tisdag 30 augusti 2022

Miljöpartiet VILL, Socialdemokraterna samtycker INTE – men måste kanske ändå?

 I Expressen kan vi läsa att Miljöpartiet räknar med att få sitta med i Magdalena Anderssons regering om vänstersidan vinner valet men att det ”från S hörs helt andra tongångar: Centralt placerade regeringskällor uppger att det finns en tydlig ambition från S sida att hålla MP utanför Rosenbad – och i stället bilda en regering med enbart C.

– Man kan inte gå tillbaka till en situation där MP är en bromskloss i massa frågor där det finns ett stort behov av att röra sig snabbt framåt, säger en tung S-källa”.

Det känns både märkligt och motsägelsefullt med tanke på att den enda livlinan som Miljöpartiet har är socialdemokratiska stödröster som beordrats fram av ”tunga” S-företrädare. En slags politisk våldtäktssituation där ena parten är ovillig men ändå tvingas ställa upp för husfridens skull. Eller en slags sadomasochistisk politisk lekstuga?.

Den här valrörelsen rör sig stadigt nedåt och blir allt mer obegriplig.

För utan de s-märkta stödrösterna åker Miljöpartiet ur riksdagen, och med dem betalar Socialdemokraterna för sin egen ”bromskloss” och ytterligare 4 års kaos för medborgarna.

Men det är klart att Magdalena väljer Miljöpartiet före svenska folkets behov, särskilt nu när det i vissa mätningar ser ut som om att Socialdemokraterna för första gången någonsin riskerar att bli Sveriges näst största parti.

Själv är jag helt nöjd om Miljöpartiet försvinner ur riksdagen, det går säkert bra för partiet att skapa kaos alldeles på egen hand utan stöd och hjälp från skattebetalarna.

9 kommentarer:


 1. Du skrev fel där!
  SD skall det ju vara som näst största.
  På pappret, än så länge...
  Håller ju tummarna fast jag inte röstar denna gång.
  För krångligt som utlandssvensk...

  SvaraRadera
 2. Nej du, enligt Sentio är faktiskt SD större med 24,4% med S på "andra plats" med 24,1.

  Därmed inte sagt att jag tror att det blir ett valresultat, Sentio har alltid haft glädjesiffror för SD. Men medge att det känns underhållande i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Med fix och trix så ska ni se att hux flux så blir SD mindre än M och de rödgrönbruna sitter åter i regeringsstolen. Tvi!// tompas11

  SvaraRadera
 4. Släpper din blogg fortfarande inte fram oss. ;) Trstar iaf.

  SvaraRadera
 5. Nej men korts i taket. Det säg annorlunda ut och det fungerade.

  Hur många år?
  Jag har iaf hela tiden läst, men varit mutead av din blogg.

  Gick under namnet /Hmm under många år. Har nu ett längre nick men som fungerar både på min blogg food for fika och Twitter @FoodForFika.

  Kul att vi kan talas vid igen och jag hoppas att din sommar har varit mer underbar än det du har rapporterat.

  Vänligen!
  /fff tidigare kände som real Hmm

  SvaraRadera
 6. Eftersom att det här kanandrumet har roat mig någon vecka nu så dubellpostar jag.

  För vad med om Åkesson blir statsminister.
  Min roligaste fråga blir då… hur tänker Nobelstiftelsens agerar ang sin galamiddag. Traditionen om att ha statsöverhuvudena närvarande. What to do?

  Jimmie å sin sida har sagt att han inte längre är intresserad att gå. Men skulle han ställa upp för landet? Eller skulle han göra något bättre för Sverige. Att markera för en lång tid framåt att stigmatisera folk inte fungerar. Men att folk faktiskt har sympatier för, gillar och identifierar sig med underdogs.

  En rättfram enkel psykologi som de flesta betalt glömma. Eller bara skiter i.

  *omåttligt nyfiken”
  fff  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle skrivit mer, mottât eyc men kom åt publicera-knappen, så nu får det se ut så här. ☺️😇

   Radera
 7. Tror för övrigt att MP, med stoooor hjälp från media och pressen klöser sig fast ovanför gränsen i 4 år till. 😞

  Men jag har gäärna fel. Bjuder då bloggen på mimosa. Lovar. 🥂 🌼

  SvaraRadera
 8. Du gör då en storartad entré! :-)
  Välkommen tillbaka och jag tror att MP redan nu skulle åka ur riksdagen utan sossarnas stödröster. Men om SD:s ökning i valundersökningarna fortsätter så här veckan ut kanske det blir lite mindre intressant med stödröstandet?

  SvaraRadera