tisdag 23 november 2021

Du kan inte släppa fram Ulf Kristersson!

Tänk dig då hur det blir!!

Snart är det val och S kommer att behöva V då med. DÅ kan du vara tuffare och kräva inflytande efter mandat. DÅ blir det annorlunda.

Men snälla, snälla släpp inte fram M, Kd och Sverigedemokraterna, för då blir det ett helvete och höjningen av pension och annat från januari kommer inte att bli. ALLT kommer att frysa inne med M. Snälla du, tänk dig för, vi vill inte ha dom i regering!

Om du tänker på mej så rösta fram Magdalena, annars får jag det ännu sämre! Tro inte att du får mera att säja till om med de blåbruna!

Sjukt less på att jobba och ska göra mitt bästa för att gå i pension vid 55. Jag vill hellre vara kreativ och skapande än nån någon jävla löneslav. Kommer att rösta V som fan, inte för att V är bäst men i alla fall minst sämst! Gillar att Nooshi är så jävla hård och vägrar att vika sig för socialmoderaterna.

Det du säger är rätt och viktigt! Men se först till att ni är med i Magdalenas gäng och budgeten! Annars åter ni ju ut i skogen - M, Kd, SD, det vill du ju inte ?!?!

Kommentarsfältet på Vänsterledarens facebooksida består mest av hurrarop och ett starkt stöd för hennes kamp för Vänsterns väljares rätt att värderas på samma villkor som tex Centerns väljare och ett ännu starkare stöd för möjligheten att få högre garantipensioner. Trots att jag misstänker att ingen i den enorma hejaklacken har en aning om hur mycket en ”rejäl” höjning av garantipensionen skulle kosta skattebetalarna?

Men det är också slående hur många som faktiskt och på fullt allvar tror att Sverige får en borgerlig regering om Magdalena Andersson inte får bli statsminister?

Till och med i min egen bekantskapskrets finns det de som lever i villfarelsen att Ulf Kristersson kan ”vinna” i någon slags val och får bilda regering om Socialdemokraterna inte får som de vill?

Trots att det fortfarande inte finns stöd för en sådan regering eftersom mandatfördelningen i riksdagen inte har eller kommer att förändras och Ulf Kristersson själv inte vill ställa upp. Den enda förändring som kan ske är att Magdalena Andersson får vänta till valet och hoppas på bättre tider och att vi andra får behålla Stefan Löfven fram till valet. Vilket i och för sig känns lite tungt men vi är ju rätt vana efter sju år med hans ”handlingskraftiga” regering.

Men VARFÖR är det så många som är så brinnande engagerade och har så oomkullrunkeliga åsikter utan att ens ha en aning om hur det politiska systemet fungerar?

Och VARFÖR är denna okunskap påtagligast på vänsterkanten där den politiska KAMPEN verkar vara aggressivast?

Eller är det bara så att det är de som skriker högst som hörs mest?


 

1 kommentar:

 1. "Men VARFÖR är det så många som är så brinnande engagerade och har så oomkullrunkeliga åsikter utan att ens ha en aning om hur det politiska systemet fungerar?"

  Fakta är bara till besvär för den som har oomkullrunkeliga åsikter.

  "Och VARFÖR är denna okunskap påtagligast på vänsterkanten där den politiska KAMPEN verkar vara aggressivast?"

  För vänstern så handlar det om att välja NARRATIV - oberoende av hus fakta ser ut.

  /Johan

  SvaraRadera