torsdag 8 september 2022

Det är ditt liv och din vardag ..

 .. som det här valet handlar om och är du inte skuldfri och har en rejäl buffert lika stor som din årslön, så är det hög tid att börja fundera över vilken framtid ditt val kan erbjuda.

För min del har jag inte ändrat åsikt på en enda punkt sedan jag skrev följande blogginlägg inför förra valrörelsen. Kanske tycker jag till och med att det jag skrev då är mer aktuellt i dag än det var när jag skrev det?

Men om du trodde på rosafluffiga visioner, sockrade löften och ett mischmasch av klyschor, floskler och ”ideologiska riktningsgivare” när du lade din röst 2014 eller 2018, så är det nog hög tid att du ser över vad du egentligen fick.

Är du inte nöjd, se då till att inte göra samma misstag en gång till för de kommande 4 åren kommer att bli svårnavigerade för vilken regering som helst.

Så - (TORSDAG 14 DECEMBER 2017) 

Tänk er för ..

 .. ”och försök att hitta er inre kompass. Den som säger till er att er röst är för viktig för att slängas bort. Att er röst ska gå till något som ni verkligen tror på och som är det bästa för vårt land. Att vi har en hundraårig framgångssaga bakom oss, som fortfarande har massa potential att förbättras, utifrån den plats vi är på i dag och de människor som bor här i dag. Inte de som bodde här för hundra år sedan. Och att det kräver en politik som vill alla människor väl” .. skriver Nisha Besara i Expressen.

Hon beskriver också vad som händer om vi röstar fel .. ”Sakta förflyttas våra gränser för vad vi tycker går an och sakta börjar vi behandla andra och varandra på ett lite annorlunda sätt. Sakta höjer vi vår tolerans för det som tidigare var oacceptabelt och sakta blundar och andas vi igenom det som tidigare kändes outhärdligt” och att .. ”det finns en risk att vi inte kommer att förstå vad som har hänt förrän det är för sent. Det har nämligen hänt förr”.

Jag känner faktiskt igen mina egna tankar i det hon skriver, men jag ser det från en helt annan synvinkel.

Den ”risk” hon fruktar och de gränser som hon tror ska förflyttas om vi röstar ”fel”, det är något som jag tycker pågår just nu.

Det är förmodligen för sent att återställa det som skadats i förtroende, tolerans och öppenhet under den första, och förhoppningsvis sista, S-märkta mandatperioden. Under drygt tre år har maskorna i välfärdens skyddsnät successivt trasats sönder och kommer troligen aldrig att återställas i de skick de en gång var.

Det kanske har hänt förr, men det är en klen tröst för dem som drabbas nu.

Luften redan är svårare att andas, umgänget mellan människor är försiktigare och vaksammare, det offentliga samtalet har blivit mer begränsat, vi mer eller mindre tvingas att behandla andra och varandra på ett annorlunda sätt. Det som tidigare verkade outhärdligt är för många i dag en verklighet de måste förhålla sig till för att överleva.

En transparent kampanj för en plats i säkerhetsrådet är så tveksam att den hemligstämplas. Hemlighetsmakeriet och lögnerna när det gäller landets IT-säkerhet, den ökande kriminaliteten och den skenande våldtäktsstatistiken hanteras med största varsamhet av media och partiboken är viktigare än kompetensen när det gäller ledarskapet över till exempel polismyndigheten.

Det sparas på sjukförsäkringen och på stödet till de funktionshindrade, de dementa, äldre med hjälpbehov, hemlösa och missbrukare, psykiskt sjuka och köerna till livsviktig cancervård växer sig i vissa län så långa att patienten inte överlever, samtidigt som vår generositet inte verkar ha några gränser när det gäller unga vuxna män utan asylskäl som inget hellre vill än att återförenas med sina familjer här, i stället för i det land som de lämnade i hopp om ett rikare liv.

Svenska kyrkan har blivit socialistisk med fler politiker än troende präster, det är både ord och verkstad när det gäller muslimer, men bara tomma ord när det handlar om judar så - ja, det har hänt förr och - ja, det känns redan svårt att andas och det är svårare att skratta, för tänk om du skrattar åt fel saker!

Jag håller med Nisha Besara .. var du lägger din röst är viktigare det kommande valet än vad det någonsin varit tidigare under min livstid. Så försök att hitta er inre kompass. Den som säger till er att er röst är för viktig för att slängas bort. Att er röst ska gå till något som ni verkligen tror på och som är det bästa för vårt land.

Men vilka är de partier som vill alla människor väl, som Nisha Besara skriver om? Vilka är de ”som försöker utifrån de idéer som de genuint tror på, att hitta ett sätt som fungerar för de flesta och som kommer att samtala och kompromissa och hitta lösningar som tjänar det här landet som är vårt”?

Jag för min del anser inte att de finns i den regering vi har i dag.

 


4 kommentarer:

 1. Det har varit val, Any!
  Det gick vägen!!!
  Nu vill i vart fall jag se ett glatt, hoppfullt, inlägg av dig!

  SvaraRadera
 2. Inte nog med val.
  Det blev en ny regering hos er idag.
  En ( minst!) kommentar, var så vänlig.
  Fast kanske vänta till vi ser ministerlistan i morgon.
  GE INTE UPP!!!

  SvaraRadera
 3. Vart håller du hus. Det har väl inte hänt dig något?

  SvaraRadera
 4. Food For Fika12/12/22 04:48

  Hur har du det?

  Hoppas allt är väl med er!?

  SvaraRadera