måndag 30 juni 2014

Från min första fackföreningsavgift ..


... som jag mer eller mindre tvingades betala, har jag fått suga i mig att jag i och med det också bidragit till Socialdemokraternas valrörelse vart 4:e år.

När jag sedan insåg att facket delade ut attraktiva bostäder i innerstaden till släkt och vänner, trots att det handlade om gåvor i testamenten där givaren angett ett helt annat syfte, så mådde jag riktigt illa.

Resor, fester, förmåner och ryggklianden inom LO har vi med regelbundenhet fått ta del av och Wanja Lundby Wedins karriär inom både LO och SAP är väl inte heller en helt trevlig historia. Men hennes "finurliga" sätt att säkra makens pension var egentligen genialt .. sett ur hennes synpunkt men betalt av medlemmar med betydligt sämre villkor.

Senare i livet läste jag om turerna runt Anna Johansson-Visborg och hennes visioner om rätten till semesterboenden till ensamstående arbetarkvinnor .. läs gärna på, det är en förfärlig historia .. och då föll det sista unset av förtroende för LO.

Jag är svensk .. och jag bråkar inte så gärna med överheten. Det brukar inte vara så lyckat .. särskilt inte om det gäller pärmbärare med rötter i "arbetarrörelsen".

Men i år närmar jag mig en gräns. Jag VILL VERKLIGEN INTE vara med och betala för vänsterpropaganda i statstelevisionen!! Kan det sägas tydligare?

Att Aftonbladet sågar Göran Hägglund jäms med fotknölarna är väl deras jobb, antar jag. Men min övertygelse gör att jag gör vågen samtidigt som jämförelsen mellan Kd-ledarens kännbara engagemang och sosseledarens osäkra kryssande mellan otydligheterna utföll till den senares nackdel.

Men SVT- medarbetarnas uppdrag är att dölja de egna sympatierna och behandla alla lika .. även mig och min sosseröstande granne .. något som det inte märks särskilt mycket av.

Jag vill INTE längre betala tv-avgift som används till en röd valrörelse förd av SVT-medarbetare som inte har en susning om att de ihärdigt sågar på grenen de sitter på.

För hur ser det ut i alla andra länder med vänsterregeringar som äger media? Där bara EN åsikt, EN tidning och EN politisk åsikt är godkänd? Hur lönande och fritt är det att vara självständig journalist med ett brinnande engagemang i Ryssland eller Nordkorea?

Eller kulturpersonlighet med egna idéer?

Men å andra sida så har vi väl inte längre några sådana sällsyntheter? "Intervjuerna" .. eller kallas det samtal .. efter partiledarnas tal visar i alla fall inga tecken på självständigt, opartiskt tänkande.

Finns det verkligen inget parti som vill avskaffa SVT och tv-avgiften???

Expr., SvD, SvD,

VANDÖD!!


 Om du inte har vett om att dö i tid, så hoppas jag att du har en frisk och stark partner eller varmhjärtade och stryktåliga barn som kan ta tillvara på dina rättigheter .. eller åtminstone dig själv.

De som står ensamma i livet är det värre för. Så länge som det rimligtvis går kommer du att förvaras så osynlig som möjligt i din bostad. Kan du inte gå ut själv så har du andats ditt sista friska andetag, kan du gå ut .. men inte hitta hem .. så blir du en irriterande vårdkostnad mellan varven, men så länge som du inte utgör en fara för någon annan än dig själv .. eller blir en sanitär olägenhet för dina grannar .. så får du stanna hemma i din bostad som mest fungerar som ett fängelse.

När du till slut har nått den punkt när döden fullt hörbart tassar bakom ryggen, DÅ ..  kanske .. du får ett rum på ett äldreboende att dö i.

I Terry Pratchetts bok "Häxkonster" förekommer begreppet VANDÖD. Jag försöker vänja mig vid tanken på att det är vad som väntar, om jag lever för länge och samtidigt förlorar förmågan att själv göra slut på mitt lidande.

"Vandöd"!

I boken är det att leva som ett spöke mellan liv och död. Kung Verence, som blir oväntat lönnmördad, befinner sig i den situationen och upptäcker att omgivningen inte längre ser honom, passerar rakt igenom honom  och inte längre lyssnar på honom. Det är bara DÖDEN* som försöker ge ett uns av medlidande när han utbrister;

Ni kan inte överge mig på det här viset!

DET KAN JAG .. sa DÖDEN. DU ÄR VANDÖD, FÖRSTÅR DU. SPÖKEN BEBOR VÄRLDEN MELLAN DE LEVANDE OCH DE DÖDA. DEN ÄR INTE MITT ANSVAR. OROA DIG INTE. DET KOMMER INTE ATT VARA I EVIGHET.

Bra.

DET KOMMER BARA ATT KÄNNAS SOM EN EVIGHET.

Och hur lång tid är det egentligen?

TILLS DU HAR UPPFYLLT DITT ÖDE, FÖRMODAR JAG.

Och hur får jag reda på vilket mitt öde är?

DET KAN JAG INTE HJÄLPA DIG MED. JAG ÄR LEDSEN.

Nå, hur tar jag reda på det?

SÅDANA SAKER BRUKAR I ALLMÄNHET BLI UPPENBARADE, HAR JAG FÖRSTÅTT.

Den vandöde kungen har svårt att acceptera sitt öde ..

.. och till dess måste jag hemsöka den här platsen. Alldeles ensam, antar jag. Kommer ingen att kunna se mig?

DÖDEN tipsar om psykvården, nära släktingar, sällskap av en katt och försvinner, och ungefär här så inser jag att det är så här det är att bli för gammal. Kung Verence har hamnat mitt i den svenska äldrevården?

Ingen av våra politiker skulle drömma om att säga att gamla människor är för kostnadskrävande, till ingen nytta alls, tar upp dyrbara vårdplatser och tär på resurser som de hellre skulle vilja satsa på unga som kan bidra till samhället.

Gamla människor är nästan pinsamma .. säger de absolut inte .. och när det talas om rasism och kvinnoförtryck så borde det egentligen också talas om åldersdiskriminering .. vilket det inte gör.

För då kan ju gamlingarna få för sig att de har ett värde .. och det har vi inte råd med, eller hur?

Göran Hägglund kommer att lova att arbeta för en äldregaranti i sitt tal i kväll. "Garantin är till för dem som upplever att behoven i det dagliga livet inte täcks av hemtjänsten och som upplever otrygghet eller social isolering."

Gamla människor ska SJÄLVA kunna få avgöra om de vill bryta sin ensamhet!!

Jisses!!!

Göran Hägglund är en modig man och det är också starkt att erkänna att många bor så kort tid att våra äldreboenden mer liknar hospice .. dvs vård i livets slutskede.

Göran Hägglund vågar också strida för att avskaffa Landstingen vilket förmodligen skulle frigöra skattemedel som väl finansierar ett antal nya äldreboenden i varje kommun. För bara i min lilla kommun så känner jag tre pärmbärare som "arbetar hemma" på grund av att det saknas arbetsuppgifter som de klarar av eller arbetskamrater som står ut med dem.

Göran Hägglund är en modig man. Han verkar också vara en ärlig, hederlig och varmhjärtad medmänniska.

Synd bara att han har ett parti och en hel hög partikamrater som inte når upp till samma nivå.

Men kan Göran Hägglund få sina alliansvänner att garantera kvalitetsliv i stället för en tillvaro som vandöd på ålderns höst .. då garanterar jag att Göran Hägglund får min röst i höstens val.

Trots att jag .. till skillnad från den vandöde kung Verence .. verkligen trivs i sällskap med bara en katt.




*DÖDEN skriver alltid sitt namn och talar alltid i versaler. Det får ni stå ut med ...det är Terry Pratchetts idé även om den nu har blivit min.


Expr., DN, DN, SvD, SvD, AB,

söndag 29 juni 2014

Jahaja????


Kanske beror det på att jag blockerat min feber med Alvedon och sedan piggade upp mig med ett glas vin medan jag lyssnade på Stefan Löfvens tal i Almedalen .. men vad sa han egentligen??

Jag förstår att det ska skatteväxlas genom att jobbskatteavdragen ska få vara kvar men att allt som går att köpa ska bli väldigt mycket dyrare.

Alltså .. samma lön innan du försöker handla för den. Sedan kommer verkligheten lite tidigare i månaden.

Så måste det ju bara bli med sossarnas skatteväxling och investeringar?

Men just det pratade han inte om.

Mina anteckningar .. för vad de kan vara värda .. ser ut så här:

Välkommen vår blivande statsminister .. ??? här var det någon som tog ut segern i förskott till SSU-ljudkulissens stora glädje.

SSU!!! ... ropar då följaktligen Stefan Löfven, ungdomligt!

Sedan talade Löfven lyriskt om demonstrationen i Kärrtorp där han uppskattade musiken och artisterna och sällskapet med företrädarna för AFA och RF .. fast dem nämnde han naturligtvis inte, men SSU:arna skrek duktigt på flera ställen i alla fall.

Slutligen hetsar Löfven upp sig och vill ha mer klockringning mot rasism .. vilket känns illavarslande för mig som bor granne med en kyrka och har stora problem med den ordinarie klockringningen som i princip bara vi och 2 hus till kan höra.

Sveriges röst ska höras i världen .. men vad den rösten ska förmedla får vi nog veta sedan? Men Stefan Löfven LÄNGTAR efter att få ta tillvara på Sveriges potential .. på något sätt?

Så kommer ett stycke om att ALLT var ljust och vackert innan Alliansen förstörde ALLT ... suck!

Systrar och bröder dök upp för första gången och så citerade partiledaren FN:s konvention om mänskliga rättigheter som socialdemokratisk idé utan att ange källan. Jisses, här måste jag erkänna att jag skrivit "lååångtrååååkigt".

TRE stora projekt annonseras .. samma som Löfven alltid annonserar i alla sammanhang.

Fler människor i arbete och halverad arbetslöshet år 2020 .. har vi hört förut utan närmare förklaring till HUR.

Skolan kommer att bli en av EU:s 5 bästa skolor inom 10 år .. på något okänt sätt.

Minska inkomstklyftorna och öka rätten till hälsa genom fler i arbete som ger lycka vid dagens slut .. vilket är mer värt än högre lön?? Möjligen förlorade jag medvetandet en liten stund här, eftersom jag inte riktigt förstår det där med lycka i stället för lön?

Unga ska fixa det mesta genom utbildning, praktik eller jobb som serveras inom 90 dagar och så har jag skrivit "framtidsinvesteringar" och "kunskapslyft" .. men jag vet inte varför eftersom jag började undra över kommunernas roll i Stefan Löfvens visioner.

Inom 10 år ska Sverige vara ledande inom klimatsmart teknik .. vilket illustreras med ett RC-lok som Stefan Löfven varit med och byggt.

Sverige ska också bli bäst på att locka småföretagare genom att ta tillvara på potential, potential, kunskapslyft, Komvux, Yrkesvux osv osv.. och investeringar i "varandras kompetens".

Tro och framtidshopp .. säger Stefan Löfven med tyngd i rösten. Han vill tala om HOPP till skillnad från en annan (?) statsminister som talade om PÅHOPP .. och då vaknade jag till och undrade om han verkligen kunde säga så när Lisbeth Palme satt precis framför honom! Men sedan förstod jag att han menade Fredrik Reinfeldt .. som vanligt.

Sedan satsade sosseledaren hela sitt förtroendekapital på feminismen och beskrev kvinnors vardag på ett sätt som fick mig att känna mig som en man. Lika lön och rätt till heltid .. som alla sosseledare sagt alla val utan att berätta att majoriteten av kvinnojobb finns i offentlig sektor.

Sverige ska bli en feministisk förebild i hela världen! Naturligtvis .. sug på den, Gudrun Schyman.

Så tog han upp begreppet "Buffertflicka" som jag aldrig hört talas om, men som tydligen betyder ett välartat barn som placeras mellan två andra mindre välartade barn i klassrummet.

Några "Buffertpojkar" nämndes inte.

Har ni hört något så dåligt .. frågade Löfven, och det har jag faktiskt. De röda förslagen på att flytta de studiebegåvade barnen till skolor med dåliga resultat för att höja .. ja, förmodligen statistiken.

De unga ska få de Bästa Lärarna, Bästa Skolorna, den Bästa Läxhjälpen .. på något sätt? .. som hänger ihop med att minska byråkratin och öka friheten?

Här börjar jag irritera mig på en speciell SSU:are som hörs över alla andra och jag tänker väl valda tankar som jag inte kan vidarebefordra till er.

Förskolereformen med ett tak på 15 barn nämndes som hastigast och så blåser det en välfärdsvind över Sverige som kommer att göra att vårdens problem kommer att lösas som genom ett trollslag och blir Sveriges Stolthet och Omvärldens Ideal??

Han nämnde naturligtvis inte varken kommunerna eller landstingen som ytterst ansvarar för genomförandet Sveriges Stolthet och Omvärldens Ideal.

Vad Nationella Kvalitetslagar är fattade jag aldrig?

Men det kanske hör ihop med satsningarna på innovation och forskningsresultat som inte leder någonstans om inte någon är villig att satsa riskkapital på genomförandet av produkten som förhoppningsvis blir ett resultat av satsningarna.

Äldreomsorgen ska bli fantastisk eftersom den kommer att ge oss makten att själva forma vår vardag .. men inte till den milda grad att de äldre får välja ojämlika privata alternativ genom RUT.

Så kräks jag nästan lite vid tanke på hur äldrevården såg ut för min mamma under en sosseregering när Stefan Löfven försäkrar "de äldre" .. vi är där med värme och handen på din arm .. alltid!

Det där borde han ha låtit bli!

Systrar och bröder .. igen .. NÄR ska Alliansen ge besked om när de vill genomföra ytterligare skattesänkningar!

VA?? När ska ALLIANSEN ge besked??

Vad fick vi för besked från Stefan Löfven i någon enda fråga??

En handlingskraftig regering som skapas med blocköverskridande lösningar som utesluter Sverigedemokraterna???

Jag måste ha hört fel?? För just nu har jag hört Gustav Fridolin agitera för kortare arbetstid med bibehållen lön på ett sätt som får mig att fundera över hans förmåga att ens sköta sin privatekonomi?


Det måste bara bero på den megaförkylning som både jag och katten däckat i?Jag får lyssna på SVT Play i morgon.

DN, DN, DN, SvD, AB, AB, AB, AB,

Jakten på Makten .. Stefan Löfvens första Gottepåse.


Redan två timmar före Talet som ska förklara allt, så berättar sosseledaren att han "går till val på ett tak för barngruppernas storlek i förskolan - som ska ge max 15 barn per barngrupp i åldrarna 1-3 år".

Finansieringen sker med "skatter som inte rör inkomstskatten" på samma sätt som alla andra skattehöjningar som inte märks på lönen förrän du försöker handla för den.

Nu väntar jag med spänning på förklaringen som absolut MÅSTE komma i kvällens tal.

Sossarna måste bilda regering med två partier som inte vill se vinster i välfärden. Det betyder .. även utan foliehatt .. att många förskolor och skolor kommer att läggas ner eller förvandlas till något annat*. För när det gäller skolorna har Stefan Löfven också berättat att han "går till val på" mindre klasser.

I dag FÅR vi svaret!

ABSOLUT! För har han tagit upp ämnet så MÅSTE han väl i all sin dar förstå vilka frågor som kommer att ställas?

Varifrån kommer alla nya förskolepedagoger? Alla nya förskolor? Alla lärare som ska undervisa i klassrum som vi inte heller vet varifrån de kommer och vilka skatter är det som "en vanlig knegare" inte kommer att få känna konsekvenserna av?

Spänningen är oliiiidlig nu när jag vet vad som finns i den första gottepåsen ... och plötsligt hittar jag en likhet mellan Stefan Löfven och mig själv!??

För det verkar som om vi båda två har glömt bort att storleken på barn- eller elevgrupper i förskola och skola är något som kommunerna beslutar om.

Attans förargligt .. jag undrar om Stefan Löfven kommer att nämna det?



*tipset är asylboenden, som är den nya, lönande kassakon för dem som vill göra snabba vinster i välfärden.


Expr., DN, DN, SvD, AB,

Jakten på Makten .. i Aftonbladet.


Jag viker ner mig och gör en veckas uppehåll i min alldeles egna bojkott av Aftonbladet. Det går bara inte att motstå frestelsen att läsa den tidningens rapportering från Almedalen med alla nyproducerade sanningar och domedagsprofetior.

Det är egentligen ett Herrans underverk att Socialdemokraterna håller sig kvar på ca 30% i opinionsmätningarna när de mest synliga valarbetarna kommer från Aftonbladets redaktion?

I dag har inte Almedalshysterin tagit fart än, men jag ser rubriken på Natalia Kazmierskas  krönika .. "Dåliga flickor kan aldrig tvätta bort sitt förflutna" och undrar ..

.. Vad är en "dålig" flicka???

Tydligen så är Sofia Hellqvist .. prins Carl Philips blivande brud .. sedd som en dålig flicka, eftersom hon har poserat i herrtidningar iklädd endast bikini och boaorm?

I HERR(!)-tidningar!!! I en tid då det helt saknas "herrar"?

Det är i alla fall något som Natalia Kazimierska ständigt(?) blir påmind om i sina mail och oftast av royalistiska äldre damer som förmodligen aldrig ägt en bikini .. eller en boaorm. Dock är det oklart om de äger någon annan form av boa och vad de i så fall använder den till?

Bara min gränslösa fantasi försöker sätta gränser när jag tänker på det!

Genom att rapportera om dessa damers åsikter lyckas AB:s krönikör än en gång .. för vilken gång i ordningen?? .. slå fast att Sofia Hellqvist har en suspekt bakgrund för att hon vid ett dokumenterat tillfälle varit iklädd bikini och visat att hon inte är rädd för ormar. Vem vet .. hon kanske är djurvän och har berört andra djur??!! Skylt sig med en HUND när hon badade toppless?? 

Att vissa flickor utpekas som dåliga beror sällan på deras handlingar utan på omgivningens behov av en hackordning. Hade prinsessan Victorias tillkommande fastnat på bild i en olämplig kombination av bikini och orm i en DAM-tidning så hade nog han också blivit utnämnd till "dålig pojke" av Aftonbladet ... som inte tvekade ett ögonblick när det gällde den "dåliga pojken" som prinsessan Madeleine tidigare var förlovad med.

Ingen kan påstå annat än att våra kvällstidningar verkligen ansträngde sig när de letade efter lik i Daniels garderob .. men så fort som ringen satt på prinsessans finger så blev han älskad av alla .. vilket bör ge Sofia en vink om livet efter bröllopet.

"Dåliga människor" fick vi också se på bild i Expressen när de hängde ut fullständigt vanliga svenskar som slängt ur sig kommentarer på sajten Axpixlat eller valt ett politiskt alternativ att sponsra som var så "dåligt" ur redaktionens perspektiv att tidningen såg till att de miste jobbet och därmed förmågan att sponsra något alls i fortsättningen.

Så jag tror att Aftonbladets krönikör bör tänka ett varv till .. skiten som "dåliga" flickor påstås vara tvungna att tvätta bort, kommer oftast från hennes egen yrkeskår, även om hennes krönika är formulerad som en försvarsinlaga för Sofia Hellqvist.

Själv har jag bilder på mig själv i mindre smickrande sammanhang. Även i bikini och tillsammans med mer eller mindre "dåliga" pojkar. Förmodligen skulle de här bilderna inte vara till fördel för mig om jag gick in i politiken .. men jag spar dem, skäms inte alls, utan är tvärtom glad för att ha något uppiggande att minnas när demensen utplånar närminnet och skickat mig tillbaka till den tiden.

Bikini och orm ... pffft ... liiiite mer behövs det nog för att få en flicka att känna sig dålig och i behov av storrengöring.

Men snart kommer det nya chanser för AB:s journalister .. Almedalen vimlar av politiker som ska skildras som "dåliga pojkar och flickor" .. med eller utan romantiskt rosa fluff.

Om det kommer att bli lika farsartat och underhållande i år som under alla andra år så vill jag inte missa det.


Btw .. kl 14:46 ... jag hade en gång en hund som nattetid, eller vid andra tillfällen när chansen bjöds, åt upp alla tillgängliga begagnade trosor h*n kunde finna. Gjorde det mig till en "dålig" flicka utan trosor eller h*n till en "dålig" hund utan uppfostran?? (Möjligen bör frågan ställas till Magdalena Ribbing??)

SvD,

lördag 28 juni 2014

Vilken evig tur!!


I dag startade Almedalsveckan med att SvP fick hålla tal på samma scen som riksdagspartierna. En möjlighet som inte ens Gudrun Schyman fick trots hennes partis lyft i EU-valet?

Kyrkornas klockor ringde varnande för fara i ett 40-tal kyrkor (?), ett 50-tal demonstranter protesterade med röda lappar, skrek i megafoner, spelade Pippi Långstrump på saxofon och på andra sidan Visby demonstrerade ca 250 personer mot den lilla  skara SvP:are som hukade bakom mer än dubbelt så många poliser.

Hotet bestod alltså av så få personer att de inte ens fick tillfälle att bidra till den allmänna "stökighet" som media rapporterade om i samband med händelsen?

Men utan denna massiva insats hade jag förstås inte haft en aning om att detta ouppmärksammade  pytte-parti kunde mobilisera upp till 20-30 personer .. som en vanlig skolklass, nästan! ..  till årets mest mediabevakade tillställning.

Vilken evig tur att det finns "motdemonstranter" .. för hur skulle vi vanliga okunniga klara oss utan klockringning och vänsterpartiets Dror Feiler? Vem vet vad vi icke-tänkande väljare skulle kunna ställa till med för elände om vi inte varnades med vuvuzelor, Pippi Långstrump på saxofon och kyrkans varnande klockor?

Är det bara jag som känner mig liiiite underskattad och förminskad i den här valrörelsen?

DN, SvD,

Jakten på Makten ... i procent??


Så var det dags för ytterligare en Almedalsvecka och jag sitter här och verkligen känner efter om jag inte grämer mig liiiiiite i alla fall för att jag inte åker dit i år?

Men .. nej, inte den allra minsta lilla sugenhet uppstår när jag tänker tillbaka på Visbys trånga gator med dess myller av enögda försäljare av diverse budskap. Det mest positiva under förra året var resorna med "Vraket", hit och dit på de övriga Gotlandsvägarna, alla trevliga gotlänningar som höll sig undan och det roliga/röriga/ostrukturerade Granntants-samboskapet.

Men det tror jag att jag hellre återupplever tillsammans samma Tant på en annan plats och med en andrahandsrapportering EFTER Almedalsveckan.

I år och i dag har förresten Svenskarnas Parti fått tillstånd att tala? Varför, undrar jag? De är väl inget riksdagsparti?

Men det är å andra sidan inte F! heller?

Fast de får ingen egen dag som SP .. utan får nöja sig med samma dag som SD?? Men Slöso, Martin Borgs, som inte företräder några andra än väljarna i jakten på slöseriet på skattemedel får å andra sidan inte tala alls?

Något annat som sätter myror i huvudet på mig är DN7Ipsos opinionsmätning?

Av 2.241 slumpmässigt utvalda svenska medborgare vill ..

49,8 % välja det Röda Blocket

35,6 % väljer Alliansen

9,6 % tycker att Sverigedemokraterna förtjänar deras förtroende

3,7 % välkomnar F! in i regeringen tillsammans med dem som de snott rösterna från.

1,3 % röstar på andra partier.

14,4 % kan inte, eller vill inte, tala om vilket parti eller block som kommer att få deras röst.

Skillnaden mellan blocken blir då 14,2 %.

???

49,8 + 35,6 + 9,6 + 3,7 +1,3 + 14,4 = 114,4 %?????

Varför räknas de övrigas svar som 100 % av 2241 personers svar när 14,4 % inte lämnat något svar????

Alltså .. jag är jättedåligt på att läsa opinionssiffror? För mig går det här inte ihop? Dessutom så finns det en felmarginal på ca 3 % som gör att de här siffrorna egentligen inte förändrar sig nämnvärt mellan mätningarna som säger att blockskillnaden ökar till 14,2 %??

Vilket som av en händelse är samma procentandel som de som inte vill delta? Nu borde jag göra en intelligent uträkning och komma fram till något snillrikt .. men foliehatten har ramlat ner över ögonen så jag får avvakta Granntantens kommande rapporter från Almedalsveckan.

Politikerveckan som kommer att räta ut alla frågetecken och GARANTERA en röd regering i höst?

Ja, med tanke på de resultat som eleverna som nu går på gymnasiet och högskolorna verkar prestera så tror jag att det är fullt möjligt. Men som en centerledare en gång sa .. man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Jag har svårt att tro att majoriteten av väljarkåren väljer att försämra sin ekonomi och höja sina kostnader så till den milda grad bara för nöjet att få se Löfven/Fridolin/Sjöstedt och Schyman dra det enda ekonomiska vinstkortet för de kommande 4 åren? 

I en minoritetsregering som förmodligen kommer att vara totalberoende av Jimmy Åkessons välvilja?



DN, DN, DN, DNExpr., Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

onsdag 25 juni 2014

Om Stefan Löfven hade varit försäljare ..


 .. eller rättare sagt, försäljare av något annat än ett politiskt budskap .. så hade jag inte haft en susning om vad det var han sålde?

Han lovar hållbarhet, full belåtenhet och bästa kvalitet. Men inte ett ord om vad det egentligen är han kränger, vad det kostar, hur vi ska hantera det, om vi ens behöver det eller hur mycket som kommer att levereras .. eller NÄR?

Budskapet är att vi ska få NÅGOT .. och att det kommer att vara BRA .. och PRISET meddelas vid FÖRSKOTTSBETALNINGEN före LEVERANSEN som sker när tillräckligt många köpt vaddetnuär de köper?!

Plus full garanti att varan fungerar om den fungerar .. fast kanske lite senare?

??

Dessutom förbinder vi oss att köpa ytterligare okända produkter från andra producenter till ett lika okänt pris under en period av fyra år ..utan närmare angivelse om vilka försäljare vi tvingas handla av, hur ofta, hur mycket, till vilka villkor eller till vilken kostnad?

För annars kan inte Stefan Löfven leverera det som han lovar att leverera .. någon gång .. om det går bra.

Leveranserna av de okända .. men BRA grejorna .. är helt beroende av att de olika leverantörerna kommer överens vid produktionsbandet. Den ena varan är beroende av den andra och kan därför påverka innehållet i den tredje produkten som då inte alls stämmer överens med det du kanske trodde att du köpte?

Men å andra sidan så vet ju ingen säkert vad det är, så det kanske kvittar?

Om vi tvekar så finns det en möjlighet att det ingår en eller annan "populär" artist .. som närmar sig sitt bäst-före-datum-och-behöver-en-stadigvarande-försörjning-i-hög-inkomstklass .. i paketet. En KÄNDIS som kan informera oss om nödvändigheten av dessa okända nödvändigheter utan ångervecka eller returrätt. Naturligtvis utan att beröra den ohyfsade frågan om kostnaden som naturligtvis kommer att uppenbaras på en faktura lite senare .. som en "glad" överraskning?

Allt går tydligen att sälja med "rätt" reklam skapad av "de Allra Bästa i Branschen" som skapar sanningar som du inte visste fanns? För en stor del av svenska folket verkar tycka att det här upplägget känns väldigt tilltalande, tillförlitligt och trovärdigt?

Köp nu .. låt dig överraskas .. betala mer än du tänkt dig!

Är det knepet som kommer att skapa en försäljningssuccé i Almedalen den kommande veckan?


Tack Fnordspotting för tipset om den musikaliska introduktionen till årets Politikervecka. 

DN, DN, DNSvD,
DHE, Ledarsidorna 1 och 2,

tisdag 24 juni 2014

Vilken fot ska jag stå på??


För nästan tre år sedan vaknade jag en morgon med något som kändes som ett skotthål i min vänstra fot? (Ni som läst Lucky Luke kan tänka er bilden). Vandringen genom vården som resulterade i en felläkt stressfraktur kan du läsa om HÄR .. ur en sverigedemokratisk synvinkel.

För ca 10-12 dagar sedan vaknade jag med något som kändes som ett hål genom högra foten??

Kan det vara möjligt? .. tänkte jag då, naturligtvis, och efter en smärtsam helg med en svullen värkande fot, traskade jag ner till vårdcentralen. Efter idogt köande hämtades jag av en vikarierande underläkare som var så stressad att han sprang ifrån mig i korridorerna och sedan inte kände igen mig när han sprang förbi mig på tillbakavägen ..i sitt sökande efter sin borttappade patient?

Du forsar inte direkt fram som en marathonlöpare när du bara har en fungerande fot.

Ja, ja ..vi hamnade i ett undersökningsrum till slut i alla fall. Båda två! I samma rum!

Nu skippar vi skitsnacket och tar en röntgen med en gång .. sa jag, efter att ha dragit mitt lidandes historia, och det tyckte han också var en bra idé, om jag bara tog ett större antal prover innan. Jag fick till och med rött kort till provtagningen .. vilket betydde förtur för dem som läkaren ville ge svaren direkt. Visst var det bra och effektivt?

Det var bara det att när jag kom tillbaka till "min" läkare så var han så stressad att han nästan hyperventilerade och hackade tänder och han hade inte tid att vänta på proverna som syrrorna slet med för att klara av före lunch. Förgäves visade det sig eftersom jag inte fått veta resultatet än?

Gå hem .. sa han. Jag ringer!

NÄR!! .. ropade jag efter hans flyende ryggtavla.

I morgon .. ropade han tillbaka. Och finns det en fraktur på foten så kan du gå ner och sätta dig på akuten direkt.

Så jag köade upp på akutröntgen och väntade, väntade och väntade och blev till slut röntgad i BÅDA fötterna. Så det är därför jag vet att vänstra foten inte mådde så bra av den behandling den fick för tre år sedan.

Jag vidarebefordrade tipset om att gå vidare till akuten om det fanns en synlig fraktur .. och alla blev arga?

???

Akutröntgen ger inga svar till patienten!!!

Nähä? Så då skickar ni hem mig med en fraktur till som får läka fel medan jag väntar på att få kontakt med en sinnessjukt jagad man som förmodligen redan glömt bort att jag finns??

Men då uppgraderades jag faktiskt till att sitta och köa i "rätt" väntrum bland dem som hade rätt till svar på remissröntgen och fick så småningom veta att ingen såg något som såg fel ut.

Over and out .. typ!

Samma gällde vårdcentralen efter tre påstötningar efter den dagen när ingen ringde.

Vänta och se. Det går säkert över om ett par veckor .. sa syrran i växeln.

DÅ drog jag mitt trumfkort .. privatvårdsförsäkringen .. och på försäkringsmottagningen på ett annat sjukhus fick jag inom 2 timmar .. ett lugnt, trevligt samtal med en överläkare, magnetröntgen och fullständig provtagning .. samt svar från samma lugna läkare som konstaterade att jag hade en stressfraktur på höger fot och behövde en utredning om varför detta hände för andra gången. Namn på lämplig läkare och avdelning överlämnades och dit ska jag alltså när semestrarna är över och foten läkt.

TVÅ TIMMAR??

Det är i sanning så orättvist att jag förstår varför Jonas Sjöstedt vill förbjuda den här typen av förmåner.

Varför ska min högra fot få en bättre behandling än min vänstra??

Det är OJÄMLIKT och ORÄTTVIST och OOOSOLIDARISKT Onödigt att någon tjänar pengar på effektivitet som går att köpa.

Som en god samhällsmedborgare borde jag i stället ha accepterat mina kryckor och rest till Thailand på semester varje år eller dövat smärtan med alkoholhaltiga drycker från ett vinstgivande statligt monopolföretag för att kvala in i den solidariska världen.

Fy på mig som tror att jag kan använda mina egna pengar till vad som helst!

Stefan Löfven verkar också ha problem med vilken fot han ska stå på. Om han lägger tyngden på vänsterfoten så riskerar han stressfrakturer från både Vänstern och Miljöpartiet som just nu arbetar ivrigare än Maud Olofssons bävrar med att fördela ministerposter som hans egna partikamrater tar för givet ska gå till sossarna.

Ställer han sig på höger fot får han samma behandling som Mona Sahlin som försökte sig på samma balansakt och belönades med en kraftig salva från den egna vänsterfalangen.

Inte undra på att han tycker att blockpolitiken är sk*t!

Fördummande .. så till vida att den som vill vinna måste ta till så låga grepp att väljarna vänder sig om i lika delar häpnad som förakt.

Men den stackars Stefan Löfven kan inte heller ha en fot i varje läger, för då får han Sverigedemokraterna mitt i grenen och kanske också feministerna .. och som vit man i kostym men utan cykelhjälm så vet Stefan Löfven att det är en riskabel position.

Blockpolitiken är fördummande .. ropar den nödställde vite mannen i kostym men utan cykelhjälm. För Guds skull låt mig få behålla Magdalena, Ibrahim, Ylva, Urban, Carin, Veronica och gänget, och fräls mig från Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin!! Jag avstår till och med från att vara Jason om bara någon annan vill samarbeta med mig!!

Någon??

Snääällla!!

Hjäääääälp!!!


Det är ett helsike med fötter! Särskilt när man inte vet vilken som håller att stå på.


DN, DN, SvD, SvDExpr.,

torsdag 19 juni 2014

Jag LOVAR??


"HUR? Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman måste ge en förklaring till hur det ska gå till om företagsverksamheter ska tas över av det offentliga", skrev  Urban Bäckström och Gabriel Urwit, som företrädare för de privata näringsidkarna i välfärdssektorn, i går.

"Beskedet från oss socialdemokrater är tydligt – vi kommer inte att stänga seriösa välfärdsverksamheter" .. lovar Carin Jämtin i dag.


Förra århundradets politiker har svarat dagens företagare?

I Carin Jämtins värld är Socialdemokraterna fortfarande ett parti med makt. Ett STORT parti!

Ett parti som ska regera och bestämma. Ett parti som med väljarsympatier på mindre än 30% kan lova med 50% säkerhet??

Ingenting har hänt innanför de socialdemokratiska murarna sedan 70-talet .. medan Vänsterns partistyrelse är fullt upptagna med att nominera personer till statssekreterare och ministrar i den kommande regeringen.

Miljöpartiet nominerar förmodligen dubbelt så många??

Socialdemokraterna kan räkna med en säker ministerpost .. statsministern. Och där har de den lysande stjärnan, Kompromissen Löfven?

Carin Jämtin lovar för sossarna, men i DN LOVAR Jonas Sjöstedt det absolut motsatta när det gäller de privata välfärdsföretagen .. "Skulle jag ge ett marknadsråd så är det att lämna så fort som möjligt. Det är snart slut."

Både Sjöstedt och Fridolin lämnar samma Brask-lapp .. fiiiiin pedagogik som Waldorf kommer naturligtvis att finnas kvar. Där plockas ju vinsten ut på ett helt annat sätt, i ett slutet system som påminner om oppositionens egna partier .. så det måste ju anses vara seriöst?

Alltså .. sossarna LOVAR att inte "stänga" några privata verksamheter, trots att de inte kan lova något alls som inte Vänstern och Miljöpartiet går med på och Vänstern LOVAR att stänga ALLA privata verksamheter som går med vinst och Miljöpartiet LOVAR att göra det som ger flest ministerposter?

Men politikerna kan inte sitta och välja och vraka mellan vilka företag de vill ha kvar eller inte.

Ingen ansvarsfull företagare driver ett företag med förlust eller utan vinst. Oavsett vad politikerna tycker och tänker har varje privat företagare samma fria val som sina kunder .. lämna eller stanna kvar.

Så frågan kvarstår ... HUR ska det gå till om alla dessa privata företag ska tas över av det offentliga? Vad kommer det att kosta, vart ska över 300 000 elever och deras föräldrar ta vägen, vilka vårdcentraler kan ta emot dem som nu går till de privata, var finns den omsorg som nu drivs privat och var finns lokaler till alla barn som går på privata förskolor?

Av förklarliga skäl svarar inte Carin Jämtin in på den frågan, men Jonas Sjöstedt har svaret .. "att samhället tar ett ansvar för varje elev och varenda vårdtagare, det är givet."

???

Men ... HUR?

Och sist men inte minst .. en fråga till Vänstern och Jonas Sjöstedt;

Vi kan redan nu se vilken bransch som börjar bli den nya skattefinansierade vinstmaskinen för riskkapitalister, när de nu "lämnar så fort som möjligt". Hur ställer sig Vänstern till de privata alternativen när det gäller boenden för asylsökande som staten inte har någon som helst möjlighet att ta emot?

En nedlagd skola, förskola eller vårdcentral kan ganska enkelt förvandlas till ett fungerande boende för förvaring av människor som ingen vet var man ska göra av under de kommande åren.

Vinstmöjligheterna är redan långt bättre än dem som finns i de privata skolorna och vårdcentralerna, men jag har inte hört ett enda avståndstagande ord från vänsterledaren?

Här finns ju en gyllene chans att angripa problemet INNAN det blir för stort .. är inte Jonas Sjöstedt intresserad av det?


Expr., Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD,