lördag 27 augusti 2016

"Det är idioternas tid. Man får inte säga så om folk men det måste sägas ity en idiot är en idiot" .. så skriver Fredrik Virtanen,


.. i en hyllad krönika i AB i dag. Han är grymt missnöjd med premiären på "Fråga Lund"

"Det var väl roligt att se nystarten av SVT-klassikern ”Fråga Lund” och lära sig att en lång människa ser längre än en kort, att det likt Castafiore i ”Tintin” går att skrika sönder ett glas och att se en doktor köra en kamera in i näsan".

Men krönikörens missnöje riktades inte mot "public service som valde att göra flams av lärdom" om någon nu skulle misstänka det. SVT kan inte klandras, eftersom .. "det är nu ingen slump, det är tiden".

Att public service väljer att använda sina medel till rena sk*tprogram utan innehåll är inte deras fel .. "eftersom det är folkets vilja. Folkets vilja är stängda gränser och tiggeriförbud, låt oss inte hyckla om det. Vit arbetarklass och vit borgerlighet har återigen mött varandra och fått stöd av blandad medelklass som, tigande och feg, vill att någon annan tar ut soporna".

De meningslösa skrik- och gapprogrammen, de vinklade och tillrättalagda debattprogrammen och det plågsamma användandet av bekanta, bekantas bekanta, släkt, vänner och partisystrar och bröder .. det handlar inte alls om SVT:s oförmåga eller misslyckande.

Utan om OSS? Det är VI .. folket .. som förstör den i dag så omoderna folkbildningen?

SVT:s kvalitetsras är VÅRT fel?

Det är vi som är de bittra, trötta, lågt utbildade, utnyttjade idioterna som betalar TV-licensen, idioterna som bor där det inte går att se OS i TV3, de gamla idioterna med omoderna tv-apparater och en ekonomi som inte tillåter mer än tv-licensen, idioterna som inte slutat hoppas på kvalitet trots att de oupphörligen matas med det Fredrik Virtanen kallar "flams".

Vi vill ha det så? Så ser Fredrik Virtanen på folket .. den dumma massan. "Eliten. Vetenskapen. Fakta. Siffror. Experter. Sanning" ... det som krönikören själv representerar .. "Inget av det där spelar roll när solidariteten blivit förödd".

Det är bittert!

"Det är idioternas tid. Man får inte säga så om folk men det måste sägas ity en idiot är en idiot. Att han – ja, det är nästan alltid en han – är bitter, trött, lågt utbildad och plågad av klassklyfte-politik är ingen ursäkt för att borgerligheten utnyttjar honom och att socialister jagar hans röst i stället för att omvända honom. Eller för att ”Fråga Lund” är helt ointresserat av att bilda karln i annat än trams".

Det är synd om Fredrik Virtanen, en ensam ropande röst i ett totala mörker .. omgiven av folkliga idioter, helt ointresserade av bildning, som tvingar SVT att producera "trams och flams" när de kräver att få "se en doktor köra en kamera in i näsan".

Men en får vara tacksam för det lilla .. i jämställdhetens namn så anser AB-stjärnan att den idiot som är en idiot är .. nästan alltid en MAN. Förmodligen en VIT, HETEROSEXUELL MAN .. en föraktlig varelse.

Som kvinna känner jag mig därför så upphöjd och bekräftad av herr Virtanen att jag nästan skäms över att jag läser hans ord som elitistiskt förakt .. en riktig käftsmäll, för att uttrycka det från min klasstillhörighet .. riktat uppifrån ned mot det idiotförklarade folket.


Men, varför förvänta sig något annat? Det är ju idioternas tid, eller hur?


12 kommentarer:

 1. Han är nere på den kritiska fasen av Jellineks kurva.

  SvaraRadera
 2. Säg upp TV-licensen och Du har mer än 2 000 kr/år att använda till något roligare. Varför betala till något som hånar Dig?
  Det är lätt att säga upp på nätet.
  Gå även ur Svenska kyrkan. Gör det innan 1 nov så slipper Du betala kyrkoskatten nästa är. Ytterligare några tusenlappar att använde till det Du tror på.
  Dagstidningar har Du väl slutat att betala för förlängesedan!?
  Använd gärna pengarna till en utlandsresa där Du kan köpa kläder m m och handla spriten på Bordershop så snuvar Du Magdalena på momsen och den hemula alkoholskatten.
  Civilt motstånd är nu det enda som hjälper!

  SvaraRadera
 3. Har tagit över Lindströms bittra panik månne?

  SvaraRadera
 4. jaha,sossehjonet Virtanen beskriver sin egen upplevda dumhet och klistrar sin egen obildning på andra.
  ett ganska vanligt beteende bland vänsteranhängare som har problem med den personliga hygienen

  SvaraRadera
 5. Haha sossehjonet Virtanen,alla skall med ned i mörkret,Dagens media gör svart till vitt, krig blir fred,demokrati blir till med bomber.det mesta orkestrerat av George Soros med anhang,under devisen Open Societys.Reinfeldt fattade slå sönder det sovande folkets trygghet,med invandring från länder där kusingifte är vanligt,en skön blandning eller hur?

  SvaraRadera
 6. Var det inte Virtanen som frågade sig om den huvudlösa massinvandringen (mina ord, inte hans) tvingat folk att köpa billigare rödvin, eller något sånt?

  Jag tycker att Virtanen ska vara försiktig med att kalla andra idioter innan hen lärt sig tänka lite redigare själv.

  SvaraRadera
 7. Hej.

  Virtanen tillhör det som kallas den kommunicerande klassen. Det låter finare än det är.

  Denna klass, som löper som ett tvärsnitt (eller intersektionellt som man säger idag) genom övriga sociala lager (eller stratifiering som man säger idag) har det gemensamt att man istället för att möta och kämpa med sina inre demoner väljer att bemästra språket.

  De flesta människor har en eller annan tråkig, tragisk, plågsam eller på annat sätt oundviklig och obehaglig erfarenhet under uppväxten. vad spelar mindre roll, då lidandet (om uttrycket tillåts) endast är relativt individens föreställningsförmåga om hur det skulle kunnat vara utan den negativa erfarenheten.

  Majoriteten människor löser det genom att agera; arbete, projekt, företagande, idrott, eller en hel uppsjö av andra saker (därmed inte sagt att intressen och sysselsättningar måste bottna i ovanstående). En liten del kollapsar inåt i sig självt, i en destruktiv och negativ spiral av psykisk ohälsa.

  Så långt allt väl. Den flisa av totalen som den kommunicerande gruppen utgör hanterar sin situation varken genom att agera, eller genom introspektion och psykisk ohälsa. Istället upptäcker dessa i tidig ålder att de via språket kan omdefiniera verklighet och händelser (upplevelser, erfarenheter) på sådant vis att de idealiserar sin egen roll, och demoniserar dem/de eller det som de inte kunde, vågade eller valde att inte agera mot.

  Därmed uteblir både den psykiskt sjukes erfarenhet av att hantera sig själv, och den drivnes förmåga att använda känslor som bränsle. Kvar blir en småsint bitterhet då det allt eftersom åren går blir allt svårare för den kommunikative att dels ljuga för sig själv (och parera den kognitiva dissonansen via rationalisering), dels allt svårare att övertala andra om den kommunikatives förträfflighet - omgivningen underkänner identitetsbygget så som fasaden presenteras och frågar istället efter handling.

  Därur kommer också den myckna bitterhet som öses från de kommunikativa över personer som bryter mönstret; organisationen GAPF exempelvis. De som bryter sönder mönstrets giltighet via sin medvetna och avsiktliga avvikelse ifrån det visar den kommunikative att den gjort valet att vara sådan den är - något Virtanen exemplifierar och förkroppsligar i sin krönika. Han har byggt sin identitet som en fasad i symbios med en verklighet sådan han anser den borde skola vara.

  Att stommen är ett murket hastverk, och grunden sjuk, kan han inte låta sig se, då det skulle kräva en sådan personlighetsförändring att hans skulle bli en annan människa - det är alltså ett egots kamp för livet vi bevittnar i hans skriverier.

  Journalistyrket, så som det bedrivs idag, är därmed ett naturligt val, och då det snabbt bildas en kommunikativ grupp strävar denna efter ständigt starkare konsensus kring sin semi-gemensamma projicering av sin egen feghet och ofullkomlighet. Dessa människor förtjänar ömkan och medlidande, men ingen respekt. Det sistnämnda är något blott kan lära sig ernå efter att de krossat sin illusion och lärt sig ödmjukhet.

  Den bästa hjälpen är att framtvinga kognitiv dissonans hos den kommunikative.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, imponerande! Jag håller med.

   Man är inte bortskämd med psykologiska analyser på den nivå du gör här. Bra jobbat!


   / underhunden

   Radera
  2. Hej.

   Tackar och bockar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  3. Jag saknar ord. Fullständigt lysande!

   Radera
  4. Suveränt, Rikard (och anybody)!
   Avslöjande djupanalyser av mediafolket och deras alster kan nu väcka stort intresse, eftersom många har blivit allt skickligare på att läsa mellan raderna. Välkända psykiska defenser blir allt mer uppenbara, t ex projicerandet av allt ont, den egna rasismen osv, på alla kritiker. Eftersom många pk-skribenter inte hanterar material från den påfrestande verkligheten, utan nästan bara ägnar sig åt självbespegling, dyker både barnsliga önskedrömmar och otäcka element och sanningar om det egna jaget upp som signaler från det undermedvetna. Dagens pk-journalister ligger som i drösar på sina mediaterapeutiska soffor och återger obehagligt drömmaterial, som även kan vara nödrop från deras inspärrade, friskare jag.
   Alla skarpögda dissidenter kan nu upptäcka sånt här. Därtill kan vi hålla i minnet att journalister är mycket sensitiva konformister (personlighetsmässigt, alltså oavsett utbildning), och att massmedias huvuduppgifter dels är att ge maktens aktörer offentliga arenor och tungor, dels att producera ett ständigt flöde av konsumerbart material, schablonberättelser, i syfte att vidmakthålla ett kollektivt medvetande som gagnar de mest inflytelserikas intressen.
   /Sixten Johansson

   Radera
 8. Elitismen är väldigt överskattad, sådant brukar mest resultera i antidemokratiska EU-projekt eller då galen pk-media där småfolks-kommentarer anses vara farligare än rabies. Tron på beställda, betalda & genompolitiserade "vetenskapliga" utredningar är också en slags förfärande elitistisk längtan efter en riktig jultomte..

  SvaraRadera