söndag 5 februari 2017

Stefan Löfven ska ge sig ut i landet ..


.. för att leta efter sina borttappade väljare.

Det får mig osökt att tänka på den tiden när Dottern var liten och styrde över mina egna möjligheter att få sova om natten.

Jag kan inte hitta Tiger och jag kan inte sova utan den .. sa hon och såg obeskrivligt gullig och hjälplös ut.

Var hade du den senast .. undrade jag, för att få någon slags vägledning så att letandet skulle bli hyfsat effektivt.

Men det hade hon som vanligt ingen aning om.

Och jag letade och letade efter den lilla, svårhittade tigern som mormor hade virkat. Sprang i trappan, rotade igenom högar med grejor och för var minut blev oron i sängen allt mer påtaglig. Till slut var jag svettig och irriterad och Dottern hade arbetat upp sig till ren hysteri och tanken på att få sova innan klockan passerat midnatt kändes allt mer avlägsen. Kanske var Tiger borta för ALLTID!! Kanske till och med DÖD!!

Men jag hittar den inte .. säger jag på ett allt annat än vänligt sätt. Vi får leta i morgon. Nu MÅSTE vi sova och Tiger FINNS här någonstans även om du inte ser den. Tiger SOVER och har det bra. Jag LOVAR!!

Och då såg hon precis så änglalik och ljuvlig ut som bara ett litet barn kan göra, och sa ... Har du letat i min röda väska?

Och det hade jag naturligtvis inte, eftersom det var den minst sannolika platsen.

Det är INTE snällt att tvinga mig att springa omkring och leta efter det du själv gömt .. sa jag, som aldrig varit den tålmodiga, fantastiska mamma som jag trodde att jag skulle bli. Jag blir ju både trött och arg när du gör så, förstår du inte det?

Men då tittade hon storögt på mig över lakanskanten och sa vänligt precis det jag själv brukade säga, fast i ett annat sammanhang .. man SKA röra på sig för det är NYTTIGT med lite motion!

Om inte Stefan Löfven inte helt har tappat kontakten med verkligheten så VET han vart hans väljare har tagit vägen och var han "gömt och glömt" dem. Han borde dessutom veta att hans sökande är lika meningsfyllt som mitt sökande efter mormors virkade tiger i soffan eller under köksbordet.

Men .. det är i alla fall nyttigt med lite motion och det skadar ju inte att röra på sig lite grand.


8 kommentarer:

 1. Ja Löfven ser ju ut att behöva motion efter alla år på fackexpeditionen och kursgårdarna.
  Nu är det dock kanske inte så långt mellan regeringsplanet och bilen.

  SvaraRadera
 2. Hej anonym! Löfven är passé efter nästa val! Få se om superministern Y J vill ta över? Hoppas att den enda oppositionen, som problematiserar vad invandringen kostar oss skattebetalare, får inflytande, trots alla andra partiers motstånd!

  SvaraRadera
 3. Underbar liknelse, tack.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Läste ihop nedanstående inlägg med detta om Löfvens underbara resa genom Sverige, och insåg att jag inte kunde avgöra av texten vem som är vem av Löfven och Lööf.

  Potemkin-kuliss, sade Bill.
  Propaganda och kulturnyj, sade Bull.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 5. Kan inte nån skicka Löfven till Island och ta tillbakak Juholt. Då var politik lite roligt i alla fall, nu är det bara en stor tragedi alltihop!

  SvaraRadera
 6. @Any

  Offtopic men viktigt: Peter Springares blog:
  https://pspringare.wordpress.com/

  SvaraRadera
 7. vill se direktsändningen från besöket hos de äldre i containers och BBockupanterna i Sollefteå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, omöjligt!
   Bara Potkemkin kulisser visas...

   Radera