tisdag 12 oktober 2021

Blåbrunt eller grönsvart? Anders Lindberg har som vanligt svaret.

 Det verkar som att vi vanliga väljare ska tvingas välja regering efter färg nästa år.

Glöm vårdköer, gängbrottslighet, äldredöd, skolresultat, ungdomsrån, våldtäkter, arbetslöshet, bidragsbedrägerier och allt annat obehagligt som ökat under den nuvarande regeringens tid vid makten.

Vi bör i stället koncentrera oss på vilken färg som passar bäst på vilket parti och sedan välja rött. Eller grönt.

Aftonbladets geni, Anders Lindberg, har till och med funnit ett sätt att slå fast hur vi identifierar vilka som representerar de olika färgkombinationerna. Vi ska fokusera på hur de klär sig!

Den 5 september var till exempel Oscar Sjöstedt (SD) och Elisabeth Svantesson (M) i Aktuellts studio för att tillsammans berätta att de ska förhandla om ett gemensamt motförslag mot regeringens budgetproposition och .. tada!! .. Elisabeth Svantesson var iklädd en chokladbrun top och en mörkblå kavaj!

Tydligare kunde det ju inte vara. Denna klädsel ska tolkas som ett hot mot demokratin, en fara för våra fri- och rättigheter samt signalerar ”sänkta skatter, hårda krav på utlänningar, mer pengar till rättsväsendet och ett stopp för Socialdemokraternas familjevecka”.

Det är ju fullständigt lysande!

Men trots att Miljöpartiets båda talespersoner ständigt återkommer till brunskjorte-begreppet så kan jag inte hitta en enda bild på Jimmie Åkesson iklädd brun kavaj och blå skjorta? Eller tvärtom. Däremot så finns det en bild på SD-ledaren inför en SR-intervju där journalisten i fråga var iklädd blå kavaj och brun skjorta komplett med SVART slips, vilket kanske säger något om Sveriges Radio?

Men om vi ska använda begreppet brunskjortor som mall för nazism/vit makt bör vi väl också använda begreppet svartskjortor som mall för fascism?

Vilket gör att jag höjer ögonbrynen en aning när jag ser att Märta Stenevi favoriserar just denna färg när hon representerar sitt parti och att Per Bolund, förutom en förkärlek för svarta kostymer/byxor, stundtals vandrar omkring i SVART lång regnrock eller BRUN överrock! Och ligger det inte nära till hands att svartsmeta ett röd/grönt parti som i direktsändning erkänner att de vill införa klimatdiktatur?

Har vi kanske en rödsvart regering?

Eller är Miljöpartiet den grönsvarta motsvarigheten till Sverigedemokraternas blåbruna färg?

Den ena färgen påstås ju representera Hitler och den andra Mussolini om jag inte missminner mig och om vi måste rota oss ner i 30-talets politik för att kunna göra rätt val år 2022.

Jag kastar mig genast över min vän Google och tar fram bilder på samtliga partiledare och finner att Annie Lööf allt som oftast klär sig i rosa och grönt vilket kan ge en bild av feministisk miljöpolitik men också i kombination med ljusblått som också förekommer i centerledarens klädsel kan tyda på ett visst intresse för barn .. på ett miljöanpassat sätt?

Kanske tyder detta på att det finns ett grönrosaljusblått enpartiblock i politikens breda mitt?

Det finns en viss logik i Anders Lindbergs teorier även om den som vanligt är svårbegriplig. Tydligast ser man den i Nyamko Sabunis klädsel, där allt på färgskalan representeras och där det är svårt att urskilja en röd, grön, blå, svart, brun eller rosa/ljusblå tråd?

1 kommentar:

  1. Hej Any

    Så jag har saknat din humorfulla och samtidigt bitska penna!

    Jag antar att du inte är det minsta sugen att dra ner Lindbergs byxor...men du gör det ändå på ditt vis.

    Och det med bravur!

    SvaraRadera