måndag 31 mars 2014

”Vi måste våga prata om våld som försvar” ..

.. skriver ledarskribenten Richard Olsson i tidningen ETC. Han skriver också .. "Samtidigt råder det egentligen bred enighet om våldet som metod för att förhindra annat våld. Tanken är så djupt förankrad att en stor majoritet av befolkningen inte överhuvudtaget reagerar på misshandel och dödsskjutningar så länge de utförs av den grupp individer som fått vår tillåtelse: Polisen. Huruvida våld är acceptabelt eller inte kan dock inte uteslutande bero på vem som utför det. Inte heller huruvida det faller strax innanför eller strax utanför de ramar som sätts upp av dagens högst föränderliga lagtexter."

I Expressen skriver Britta Svensson att .. "Gruppen på ett 30-tal män från Revolutionära fronten har varit som en vit fläck i berättelserna om vad som hände på torget i Kärrtorp i Stockholm 15 december förra året". Hon skriver det med anledning av att en vänsterextremist  häktades för försök till dråp trots att han hävdade att han knivhögg en annan man i ryggen "för att förhindra annat våld".

För säkerhets skull och i demokratins intresse gjorde han det också två gånger!!

I ryggen???

Nu har han åtalats, med alternativet försök till mord och jag följer resultatet med stort intresse.

Vi måste inte tala om våld som försvar .. men vi måste sluta sätta ursäktande etiketter på våldet.

Det finns inget "finare" våld och det finns inga "supporters" som behöver våldet för att kunna tillgodogöra sig den idrottsliga prestationen. Men det finns människor som finner en gemenskap, ett rus och en njutning i våld och som därför söker sig till sammanhang där de kan tillgodose sina behov.

De som samlas i våldsdyrkande grupper före en fotbollsmatch .. maskerade, beväpnade och rusiga av möjligheten att misshandla en medmänniska blodig är väldigt ofta samma personer som samlas i våldsdyrkande grupper, som en svans, i samband med politiska eller ideologiska demonstrationer eller aktioner.. maskerade, beväpnade och berusade av möjligheten att misshandla en människa blodig .. och förmodligen också samma människor som omaskerade misshandlar sin livskamrat, sina barn, personal på statliga myndigheter eller "störande" gäster på valfritt näringsställe blodiga när det är långt mellan matcher och demonstrationer.

Att hugga någon i ryggen är inte självförsvar.

Att krossa fönsterrutor och vandalisera en barnfamiljs hem är inte en demokratisk, politisk handling.

Att maskera och beväpna sig inför en politisk demonstration, en fotbollsmatch eller en aktion för att bevara miljön eller något liknande är bara ett tecken på feghet och på att vederbörande inte har en susning om vart h*n är på väg eller varför. Våldet är det primära .. blodet på händerna och våldsorgasmen är belöningen.

Våra politiker och media legitimerar våldet genom att sortera det under olika etiketter och våldsverkarna anpassar sig .. det är alltid självförsvar. En kniv i ryggen försvarar landet mot nazister som nätt och jämt slutat skolan, påkar och flaskor rubriceras som en "motdemonstration", en flaska och ett antal sparkar i huvudet dödar en fotbollsintresserad pappa .. och fotbollen får tjäna som ursäkt för att angriparen behöver tillfredsställa sitt behov av andras blod på sina händer.

Tidningarna fylls av avståndstagande som samtidigt graderar, sorterar, ursäktar, förflyttar skuld och manar till demonstrationer mot det "onda" våldet .. så att det "goda" våldet får ytterligare en chans att "förhindra annat våld" .. med våld?


???

Ärligt talat .. i min värld spelar det ingen roll i vilket syfte eller under vilken etikett knivhugget, slagen eller sparken mot huvudet utdelas. Det politiska våldet, fotbollsvåldet, högervåldet, vänstervåldet, förortsvåldet, det besinningslösa våldet eller våldet som ska förhindra våldet .. det är samma sak för mig.

Det är VÅLD som skadar MÄNNISKOR!!

Att det också är målet och avsikten .. är till lika delar skrämmande och föraktligt!

I går dog en pappa .. fullt frisk, helt meningslöst, mitt i livet .. och innan året är slut så har förmodligen någon annan fått sätta livet till för att tillgodose maskerade, beväpnade våldsdyrkares behov av den kick de får av att skada andra människor.


SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., DN, DN, DN, DN,

fredag 28 mars 2014

Socialdemokraterna faller fritt i DN/Ipsos opinionsmätning och ..


.. missar 35%-målet för 18:e månaden i rad! Vänsterpartiet tappar väljare medan Kd ökar i motsvarande grad och C + Fp ökar tillsammans mer än Miljöpartiet!!

Så skulle jag kunna tolka DN/Ipsos resultat för februari 2014 och ingen skulle kunna motbevisa den "analysen" av väljarnas besked .. för ALLA besked från DN/Ipsos så långt jag kan se bygger på fria tolkningar av siffror inom felmarginalen.

Däremot så pekar siffrorna otvetydigt på att det "rödgröna" blocket har ett procentuellt högre förtroende än den sittande regering .. bland de uppringda som ville svara på frågorna.

Varför skulle vara intressant att få veta .. eftersom vi ännu inte fått veta hur de tänkt sig att samarbeta, hur de tänkt sig att finansiera löften som endast kan finansieras genom höjda levnadsomkostnader för väljarna och vad som skiljer resultatet av deras politik från den vi redan har??

Men den skillnad som utpekas som ointaglig .. 13,3% .. bör också ha en felmarginal på minst 3% .. eller mer? Med tanke på att andelen osäkra väljare i undersökningen är 17,3% .. fler än Mp och V tillsammans .. och att Sd är aningens större än Vänsterpartiet så bäddar det för en valrysare med ett resultat som förmodligen ingen vettig människa vill ha..

Men det enda jag verkligen skulle vilja veta är  .. hur mycket kostar det att ta fram dessa fullständigt ointressanta uppgifter varje månad och finns det verkligen inget vettigare tidningen kunde lägga pengarna på??


Är det någon som har några förslag?? 


SvD, SvD, SvD, Expr.,

torsdag 27 mars 2014

"Att vara kvinna är ett fruktansvärt svårt jobb ..


 .. eftersom det i huvudsak består i att umgås med män" .. sa Joseph Conrad någon gång i början på förra århundradet. I dag finns det något fler kvinnor att umgås med i maktens korridorer, men det är förvånansvärt få som orkar hävda sig när maktens män talar och kräver och det är också förvånansvärt många citat OM kvinnor som myntats av män?

Därför blir jag så glad när kvinnor som Maud Olofsson och Annie Lööf  .. precis som förra statssekreteraren Ulrica Schenström gjorde 2007 ..  helt frankt vänder ryggen till det spektakel och den politiska lekstuga som Peter Eriksson förvandlat KU till under sin tid som ordförande.

Från den dagen då Miljöpartiet förlorade sina "rättmätiga" ministerposter har den enda makt Peter Eriksson förfogat över varit just ordförandeskapet i KU .. och jag förstår att han är bitter .. men uppgiften är "att bereda frågor och väcka förslag av konstitutionell och förvaltningsrättslig betydelse, samt att granska statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning" .. och inte en partipolitiskt förmån, en gratis hämndchans eller ett frikort till publicitet av en svartmålning av "fienden".

"Det behövs mod bara för att vara kvinna" .. sa Mae West som faktiskt .. och ärligt .. är en av mina kvinnliga förebilder. Därför så känner jag mig själv så stark när andra kvinnor går mot strömmen, sätter ner en välformad klack och säger .. det här verkar meningslöst, så det sk*ter jag allt i!!!

"Kvinnor måste lära sig att ingen ger dig makt. Du bara tar den!"  .. sa Roseanne Barr som är född bara några år före Maud Olofsson.

Och svårare än så är det kanske inte .. även om de mest jämställda män blir som förbytta när kvinnor verkligen GÖR och BETER sig på det sätt som de utåt säger att de önskar att kvinnor ska göra? Det vill säga .. vågar det som de själva väjer för!

Det är väl därför en felsägning slås upp som en LÖGN när de inte lyder order?? Någon j***a ordning får det väl ändå vara?

Centerpartiet har en tradition av starka kvinnor, modiga kvinnor och frispråkiga kvinnor .. en tradition som gör att jag hellre röstar på Centern än på F! som till största delen består av .. ja, det kanske jag ska ha osagt förresten?


Sagt om makt ...
Förr höll sig makthavarna med hovnarrar. Det behöver våra dagars makthavare inte längre./Wolfgang Eschker



Expr., Expr., DN, DNSv.Tidskrift, SvD, SvD, SvD,.. och så förstår jag precis vad Sanna Rayman upprörs över, men jag gillar Maud Olofssons tvärnekande ändå!!! Så kan det bli när politiken helt förlorat sin trovärdighet.

onsdag 26 mars 2014

En lysande idé!!?


SSU manar till bojkott mot tre stora hamburgerkedjor .. ”Hamburgarna är goda – Men inte arbetsvillkoren” .. säger de unga röda och önskar att kunderna under en vecka ska göra sina egna hamburgare hemma.

Det känns lite motsägelsefullt, men intressant, att de unga socialdemokraterna visar ett så stort missnöje med de kollektivavtal som LO förhandlat fram för alla andra unga som är anställda med hjälp av den sänkta krogmomsen? Ett oväntat nytänkande .. men vad säger Löfven??

Eller Löfvens husse .. den store LO-basen??

Som vanligt så säger Löfven ingenting utan hänvisar till sin pressekreterare Anne Ekberg som i sin tur hänvisar till partisekreteraren Carin Jämtin och partiets valledare Jan Larsson. Men så småningom kommer någon kanske att vidarebefordra ett kompromissuttalande, från den store ledaren?

Men varför begränsa sig till hamburgare??

Det finns massor av restauranger och pizzerior som också har kollektivavtal jämsides med sänkt restaurangmoms samtidigt som de i första hand anställer unga .. varför ska de slippa bojkottas under hemmamatlagarveckan?? Annars flyttar de ju bara "de dåliga arbetsvillkoren" från en snabbmatsleverantör till en annan?

Och om det ändå ska bojkottas rejält mot kollektivavtalade dåliga arbetsvillkor som "drabbar" unga anställda i det privata näringslivet så kan jag inte fatta varför till exempel H & M ska slippa undan? Eller alla andra stora varuhuskedjor som har i huvudsak unga försäljare?

När det gäller H & M så handlar det ju ändå om en av Sveriges största skattebetalare som anställer alldeles förfärligt många under 26 år och dessutom får sänkt arbetsgivaravgift för besväret?

Så får man väl ändå inte bära sig åt, när det är mer jämställt och jämlikt att anställa de unga som trainees/extraresurser i den offentliga sektorn med rejäla, skattefinansierade, avtalsenliga löner betalade med hederliga skattemedel som kommer från stora hamburgerkedjor, H & M och andra framgångsrika näringsidkare.

Eller hur de nu tänker??

OM de tänker??

Men de som tänker .. det är förmodligen de som inser vad det kommer att kosta om det blir ett regeringsskifte i höst ... och det är väl kanske inte helt önskvärt?

måndag 24 mars 2014

Att såga av den gren man sitter på ..


 ... är något som man bör undvika, särskilt om grenen redan är bräcklig och ostadig och fallhöjden är dödlig.

Men den här valrörelsen tror jag blir den slutliga dödsstöten för dagstidningen .. och då speciellt kvällstidningen .. i sitt traditionella pappersformat. Att våra journalister och de flesta andra medie- och kulturarbetarna stöder vänsterblocket i politiken och nu arbetar för högtryck med att "vinna valet" är uppenbart för alla och envar .. men vad som tydligen inte är uppenbart för de ivriga "valarbetarna" är att de idogt sågar bort den trovärdighet som säljer deras alster.

Varför ska någon betala för gårdagens nyheter i en tidning där journalistiken fått ge vika för "strategiska kommunikatörer som vill sälja in sin version av verkligheten"?

Vem vill betala för att läsa artiklar där det personliga tyckandet är överordnat fakta och där propagandan går före verkligheten, när det går alldeles utmärkt att tycka själv .. alldeles gratis .. på ett faktabaserat underlag som finns tillgängligt för alla som orkar leta efter sanningen i den verkliga verkligheten?

Att formulera en lögn kräver ingen utbildning .. du kan göra det själv utan att betala för att låta någon annan göra det åt dig och slipper bli lurad på köpet!

Under det senaste året har jag inte mött någon som tror att dagstidningarna speglar någon form av sanning .. bortsett från dem som medvetet VILL att önskningar ska upphöjas till sanningar för att uppnå någon form av fördel. Men den gruppen köper inga tidningar .. de läser bara rubrikerna och Aftonbladets ledarkrönikor på nätet.

"Såga av ett ben kan vilken läkare som helst göra. Att sätta på det igen är genast svårare" ... sa den danske författaren Palle Lauring, och det är väl något att tänka på för dem som har sin försörjning i trovärdighetsbranschen.

Så egentligen ligger det i medias intresse att Alliansen vinner valet i höst. Det är det enda som kan få deras trovärdighet att överleva .. motsatsen skulle bevisa att deras insats i valrörelsen var byggd på lögner och propaganda, vilket i sin tur riskerar att leda till den tidningsdöd alla desperat vill undvika?

Alternativet är en statsägd mediaapparat med nyttiga idioter som får monopol på all nyhetsrapportering?


Propagandamakarens avsikt är att få några människor att glömma att vissa andra människor är mänskliga./Aldous Huxley

Varför är propaganda så mycket framgångsrikare när den hetsar till hat än när den försöker framkalla positiva känslor?/Bertrand Russell

Through clever and constant application of propaganda, people can be made to see paradise as hell, and also the other way round, to consider the most wretched sort of life as paradise./Adolf Hitler

lördag 22 mars 2014

En välfriserad sanning, en specialbeställd ..

.. statistik och förtigande av alla fakta som kan rufsa till den välfriserade sanningen, har väl alltid hört till under en valrörelse?

Men rena lögner?

Välfärdspornografi?

Tillsammans med ren propaganda, i media som påstår sig vara oberoende, som för tankarna långt österut mot dem som nu håller på att återta det som Någon Annan orättfärdigt berövat dem .. det har jag faktiskt aldrig varit med om förut?

Det känns obehagligt.

Någon Annan är annars en väldigt populär figur i vårt land. H*n är den som borde göra det som vi inte tycker att vi vill göra själva och den som bär skulden för misslyckanden som omgivningen skyller på oss! Någon Annan ställer till alla problem och Någon Annan har hela ansvaret för att lösa dem ... men i denna valrörelse är förutsättningen att Någon Annan har rätt partibeteckning för annars existerar inte problemen och behöver därmed ingen lösning?

Nu är Någon Annan verkligen upphöjd eftersom Någon Annan är skyldig till de missförhållanden som avslöjas NU.. efter 2006 .. och de som förkom DÅ .. före 2006 .. eftersom de till förväxling är lika lika som den politik som de båda olika partiblocken satsar på SEDAN .. efter 2014??

Den här valrörelsen känns nästan lite farlig och obehaglig. Längtan efter Makten och Härligheten kan skapa både panik och desperation vilket gör att Ändamålet Helgar Medlen .. vilket i sin tur legitimerar det goda hatet och våldet samt skapar rena lögner av välfriserade sanningar, specialbeställda statistikuppgifter och mörkande av fakta.

Jag tycker verkligen inte om den människosyn och det väljarförakt  jag ser i svensk politik just nu!

Ett rökfritt helvete ..


Eftersom jag sa A och skrev om att jag för första gången i mitt liv levde utan att ha ett cigarettpaket bekvämt inom räckhåll .. så är det väl inte mer än rätt att jag fortsätter till B och berättar hur det har gått så här långt.

Men först måste jag berätta vad jag förväntade mig. En granne fick för ett halvår sedan en allvarlig sjukdomsdiagnos som fick hennes läkare att kräva ett totalt rökstopp. Jag var djupt imponerad när hon direkt blev rökfri och lika chockad när hon började röka igen efter tio dagar?

Jag menar .. efter TIO DAGAR?? Då borde väl ändå det värsta vara över??

Hahahaha .. första rökfria veckan var en lätt resa. Jag skämdes nästan över att den var så förargligt besvärsfri men tog i alla fall emot omgivningens bifallsrop, trots att jag nog inte riktigt förtjänade dem .. för även om jag är rökfri så är jag inte nikotinfri, utan suger på en nikotintablett med jämna mellanrum.

Dag tio slog det till med full kraft .. RÖKSUGET!! Jag var på väg in i livsmedelstemplet på orten och precis vid bankomaten vid ingången hade någon kastat nästan en HEL cigarett .. och jag LOVAR och svär .. hade inte en förarglig kvinna suttit och rökt på bänken intill, så hade jag kastat mig över den.

Sedan dess har det varit lite uppförsbacke måste jag erkänna.

De utlovade vinsterna har inte heller infunnit sig? Att alla rökare skulle lukta illa till exempel?? För min del så är de rent beroendeframkallande väldoftande och jag kan gå ett extra kvarter sniffande på någon annans utandningsluft. Åh jag skulle nästan kunna kasta mig över dem och andas, andas, andas om jag var övertygad om att inte bli missförstådd.

Alla smakupplevelser som alla fd nikotinister talar så lyriskt om har inte heller visat sig? Däremot så smakar allt som jag verkligen tycker om inte alls som det ska, utan mycket sämre.

Jag sover som en gris .. det är bra, för det har jag aldrig gjort förut. Jag är piggare när jag är vaken, vilket också är bra .. men ännu bättre vore det om koncentrationsförmågan följt samma kurva i stället för att ge sig iväg åt andra hållet.

Jag är ärligt talat inte såååå förfärligt röksugen .. av varje timme så tänker jag nog inte på cigaretter mer än en kvart .. men jag känner mig obeskrivligt ledsen, sorgsen och deprimerad.

Det känns som om jag är helt värdelös och ingen tycker om mig .. sa jag till Maken alldeles nyss ...

Mmmmmmmmmmm .. svarade han utan att lyfta blicken från tidningen.


Suck!

torsdag 20 mars 2014

"Det är inte värdigt ..


 .. med en regering som lägger sig vid minsta motstånd", skriver Magdalena  Andersson i Expressen.

Hur värdigt det är med ett oppositionsparti, som inte rest sig sedan de slogs ut för åtta år sedan och som nu desperat och förvirrat trevar sig bakåt, framgår däremot inte.

Kanske är värdigheten svår att hitta i den Miljöpartistiska dimman, från platsen under LO:s tunga betonghäck?


Propaganda är konsten att trampa andra på tårna och själv skrika "Aj!"./Bob Hope

Värdighet är den mask vi bär för att dölja vår okunnighet./Elbert Hubbard

Dignity belongs to the conquered./Kenneth Burke


SVD,

tisdag 18 mars 2014

Rör inte min kompis och lär dig gilla olika!!


Det har funnits kampanjer för "Rör inte min kompis" och "Gilla olika", och som vanligt har Aftonbladet gått före, gjort det till en vänsteråsikt, sålt solidariska märken och visat hur mycket de värnar om kompisarna och hur mycket de gillar alla som är olika  .. under förutsättning att de är olika på rätt sätt och kompisar med rätt personer.

Rätt ska vara rätt och är det inte rätt så får man slå dem på käften  .. för då är det självförsvar? Om jag har förstått vänsterextremisternas budskap rätt?

Men nu handlar det om MIN kompis!

En kvinna i övre medelåldern som jag hittade alldeles själv på nätet. En kompis som inte gav sig förrän vi möttes i verkliga livet och en vän som jag rest med, delat säng med och löst världsproblemen tillsammans med.

En riktig vän som går att lita på, som håller vad hon lovar och står för sin åsikt, även om det blåser kallt .. och jag gör mitt bästa för att leva upp till samma nivå.

Som sagt .. en kvinna som nalkas .. eller rent av har passerat .. sitt bästföredatum. En människa som vet hur det kan kännas att leva i uppförsbacke .. och som brinner för de svagaste i samhället. De ensamma, gamla, dementa, psykiskt sjuka eller psykiskt funktionshindrade och de som vårdas i livets slutskede.

Jag undrar vad som är så provocerande i det?? Hur någon kan se ondska i det?

Eller är det att godheten sker under "fel" partibeteckning?

Är det därför som min kompis är lovligt byte? Går det inte att gilla det hon gör och arbetar för både politiskt och ideellt .. för att hon röstar olika?

Är det demokrati?

Är det helt ok att hon och hennes handikappade man väcks mitt i natten av att det rasar in hatiska meddelanden, hot och fasansfulla bilder .. alla med budskapet att hon i sin politiska egenskap är bäst död?

Allt detta framfört på hennes privata mail-adress, hemma i hennes privatbostad, mitt i natten!

Det hela är polisanmält, det finns namn och IP adresser och det är ställt utom allt tvivel att det är politiskt färgat. Några "valarbetare" anser att detta är rätta sättet att vinna val och nu börjar det bli lite väl mycket "ändamålet helgar medlen" från det hållet.

Ge fan i MIN KOMPIS och lär er att OLIKA är allt det som ni påstår er gilla men gör ert bästa för att skada!

Vad har ni för problem?? Vad är det som är så stötande med att någon visar äkta engagemang när det gäller de mest osynliga i samhället??

Jag hoppas innerligt att partikamrater och kommuninvånare på min kompis hemort gör gemensam sak, sätter ner foten och enas om att så här får det helt enkelt inte gå till i en valrörelse.

Det är ovärdigt, smutsigt .. och väljarna förtjänar bättre.


DN, SvD, Expr.,

"Nalle Puh ..


.. tittade på sina två tassar. Han visste att den ena var den högra. Och han visste, att när man har bestämt vilken som är den högra så är den andra den vänstra. Men han kunde inte komma ihåg hur man skulle börja".

Efter gårdagens partiledarduell så inser jag att jag tillhör de sista idioterna som fortfarande SER partiledardebatterna, innan jag skriver om hur de var?

De övertygade partiarbetarna inom oppositionen jublar om guldläge .. och det är uppenbart att de har sett något helt annat än vad jag såg .. om de nu såg något alls?

De övertygade partiarbetarna i regeringspartierna beklagar artigt motståndarnas val av partiledare och anser att den nuvarande är helt vilse i budgetpannkakan och miljöpartiet anser att Jimmie Åkesson är ledare för ett lika extremt parti som hans partivänner anser att Gustav Fridolin representerar .. och förmodligen har ingen slösat bort tid på själva programmet?

Väljarna gäspar och gör något annat .. och jag börjar fundera på hur i helsike jag börja för att kunna bestämma mig för vad jag ska rösta på i höst?

Om jag, till exempel, tänker att jag ska starta och driva en liten affärsverksamhet och MÅSTE ha EN av våra partiledare som samarbetspartner .. VEM skulle jag välja då?

Det kanske skulle ta ner frågan på en mer hanterbar nivå?

Men då får det inte handla om partiledarna som privatpersoner .. för jag är helt övertygad om att samtliga skulle lura skjortan av mig och lämna mig med ansvaret och resterna om jag gav dem medansvar för min privatekonomi eller ett eventuellt företag.

Nej .. det måste vara som representanter för den politik och ideologi som de påstår sig representera.

Då skulle Miljöpartiet och Vänsterpartiet absolut inte komma på fråga. Fullt så korkad och naiv är jag inte, att jag med öppna ögon satsar engagemang, hus och hem på en solklar konkurs.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson verkar vara en smart strateg, strykdålig som få och har nog ett sjuhelsikes driv,.. men frågan är om han inte är för mycket solospelare för mig.  

Stefan Löfven vill ju inte ha en bestämd åsikt om någonting och kan förmodligen vara delägare i konkurrentens/konkurrenternas företag, på samma gata/i samma stad, för att vara på den säkra sidan .. vilket skulle vara osäkert, otryggt och få mig att sova dåligt om nätterna vid tanken på att vara bortkompromissad innan jag vaknat. Dessutom så skulle jag vara tvungen att ha bokföringen under madrassen för att ha något så när koll på finanserna .. vilket skulle vara otroligt obekvämt.

Göran Hägglund är ju pålitligheten själv och borde vara mitt förstaval. En rolig, vänlig, försiktig och kunnig man .. men eftersom jag är nästan löjligt anpassningsbar så är väl risken stor att vi tillsammans skulle tveka så länge när det var läge att HOPPA, att vi i stället skulle börja BACKA och bli frånåkta av hela branschen.

Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund är egentligen perfekta samarbetspartners .. men var får jag plats i ett sådant samarbete? De lämnar förmodligen inte särskilt gott om utrymme för min kreativitet, nyskapande eller mina idéer, så risken för att jag skulle bli sittande med skitjobbet och kaffekokandet verkar vara överhängande?

Men .. Annie Lööf verkar inte vara rädd av sig. Kreativ och nyfiken .. glad och social .. stark, samarbetsvillig och stryktåligt .. lyssnande och modig .. och förmodligen rätt rolig att planera framtida aktiviteter med ..

.. ?? ..

.. så till min stora förvåning så verkar det som om jag ska rösta på Centern i september?

Vilken överraskning? Undrar vad Nalle Puh säger om det valet?

"Some have brains and some haven´t .. and there it is" .. kanske?

Eller .. "När en björn med en mycket liten hjärna tänker ut saker upptäcker han ibland, att en idé som verkade riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på"?

SVT, SvD, DN, DN, DN,

måndag 17 mars 2014

Blev någon klokare efter partiledardebatten???


Jag förde spridda anteckningar under den korta tid som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven "debatterade" i Aktuellts Agenda. I Expressen kan jag se att kvinnorna tydligen drabbats av någon slags Löfvenförtroende .. men det var inget som jag som kvinna fann någon förklaring till i går.

När det gäller sosseledaren måste jag erkänna att jag har samma känslor som bloggen "Den nakna framsidan" .. "Det är något fabricerat över honom. Något som inte är äkta. Tacka vet jag Fredrik, han är i alla fall nästan alltid dryg och arrogant, sarkastisk och överlägsen".

Så här tolkar jag i alla fall gårdagens nedklottrade stödord och anteckningar ..

Floskel, floskel ... regeringens politik .. bla, bla .. över .. floskel, floskel .. klyftor .. ojämlikhet .. mala, mala .. vinster .. mala, mala .. i egen ficka .. floskelfloskel .. gameover .. klyschafloskel .. osv

Livschans .. floskel, floskel .. egen kraft .. bla, bla, bla .. bättre resultat .. mala, mala .. mycket nära .. osv

Kryper närmare .. floskel, floskel .. inte i jämnhöjd med oss .. floskel, floskel .. vinster .. klyscha .. osv

Kunskapsutmaning ... mala, mala .. uppmuntran .. bla, bla .. matematik .. internationella prov .. klyschafloskel .. vänstern och miljöpartiet .. bla, bla, bla .. osv

Svart på vitt .. floskelklyschafloskel .. privata verksamheter .. bla, bla, bla .. drar ner på lärare .. floskel, floskel .. vinster .. bla, bla, bla .. egen ficka .. floskel, floskel .. förstört ..!! .. osv

mala, mala, mala .. delar inte synen .. bla, bla, bla .. det är inte så enkelt .. floskelklyschor .. osv

FLOSKEL .. !!! .. bla, bla, .. är du nöjd!!??? .. mala, mala .. dumpa .. floskel .. er politik är över .. STATISTIK! .. bla, bla .. global ekonomi .. mala, mala .. omvärlden .. klyschafloskel .. kunskapsnivå .. bla, bla .. fler studenter!! .. osv

!! .. ?? .. en student som inte tar poäng gör ingen glad!! ... bla, bla .. vi ligger väldigt nära varandra .. bla, bla .. osv

!!! .. regeringen BACKAR .. bla, BLA, bla .. DUMPAR ... mala, mala .. POLITIK!! .. floskel .. företagare .. bla, bla .. VINSTER!!!  .. ARBETSLÖSHET .. floskel .. statistiskt .. bla, bla .. utbildningskontrakt .. klyschafloskelklyscha .. FAS3!! ... fas3 ... fas3 .. klyscha .. osv

Klyscha .. floskel .. KOSTSAMT .. bla, bla .. gamla beredskapsjobb .. mala, mala ..folkhögskola-komvux-samma-resultat .. mala, mala .. ökad beskattning på arbete . !!! .. osv

VERKLIGHETEN .. KLYSCHA .. floskelfloskel .. TA BORT .. bla, bla .. blir mer .. osv

sucka, sucka .. växande sysselsättning för unga .. floskelfloskelfloskel .. lägre ungdomsarbetslöshet .. bla, bla .. fler i arbete .. sucka, sucka .. Göran Perssons sjukpensionärer .. långt från arbetsmarknaden .. sucka, sucka .. 147 personer PER DAG!! .. osv

FAS3!! .. klyschafloskelfloskel .. SJÄLLÖST!! .. malamalamala .. AVTALSENLIG LÖN!! .. floskelfloskelfloskel .. 35000 GÖMDA människor .. klyschaklyscha .. FAS3!!!

Extratjänster??? ... blabla .. full lön-ingen-sysselsättning=fas3-till-högre-kostnad .. suckasucka .. FLER förtidspensionerade? .. osv

Och så landade det hela i en gemensam jonglering av miljarderna i sossarnas budget och sett med mina ögon så tappade Stefan Löfven flest bollar i det som faktiskt är de frågor som jag är mest intresserad av svaret på ..

Är det genomförbart eller bara en ideologisk riktningsgivare/målsättning, och vad kommer det att kosta väljarna i skatter, avgifter och valfrihet??

DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr.,

lördag 15 mars 2014

Om man tar (a)FAN i båten så ..

.. så får man ro av bara helvete ... sa en person i min bekantskapskrets en gång. Det tyckte jag lät bättre än original-ordspråket och i dag är det mer än aktuellt.

När Expressen tog Researchgruppen i båten för att snoka upp identiteten på privatpersoner som kommenterat på Avpixlat, så gjorde de det fullt medvetna om att researchgruppen bestod av  sympatisörer till AFA och fullt medvetna om att de skulle hänga ut och trampa på människor som inte gjort mycket mer än att de uttalat en åsikt.

Något som ännu är helt lagligt i vårt land .. och som Expressen INTE solkade ner sig med att göra.

När Stefan Löfven bestämde sig för att närvara vid motdemonstrationen i Kärrtorp, som kom efter den verkliga demonstrationen där proffsdemonstranterna lyckades knivhugga varandra,  så gjorde han det arm i arm med vänstern .. och AFA som var de mest framträdande aktörerna. Genom sitt handlande legitimerade han det "goda våldet" som sedan blev ett begrepp för journalistkåren, som har samma inställning som AntiFascistisk Aktion .. "antifascism är alltid självförsvar".

Vad som är "antifascism" verkar variera .. det kan lika gärna vara hot och angrepp riktade mot anställda på Migrationsverket och Arbetsförmedlingen som skadegörelse och hot mot småbarnsfamiljer, och deras hem, där någon tillhör "fel" parti.

Nu senast är det till och med "rätt" parti som burit sig fel åt (?) och dragit på sig afaiternas missnöje och jag har aldrig tidigare lagt ut en länk till flashback, men den här innehåller så många ögonbrynshöjande länkar att jag gör ett undantag.

Dick Erixon skriver i sin blogg .. Det är så att man undrar vad skillnaden är mellan “antifascister” och fascister. Båda föraktar liberal och fri debatt. Båda använder hot och våld för att försöka tvinga på andra deras uppfattningar. Båda är hot mot vår demokrati. Men av någon anledning ses det mellan fingrarna när vänsterextremister agerar totalitärt .. och jag kan inte låta bli att hålla med honom.

"Sverige behöver en strategi mot rysk propaganda" ... skriver Olle Wästberg, tidigare generaldirektör för Svenska institutet och krigsplacerad avdelningschef vid Styrelsen för psykologiskt försvar, i SvD i dag. Han fortsätter .."Perioden 2006–2014 har varit vår tids motsvarighet till 1925 års försvarsbeslut, den nedrustning som kunde ha kostat Sverige dess frihet. Det reviderades 1936 och Sverige började då rusta upp.
Av allt att döma kommer vi nu åter börja bygga upp det nationella försvaret. I det måste ingå att återupprätta ett civilt psykologiskt försvar. Vi ligger i dag vidöppna för propagandakriget."

Jag skulle tro att Putin ser på Sverige med ett lyckligt leende just nu .. här behövs inga ryska insatser för att dra igång vänsterpropagandan inom landet och löjet/svartmålningen utanför gränserna, det sköter våra egna journalister så väl själva när de sorterar nyheterna så att rätt bild ska framstå inför det stundande valet.

"Löfven är feg" .. säger Jimmie Åkesson.

Har han något annat val .. undrar jag. För hur ska han kunna ha en åsikt om någonting alls så länge som han går  i kort koppel med Aftonbladet, LO, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och bevakas av både Säpo och Afa?

Arme man .. inte undra på att hans parti står och stampar på ca 32-33 % medan han själv kompromissar och glider fram mellan riktningsvisarna och målsättningarna.

DN, DN, SvD, SvD,


torsdag 13 mars 2014

Medan de skarpaste hjärnorna ..

.. inom politiken, journalistiken och den kulturella och akademiska eliten sliter med frågan om hur onormalt det är med högerextremt våld, hur normalt det är med vänsterextremt våld, hur nödvändigt det sunda, friska och goda våldet är när det gäller att bekämpa det sjuka, ohälsosamma och onda våldet, så är den brännande viktiga frågan om demonstrationer och manifestationer alltid högst upp på agendan.

VARFÖR är det inte FLER som står upp på våra torg och manifesterar och demonstrerar!

VARFÖR vill inte fler slå ner alla som vill fläcka vår demokrati genom att misshandla och slå. Våld kan ju bara bekämpas med våld .. och våldsamma protester mot våld.

VAR gömmer sig medelklassen, liberalerna, borgarna och alla andra fegisar när vänstern ensamt får bära bördan att utrota de onda och vråla ut protester mot missförhållanden och förfallet i vårt land?

Tja .. en del engagerar sig i något som kallas Väntjänsten. Väldigt många frivilliga och oavlönade människor följer dagligen ensamma, isolerade gamla till tandläkare, läkare, frisör, affären eller bara ut på en promenad för att bryta en ensamhet som är förödande.

Många andra engagerar sig i föreningar som bistår med kläder, skor och leksaker när 100-tals människor kommer till sitt nya land .. från brännande hetta till isande kyla .. när de som har ansvaret är helt oförberedda på att de inte har fullständig vinterutrustning med sig. Många blir också den enda fungerande länken in i det nya samhället, trots språkförbistring och utan betalning.

Väldigt många privatpersoner är engagerade i olika ungdomsverksamheter. Helt oavlönade och på sin fritid är de ofta den enda räddningen och fasta punkten för någon som står i dörren in till livslång kriminalitet eller missbruk.

Andra ger av sin tid till människor med handikapp så att de får stunder av mänsklig kontakt, en illusion av vänskap och möjlighet att besöka restauranger, caféer och biografer .. precis som alla andra.

De som är hemlösa och/eller missbrukare kan få en säng att sova i, en måltid och en stund av gemenskap tack vare alla dem som engagerar sig i olika kyrkliga verksamheter och idrotten som hjälpt så många till ett nytt liv, kan inte fungera utan alla frivilliga krafter.

Överallt i samhället finns det engagerade människor som skänker sin tid .. små bitar av sitt liv. 

Det finns danskvällar för funktionshindrade, kurser i nästan precis vad som helst och här och där är det någon som hyr, eller lånar ut, en liten lokal där ensamma människor kan träffas, tala med någon, bjuda på medhavd sockerkaka och koka gemensamt kaffe.

Människor som tar sig tid att lyssna, som sträcker ut en hand .. och håller fast tills det finns fast mark att gå på.

I all vänskaplighet. Helt oavsett kön, ursprung eller klass. Omsorg, empati, medmänsklighet och bekräftelse .. i stället för vrål av hat.

Människor som kommer till undsättning när det värsta händer .. både i det stora eller lilla sammanhanget.

DÄR är medelklassen, borgarna, liberalerna och de andra fegisarna överrepresenterade och dessutom betydligt fler än dem som står på de sk barrikaderna och slåss mot "fienden".

ENSAMHET och PASSIVITET är det mest förödande en människa kan råka ut för. Det finns en konstaterad gemensam nämnare för demenssjuka, en del psykiska sjukdomar och depressioner .. de flesta av dem som drabbas är ensamma, passiva, helt utan familj och mänsklig kontakt, bortsett från korta blixtvisiter från hemtjänsten.

Vi behöver känna oss behövda och vi behöver bekräftelse för att orka leva.

Det som är gemensamt för de områden där kriminaliteten och upproren frodas tillsammans med arbetslösheten och den sociala utslagningen .. är isolering, ensamhet, passivitet och en känsla av att inte behövas.

Vi välkomnar tusentals människor till vårt land och erbjuder dem ensamhet, passivitet och "förvaring", men begär att de ska vara glada och nöjda i trånga asylboenden .. år efter år efter år efter år i total sysslolöshet och hopplöshet?

Är det då så konstigt att det blir oroligt på orter med stor invandring och hög arbetslöshet? Att människor känner sig osynliga och blir frustrerade och hatiska?

Allt går inte att dölja bakom ett plakat med ordet RASISM!!

Alla frustrerade arga unga som brinner av hat mot ett samhälle som de anser sviker dem är inte NAZISTER. Eller så blir de det på grund av sin frustration?

De blir synliga, fruktade och får ett gemensamt värde när de klottrar hakkors på husväggarna, hatar, hotar och kastar sten på välnärda demonstranter som responshotar och responshatar i en solidarisk manifestation,  innan de vandrar hem till sina trygga hem, i de trevliga bostadsområdena för att orka med nästa dags föreläsningar på olika högskolor. Eller till partilokalen för att höja ett gemensamt glas rödvin för en lyckad demonstration.

Meningen med livet är ju att du finner ett värde tillsammans med andra och bryter din egen osynlighet, ensamhet och passivitet.

Våld i solidaritetens och demokratins namn applåderas och belönas med braskande rubriker och erkännanden från makthavarna i samhället, medan mer stillsamma, osynliga insatser "bara" belönas med tacksamhet eller en kram som ingen ser eller uppmärksammar.

Orden SOLIDARITET och LIKA VÄRDE kan tolkas på många olika sätt. Kanske beroende på om du vill ha dem själv eller vill ge dem till andra?

SvD, SvD, SvD, SvDDN, DN, DN, DN,