fredag 26 maj 2017

Lilla Nassegrisen! ..


 .. var rubriken på ett av mina första inlägg 2008. Det enda som gett mig både uppmärksamhet och en ursäkt från en antirasist:  Förlåt :-) Trodde först att detta var ett rasistiskt inlägg .. men det var ju så oskyldigt så! Köp en griskompis till nasse vet jag .. :-)

Inlägget i sin helhet lyder som följer ..

Det här är Nassegrisen!

Han sitter troget, men ensam, på min säng hela dagarna. På natten får han däremot inte sova i min säng, utan nattas ömsint och.. det är MYCKET viktigt .. bekvämt, bland överkast och kuddar.

Jag älskar mjukisdjur i alla former, men har en olycklig förmåga att "besjäla" dem så att de tar mer plats i mitt liv än de borde. När Dottern var liten hamnade vi ofta i den lite bakvända situationen att vi stod i leksaksaffären och HON försökte hindra mig från att köpa ett särskilt ensamt och övergivet mjukisdjur. Andra små barn fick något osäkert i blicken när de hörde henne säga .. NEJ mamma, du HAR redan alldeles för många djur hemma!!

Ibland går det riktigt illa. På en loppis på vårt Folkets Hus började säljarna plocka ihop när vi tittade in och en man var precis i färd med att slänga en ENORM nalle i en sopsäck .. förmodligen en svårplacerad tivolivinst.

Du tänker väl inte SLÄNGA den! .. var den spontana kommentar som gjorde att jag nu är den lyckliga ägaren av en bättre begagnad Nalle, modell alldeles för stor?

En stackars krake som alla måste ta hänsyn till där den sitter i en stol som ingen annan får plats i.

Jag tänker på min nassegris när jag läser Viktor Barth Krons uppmaning .. Hur vore det att lyssna på vad de faktiskt säger? .. i DN i dag och när Isabella Lövin klandrar Anna Kinberg-Batra för att vilja släppa in ONDSKAN, i form av SD, i den gemensamma värmen i riksdagen.

Fortsatt isolering är alltså det enda som gäller enligt Miljöpartiets språkrör, medan Viktor Bart-Kron funderar över ...

Hur ska man förstå Sverigedemokraterna? Med tanke på hur mycket tid och energi som de senaste åren lagts på den frågan är det lite märkligt den enklaste lösningen är så underskattad: Att lyssna på vad SD faktiskt säger.
[ .... ]
SD har inga planer på att släppa fram, exempelvis, Anna Kinberg Batra utan förhandlingar. Gissningsvis gäller det även Annie Lööf.

Tänker man efter framstår även detta ganska logiskt. Varför i hela friden skulle SD, i det läget med kanske var femte väljare bakom sig, vara mer generösa i en regeringsbildning än vad andra partier är? S röstar förresten alltid nej till andra statsministerkandidater än den egna.

Det har alltså inte hänt någonting alls sedan 2008!

Slut leden och stäng dem ute från samhället .. är fortfarande den medicin som slutligen ska förinta Sverigedemokraterna .. trots att den motsatta strategin .. öppna era hjärtan och släpp in dem i samhället .. förväntas lösa alla problem med bränder, kriminalitet, skjutningar, sexuella övergrepp, rån, bidragsbrott osv osv, som följt i befolkningsökningens spår?

Jag undrar vad som skulle hända om vi vände på steken och öppnade för samtal mellan ALLA demokratiskt folkvalda riksdagspartier och stängde dörrarna för dem som ägnar sig åt ren brottslighet .. även om gärningspersonerna ofta har så tragiska, hjärteknipande historier att berätta, att många anser att det lidandet ska värderas högre än det offret utsatts för.

Är jag en ond människa som tänker så?

En blivande sverigedemokrat, rent av?

Jag måste erkänna att det valet inte känns lika orimligt i dag som det gjorde i tidigare val. Men det är i så fall landets strategiskt planerande elit, i form av politiker, debattörer, kulturarbetare och ledarskribenter, som mer eller mindre tvingar mig att överväga det alternativet.


10 kommentarer:

 1. Ja hur någon fortfarande, med tanke på vad de åstadkommit och i vilken situation de försatt landet och dess befolkning i, kan överväga
  att rösta på något parti inom sjuklövern i kommande val är minst sagt besynnerligt. Kanske beror det på okunskap eller ovilja att
  ta in verkligheten som den är eller att man trots allt är nöjd och belåten med den utveckling som skett och sker i landet...//tompas11

  SvaraRadera
 2. Kan inte miljöpartister "visa vägen" mot mångkulturen genom att själva bosätta sig i rejält icke-homogena miljöer & ge bort hälften av sina miljon-inkomster till nyanlända? Tänk om någon ohyfsad, medellös figur skulle ställa sådana frågor, tänk om det politiska samtalet skulle "urarta" på det viset? Tänk om någon udda figur skulle tvivla på att de "godaste av de goda" själva var intresserade av att leva som det lärs ut..?

  SvaraRadera
 3. Fortfarande när man man på punkt efter punkt gör det SD föreslagit visas ingen som helst förståelse för dess väljare. På ett i och för sig bra seminarium om moderaterna som Axess höll i pratades fortfarande om SD som "avgrundshögern". Till och med när det blivit uppenbart att inte ens den goda medelklassen är positiv till senaste årens invandring, nu när de själva måste förhålla sig till den, visas någon förståelse för att folk röstar på SD. SD har nu fler akademiker bland sina väljare än liberalerna, ändå detta avståndstagande.
  Jag tror SD´s historia bara är ett svepskäl för att behandla dem som görs. Undrar dock vad det verkliga skälet är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkliga skälet är att platserna vid köttgrytorna hotas.
   Bo Adolfsson, Hjo

   Radera
 4. Jag kommer faktiskt ihåg Nassegrisen. Tänker lite vemodigt tillbaka på den tiden. Då bloggandet såg annorlunda ut. Och bloggbyn hade en helt annan gemenskap än nu. Men allt förändras ju. På gott och på ont. =)

  SvaraRadera
 5. Nu när jag har följt dig i alla år och sett din vånda inför valet 2014. Och att du röstade på folkpartiet. Och att du har ångrat dig sedan dess. Och att du nu verkar tycka att SD inte är jordens avskum, visar ju hur länge det tar för dummare människor än du att inse att dagens sverigedemokrater inte är nazister.

  SvaraRadera
 6. Oj det var inte meningen att låta så aggressiv. Men jag har väntat på att du skall se sverigedemokraterna som dom är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ouch!! ;-)

   Jag har faktiskt aldrig fördömt SD som "jordens avskum" .. faktiskt ALDRIG sett någon grupp människor på det sättet .. och jag har envist försvarat sverigedemokraternas demokratiska rätt till likabehandling i riksdagen. Dessutom hävdade jag tidigt att Jimmie Åkesson förmodligen är en av de mest begåvade politiska ledare vi haft på mycket länge.

   MEN .. SD har saknat företrädare med tillräckligt med kompetens och erfarenhet för att kunna regera ett land .. eller styra en kommun.

   Den insikt jag kommit till är att de övriga partierna inte är mycket bättre på det området. Deras partier har ruttnat inifrån och ledarna har helt förlorat markkontakten!

   Radera
  2. Den stora frågan är: Vem vill ta på sig den drakoniska uppgiften att få Sverige på rätt köl igen efter de senaste årens vansiinniga invandringspolitik? Som fritidspolitiker vill Du inte riskera Din heder och t o m liv och lem för vad.
   Så länge MSM och sk Public service dikterar villkoren är Sverige kört.
   Bo Adolfsson, Hjo

   Radera
  3. http://bubbavel.blogspot.se/2017/05/vem-tar-vem.html

   Radera