söndag 6 augusti 2017

Glöm inte Sven-Otto Littorin, Anders Borg.


Vår förre finansminister var på fest i skärgården för några veckor sedan och blev så berusad att han "drabbades av en blackout", vilket gjorde att han inte förrän i efterhand blev medveten om att han varit "full, arg och otrevlig".

Av någon anledning ansåg han att det bästa han kunde göra i den situationen var att gå ut på facebook och be om ursäkt offentligt?

Anders Borg minns inte vad som hände. Vi vet inte vad som hände. Media rapporterar om vad de tror hände baserat på anonyma uppgifter som kanske baserar sig på andra- eller tredjehandsuppgifter. Av det kan vi kanske dra slutsatsen att inte heller journalisterna vet säkert vad som hände.

Britta Svensson skriver om offren för det som eventuellt hände. Vilka offer? Inte en enda av gästerna på festen har anmält intresse för att spela den rollen? Vi vet inte ens säkert om det finns en förövare?

För nästan exakt 7 år sedan befann sig Sven Otto Littorin i samma situation. En anonym person låg bakom en historia som fick Aftonbladet att utnämna sig själva till både polis, åklagare, domare och bödel.

En historia som knäckte en människa som redan innan befann sig i en personlig kris.

Då var det Fredrik Reinfeldt och Anders Borg som jagades av media som ville ha svar på hur de såg på anklagelserna mot Sven Otto Littorin.

Nu är det Anna Kinberg Batra som jagas och förväntas svara på hur hon ser på anklagelserna mot den förre finansministern. Hon svarar .. naturligtvis .. att OM anklagelserna är sanna så är det allvarligt och OM det är sant att det har utslungats kvinnoförnedrande tillmälen så bör det .. naturligtvis .. anmälas av den som vet vad som hände.

Vad skulle hon annars ha sagt.


Han blev "djupt besviken" ... ”Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”.

Hur var det nu, sommaren 2010 när Sven Otto Littorin stod ensam i ett drev som var betydligt värre än det som Anders Borg befinner sig i?

Vad sa och gjorde Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för att stötta vännen och kollegan Sven Otto Littorin?

Inte ett smack! De kunde inte nog distansera sig och ta avstånd från kollegans "privatliv".

Den vända ryggens politik gällde och Sven Otto Littorin fick lämna regeringen utan så mycket som ett tack för gott samarbete. Vad jag vet har vännerna och kollegorna inte visat något som helst intresse för honom sedan dess.

Jag minns att jag desperat försökte hitta en ursäkt för deras beteende, då när det hände. Men senare fick jag veta att sveket var precis så stort .. om inte större .. än det som många klandrade Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för.

Så hur är det nu med kvinnosynen, Anders Borg? Är det bara en händelse att den enda som drabbas av din vrede i den här märkliga historien inte är mediedrevet eller den anonyme uppgiftslämnaren .. utan Anna Kinberg Batra?


Det kanske är något för Britta Svensson att skriva om?
11 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jag förvånas över att ingen av AB:s vänner på den omskrivna festen reagerade och hjälpte honom när han uppenbarligen överkonsumerat alkohol! Kanske är jag konspiratorisk, men detta är en lämplig nyhet i lämplig tid för att avvärja tankar på andra aktuella samhällsproblem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sak är jag säker på .. vänstersidan fick en gemensam lyckoorgasm när ryktet om AB:s aktiviteter på festen landade på nyhetsredaktionerna. Men hoppet om att "skandalen" ska få folket att glömma regeringens agerande i krisläge är nog förgäves. Hoppas iaf jag.

   För övrigt så litar jag inte på någon nu för tiden. Det känns säkrast så ...

   Radera
  2. När man är full så försvinner lite av det sociala skyddsskalet som man annars har. Man vågar säga saker som inte passar sig, men jag tror inte på att man blir personlighetsförändrad.Man har samma värderingar full som nykter.
   Jag har aldrig kallat nån för hora på fyllan.

   Radera
  3. Av barn och fyllon får man höra sanningen. Sen borde AB uppsöka AA innan det går helt överstyr.

   Radera
  4. Bitterpitten .. jag har aldrig blivit kallad för hora, varken i festliga eller andra sammanhang. Men OM det skulle hända, skulle jag inte se mig som ett offer eftersom stackaren är den som inte kan bete sig som folk.

   Radera
  5. Aja, en pungspark borde vederbörande få i alla fall. Tycker jag vore på sin plats.

   Radera
 2. En städare i en saga blev rejält på
  "pickalurven" privat & sedan kom hela
  sagans skrivande elit & skrev om hur
  städarens "trängda läge" i samhället lett fram till det inträffade. Till sist enades om att det var flaskans fel: den hade försåtligt lurat städaren att smaka & på den vägen var det.

  SvaraRadera
 3. Hur var det nu Anders Borg,man skall arbeta inte supa?

  SvaraRadera
 4. I sagan stod fina herrar ovan lagen
  de i lagboken tillhörde undantagen
  "-sådana lagar gillar vi!" de sade
  de fritt spelrum & öppna ytor hade..


  SvaraRadera
 5. Känns som att det är mer än alkohol inblandat i det här. Om AB nu blivit så in i helvete packad kan man ju tycka att någon mer blivit det, är väl inte jättevanligt att bara en person blir "apa" i den här nivån utan att någon mer spårat ur?

  Kan någon ha spetsat drinken?

  SvaraRadera
 6. Om du undrar hur det är med OTTO. Sevärd konversation här. https://www.youtube.com/watch?v=d4CMR7WwsGY

  SvaraRadera