Mona Sahlin har uträttat eller genomfört bland alla sina olika uppdrag?

Upplys mig gärna, Lotta Gröning! VILKA storverk har Mona Sahlin åstadkommit under sin låååånga tid som politiskt aktiv??? VILKA viktiga förändringar eller beslut bär hennes signatur???

lördag 22 maj 2010

Min kropp finns inte???

Expressen står i dag till tjänst med råd och tips om hur du ska hitta rätt bikini till din kropp!

Jo jag tackar jag, det har jag alltid undrat och jag får direkt 5 tips ..

1. Se till att du köper rätt storlek .. jajamensan, jag är inte HELT korkad.

2. Ha gott om tid och stressa inte .. hmm, njaaa, det var liiite svårare. Jag stressar alltid och har aldrig gott om tid. Om sanningen ska fram så längtar jag mer efter "gott om tid" än en bikini.

3. Gå till en butik som du känner dig bekväm i .. det var nog ett storstadsråd, här finns det ingen butik jag känner mig direkt bekväm i om jag ska prova bikini. Det skulle i så fall vara DYRA butiken som jag inte TÖRS gå in i.

4. Priset är inte alltid det viktigaste .. åjovars, handlar det om tusenlappar så duger min gamla baddräkt ett par år till.

5. Våga utmana dig själv .. yes, yes, yes!! Här ska utmanas .. och då återstår bara att hitta rätt bikini till min kroppsform ...

.. som inte finns??!!

Jag är ganska smal och har midja, men det fattas en hel del både över och under midjan för att jag skulle kunna beskriva mig själv som TIMGLASFORMAD, tyvärr. Men RAK form .. nej det känner jag inte igen? V-FORMAD kropp .. nej det är inte jag och ÄPPELFORMAD är direkta motsatsen.

Vad är jag .. syns jag?? Kan jag överhuvudtaget visa mig ute med den här kroppen? Mina problem är inte heller direkt just de ytor som täcks av bikinityget utan mer de som blir lämnade utanför .. och där fanns det inga tips alls.

Jag läste en annan artikel om Chris Brolin som fyllde upp hängande kinder med Restylane och blev helt nöjd .. trots att det inte syntes mer skillnad än ett leende på bilderna. Men metoden kanske kan fylla i, pressa upp och klämma in det som inte riktigt sitter som det ska på en kropp som min som inte passar någonstans?

Eller så .. vad sjutton, jag skulle ju utmana mig själv .. jag kan ju bada UTAN!!! .. när det är mörkt och alla andra gått och lagt sig eller i poolen på baksidan av huset!!

Lite får de tåla .. älgarna, hjortarna, hararna och igelkotten!!

Storstadsfientlig politik ..??

"S sviker storstan" .. skriver Aftonbladet i dag. Ja, det är möjligt .. i alla fall så ger man sig på de som har egna hus i storstadsområdet på ett oförskämt hårdhänt sätt. De som varit dumma nog att investera i ett boende i närheten av sitt arbete ska straffbeskattas om huset ligger på en plats där många vill bo och arbeta .. alla andra är fria att bo och arbeta var de vill utan särskilda straffskatter på själva hemmet. Dessutom så ska bostaden räknas in i begreppet FÖRMÖGENHET och beskattas en gång till.

Och det är ju bra för oss som bor ute i grönskan som slipper även om vi lyckats lägga rabarber på en herrgård ... som till exempel fd sosse-esset Göran Persson.

"Vår politik är väldigt väl utformad för den vanlige stockholmaren som är en kärnväljare för oss." .. säger skuggfinansminister Östros och menar att politiken har anpassats efter stockholmarnas plånböcker.

"Skuggfinansminister" .. smaka på det ordet! Visst beskriver det Östros på ett perfekt sätt??

Men om nu sossarnas .. och de rödgrönas .. politik är skräddarsydd och anpassad för den vanlige stockholmaren, vad har de då för planer för oss vanliga lantisar och småstadsbor?? DET känns illavarslande för VÅRA plånböcker, tycker jag.

Överhuvudtaget känns den rödgröna politiken illavarslande sett ur min synvinkel. Jag kan komma på mig själv med att längta efter Stig Malm, Birger Schlaug, Kjell-Olof Feldt och Lars Stjernkvist .. politiker som åtminstone skapade en illusion av att de visste vad de höll på med.

Med en rödgrön regering får vi politikerbroilers som bara antar att de vet bäst hur vi ska leva våra liv .. trots att ingen av dem har den minsta aning. Vi får politiker som måste "ut i verkligheten" eftersom de uppenbarligen upplever sina jobb i riksdagshuset som overkliga??

Vi får höjda skatter som ska bekosta de bidrag som vi behöver när lönen inte räcker till på grund av höjda skatter och varor som blir dyrare pga höjda skatter. Vi får höghastighetståg som skär djupa sår i naturen och skapar murar mellan grannar, samhällen och byar .. men som vi inte kan utnyttja fullt ut eftersom inte alla vill åka mellan Stockholm-Göteborg-Malmö.

Vi ska få kortare arbetsdagar med full lön lockas det med .. och det låter ju trevligt och bra .. men det förutsätter ju att ALLA kan arbeta med ALLA arbeten. För om till exempel statsministern .. vill ha kortare arbetsdag, så måste vi ha minst en och en halv .. kanske TVÅ statsministrar!! Men det är kanske den situationen som de rödgröna ser framför sig .. TRE STATSMINISTRAR med fullt betalt och 6 timmars arbetsdag??

Dessutom så kommer kortare arbetstid att kosta skjortan inom Offentlig Sektor eftersom hela biddevitten drivs med skattepengar som VI då måste pynta in. Någon talade om 8 miljarder .. jag vet inte om jag fattade rätt med det lär jag väl få veta innan valrörelsen är över??

Företagare är bra .. men måste kontrolleras så att de inte får för hög vinst. Så där för tycker våra "verklighetsorienterade" rödgröna politiker att vi ska ta ledigt med bibehållen lön och prova på. Om det inte går .. vips, så kan vi börja jobba igen, för jobbet ska vi ha kvar! Suck .. om det inte går?? Vad är det för idé att ens försöka om man har den inställningen .. och vem tar hand om skulderna när det "inte går"?

Merparten av väljarna tror mer på Alliansens förmåga i krissituationer läste jag nyss. Det gör de nog rätt i .. för man måste vara oerhört naiv, idealistisk eller okunnig för att tro på den budget som nu ligger i trasor framför våra ögon medan politikerna far som hala tvålar för att slippa stå till svars eller ha åsikter i någon fråga för alls.

Jag längtar till och med efter Göran Persson ... HAN kunde åtminstone ljuga trovärdigt!!

fredag 21 maj 2010

Thomas Bodström .. mannen som uppfann ..

.. 48-timmarsdygnet har lyckats klämma in ytterligare ett projekt. Inte nog med att han driver en advokatbyrå SAMTIDIGT som han är riksdagsledamot och sitter i styrelser, han hinner också med att vara kyrkopolitiker, ordförande i justitieutskottet och skriva deckare.

Just nu är han fullt sysselsatt(?) med att vinna Stockholm åt Socialdemokraterna .. en uppgift han verkar kunna sköta med vänster(?) hand eftersom han lyckats klämma in en vistelse på Fort Boyard och en inspelning av fångarna på fortet.

Om sossarna vinner valet vill han bli justitieminister SAMTIDIGT som han tänker åka på USA-turné, gästföreläsa på underversitet och skriva ytterligare en deckare.

Visst är det härligt med politiker som tar sitt uppdrag på allvar!

Det tar lite emot faktiskt att veta att det är mina skattepengar som betalar hans lön medan han sysslar med andra inkomstbringande sysselsättningar.

Det tar väldigt mycket emot att se hur illa genomtänkt den rödgröna fastighets- och förmögenhetsskatten slår mot de som har oturen att bo fel. Det vill säga i de storstäder som sossarna nu "tänker ta tillbaka" från Alliansen.

Jag mår lite illa av suget efter "kändisglansen" inom främst det socialdemokratiska partiet, som när det gäller "vanligt folk" vill forma deras vardag genom skatter, bidrag och tvång. Men inte ser det som särskilt förpliktigande att arbeta de timmar de faktiskt har betalt för .. av just "vanligt folk".

Valet i höst är inte en lek som man "vinner", inte en variant av "Let´s Dance" ..

.. utan ett val som kommer att påverka livet för svenska folket under fyra år framöver.

Men det går väl inte upp mot att få vara med i Fångarna på fortet och få gå på kändisfester tillsammans med VERKLIGT intressanta människor.

Tack och lov!! Vilken lättnad!!!

Jag testade Svd:s valbarometer för någon dag sedan. I och för sig är jag helt övertygad om vilken allians jag litar på men det verkade kul att se vilket parti som låg närmast mina egna åsikter.

Döm om min fasa när jag upptäckta att jag var SVERIGEDEMOKRAT??

Och ... KRISTDEMOKRAT???

Med exakt samma procenttal??

Måste jag säga att jag inte berättade det för någon? Nej, jag försökte glömma bort alltihop och låtsas som ingenting.

Nu läser jag i Aftonbladet att det är fler som fått samma resultat som jag. Tack och lov ... det är tydligen fel på själva valbarometern och inte på mig!!!

Hmm .. törs jag släppa ut gubben ..

.. på sin årliga mc-resa med grabbarna???

Göteborgs kommun tänker förbjuda kunder, som bär mc-västar och liknande klädsel som symboliserar gängbildningar med stor andel straffade, kriminella medlemmar, från att komma in på stadens krogar.

Det är väl ett lovvärt försök men går det verkligen att göra så??

Maken och hans mc-gäng har tryckt upp t-shirts åt sig med en klubbsymbol som är MYCKET likt ett annat gäng .. plus ett förvirrat fjäderfä och klubbnamn .. hur går det för dom?? Kommer de att nekas servering i Göteborgsområdet om de inte medför utdrag ur straffregistret??

Jag inser behovet av att markera mot alla former av organiserad kriminalitet .. men är det här verkligen rätt sätt??

Vad ska vi tycka nu då???

Aftonbladet, som räknas som en "röd" tidning som väldigt gärna vill se Mona Sahlin som statsminster, har i veckan visat musklerna och försökt tvinga hovet och prinsessan Victoria att ändra planerna på att låta pappa kungen vandra fram till altaret med dottern.

Argumenten har varit att det är otidsenligt, ett tecken på att en ofri kvinna överlämnas från en man till en annan och att det gäller en blivande statschef som därmed visar sig svag, osjälvständig och ojämlik.

I går berättade Mona Sahlin att hennes äldsta dotter gjort samma val som prinsessan Victoria och låtit sin far föra henne till altaret.

Vad ska vi tycka nu då, Aftonbladet??

Är det okej att en statsministerkandidat har så otidsenlig uppfattning?? Går det verkligen för sig?? Vad säger ärkebiskopen om det här???? Hur ledsen och förbannad blir Lena Melin??

Eller kommer det att äntligen bli tyst nu ...??

torsdag 20 maj 2010

Att förändra verkligheten är ..

.. inte helt lätt att göra på ett trovärdigt sätt vilket våra politiker börjar inse nu när valet börjar närma sig med stormsteg.

Som gräsrot har jag inte mycket att säga till om i de stora frågorna .. men min egen verklighet kan jag kasta mig över och försöka förändra nu när sommaren äntligen kommit. I dag har jag kommit på ett sätt att både förändra min närmiljö och mig själv .. ett helt nytt grepp!!

Vid trappan på baksidan av huset har vi en rosbuske som vuxit, vuxit och vuxit genom åren .. jag tror den planterades 1995? Trappan däremot har bara krympt, krympt och krympt .. vilket har varit en aning opraktiskt och smärtsamt.

I dag klippte jag ner rosmonstret, vilket inte var mindre smärtsamt skulle jag vilja påstå och hela äventyret lämnade intressanta ränder och rutmönster över hela kroppen .. och en trappa som man numera kan gå i. Med tanke på hur tydligt alla gamla kattungeklättringar på mina ben syns när jag blir solbränd, så kommer jag nog att se ut som ett abstrakt konstverk längre fram i sommar.

En ny trend, kanske?

Men nästa gång ska jag nog inte göra om det ifört shorts och linne??

Dessutom vill jag tipsa alla som i likhet med oss hittade torkvindan liggande på marken efter att ha gett upp under snömassorna i vintras ... köp INTE den billiga varianten för 199 kronor och tro att det var den du hade från början.

När jag väl fick upp den visade det sig vara en kort skapelse med tre "armar" som vinglade betänkligt när jag fick för mig att hänga TVÄTT på den??

Den vi hade förut kostar numera 995 kronor!!! Jag kan aldrig tänka mig att den kostade så mycket DÅ .. när det begav sig???

Verkligheten är full av överraskningar!

Den som sa det han var det ..

.. brukade vi skrika ilsket i småskolan när alla andra argument tagit slut och nu försöker Mona Sahlin och hennes allians sig på samma lilla trick.

Fredrik Reinfeldt kallade de rödgrönas budget för "bidragspolitik" .. vilket inte var helt fel tänkt och det limmade fast på ett obehagligt vis. I ett desperat försök att kladda tillbaka det hela på avsändaren har sossarnas partistrateg kläck den lysande idén att kalla Alliansen för "bidragsregering". Och så lysande kändes det, att han av bara farten kom på att de också kunde köra med "arbetslöshetsregering".

Skickligt, eller hur??

Sedan är det ju frågan om de FAKTISKA jobben?? Knivigt, men om nu Mona Sahlin upprepar orden jobb och arbete i varje uttalad mening fram till valet så måste väl "folket" ändå tro att det ska bli nya jobb?? Visst måste de göra det??

Fast ungdomsjobben, som är så viktiga .. som ska komma fram genom trainee-jobb som ska ge dem en chans på arbetsmarknaden som .. hoppsan .. är inom den offentliga sektorn?? Lättnaden i arbetsgivaravgifter som gjort det lättare för ungdomar att få jobb i den privata sektorn ska däremot bort??

Skattefinansierade lärlingsjobb i den offentliga sektorn .. vad kan det vara tro?? Hemtjänsten??? Och hur många kommer att "få in en fot på arbetsmarknaden" där?? Hur många har det som framtidsmål??

Jag är så trött på valstrateger som tror att människor är dumma som spån! Så trött på innehållslösa floskler och slogans??

Tom retorik, spel med våra skattepengar för att få makt, anklagelser och påhopp på motståndaren för att de för en politik som man själv kopierat och kallar för något annat .. tror de inte att vi har någon tankeförmåga alls???

I USA har väljarna ledsnat på de etablerade politikernas valser och underskattande av väljarna. Man har tröttnat på slöseriet med skattepengar, pösande politiker som säger ett och gör något annat och på att alltid få betala för alla felaktiga, illa underbyggda beslut, på allt ointresse mellan valen och på att få tillbaka sina egna pengar i form av bidrag.

Jag har en viss förståelse för det!

onsdag 19 maj 2010

Ännu en KVINNOFÄLLA ...??

Ni skulle se mig nu .. !! Men jag tror inte ni skulle tycka om det. Jag är alldeles slut, utmattad och genomsvettig, trots att jag skalat av mig allt som anständigtvis har gått att skala bort.

Jag eftersvettas kopiöst .. det är jätteäckligt .. och jag försöker bortse från det genom att googla runt helt meningslöst. Ordet Kvinnofälla .. det ger 34.700 träffar medan mansfälla bara ger 6.070, visste ni det???

Kvinnofälla är ett begrepp syftande på förslag som gör det möjligt att kombinera arbetsliv med ett betydande ansvar för hem och familj.
... många kvinnor är så fastlåsta i traditionella könsroller att endast en tydlig statlig styrning kan bryta etablerade mönster. Enligt Wikipedia.

Äktenskapet är en kvinnofälla, delad vårdnad är den NYA kvinnofällan, utförsäkringen är en kvinnofälla och högklackat kan vara både kvinnofälla eller powerredskap. Föräldraledighet, deltider, vårdnadsbidrag och Yoga(?) är kvinnofällor. Flexibel arbetstid är ännu en NY kvinnofälla, kärnfamiljen och samhället likaså och utbrändhet är i sanning en kvinnofälla. Äldreomsorgen, brist på feminism, avsaknad av efterlevandeskydd är kvinnofällor och SMS-lån är ytterligare en NY kvinnofälla. Abort, offentliga sektorn (?), nätbingo, sömnapné, EU, amning och julen är också farliga kvinnofällor.

Hänger ni med??

Nu ska det bli mångdubbelt fler kvinnor i försvaret så då blir förmodligen försvaret också en kvinnofälla och Victoria ställer till med en NY brudfälla som kommer att bidra till att andra hamnar i den NYA kvinnofällan.

Själv har jag precis upptäckt att gräsklippning och diskbråck är en kvinnofälla. En man med diskbråck och en oklippt gräsmatta kan knäcka vilken kvinna som helt .. och precis nu har de knäckt mig!!

Sammantaget har jag kommit fram till att .. om det inte fanns några män, barn, äldre eller arbeten .. DÅ skulle vi ha rationaliserat bort ALLA kvinnofällor och hamnat i det feministiska paradiset!!

.. och NU har jag svettats färdigt och tänker gå och duscha medan Maken halkar in i mansfällan och fixar middagen!

Suck ..

.. jag hade ingen aning om att Aftonbladet hade en så starkt kyrklig inställning. Men det är ju tur att det är några som bevistar landets högmässor ... för här där vi bor är det banne mig inte många som kommer till den närbelägna kyrkan på söndagarna.

Frågan om Victorias val att gå till altaret vid pappas arm är ENORMT viktig för jämställdheten .. därför att det symboliserar ett överlämnande från man till man som är OTIDSENLIGT. Så kan vi INTE ha det! Tänk om alla självständiga svenska kvinnor påverkas negativt av detta och förvandlas till våpiga mähän som klamrar sig fast vid pappa i väntan på en MAN .. det vore ju förskräckligt!!

Men ska sanningen fram så är väl själva vigselcermonin lika otidsenlig. Ursprungligen behövdes den för att slå fast att här giftes gårdar, släkter eller förmögenheter samman med blodsband. Brudöverlämnande var bara en liten del av det som var mer eller mindre ett affärskontrakt med kyrkan som garant för livstids giltighet.

Låt Victoria för all del gifta sig borgerligt om det nu ska handla om jämställdhet och en bild av en stark och självständig kvinna .. Göran Persson brukar vara på hugget när det gäller vigslar, har en viss vana och ställer säkert gärna upp.

För en cermoni som kräver att kvinnan ska klä ut sig till en oskuldsvit, beslöjad, fluffig tyllmaräng eller sidenbakelse ..

.. är väl inte heller något bevis på självständighet, jämlikhet och styrka??

tisdag 18 maj 2010

Mycket väsen om ingenting!!

Aftonbladets ledarsida kokar upprördheten över kronprinsessan Victorias val att låta sin pappa föra henne till altaret.

"Säg nej, Ärkebiskop Arne Wejryd" .. vädjar man desperat!!

"Hon måste gifta sig enligt god svenskkyrklig tradition" .. ropar man upprört!!!

"Det är ett brott mot både svensk tradition och mot Svenska kyrkans vigselordning!" .. utbrister man panikslaget.

"Så gick det inte till när kungen och Silvia gifte sig för 30 år sen. Varför ska det gå till så nu? .. frågar man sig förtrytsamt.

Ja, jisses .. det var inte länge sedan det var en våldsam debatt om samkönade pars rätt till kyrklig vigsel .. då var det kärlek för hela slanten. Hade någon talat om "god svenskkyrklig tradition" då hade väl vederbörande blivit hängd. För att inte tala om "brott mot Svenska kyrkans vigselordning" eller om hur mamma och pappa gifte sig för drygt TRETTIO år sedan.

Vi gifter oss ute eller inne, i kyrkor eller bygdegårdar, på flygplan och kryssningsbåtar och en del gifter sig till och med under vattnet i sina dykardräkter.

Är det då för mycket begärt att vår kronprinsessa får bestämma ett litet uns själv när det gäller hennes eget bröllop.

Och .. vem vet .. kanske är det av omtanke om den blivande maken hon gör det här valet??

Kanske vill hon bespara honom den långa promenaden fram till altaret inför världens alla ögon .. det måste ju i sanningens namn vara ett fullständigt eldsprov för någon som inte är uppvuxen i offentlighetens ljus!!

Så spar på krutet ni som aldrig annars går i kyrkan. Om det är en "amerikansk" tradition som gör sitt intåg spelar väl ingen roll .. för de flesta är bröllopet en möjlighet att göra något storslaget och en manifestation av sin kärlek ..

.. en slags parad av stolthet/pride över sig själva.

Kvinnor och sånt trams!! Tacka vet jag ..

.. stora starka karlar med verktygsbälten!!

Jag får nästan utslag när jag tänker på att den rödgröna alliansen tänker skrota RUT-avdraget vid en eventuell valvinst. Och ännu mer irriterad blir jag över att de tänker behålla ROT-avdraget .. tills det blir bättre tider på arbetsmarknaden.

Kärringar kan alltså vara arbetslösa och nöja sig med bidrag, medan män får ha jobben kvar till bättre tider???

När F! bildades under buller och bång och fick lysande prognoser .. då blev ALLA partier feminister!! Socialdemokraterna bildade till och med en egen underavdelning .. Feminista, tror jag de kallade den. Vad hände med den? Vad tycker alla sossefeminister om RUT-avdraget?

För visst är det konstigt .. att när det för en gångs skull dyker upp ett tillfälle för lågavlönade, lågutbildade kvinnor att skapa sig något eget och ta kontroll över sin egen tid och sina liv .. då är det som om alla feminister försvunnit från politiken?

Det är bara intressant att tala om feminism och lika värde om det handlar om traditionellt MANLIGA jobb. Mer kvinnor i styrelserna, på chefsbefattningar och varannan damernas i riksdag och regering oavsett om de vill eller inte.

Och de "korkade" kvinnorna som inte har en chans att nå upp till toppen ska inte ens få behålla den enda chansen som .. vad jag vet .. någonsin erbjudits!!

Kvinnor med verktygsbälten och ROT-avdrag, det är finfina grejor det!! Men kvinnor med städutrustning och RUT-avdrag .. det ska vi VERKLIGEN inte ha!!

Var är logiken .. finns det någon överhuvudtaget??

Jag blir mörkrädd ..

.. när jag hör Lars Ohly och hans bergfasta tro på att vi alla kan försörja oss inom den Offentliga Ofantliga Sektorn .. möjligen med hjälp av det hemska, utsugande Näringslivet som ska beskattas och bestraffas på alla vis ..

.. det vill säga alla dom som finansierar hela den offentliga sektorn???

För det finns inga andra pengar för att bygga välfärd och jobb inom den offentliga sektorn än just de som kommer från skatter utifrån .. från företag och anställda inom det som Lars Ohly ser som landets fiende nummer ett.

Eller går det att driva ett land på skattefinansierade arbeten och verksamheter som betalar skatt för att finansiera sig själva???

Jag vet att det finns människor som tror att det finns en bottenlös skattkista någonstans inom offentligheten och att det bara är av oginhet som det hålls igen och snålas. Men att någon som siktar på en ministerpost i landets regering kan vara så naiv och idealistiskt blåögd .. det är skrämmande.

I går kom Finanspolitiska rådet med sin granskning av regeringens finanspolitik. Betyget till vår regering var gott och Sverige har klarat finanskrisen bättre än de flesta andra länder. Rådet konstaterade att det är "rimligt att beskatta arbetsinkomster och pensioner olika om man vill öka sysselsättningen" och sågar de rödgrönas förslag .. "en sådan konstruktion skulle knappast vara försvarbar i Sverige."

I Storbritannien fann den nye biträdande finansministern David Laws ett brev på sitt skrivbord på sin första arbetsdag ..

"Käre Minister. Jag är rädd att pengarna är slut."

Om vi byter ut stabila, goda finanser mot de rödgrönas vänstersocialistiska experiment i höst är jag rädd för att Östros tvingas skriva några liknande rader till sin efterträdare om fyra år.

Fast det blir nog inte så kort och kärnfullt, utan mer en långrandig beskrivning av 90-talets borgerliga regeringstid som enligt sossarna är grunden till alla socialdemokratins misslyckanden!!

måndag 17 maj 2010

haha .. kan vi ha ärliga politiker??

Alltid när det är val klagas det på att politikerna svänger sig, glider undan och rent av ljuger i sin strävan efter att hala in högsta vinsten .. MAKTEN!!

Åhh, om det bara fanns ärliga politiker som man kunde lita på .. suckar vi längtande.

Och så talar en politiker spontant rakt ur hjärtat .. och då är det ju rent UPPRÖRANDE!!!

Maud Olofsson fick frågan om vad som var bäst med Mona Sahlin och .. efter en viss tvekan .. så sa hon vad alla jag känner också säger. Hon är bra ur valstrategisk synpunkt eftersom hon skrämmer bort väljarna från sitt eget parti.

Ärligt talat hur många gånger har ni hört det sägas?? Läst det skrivet?? Skämtas om?? Även inbitna, pensionerade sossar suckar och säger .. Mona Sahlin är Alliansens bästa valarbetare.

Politiker ska tydligen tala så "folk" begriper .. men inte som "folk" tänker, eller hur var det nu??

Jag gillar Maud Olofsson med fel och brister. Hon är något så ovanligt som en vanlig människa i politiken .. och av statistiken att döma så är vi inte så förtjusta i det?

Och det tjänar kanske Mona Sahlin på .. för säga vad man vill, det är inte såå vanligt att hitta en person som hon bland de högsta på listan om vem som ska bli landets nästa statsminister.


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/korseld/article7137323.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/webbtv/maud-olofsson-forsvarar-vagsatsningar_4715443.svd