.. utan att anmäla detta till kommunen, visste ni det??
Tänkte väl det!
Men alltid lär man sig något nytt och den här nyheten hämtade jag från Expressens ledare "Råd till Maud" som handlar om regelkrånglet för företag.
Det handlar om en ny regel i alkohollagen som ger krögarna möjlighet att själva krydda sitt brännvin. De får klämma ner citron, basilika, dill eller vilka kryddor som helst i sitt brännvin och ge drycken ett personligt namn ..
.. om de bara anmäler tilltaget till kommunen???????
Om de strör samma kryddor på maten, eller blandar drinkar med samma namn .. dvs häller sprit i spriten .. så är kommunen inte ett smack intresserad av det hela??
Undrar hur de reagerar om man häller spriten direkt på maten??? Eller kryddorna i ett glas vatten???
Visst är det fantastiskt med ny kunskap .. och i samma text hittar jag också nyheten att innehav av KOMPOSTER bör anmälas till kommunen. Det måste betyda många trevliga nya tjänster för anhöriga till våra kommunaltjänstemän ..
.. kompost- eller brännvinsinspektör, tjusigt värre och säkert väldigt ansvarsfullt och välavlönat.
Även i min kommun ska man visst anmäla att man har kompost. Man undrar ju varför.
SvaraRadera