måndag 28 februari 2011

Jag och alla mina kläder.

Det pågår en debatt om kvinnor, mode och jämställdhet på AB.

Jag känner inte igen mig i den, jag kan överhuvudtaget inte alls relatera till den och känner egentligen inget större behov av att delta i den heller.

Jag älskar kläder, skor, härliga material, flärd och onödigheter. Det är roligt med färg och form, även när det gäller kläder, det är ett uttryck för personlighet, kreativitet och livslust, enligt min uppfattning. I en för övrigt lite grå och trist vardag kan något så obetydligt som en färggrann halsduk bli ett statement och en anledning till gott humör och välbefinnande .. fortfarande sett ur min egen alldeles privata synvinkel.

Men hur jag klär mig har inte det minsta med att göra hur jag känner mig som människa .. möjligtvis visar det hur jag mår.

Jag känner mig som KVINNA oavsett om jag stövlar fram i kylan iförd gamla stövlar från Tretorn, skoteroverall från 70-talet, helt osminkad och med bara nästippen synlig ovanför halsduken eller trippar fram i high-heels från Scorett, thights, ett rasslande armband och en lyckotunika fyndad på Camden Market i London under en efterlängtad trench.

Innehållet är så att säga det samma, oavsett förpackning.

Allt tjafs om kläder och utseende påverkar människor med svag jagkänsla .. ja, kanske till och med formar svag jagkänsla hos människor som plötslig känner att de måste ge signaler genom sin klädsel som visar NÅGON ANNAN än den de EGENTLIGEN är??

Om jag tycker om mig själv .. så´n som jag nu är, accepterar mig själv med alla fel och brister och gläds åt det som jag vet att jag är bra på .. då spelar det ingen roll om jag går klädd i säck och aska eller märkeskläder från Fina Gatan .. det märks ändå, det är jag helt övertygad om.

Gå in i ett rum som är fullt med människor. Till att börja med ser du det vackra, självsäkra folket och de grå som nästan inte finns .. men efter ett tag byter de skepnad. Den du först såg förbi blir den du minns och vill möta igen och den du kände dig liten inför krymper kanske till hanterlig storlek, vem vet?

Det från INSIDAN det kommer signaler om du känner dig som "ett kuttersmycke" eller en jämlike ..

.. inte från prylar som du kan köpa för pengar och hänga på dig. Ingen blir mer eller mindre kvinna beroende på kläder, mode, flärd och lite lättsinne i utseendet .. det är inte där det sitter.

Behöver du avstå från allt detta eller klä dig speciellt anpassat för att framstå som kompetent och jämställd har du helt andra problem ..

.. det är i alla fall MIN fasta övertygelse!

AB, AB, AB, AB, AB, AB, SvD, SvD

söndag 27 februari 2011

Mitt bidrag till Melodifestivaldeltävling nummer fyra!!

Jag är ett offer för röda skyltar som det står HALVA PRISET!! på .. eller REA, EXTRAPRIS eller till och med helt kort .. FYND!!
.
Jag är riktigt känd för det, måste jag erkänna. När jag lämnade in några bilder för inramning på vårt Gallerix och som vanligt köpte på mig ett antal anteckningsböcker .. HALVA PRISET!! .. och en hög passepartouter .. UTFÖRSÄLJNING!! .. samt några ramar .. FYND!! .. så fick jag helt GRATIS en skylt modell större med texten .. KÖP 2 BETALA FÖR 1, som jag kunde ha på väggen hemma för att må bättre i avvaktan på nästa KLIPP!!
.
En annan gång åkte vi förbi en liten oansenlig stuga på landet med skylten .. TEXTIL-LOPPIS .. vilket innebar att Maken fick tvärvända och jag fyndade hur många meter röd trikå som helst för bara några tior.
.
Problemet var bara att det var rundvävd trikå som skurits upp helt fel så att det är ganska pyssligt att få ut någonting trådrakt av det. Men BILLIGT var det!!!
.
Och nu får jag glädje av det medan Melodifestivalen rullar på. Att måla på tyg var så roligt att jag faktiskt ser fram emot Sista Chansen och Finalen och även om det blir rörigt och bråtigt bland kaffekopparna så hinner jag kasta ett getöga på artisterna också.
.
Men visst är det nästan oförskämt att låta The Ark uppträda efter alla nervösa och darriga deltagare .. berodde det på mig skulle dom och Lena Philipson vara med i finalen på Globen.
.
Men tillbaka till mitt eget bidrag .. visst ser det ut som något som Linda Bengtzing kunde ha valt i en annan modell och kanske i kycklinggult?? Och visst tänker man på SOMMAR, vita jeans och bara fötter??
.
I alla fall gör jag det och längtar nästan ihjäl mig!!
.
.

Den enes bröd - den andres död? Eller ..

.. "BYRÅKRATI, en felfri metod att omvandla energi till ingenting."

Vi väljer människor som ska styra vårt land, fatta beslut och lagar, som ska forma ett skyddsnät som vi kan landa i när livet tar en oväntad vändning, och se till att samhället fungerar i förhållande till våra tillgångar, behov och omvärlden.

För att kunna göra det anställer våra folkvalda människor som kan utreda vilka behov som finns och de i sin tur anställer andra som tillhandahåller och bearbetar det material som ger dem möjlighet att sammanställa det underlag som sedan bearbetas av dem som framställer det som ligger till grunden för de beslut som fattas av våra folkvalda.

"Om en statlig utredning hade arbetat på hästen, skulle man ha fått den första hästen som kunde böja knäleden i alla riktningar. Det enda problemet är att den inte hade kunnat stå upp" .. är ett passande citat i sammanhanget.

När lagen eller beslutet väl är fattat behövs det en Organisation som verkställer det, vilket betyder att ett större antal människor anställs för det ändamålet samt ett minst lita stort antal som kan administrera det hela. Dessutom så måste det anställas människor som kan leda de tidigare anställda och andra som anställs för att tolka de lagar och beslut som Organisationen ska verka för att de genomförs samt se till att det utformas Vägledningar och Instruktioner som kan delas ut till närmast berörda .. dvs de som ska utföra själva arbetet och ha kontakten med det krävande folket. Därefter är de förstnämnda ständigt sysselsatta med Kompletteringar och Nya Vägledningar som är resultatet av de felaktiga eller feltolkade tolkningarna av de ursprungliga Instruktionerna, Vägledningarna och Kompletteringarna.

"Det krävs goda byråkrater för att hålla en välorganiserad ineffektivitet igång" .. sa Henrik Tikkanen och jag skulle vilja tillägga att .. det också krävs MÅNGA byråkrater.

När det uppstår tveksamheter anlitas Konsulter som .. efter idogt utredningsarbete .. i sin tur kommer fram till att det behövs ytterligare kompetens eller annan kompetens, vilket betyder att fler människor engageras för att upplysa de som först anställdes och andra som ska ersätta dem som nu är fullt upptagna med att utreda vad som blev fel från början eller dem som för säkerhets skull arbetsbefrias och avlönas för att hålla sig borta för att inte ställa till med ytterligare förvirring.

Alla dessa utredningar genererar nya behov av beslut, som ibland är oförenliga med de ursprungliga, vilket gör att våra folkvalda måste fatta nya beslut och nya lagar som grundas på utredningar som utförts med hjälp av tjänstemän som kommer fram till slutsatser som när de väl når Organisationen måste tolkas, utredas och sammanfattas i nya Direktiv, Vägledningar och Kompletteringar.

"Vägledning för byråkrater;
1. Om du är ansvarig, överväg.
2. Om du hamnat i svårigheter, delegera.
3. Om du är i tvivel, mumla."

Under tiden måste folket använda sig av landets rättsväsende för att få utrett vad som är deras ursprungliga rättigheter, vilket kan ge skiftande resultat men där det första resultatet som når Högsta Instans .. även om det är en ren missuppfattning grundat på Tolkningar och Kompletteringar .. blir vägledande och behöver en ny lagstiftning för att ogiltigförklaras. Under tiden blir missuppfattningen en grundsten i det uppdrag som för länge sedan förlorat kontakten med det uppdrag som skulle ligga till grunden för det skyddsnät som folket betalade för och valde sina folkvalda till att forma.

När folket sedan ser att det de trodde var en tillgång och en rättighet har förvandlats till ett självändamål för aktörerna i en allt mer svällande byråkrati, blir de med all rätt upprörda och ställer krav ..

.. vilket medför att de folkvalda utser ett antal människor, som i sin tur anlitar en större grupp tjänstemän, för att utreda var problemen har uppstått. Därefter anställs Strateger som ska utforma strategier för att få det som inte fungerar att framstå i en så fördelaktig dager som möjligt och Konsulter som kan informera de anställda om de nya strategierna och nya chefer och tjänstemän som kan administrera det som alla ovan nämnda har kommit fram till.

Ur allt detta reser sig ofta en Ny Organisation eller Privata Alternativ som tar hand om alla som inte längre passar in i den ursprungliga Organisationen som nu är så upptagen med det interna arbetet att det varken finns tid eller pengar kvar till de människor som de från början var satta till att ge hjälp och stöd.

Det är inte ovanligt att det höjs röster för att begränsa landets allt mer svällande byråkrati .. men är det så klokt??

Tänk efter!!!

Är inte risken överhängande att det resulterar i ett stort antal statsanställda som gör en utredning med hjälp av ett större antal tjänstemän som tar fram det material som ska ligga till grund för de beslut som våra folkvalda ska fatta??

Beslut som kräver en Organisation som ska genomföra, tolka och verkställa dem med hjälp av ett större antal ... osv???

"Kom ihåg att formuläret mot blankettraseriet ska ifyllas i fem exemplar" och "glöm inte att ta en kopia av varje dokument som rensas bort från arkivet"!!!!!!!!!



SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, Expr., Expr., AB, AB

lördag 26 februari 2011

Det finns alldeles för få ..

.. excentriker nu för tiden!!

Jag fick Johan Hakelius bok "Döda vita män" i present av Granntanten häromdagen och jag har inte hunnit längre än till sidan 55, men känner redan att vi lider en stor brist på excentriker här i landet.

Var är alla färgstarka personligheter som går sin egen väg, lever livet utan att låta sig hindras av samhällets alla begränsande, oskrivna lagar??

Visst, det finns några stycken .. kändisar nästan allihop och i de flesta fall excentriska just i kraft av sitt kändisskap .. eller kanske kändisar tack vare att de är så excentriska??

Men annars är det ganska tvärdött.

Vi har blivit väldigt lika, börjar jag inse. Det finns inte mycket utrymme för brinnande engagemang, vansinniga projekt, idiotiska påfund, egen stil, personlig och udda framtoning eller märkliga livsintressen. Och jag ser med en viss förlägenhet att jag själv reagerar negativt på människor som tar plats, brer ut sig, stör .. och är annorlunda.

Hur blev det så?? Det var ju inte så länge sedan .. i alla fall så kommer jag ihåg det .. som det var beundransvärt att våga sticka ut, vara annorlunda, kreativ, skapande och ovanlig.

Vi jagar efter pengar och statussymboler, reser och bär märkeskläder .. men håller stilen och skrattar inte särskilt mycket eller ofta, tror jag.

Det vilar något ängsligt och försiktigt över vår tid.

Nu är allt så sorterat. Kulturella människor till vänster. Vanliga, Arbetande Människor till höger. Intellektuella Människor ovanpå. Andra Människor längst ner. Unga Människor inne och Gamla Människor helt utanför.

Nu känner vi oss kontinentala och lite frisläppta när vi beställer en kaffe latte eller en cappucino och en "smal" semla, innan vi hastar hem till datorn, tv:n, löpbandet och middagen som vi värmer upp i micron.

Vem kommer att komma ihåg oss? Vad finns det för roligt, spännande och inspirerande att skriva om vår tid i vårt land??

Melodifestivalen????

Jag måste genast skaffa mig en förargelseväckande bil, klä in ett rum med guldfolie, klä om mina möbler i rosa och silverfärgad plysch, börja samla på victorianska porslinsfigurer och baka in hemliga meddelanden i mina bullar .. allt detta iförd en fantasifull kreation sammansatt av de mest omöjliga plagg .. och skaffa mig en uppseendeväckande hatt med rosor på!!!

Till att börja med ...

Expr. AB, SvD, SvD

Jag kanske hade fel??

När Mona Sahlin valdes till Socialdemokraternas ordförande var jag bergfast övertygad om att det enbart var för att hon var kvinna. Jag vill minnas att jag också skrivit något surt om det, när kvinnokortet varit framme i samband med kritiken mot hennes sätt att leda partiet.

Jag har blivit lite mer upplyst sedan dess, insett att det inte var Mona Sahlin själv som ledde utan att hon tvärtom försökte sälja ett politiskt budskap som hon inte själv trodde på. I min lilla gräsrotsverklighet kallas det lögn .. men i politiken heter det taktik. En taktik som inte var så taktisk, vet vi nu.

Men framför allt förstår jag nu att det inte bara var för att hon var kvinna som Mona Sahlin valdes. Det syns ju tydligt nu .. hon valdes bara för att det inte fanns någon annan!!

Och nu letar man med ljus och lykta, vänder på varje sten, uppgraderar varje anonym sosse och nöjer sig med mindre och mindre, medan det för oss vanliga dödliga blir allt tydligare vad sossarna egentligen behöver.

De behöver en CHEF!! En sån där som Socialdemokraterna brukar ha som avskräckande exempel i sina förstamajtal.

En riktig BOSS .. som tar ansvar, pekar med hela handen, premierar kompetens och ställer krav på den som försöker åka snålskjuts på företaget utan att ge något tillbaka. Det behövs en MÅLSÄTTNING som inte bygger på gnäll och klagomål på andra utan på en stabil tro på den egna produkten.

En riktig klippare från NÄRINGSLIVET .. som vet hur en slipsten ska dras, som kan läsa ett bokslut eller en budget och som kan peka ut en färdväg som går framåt/uppåt i stället för neråt/bakåt.

En riktig LEDARE med verklighetsunderlag för visionerna och med realiserbara mål ... DET är vad de behöver .. men inte vill ha?

För vem vill ha en sån .. när man kan satsa på gamla hederliga betonghäckar och hålla kvar varandra i partitoppen, sjunga "Upp till kamp .." och lova saker som det inte finns minsta täckning för .. precis som det alltid har varit?


SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., DN, AB

fredag 25 februari 2011

Socialdemokraternas klippa ..

.. trumfkortet, esset i rockärmen .. när ska det komma fram? Det börjar ju faktiskt bli lite kort om tid, men kanske valberedningen håller på det som en överraskning på extra kongressen om ett par veckor??

Tänk vad glada alla kommer att bli då, och tänk vad förvånade de kommer att bli över att de inte själva fattade att det hela tiden fanns en supertalang med superkompetens dold bakom ridån.

Jag menar naturligtvis KENT HÄRSTEDT .. mannen som enhälligt utsågs av hela rödgröna oenigheten till att kandidera till jobbet som Riksdagens Talman!!

Riksdagens talman är ju det högsta ämbete som en person kan väljas till i Sverige. Talmannen är i ragn efter kungen och före statsministern .. där duger det minsann inte med vem som helst.

Och redan där slog man ju fast vem som var mest representativ och kompetent .. inte bara för Socialdemokraterna utan för hela landet ... KENT HÄRSTEDT!

Så allt hemlighetsmakeri, allt det här andra tjafsandet med bleka, luddiga och otydliga förmågor som säger kanske, jasså eller jag vet inte ..

.. det MÅSTE ju bara vara en dimridå för att dölja det faktum att man redan har bestämt sig för superförmågan som utvaldes för att tillträda landets högsta ämbete??

KENT HÄRSTEDT .. naturligtvis!!!

För det är väl inte möjligt att man utsåg en kandidat till talmansposten som var mindre kompetent än den man tänker välja till ordförande för Socialdemokraterna??

SvD, Expr., Expr., Expr., DN, AB, AB

Var är ni nu????????

Jag läser Anna Laestadius Larssons kolumn i SvD .. "Vad är en trasig 14-årig flicka värd?" .. och undrar, var är de nu alla som ömmar och känner så varmt för kvinnors rätt i samhället??

Var är män som likt Claes Borgström ilar till våldtagna kvinnors försvar, var är de kvinnliga åklagarna som likt Marianne Ny biter sig fast i varje uns av möjlighet att lagföra och döma misstänkta våldtäktsmän, var är feministerna, var är rättssystemets vilja till att satsa resurser på att ge upprättelse till våldtäktsoffer och var är de svarta rubrikerna och journalisternas outtröttliga kamp för att ge offentlighet och upprättelse åt den som kränkts och blivit offer för ett övergrepp??

Var är de allihop??

En 14-årig lätt förståndshandikappad flicka, som hamnar i Rosengård och blir våldtagen om och om igen .. blir utnyttjad, hanterad, drogad och såld .. och vars situation ignoreras av alla som till äventyrs ser det hända ..

.. är hon för långt nere på samhällsbotten, blir hon våldtagen av män ur fel samhällsgrupp, av fel ursprung och i fel sammanhang???

Är hennes situation för sjaskig, för långt från de intellektuella, kulturella och lite mer rumsrena sammanhangen där man satsar alla samhällets resurser och upprörda tidningsskriverier på frivilliga samlag, trasiga kondomer eller inga kondomer alls? Är det för obehagligt att engagera sig i snaskiga övergrepp i obehaglig miljö .. när det finns "rena, fina" övergrepp som avslutas med en trevlig kräftskiva tillsammans med intellektuella och kulturella likar???

Var är nu alla som står på kvinnornas sida i Assangefallet och förnekar att Sverige har ett märkligt förhållningssätt till sexualbrott? Var är de nu, när nästan alla som våldtog den 14-åriga förståndshandikappade flickan går fria .. så när som den som tog betalt och den som erkände att han betalade????

Blir de lite för äcklade och rädda för att kladdas ner av den verklighet som man under hela Assange-diskussionerna förnekat finns .. en olikhet i lagen beroende på vem du är, var du är och vilken samhällsgrupp du tillhör???


SvD, SvD, SvD, SvD, DN, Expr., AB, AB, AB

torsdag 24 februari 2011

.. och de blev bara fler och fler!

När Dottern var liten blev hon fort rastlös när vi skulle åka långt någonstans. LÅNGT .. det var det till nästan allting, enligt hennes uppfattning och för att få tiden att gå brukade hon och jag sjunga om elefanterna. Vi började extremt långsamt ..

.. eeen eeeleeefaaant promeeneeerade påååå eeeen liiiiteen, liiiteen spiiindeeeltråååÅÅÅd, deet tyyckteee deeen vaaar såååå iiiiintreeesaaant sååå deeen giiiick oooch häääämtaaadeee eeen aaannaaan eeeleeefaaant ..

.. för att så småningom hamna i en hastighet där det knappt gick att urskilja orden .. och så började vi om och det blev en in i helsikes massa elefanter innan vi var framme och Maken äntligen fick kliva ur bilen .. fullständigt urless på både oss och elefanterna.

När det gäller Socialdemokraternas partiordförandeval börjar det nästan bli lika trångt på spindeltråden. AB flashar sina favoriter, S-kvinnorna slänger in fem kvinnor i leken, Transport vill ha TVÅ partiordföranden och fackförbundet GS rekommenderar sin kandidat. Hur det kommer sig att fackförbunden helt plötsligt är likvärdiga med sossarnas partidistrikt har jag ingen aning om .. men om jag varit med i Transport eller GS hade jag nog ringt och frågat.

En del av partidistriken törs förresten inte tala om vilken person de vill ha eftersom, enligt statsvetaren Stig-Björn Ljunggren ... "det inom S har blivit norm att förtala varandra. Det är SSU-striden som har flyttat in i partiet."

Och det bekräftar vad jag alltid har trott, går man inte med i SSU som barn har man ingen chans att nå toppen i Socialdemokratiska partiet.

Men SSU-normen passar som av en händelse till följande citat .. "Det hat med vilket en politiker omfattar sina motståndare är ingenting jämfört med den avsky han hyser för sina partikamrater".

Dessutom så tror jag att det var s-kvinnorna som ville rensa upp lite i partitoppen rent allmänt och då kan jag slänga in följande citat som uppmuntran .. "Många politiker efterlämnar ett tomrum som ersätter dem fullständigt".

Så då behöver de liksom inte leta efter någon passande ersättare, nu när det blir så turbulent när man gör det .. och den åsikten stödjs återigen av ett citat ..

"Många politiker är som blindtarmen. Det går lika bra utan, men det har partiet inte märkt än."

eller .. "Många politiker är som bildäck, så nedslitna att de inte längre har någon profil".

Men nu är det inte många dagar kvar .. spänningen är olidlig .. och det ska bli roligt att se vem som äntligen kliver fram och mottar massornas jubel???

Och enligt min citatkälla bör den fulländade politikern vara någon som .. "är så tjockhudad att h*n kan hålla sig upprätt även om h*n saknar ryggrad"!!

Jag tror det finns gott hopp om att det finns en passande kandidat till det citatet!

DN, DN, Expr., AB, AB

onsdag 23 februari 2011

Otacksamt, det är vad det är!!!

Här drar TV4 igång Big Brother igen, i sin sprillans nya Kanal 11, och Aftonbladet slår på stora trumman och lockar med UPPLOPP, SEXÖVERGREPP och URINATTACKER .. visserligen från andra Big Brothers, men ändå!

Aftonbladet är till och med så hjälpsamma och tända på själva idén att de hjälper till med att lista de 11 värsta skandalerna i alla Big Brothersarna VÄRLDEN ÖVER!!

Och vad får man för det?????????

TITTAR-RAS??????

Det kan väl inte vara möjligt?? Raskt stövlar Aftonbladets nöjesreporter ut i storstadsvimlet och frågar befolkningen direkt .. och får till svar att de flesta tycker att det är ett SKITPROGRAM???

Tänk om INGEN tittar till slut??

Tänk om det plötsligt blir så att TV4/Kanal 11 och Aftonbladet blir sittande där med ett Big Brotherhus som ingen tittar in i??

Ska de stackars kändissugna stackarna därinne få fortsätta att supa ner och förnedra sig alldeles i onödan och utan att ha en aning om att de gör det helt förgäves då??

På ett lite konstigt sätt är det en kittlande tanke .. jag gillar den på något vis? Bara att veta att det finns ett hus någonstans, fullt med instängda människor som anstränger sig till det yttersta för att provocera och åstadkomma rubrikhändelser ..

.. utan att ha en aning om att ingen tittar!!

Visst låter det nästan roligare än själva orginalet. Gissa om jag skulle bänka mig framför tv:n då .. när de öppnar dörren och deltagaren kommer ut och till insikt om att h*n fortfarande är precis lika okänd som när h*n klev in i Big Brotherhuset.

Fast den upplevelsen vill väl ingen spilla reklampengar på, så den hör väl mer hemma i SVT tillsammans med kvalitetssatsningar som "Ung och Bortskämd" och "Minuten", tror jag??

AB, AB, AB

Lägga ner, bygga nytt eller ta mer betalt??

"Landstinget är en deprimerande miljö, präglad av ineffektivitet och slöseri" .. sa Ilija Batljan. "Det borde rivas och man borde börja om från grunden."

Och hellre än att vara ett handlingsförlamat socialdemokratiskt landstingsråd, så tog han steget ut ur politiken och in i ett sammanhang där man förhoppningsvis satsar på själva uppdraget före behoven hos dem som gjort det till en konstart att administrera sönder hela verksamheten.

Det säger väl allt, när den som har insikten om behoven och viljan till förändring, också blir den som får gå. Vi behöver fler som Ilija Batljan, men i politikens gräddfiler är sådana som han en klar säkerhetsrisk.

Jag läser om sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson som fått sparken TRE gånger efter det att han försökt reda upp ekonomin inom tre olika landsting som befunnit sig i svårigheter. Hans senaste fallskärm ger honom 3,36 miljoner kronor i avgångsvederlag, och det låter ju förfärligt och inte direkt som en besparing för ett landsting som ursprungligen anlitade honom bara för att de hade ekonomiska problem??

Jag vet inte vad han gjorde för fel. Orkar inte leta reda på det heller .. men tänk om det är så illa att Sigbjörn Olofsson OCKSÅ tycker att de landsting han var satt att utreda var "präglade av ineffektivitet och slöseri", precis som Ilija Batljan. TÄNK om han till och med tänkte slimma till verksamheten genom att flytta på lite administratörer, chefer och lite politiskt löst folk?

Då kan jag förstå att det är värt drygt 3 miljoner för landstinget att göra sig av med honom.

Vem vill bli arbetslös??

I stället gör man som vanligt .. låter dem som själva verksamheten är till för stå för besparingarna.

Svensk Offentlig Ofantlig Sektor slår just nu rekord i att spara underifrån. Människor med medfödda handikapp utan tillfrisknandeprognos måste utredas om och om igen i förhoppning om att ett MIRAKEL ska ha inträffat, så att man kan slänga ut dem på en arbetsmarknad där det inte finns några arbeten. Andra friskförklaras utan att ens ha varit i närheten av den hjälp de borde ha fått för att överhuvudtaget kunna tillfriskna.

Men det kanske löser sig om det dör tillräckligt många i väntan på vård på våra akutmottagningar eller i korridorerna på vårdavdelningarna?

Eller om tillräckligt många pensions- och vårdkrävande åldringar ger upp andan bakom stängda dörrar på dåligt bemannade vårdboenden .. och på så sätt ger lite extra klirr i kassan??

När sedan Landsting och Försäkringskassa gjort sina sparbeting utan att behöva syna själva organisationens "ineffektivitet och slöseri", så läggs samma pengar på jobbcoacher som ska coacha fram jobb som inte finns till människor som inte klarar av dem.

Fast det är ju ett helt annat konto!!

Ingvar Persson skriver om de privata jobbcoach-företagen i dag på AB:s ledarsida under rubriken .. "Fusk, fiffel och privata vinster". Han borde också ta sig en titt på vart pengarna tar vägen i den Ofantliga Sektorn, det går säkert utmärkt bra att använda samma rubrik om man ser ett livstidsjobb med hög lön som en privat vinst!

Sedan tycker jag att det är lite märkligt att jag i framtiden kanske måste betala extra för att kunna se produktioner från SVT:s arkiv på webben .. vare sig jag vill det eller inte .. produktioner som jag redan har betalat för genom min tv-licens genom åren???

Hela mitt liv har jag levt efter regeln ... Det är inte de stora inkomsterna som ger en bra ekonomi, utan de små utgifterna!

Det har fungerat bra för mig och det borde den Offentliga Ofantliga Sektorn kunna ta lärdom av, tycker jag i all blygsamhet.


SvD, Expr.,Expr., AB, AB, AB, AB, DN

tisdag 22 februari 2011

Begreppsförvirring?

Lena Mellin undrar .. "Var finns lyskraften, viljan och visionerna", när hon tittar på de hetaste kandidaterna till partiledarposten hos Socialdemokraterna.

Jag tittar på bilderna i tidningarna och ser, Östros, Österberg och Damberg .. och tänker på medlemmarnas "önskelista" som innehåller ord som karisma, utstrålning och förmågan att vinna ett val .. och eftersom jag är nästan löjligt besatt av citat så kastar jag mig över min huvudleverantör av sådana för att se vad det egentligen innebär.

"Det är svårt att sätta fingret på en norrmans utstrålning, den befinner sig någonstans mellan ett träd och en frikyrkopastor" .. har Johnny Carson sagt, och det passar ju som handsken till tidningsporträtten, även om det inte finns en enda norrman bland dem, eller hur?

.. och vad mer finns det om utstrålning?

"Personlig utstrålning är det där odefinierbara något, med vars hjälp du kan ta dig fram här i livet även om du är en komplett idiot"

.. och det tänker jag inte kommentera men jag kan ju citera Oscar Wilde i stället medan jag lägger bort bilderna av Eneroth och Damberg

.. "Han har det typiska engelska ansiktet. Man behöver bara se det en gång för att glömma det för alltid."

Så ser jag citatet "Att dansa med henne var som att flytta ett piano" .. det får mig osökt att tänka på samarbetet mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Stockholm som nu Miljöpartiet bryter .. men som enligt sossarna inte ens existerade när valet var över??

Men det var ju en klar avvikelse från ämnet .. om det nu fanns något ämne alls från början??

Politik ÄR svårbegriplig ibland. Nyheten om att Socialdemokraterna vill förnya sin mediepolitik genom att låta en mediepolitisk grupp ta fram förslag på hur oberoendet inom svenska medier ska stärkas .. ??? .. begriper jag faktiskt inte alls?? Men det här skulle ju inte handla om att förstå utan om karisma hos den nye sosseledaren och då läser jag ..

"Karisma i politiken är som potens i sängen. Antingen så har man den eller så har man den inte. Att lära sig den är under alla förhållanden omöjligt" .. och det låter ju inte så hoppingivande.

Men .. "Det är ett erkänt faktum att berömmelse stimulerar potensen" .. sa Graham Greene så då kanske karisman också kan få sig en skjuts uppåt av politisk framgång??? Fast det får kanske vara med måtta så att det inte blir lika fatalt som i nästa citat ..

.. "Han klagade över att han hade för hög potens. Han sa att den satt i huvudet, så han ville ha den lite längre ner" .. fast tvärtom då, om ni förstår vad jag menar???? ..

.. vilket jag tyckte var rätt kul innan jag gick vidare till sökordet spontan som inte var så lyckat men ordet improvisera passar ju bra ihop med utstrålning och allt det andra och se där, Johnny Carson står till tjänst igen ..

"Han skulle inte ens kunna improvisera en fis efter en middag med bruna bönor"

.. och jag har helt klart ett ansikte till det citatet men vill inte förstöra nöjet för er, så ni får improvisera själva, om ni kan.

Och här har jag helt tappat greppet om hela inlägget och övergår till Ibrahim Baylans glädjebesked att Socialdemokraterna har fått nya medlemmar.

Men det VISSTE jag!!!

För i går såg jag att Alex Schulman låtit telefonvärva sig till partiet, så det var ingen NY nyhet, men säkert väldigt välkommen för sossarna.

Sossarna, ja .. LO utreder sitt mediearbete och ser över sitt valkampanjande och som vanligt råder total begreppsförvirring om vem eller vilka som samarbetade med vem eller vilka och gick till val och förlorade stort .. LO eller sossarna .. eller är det losarna nu för tiden??? Då kan man ju ha vändbara affischer nästa år igen .. beroende på önskemål???

Citat på det?? Jajamensan!!

"Avslöjandena om fackliga ledares självberikning, hävdas vara "ett olycksfall i arbetet". Att LO-kollektivet inte reagerat mer resolut inför pamparnas mygel väcker frågor. Således bör t.ex "hjärndöd" som vedertaget kriterium vid arbetsplatsolyckor snarast ändras. Detta för att inte äventyra medlemmarnas status. "Likstelhet" är tyvärr inget alternativ, eftersom ett tillstånd närmast liknande det redan tycks ha inträtt i de fackliga leden"

.. sa faktiskt Paul E Tiek, som jag inte har en aning om vem det är eller när han sa det.

Och nu har jag totalt spårat ur och har inte längre den blekaste aning om vad jag började med .. men jag tror att det ursprungligen skulle handla om utstrålning, karisma, lyskraft, vilja och visioner hos de socialdemokratiska partiledarkandidaterna???

Har de eller har de inte ...???

AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN

Nej!! Vad besviken jag blir.

Jag läser att Ilija Batljan lämnar politiken för en vice VD-post och blir omåttligt besviken. Dels för att jag måste vika mig för Geniet som jag är gift med, som påstod att bra politiker som Batljan aldrig blir partiordförande i Socialdemokraterna .. vilket jag då bestämt hävdade skulle hända en dag.

Och så blir jag uppriktigt ledsen att en av de få sossar som verkligen TÄNKER och har idéer .. lämnar det sjunkande skeppet, som snart bara har stadiga, tunga betonghäckar som passagerare! Det är INTE en fördel för en skuta som läcker som ett såll.

"Det behövs fler som han" .. sa vi när vi läste om Ilija Batljan redan när han var kommunalråd i Nynäshamn, och då passade jag på att säga .. "han kommer säkert att klättra högt i partiet, jag ger mig sjutton på att han kommer att bli partiordförande en dag!"

Maken .. Geniet .. hävdade lika bestämt att det var lättare för en isbit att överleva i helvetet än för en "utomstående" .. icke sossefödd person .. att komma in i det allra heligaste .. "Han kommer aldrig att vika ner sig och sälja ut sig så mycket som det behövs för att klättra i det partiet."

Och nu får han rätt .. igen!!

Men när jag tänker efter så tror jag att jag gjort detsamma som Ilija Batljan .. kastat in handduken, vandrat vidare och lämnat de andra att träta om vem som ska bli statsminister när sossarna åter får tillbaka den MAKT som de anser sig bestulna på.

SvD, DN, Expr., AB

måndag 21 februari 2011

Att vara arg och emot ..

.. är ganska meningslöst om man inte samtidigt är för någonting, tycker jag.

Som när en bekant småbarnsmamma frustrerat beklagade sig över sin man ..

"Han är så värdelös, han talar aldrig med mig!!

"Vad vill du han ska säga då??"

"Ja, inte vet jag, men han säger ju aldrig något."

"Säg nå´t själv då?"

"Vad ska jag säga till honom .. han tycker ju aldrig som jag. Bara sitter där och tiger."

"Men vad är det du säger då, som blir så fel."

"Ja .. att jag inte orkar mer och att han bara är med barnen och aldrig hjälper till här hemma när det behövs och när han gör det så blir det bara mer arbete för mig för han lägger alltid allting fel eller gör det på konstiga sätt som gör att jag i alla fall måste göra om det!!!!"

"Aha!! .. och hur vill du att ni ska lösa det?"

"???????????? ....... han får väl göra som jag säger!"

Och då fanns det väl inte så mycket att tala om precis.

Jag har aldrig röstat på Socialdemokraterna. Från början var det väl mest i protest eftersom det var ett så stort parti och ALLA ANDRA röstade på dem, men när jag mognat till mig .. ganska sent i livet .. så upptäckta jag samma fenomen hos dom.

Det är alltid fel på allting. Sossarna är ALLTID emot .. men talar mycket sällan om vad de tänker göra i stället, om de får möjlighet. Det är en slags lögn i mina ögon, det är det lättaste i världen att vara emot!!

Jag själv är emot massor av saker .. att jag inte får göra vad jag vill när jag vill, att jag måste lägga pengar på så tråkiga saker som mat när jag hellre vill göra något roligare för dem och jag är jättemycket emot att jag måste gå upp så ohemult tidigt på morgonen!! Men eftersom jag inte kan presentera en lösning på mina problem så biter jag ihop och liiiider .. varenda vardagsmorgon!

Socialdemokraterna är just nu emot i princip allting!! Men har någon någonsin presenterat ett vettigt och realistiskt alternativ till det man är så arg över eller så fanatiskt emot? Annat än höjd skatt eller utredningar???

I valrörelsens elfte timmen stod man på gator och torg och viftade med namngivna människors sjukdomshistorier och utsatthet och var .. precis som de flesta av oss .. förskräckligt upprörda.

Men var det någon som hörde ett enda ord om hur de själva tänkte angripa de problem som de brann så hett för?? Annat än med höjd skatt eller utredningar?

Någon??????

Ingen???????

Så ointressant är den här frågan att inte ens sossarna själva får reda på vad den kommande partiordföranden vill .. förrän dagen efter h*n har blivit vald!

Nu verkar det som om Miljöpartiet har lärt sig något av samarbetet med sossarna. Gustav Fridolin vill att partiet ska kuska runt till varje arbetsplats och fikarum i landet och rekrytera "arga medborgare".

Så kommer det att bli en ny valrörelse så småningom med TVÅ (och ett halvt med V) partier som är ARGA och EMOT ... men inte FÖR någonting alls, och ingen programledare kommer att ställa den frågan som jag väntar på varje år, vid varje partiledardebatt.

Vad tänker ni göra i stället .. rent faktiskt .. bortsett från höjd skatt eller utredningar?


SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., AB

söndag 20 februari 2011

Man får hälla sprit i spriten ..

.. utan att anmäla detta till kommunen, visste ni det??

Tänkte väl det!

Men alltid lär man sig något nytt och den här nyheten hämtade jag från Expressens ledare "Råd till Maud" som handlar om regelkrånglet för företag.

Det handlar om en ny regel i alkohollagen som ger krögarna möjlighet att själva krydda sitt brännvin. De får klämma ner citron, basilika, dill eller vilka kryddor som helst i sitt brännvin och ge drycken ett personligt namn ..

.. om de bara anmäler tilltaget till kommunen???????

Om de strör samma kryddor på maten, eller blandar drinkar med samma namn .. dvs häller sprit i spriten .. så är kommunen inte ett smack intresserad av det hela??

Undrar hur de reagerar om man häller spriten direkt på maten??? Eller kryddorna i ett glas vatten???

Visst är det fantastiskt med ny kunskap .. och i samma text hittar jag också nyheten att innehav av KOMPOSTER bör anmälas till kommunen. Det måste betyda många trevliga nya tjänster för anhöriga till våra kommunaltjänstemän ..

.. kompost- eller brännvinsinspektör, tjusigt värre och säkert väldigt ansvarsfullt och välavlönat.

Mitt resultat i Melodifestivaldeltävling tre!

Så har vi betat av den tredje deltävlingen i den oändliga Melodifestivalen. Om det inte varit för de lika oändliga mellansnacken så hade vi kommit fram till kvällens höjdpunkt .. "Downton Abbey" .. åtminstone en halvtimme tidigare, men det är väl bara att göra det bästa av situationen och sysselsätta sig bäst man kan.
.
Lena Philipsson var i alla fall med, vilket måste ha varit knäckande för övriga deltagarna. Eric Saade fick min hela uppmärksamhet och Sara Varga mitt hjärta .. all övrig tid lade jag ner på att måla en tillklippt t-shirt.
.
Tanken var att det skulle fungera som telefonklotter, och det blev också resultatet och nu är jag så inspirerad att jag vill göra en till och en till och några linnen också. Förmodligen klarar jag av resterande Melodifestivaldeltävlingar och själva finalen på det här sättet.
.
Och det här är den första t-shirt jag någonsin sytt!! Jag är hur stolt som helst .. den går faktiskt att använda, vilket är mer än vad jag kan säga om en hel del av mina alster ..
.
... och en del av bidragen som jag hittills har lyssnat på.
.

Expr., Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, AB

lördag 19 februari 2011

Om jag vill tycka till?? Jajamensan!

Stefan Fölster och Fabian Wallen söker kreativa lösningar på samhällets problem och vill att vi ska tycka till. Ingen har någonsin förgäves bett mig tycka till om någonting .. och då kan jag ju börja med att tycka till om Försäkringskassan.

Sjukskrivna Anne har varit sjukskriven för stressrelaterad depression men nekas nu sjukpenning enligt Försäkringskassans nya regler .. det finns ingenting som kan hjälpa just henne just nu, även om man tycker aldrig så mycket.

MEN .. jag tycker att man till att börja med skulle se till att Försäkringskassans Bibel, .. Vägledningarna .. som tolkar lagen och ger vägledning till handläggarna, var skriven av någon annan än Försäkringskassan själv.

Tillsätt genast kompetent folk .. läkare med god erfarenhet av alla typer av sjukdomstillstånd och jurister som kan läsa en lagtext .. och ge dem uppdraget att skriva nya Vägledningar till Försäkringskassans personal.

Skillnaden skulle förmodligen bli häpnadsväckande!!

Sedan kan jag ju tycka lite om stressrelaterade depressioner och andra liknande sjukdomstillstånd. De blir liksom inte bättre av att samhället tillför ytterligare stress och oro eller av att den som är sjuk lämnas åt sitt öde i total passivitet.

Fram för gamla tiders konvalecenthem där stressade, utarbetade människor kunde få vistas en tid i en lugn miljö och sysselsättas med nyttiga promenader, bad, träning och andra gemensamma aktiviteter. Eller varför inte fria liknande aktiviteter dagtid under sjukskrivningstiden?

Nu när det är så jädrans halt är det väl självklart att vi sträcker ut en hand och hjälper upp den som fallit till marken, eller hur? Och inte släpper vi taget förrän vi ser att vederbörande står själv och kan ta sig vidare av egen kraft?

Att drabbas av en depression är att falla till marken.

Att enbart sjukskriva och vänta på att den fallne ska resa sig själv, är som att hålla i handen, men inte hjälpa till .. det är tryggt och gör inte så ont så länge man ligger, men det är ingen lösning. Men att bara gå vidare utan att erbjuda någon hjälp alls .. det är omänskligt.


Tillägg .. vid närmare eftertanke så vill jag också tycka till lite om vården!!

Det är ett rent vansinne att det finns två huvudmän för vården, Kommunerna OCH Landstingen .. vilket gör att hela vårdapparaten blir totalt sönderadministrerad och därmed onödigt kostsam, samt att det aldrig finns någon som är ansvarig för någonting!

En massa politiker som vill knipa politiska poäng i en krisgrupp tror jag inte direkt gör något effektivare eller bättre.

Och så var det en kreativ idé på det också??? Jag måste erkänna att där är det totalt tomt, men man kanske skulle kunna lägga ner landstingen??

AB, AB, SvD, DN

fredag 18 februari 2011

En BOMB!! Mitt i valberedningen??

Mikael Damberg skriver på sin Facebook-sida att han "vill verkligen vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver." Dessutom så säger han att .. "jag är inte främmande för att ta ett stort ansvar".

Detta uttalande utlöser en BOMB som slår ner mitt i Aftonbladets redaktion, som alldeles nyss hade med Mikael Damberg bland SINA topp-tre kandidater. Kan man tänka sig ett sådant sammanträffande??

Men en BOMB?? Är inte det lite att ta i??

Jag törs nästan inte tänka på hur rubrikerna skulle ha sett ut om Mikael Damberg hade skrivit att han verkligen INTE vill vara med och ta ansvar?? Eller påstått att han är TOTALT främmande för att ta ett stort ansvar???

Hade redaktionen överlevt ett sådant attentat??

Signalen har gått .. trumpetar Aftonbladet. SLUTSTRIDEN har börjat!!

Och oddsen för Mikael Damberg sjunker hos spelbolagen och jag får en inre bild av hur de tänkta kandidaterna samlas .. ivrigt frustande, trampande och på alerten .. startskottet går .. och de kastar sig iväg för den sista spurten .. ivrigt påhejade av Aftonbladets reportrar och med partiledarposten som en liten vit kanin i ett snöre retfullt NÄSTAN inom räckhåll.

Och då har ännu inte någon av kandidaterna yppat ett enda ord som kan ge vägledning om VAD det är de vill, HUR de tänkt sig arbetet och VART de tänker leda sin förvirrade lilla flock? Det gör man av tradition inte förrän EFTER att man blivit vald .. för då är det försent för medlemmarna att ändra sig.

Ganska smart tänkt, egentligen. Det kanske är något jag själv skulle kunna praktisera vid familjeoenigheter eller dispyter??? Hmmm .. jag ska fundera lite på det, tror jag.

Håhåjaja .. det är inte utan att jag längtar efter att sossekongressen ska vara över, för det känns nästan som om den här valprocessen har passerat sitt bäst-före-datum.

Enklast vore nog om valberedningen gjorde som jag tipsade om i mitt förra inlägg, skrev ett mail eller ett sms ..

Kära Medlem och delegat

GRATTIS!!

Du har nu valt XXX XXX till din nye partiordförande och h*n vill att du ska arbeta för !!! och tycka !!! fram till nästa val. Bifogat finner du Mona Sahlins öppningsanförande och avskedstal.

Nu tar vi nya tag/Valberedningen


Billigt, tidsbesparande, enkelt och så får alla en extra helg tillsammans med sina familjer utan att det egentligen förändrar någonting alls.

Dessutom nydanande, nutidsanpassat men ändå utan att bryta heliga gamla traditioner och kanske också den "nystart som partiet behöver"???


AB, AB, AB, AB, AB, SvD, DN

Konsten att INTE välja en partiledare?

Det socialdemokratiska slitet och våndan över det partiordförandelösa tillståndet har nu landat i ett desperat försök att INTE välja den kandidat som passar bäst in i den profil som de själva arbetat fram.

Östros och Österberg är ju perfekta med sossemått mätt .. men varje sosse som har den minsta lilla verklighetsförankring kvar .. dvs de som INTE bestämmer .. inser ju att två så gamla uvar som glidit igenom en så lång karriär och två valförluster utan att lämna något intryck efter sig alls, knappast kommer att bryta det mönstret.

Hur ska man då bete sig för att INTE behöva välja dom?????????? Enligt gammal, hederlig sossetradition står de ju liksom på tur .. ajajaj, det kan inte vara lätt att sitta i valberedningen just nu?

Anders Sundström, Leif Pagrotsky och Thomas Eneroth .. det är också sossenamn som klingar tryggt och skönt, men som förmodligen skulle vara lika välkomna ute hos väljarna som ett nytt snöfall i maj .. men det ÄR kända namn med rätt varumärkning, det är det!! RIKTIGA sossar .. som man då måste undvika att välja .. helst .. om man nu ska deklarera att FÖRNYELSE är sossarnas nya väg.

En väg som den NYE partiledaren ska kunna peka ut för sitt vilsna parti .. efter det han har blivit vald? Och efter vad jag förstår så kommer de stackars deltagarna i Socialdemokraternas extrakongress att först få välja en enda kandidat som valberedningen utsett och sedan få vänta tills dagen därpå för att få veta vad denne kandidat står för och vill??

Ett mycket märkligt system och ett uppseendeväckande slöseri med delegaternas tid. Varför skickar man inte bara ett mail?? Eller ett sms???

Den här gången ska det tydligen helst vara en MAN .. det gick ju inte så bra sist .. och hur i fridens namn ska man undvika att välja Veronica Palm och Lena Sommestad?? Det blir knepigt för ett feministiskt parti, men så ..

.. HALLELUJA!!!!!! ..

.. skriver Mikael Damberg på Facebook att han "verkligen vill vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver".

YESSSS, yes, yes .. FACEBOOK, det är ju modernt och bra och i tiden och Thomas Bodström använde ju det med framgång från USA .. och USA är bra på politik och då är säkert Mikael Damberg det med och då är ju saken nästan avgjord!! Eller????????

Ja, rent tekniskt sätt borde den väl vara det.

Mikael Damberg är ju rena karbonkopian på den perfekte sossen som aldrig i hela sitt liv utfört ett vanligt arbete. Född in i partiet av föräldrar med båda fötterna väl placerade i den socialdemokratiska rörelsen, tidig medlem i SSU, anlitad som "politisk sakkunnig"(?) hos Thage G Peterson och statsminister Göran Persson och "projektanställd"(?) inom Socialdemokratiska partiet efter avslutad utbildning och innan han blev förbundsordförande i SSU.

Puh .. den mannen har ju lyckats hålla sig sysselsatt inom sosseriet sedan han föddes .. PRECIS som Mona Sahlin.

Exellente, bravo, bravissimo .. HONOM måste vi ha!!

(.. så slipper vi välja någon av de andra.)


AB, AB, AB, Expr., Expr., SvD, SvD, DN,

torsdag 17 februari 2011

Smart kille, Gustav Fridolin!!!

Jag har funderat på Gustav Fridolins debattartikel med medföljande uppmaning till landets fattiga att skriva till en speciellt skapad mailadress. Inte för att jag misstror hans uppsåt .. men det framgår ju inte direkt vad avsikten är med projektet, mer än att visa intresse och söka information om vad folk kan tänka sig att göra för att förändra sin situation.

Men efter att ha läst kommentarsfältet under artikeln så slår det mig .. Maria Wetterstrand tog skickligt hand om socialdemokraternas medelklassväljare i det senaste valet, och nu hämtar Fridolin hem alla dem som tvivlar på att Socialdemokratin ska lyckas återföra landets välfärdssystem till gamla goda tider.

Det kommer i och för sig inget annat parti att kunna göra heller .. men det finns ju grader i helvetet, och Gustav Fridolin visar en behaglig värme i sitt engagemang i motsats till alla övriga inblandade.

Så .. GRATTIS Miljöpartiet .. ni får en vass, smart, fullfjädrad politiker i toppen och det skulle inte förvåna mig om ni seglar upp till landets näst största parti nästa val.

AB, AB, AB

Det är egentligen rätt märkligt?

Om jag ska lämna in bilen på verkstaden så väljer jag INTE den verkstad där absolut INGENTING förändrats sedan 80-talet och där ingen är överens om hur jobbet ska utföras, vem som ska utföra det, hur mycket det kostar eller hur lång tid det tar. Ja, frågan är om de ens kan enas om att åtgärden verkligen går att utföra???

Och OM jag gör det bara för att jag tror att jag kommer att tjäna några kronor på det, så får jag faktiskt skylla mig själv när jag senare får krypa till korset och låta någon annan göra jobbet för att jag överhuvudtaget ska få en bil som fungerar.

Om jag går ut och äter förväntar jag mig att få något som åtminstone liknar den rätt jag beställer. Jag tar för givet att någon vet hur och av vad den ska tillagas, vem som ska göra det, att han eller hon faktiskt kan hantera de verktyg som ska användas vid tillagningen och faktiskt har gjort det förut. Det räcker liksom inte med en snygg duk, en välputsad ljusstake och att menyn presenteras i en vacker pärm .. om resultatet inte på någon punkt överensstämmer med det jag beställde.

Och om det nu visar sig att allting av det som jag tog för givet .. var fullständiga nyheter för både krögaren och hans personal, så vore jag väl en fullständig idiot om jag gick dit och betalade för ingenting, igen?

Men i politikens värd kan tydligen ett politiskt parti stå inför öppen ridå och visa upp ett totalt sönderfall ..

.. och ändå så är det en in i helsikes massa människor som på fullt allvar tror att samma parti kan leda hela landet effektivare än de kan leda sig själva????

Jag kan bara inte förstå det?? Det är sån´t här som får mig att känna mig väldigt dum och okunnig!

SvD,

Önskas: Kontakt med fattiga.

Gustav Fridolin skriver en varmhjärtad debattartikel i Aftonbladet i dag där han söker kontakt med de fattiga människorna i landet.

Han har under sina resor och kaffestunder ute i landet misslyckats med att få kontakt med människor som öppet erkänner sin fattigdom och öppnar nu en brevlåda och bjuder in till diskussion om vad som bör göras, hur det ska göras och i vilken form det ska göras för att ge de fattiga i landet en möjlighet att komma ur sin situation.

Han bjuder alltså in de människor som debatten berör i det politiska finrummet. Det ÄR en vacker tanke, det är rätt tänkt och jag tycker om Gustav Fridolin för att han tänker så. Men det är också ett typiskt politiskt genidrag där undermeningen är att de fattiga ska stå för idéerna och att Gustav Fridolin och Miljöpartiet tänker genomföra dem.

Jag skrev ett långt inlägg om den svenska fattigdomen .. och raderade det. Jag censurerar mig själv och begränsar frivilligt min yttrandefrihet av ren självbevarelsedrift.

För jag är inte fattig nu, även om vår familj under en period i livet med råge uppfyllde alla kriterier för fattigdom .. och då har jag ingen rätt att uttala mig, om jag inte är direkt självmordsbenägen.

Jag får göra som alla andra som klarar av livet .. om än med nöd och näppe ibland .. jag får i min ensamhet behålla mina tankar och funderingar för mig själv. Det här är ett ämne som det är TOTALFÖRBJUDET att ha åsikter om.

Men jag skulle ge bra mycket för att få läsa de mail som kommer att strömma in till Gustav Fridolin .. och jag skulle ge lika mycket för att få se hans reaktioner och för att få höra hans spontana kommentarer.

Men det kommer jag aldrig att få. Möjligen kommer det att publiceras ett eller annat särskilt sorgligt mail där avsändaren lyckats beskriva sin situation på ett medialt tilltalande sätt .. men några lösningar på problemet med den svenska fattigdomen tror jag inte Gustav Fridolin får den här vägen.

AB, AB, AB

onsdag 16 februari 2011

Den förskräckliga Dvärgkuddmasken!!

Det är kallt, kallt, KALLT, jag fryyyyyyser och jag är trött, trött, TRÖTT. Jag VILL INTE ha någon mer vinter!!!!

Jag är så in i baljan trött att jag börjar längta efter att gå och lägga mig igen innan jag kliver ur sängen på morgonen.

I dag skulle jag få sovmorgon!!!

"Hur dags ska jag väcka dig?" .. frågade Maken.

"Vad sägs om någon gång i mars?" .. svarade jag och drog täcket över huvudet och förlorade medvetandet .. bara för att vakna 06.30 av att det stora Kuddkriget bröt ut.

Kuddkriget startade för ca 2 år sedan när Hittekatten beslutade sig för att huvudkudden i min säng tillhörde henne. Jag kan förstå hur hon resonerade .. den är mjuk, skön och alldeles lagom för en liten katt och jag i min storhet kan ju med bästa vilja i världen inte få plats på den. Dessutom så misstänker jag att hon tycker att det enbart ser löjligt ut när jag envisas med att placera huvudet på den medan resten av kroppen ligger lite hursomhelst utan att få plats.

Alltså KRÄVER hon sin rätt genom att sova där .. oavsett om jag har den först eller inte!

Det är lite svårt att andas när det hamnar en liten knubbig, heltäckande katt över ansiktet och det är inte alls behagligt att vakna av att hon försöker trycka bort mig genom att agera bulldozer genom att trycka på med huvudet och kraftfulla bentag eller försöker slingra sig in under mitt huvud.

Jag lyfter bort henne .. somnar om .. kvävs .. lyfter bort .. vaknar av ett kattigt stånkande .. lyfter bort .. blir arg .. somnar om .. kvävs .. trycker ner katteländet under täcket och håller fast .. somnar om .. känner hur någon slingrar sig in under näsan .. kastar katten ner mot fötterna .. somnar om .. osv.

Kom inte med några tips, jag har försökt allt! Två identiskt likadana kuddar i sängen .. det är bara EN som duger, den som jag väljer! Liten korg med DYR kudde bredvid sängen .. hahaha!

Instängd katt? Jodå, men när Maken envisas med att vara morgonpigg så betyder det att hon får frukost 06.30 och sedan slinker uppför trappan och kastar sig över SIN kudde.

Nu är hon omdöpt!

Numera går hon under namnet "Den förskräckliga Dvärgkuddmasken" .. och om jag stilla avlider av kyla och sömnbrist så vet alla vad det delvis beror på, eller hur?

Expr., Exp., SvD, SvD, DN

Posttraumatiskt stressyndrom ...

.. är ett ångesttillstånd till följd av en svår händelse eller chockartad upplevelse. PTSD karaktäriseras av återupplevanden ("flashbacks"), undvikande av det som påminner om händelsen, och överspändhet.

"Socialdemokraterna är inte ett parti som andra", skriver Socialdemokraternas Kriskommission i en "flashback" av återupplevande av den tid då STATEN .. det var VI!!

Det bör fortfarande vara VI. Det MÅSTE vara VI!! Det är inte RÄTTVIST om det är någon annan!!! NÅGON ska se till att det blir vi igen och då blir allting bra och PRECIS som det SKA vara.

Det nuvarande tillståndet inom Socialdemokratin är bara otur, en följd av att människor inte FÖRSTÅR och inte BEGRIPER vad som är deras bästa .. det som hänt är mer eller mindre en statskupp, ett fientligt maktövertagande, ett lurendrejeri av stora mått.

EGENTLIGEN ... så VILL svenska folket ha den socialdemokratiska maktkolossen som styr över deras liv, så de lugnt kan vila i statens trygga famn och slipper oroa sig över att ta svåra beslut och planera över sin framtid.

Det är inte och har aldrig varit något fel på det socialdemokratiska budskapet .. det är bara olyckliga omständigheter, dåliga budbärare och dumma väljare som förorsakat den nuvarande situationen.

De gamla ministrarna är fortfarande ministrar, även om de av olyckliga omständigheter förhindras från att utföra sina uppdrag. Chockade och handlingsförlamade sitter de overksamma i sin bunker och ser hur andra utför deras uppdrag .. och väntar på att få återinträda och ta över.

STATEN, det är VI!! Och staten ska fördela och avgöra vad medborgarna bör ha.

Arbetslösheten ska lösas med gamla hederliga beredskapsarbeten. Arbetslivet ska bli "flexibelt" .. det vill säga, medborgarna får flytta dit där jobben finns, och de som inte får något jobb alls ska sysselsättas i "subventionerade arbeten".

Nu återtar partiet arbetslinjen .. nu är det slut med "bidragspartistämpeln" .. nu ska ALLA ut i arbetsåtgärder. Fast på ett HELT annat sätt än nu, naturligtvis.

Stat och Kommun pekar med hela handen och .. vips .. så arbetar alla var och en efter förmåga och betalar skatt "efter bärkraft". Lite grand som efter Hasse Alfredssons recept ..

.. Hur mycket skatt betalar du? Vad har du kvar? Skicka in det!

Och så får vi alla en jämlik nettolön när den Socialdemokratiska Staten åter tar över ansvaret för våra liv, våra drömmar och våra val här i livet .. förvandlar oss till jämlika små kuggar i det socialdemokratiska maskineriet .. och håller en styrande hand över det privata näringslivet.

Entreprenörskap? Ambitioner i yrkeslivet? Ekonomisk utveckling? Företagande? Mänskligt engagemang? .. det ligger liksom lite ivägen för den stora DRÖMMEN ..

.. back to basics och den gamla goda tiden.

SvD, SvD, SvD, DN, Expr., Expr., AB, AB, AB

tisdag 15 februari 2011

Jag letade och letade ..

.. efter ett bra citat som jag kunde använda i rubriken för att beskriva det otroliga medlidande jag känner med den arme stackare som kommer att bli vald till Socialdemokraternas partiledare .. men jag hittade inget.

Möjligen skulle jag kunna citera John F Kennedy som sa ..

.. "Vi vill inte vara som ledarna under franska revolutionen som sa: Där går mitt folk. Jag måste komma underfund med vart de går så jag kan leda dem".

Men av någon anledning känns det inte alls roligt eller ironiskt utan bara sorgligt.

Kriskommisionens budskap till den ny ledaren kan enligt min uppfattning sammanfattas så här ... "det var bättre förr - ju förr desto bättre!!"

Men jag kan ha fel, möjligen har jag missat det finstilta?

En röd bloggare har upprört skrivit ett inlägg med rubriken "Pressen fattar inte vad Kriskommisionen har jobbat fram!!" .. men om pressen har missat budskapet så är nog risken överhängande att resten av folket och väljarna också gör det.

Och apropå citat, så hittade jag det här som absolut inte stämmer in på varken Kriskommisionen eller Socialdemokratin just nu, men som ändå roade mig så pass när jag försökte få det att passa in på någon av kandidaterna i sossevalet, att jag inte vill vara snål och undanhålla det från eventuella läsare ..

.. "En skicklig politiker är en man som kan övertyga sin hustru om att det är synd om kvinnan som glömde sina trosor i hans bil kvällen innan".
(Och den som vill ha ett genusperspektiv på det citatet kan byta ut man mot kvinna, hustru mot make, kvinnan mot mannen, trosor mot kalsonger och hans mot hennes .. så fungerar det även på kvinnliga politiker.)

Summan av kardemumman är i alla fall att det inte är mycket som övertygar inom Socialdemokratin just nu!

AB, AB, AB, AB, Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD