måndag 29 augusti 2022

(S)KÄMS!!!!

När jag läser om LO:s senaste bidrag till Socialdemokraternas valkampanj blir jag lika heligt förbannad som ett ”riktigt bastant fruntimmer” från en av 40/50-talets pilsnerfilmer.


Vet hut! Hur UNDERSTÅR NI ER att utnyttja era medlemmars pengar på detta viset! - vill jag ryta för att sedan ta den eller de ansvariga odågorna i örat och utdela en gammaldags och ärligt menad risbastu på den delen av kroppen som de flitigast tillbringar sin arbetstid på.

Mer än hälften av LO:s medlemmar röstar INTE på Socialdemokraterna, men trots det måste de vara med och finansiera det senaste genidraget i form av ett flygblad som, om det landar hemma hos mig, riskerar att framkalla en akut och livshotande hjärnblödning.

Så nu vet ni det om det plötsligt blir knäpptyst på den här sidan.

Tillsammans med Lena Hallengren tänker Magdalena Andersson ”Göra Sverige Bättre”.

Det budskapet är nu uppklistrat över hela landet. Men bättre än vad då? – kan man undra, för det framgår inte.

Vi ska ta tillbaka kontrollen över välfärden” – lovar Socialdemokraterna på sin hemsida och samma fråga dyker upp hos mig. Från vem då? Och framför allt HUR?

Vad jag vet så är det Socialdemokraterna själva som har haft ”kontrollen över välfärden” de senaste åtta åren? Vad är det då som har hindrat dem från att utnyttja den till folkets bästa?

Under de senaste åren är det fler av mina bekanta, än vad som kan anses vara rimligt, som har drabbats hårt av Försäkringskassan kyliga och omänskliga beräkningar, regler och beslut.

Och om någon vill besvära sig med att läsa hur andra har blivit bemötta av Försäkringskassan de senaste åtta åren så kan ni läsa berättelserna på #116omdagen eller bara berättelserna från det innevarande året som finns HÄR.

Jag tänker inte göra någon större utläggning om kompetensen hos Försäkringskassans generaldirektörer, men vill gärna påminna om att Dan Eliasson var en av dem som den Socialdemokratiska regeringen ansåg ha det som krävdes för ett så ansvarsfullt uppdrag.

Vad är det som har hänt med svenska folket? Har vi ingen överlevnadsinstinkt alls eller varför är det så många som vill ha ytterligare 4 år tillsammans med ett parti som uppenbart och endast har Makten som mål och som verkar se medborgarnas behov och önskemål mest som en ovälkommen börda?

För min del skulle jag hellre rösta på Vänstern än något annat än de tre andra röda partierna, eftersom de åtminstone VILL göra något även om det inte på det sätt som jag tycker är rimligt.

Men som tur är har jag andra valmöjligheter i ett val som är på allvar för mig, även om de röda lakejerna på Aftonbladet mest upplever det roande och underhållande där de sitter i sin eget lilla skyddade version av verkligheten.

Jag har ingen anledning att skämmas över varken LO, sossarna eller Aftonbladets enögda debattörer, men eftersom de själva inte verkar förstå bättre så klistrar sig skamkänslan  ändå fast.

Och vad som kommer att hända med Sverige om vi måste leva med samma typ av regering i ytterligare 4 år kan jag bara gissa, men jag vet att det inte är något att se fram emot.

2 kommentarer:

  1. Ja du Anybody, man vet inte om man skall skratta eller gråta åt eländet. Jag har varit kommunpolitiker i över 9 år för S. Jag håller med dej om att det enda de strävar efter är att behålla makten, till vilket pris som helst. Priset får vi medborgare betala. Jag har gått ur både politiken och partiet med kunskapen om att, ju större kunskap, desto större smärta.

    SvaraRadera
  2. Jag har försökt ta aktiv del i politiken genom att bli medlem i 2-3 olika partier men det har slutat på samma sätt alla gånger. Vanliga människor är bara bra att ha som medlemssiffror eller ja-sägande medarbetare men bör inte ha en enda egen åsikt. För om du påpekar att "den enda och rätta åsikten" varken är möjlig eller realistisk blir du snabbt sett som obekväm och ovälkommen.
    Det är lågt i tak i partierna, särskilt under ett valår.

    SvaraRadera