torsdag 25 november 2021

Annie Lööf kan inte tänka sig att stödja en ”SD-budget”, eftersom ..

.. hon företräder ett parti är som ”en liberal kraft i mitten av svensk politik, som är garanten för att Sverige har en regering som inte är beroende av Sverigedemokraterna”, samtidigt som hon tycker att det är en bra idé att låta Magdalena Andersson regera landet med SAMMA ”SD-budget”?

Miljöpartiets Per Bolund och Märta Stenevi kan inte dölja den avsmak de känner inför att ingå i en regering som tvingas regera med en ”SD-budget” och hoppar därför av regeringssamarbetet med Socialdemokraterna SAMTIDIGT som de förkunnar att de NATURLIGTVIS kommer att rösta fram Magdalena Andersson så att HON kan styra landet med en SD-budget?

Med stöd från de ”oberoende” partierna MP och C?

Både Centern och Miljöpartiet tror att väljarna kommer att ge dem utdelning på avståndstagandet från ”ytterkantspartierna”, trots att de villigt ställer sig bakom den lilla nya regering som inte har något emot att regera med en budget och ett avtal som framtagits i ett samarbete med ”ytterkantspartier”?

Eller hur man nu ska se det?

Men Socialdemokraternas Magdalena Andersson korkar kanske upp champagnen och dansar en lycklig dans nu när hon nu slipper släpa på Centern och Miljöpartiet, åtminstone fram till valet och efter valet får väljarna skylla sig själva när den här röran återuppstår igen.

Under tiden är alla oerhört kränkta och förvånade.

Talmannen för att Miljöpartiet inte meddelade att de tänkte lämna regeringen om budgeten föll,

Miljöpartiet eftersom de anser att han får skylla sig själv eftersom han aldrig frågade utan tog för givet att de meddelat Magdalena Andersson som i sin tur är lika förvånad som talmannen och ..

Annie Lööf som ”hela tiden” anser sig ha talat om att hon skulle vänta med att bestämma sig?

För att inte tala om hur förvånade alla andra blev, journalister, statsvetare och framför allt alla som trodde att de två partierna som samregerade talade med varandra, tog höjd för eventuella överraskningar och kom överens vid viktiga omröstningar.

Själv blev jag inte sååå förvånad eftersom den här regeringen varken har varit trovärdig eller ansvarstagande vid något tillfälle under de senaste dryga sju åren, men det ska bli oerhört skönt att slippa Miljöpartiet i beslutsfattande position de närmaste 10 månaderna.

 

1 kommentar:

  1. Det verkar inte finnas någon som är ledsen för att MP har lämnat regeringen.Det blev inga sorgsna miner,och massprotester mot att Sverige nu går mot sin undergång utan MP vid rodret.

    SvaraRadera