onsdag 29 maj 2013

"Beskattning är väldigt likt mjölkning. Uppgiften är att ..

.. utvinna den maximala mängden mjölk till ett minimum av muu. Och jag är rädd att vi dessa dagar bara får muu."


För varje uttalande, partiledarutfrågning och efter varje intervju så dalar mitt förtroende för Stefan Löfven. Han känns helt enkelt inte trovärdig eller förtroendeingivande när han med en dåres envishet upprepar sitt mantra .. jobben, jobben, jobben.

Han lovar att avskaffa arbetslösheten .. han garanterar faktiskt minskad långtidsarbetslöshet i ett land som redan har en jämförligt låg långtidsarbetslöshat .. men ger inte den minsta hint om HUR?

Han lovar att "den vanlige knegaren" ska få behålla sitt jobbskatteavdrag upp till samma lönenivå som en riksdagsledamot .. men nämner inte att så gott som allt annat måste bli dyrare för att få in skatteintäkter på 30 miljarder kronor som han tänker "använda på ett listigt sätt??

Och när de listiga skatteintäkterna är på plats .. DÅ tänker han trappa ner på jobbskatteavdraget.

Han pekar med hela handen och skräder inte orden när han hävdar att sossarnas skolpolitik är överlägsen alla andra försök i den vägen och hänvisar till 1998 års skolresultat? Men vägrar att acceptera att det efter 1998 påbörjades ett ras vars effekter vi skördar frukterna av i dag.

När en journalist påpekar att det finns ett gap på 7 år fram till den dagen då vår nuvarande regering tog över .. blir han sur och vill inte tala mer om den saken?

Han blir överhuvudtaget lätt sur när han blir ifrågasatt när han ifrågasätter vad andra har kommit fram till eller inte blir trodd när han påstår något som andra påstått trovärdigare och mer bevisbart.

Det där det tar han hand om! Det ska inga andra hålla på och dribbla med ..

Alla ska klara kunskapsmålenmålen i gymnasieskolan .. oavsett hur lång tid det tar, annars tar staten sin bidragsgivande hand ifrån de unga. Men i vilka skolor ska de gå, de som tar lång tid på sig. Med tiden så blir det ju ganska många? Hur ska de tvingas dit och hur ska de klara sig om de inte ställer upp på de Löfvenska villkoren??

Lagstiftning? Ska vi borsta av de gamla tidernas ungdomsvårdsskolor .. men skippa det dyra boendet och mathållningen och bara behålla tvångsskolan?

Fler ska lockas att gå vårdlinjer och utbildning till lärare  .. säger Löfven bestämt när det visar sig att det bara blir färre och färre.

Hur? Man kan väl ändå inte lagstifta om att staten ska avgöra vilka yrken unga människor får välja?

Eller kan man?

Går det att tvinga unga att välja utbildningar som bergsäkert leder till lågavlönade, krävande anställningar? 

Och inom den offentliga sektorn så kommer det också att krävas av personalen inom skola, vård och omsorg att de tar hand om, ansvarar för och är handledare till dem som i dag är sysselsatta i FAS3? Människor som är utslitna, långtidsarbetslösa, dubbelt så gamla som de själva och helt okvalificerade för de arbetsuppgifter de ska handledas till. Det måste vara drömsysselsättningen för en pigg 20-åring??

Ett annat förslag som dök upp .. och försvann, var att det skulle skapas lättnader i systemet så fler kunde starta eget i exportbranschen?

Och jag som trodde i min enfald att den bristande efterfrågan på varor från länder utanför Sverige var vårt största problem just nu? Själva grunden till den arbetslöshet som Stefan Löfven vill lösa med fler exportföretag??

De stora och små exportföretagen och deras underleverantörer lever på smärtgränsen just nu. Massor av människor har blivit arbetslösa i väntan på bättre tider och större efterfrågan på just exportvaror.

Om staten subventionerar nyföretagande i samma branscher så höjs väl risken för att både det nya företaget OCH det gamla företaget får klappa igen helt? Det blir ju knappast fler kunder .. men de få som finns måste då delas upp på fler företag som får slåss sins emellan INOM landet??

Och inte nog med att han vill betala för att starta fler företag .. när de väl finns där och kämpar i motvind i en brinnande lågkonjunktur så vill han höja skatter och pålagor?

Eller har jag fel?

De "smarta skatterna" som Magdalena Andersson och Stefan Löfven så "listigt" tänker använda sig av verkar vara höjda skatter på energi, transporter och miljö .. vilket i praktiken blir höjda priser på konsumtion - mjölk, mat och kläder, resor, uppvärmning och bensin.

Ingenting som Stefan Löfven har sagt hittills har varit annat än visioner och luddigheter som vi ska få svar på "i god tid".

Hemligheter, smussel, sura miner, tjurighet och tisseltassel bakom stängda dörrar .. det är bland det värsta jag vet!

Men en sak börjar jag få klart för mig. Får Stefan Löfven bestämma så kommer Sverige att skötas som en fackförening - väldigt mycket muuu och betydligt mindre medbestämmande.

Citatet i rubriken kommer från en av Terry Pratchetts böcker. Det finns många att glädjas åt och ytterligare ett som passar in i det här sammanhanget ...


"Han var den sortens person som stod på bergstoppar under åskväder, iklädd en våt kopparrustning och skrek .. ALLA GUDAR ÄR SVIN!!!"

SvD, Expr., Expr., DN, DN, AB,

6 kommentarer:

 1. Poäng för att du startar med ett av mina favorit Pratchett citat, från Jingo om jag inte missminner mig?

  Finns massor med citat (på engelska) samlade här: http://www.discworldmonthly.co.uk/quote-0

  Ett annat citat som defitivt passar S och V's syn på skatter är "Genua hade en gång kontrollerat hela flodmynningen och beskattat all trafik in och ut på ett sätt som inte kan kallas för piratverkasmhet eftersom det var gjort av en stat."

  Älskade Löfvens svar om OECD samt långtidsarbetslösheten från Expressens partiledarintervju. Han föll ner i fällan så snabbt och så enkelt, och nu kommer han aldrig ur det citatet.

  "Men de har ju högre lön än snittet.
  - Nej, det kan man inte påstå om dem som kommer hit och...
  OECD påstår det.
  - OECD påstår, men de kan ju inte påstå..." bara för att senare i samma intervju hänvisa till ett annat av OECDs *påståenden* men då det stämmer med hans uppfattning så är det ju fakta då.

  "Du sade till Expressen nyligen att ett skäl till oroligheterna i Husby är långtidsarbetslösheten, som många där är drabbade av. Vilket land i EU tror du har lägst långtidsarbetslöshet?
  - Just långtidsarbetslöshet, det vet jag inte.
  Det är Sverige.
  - Jaha. Men den har växt..."

  Detta ska vara en statsministerkandidat? Tillåt mig att betvivla att han ska kunna leda en grupp blinda ut ur ett minfält bättre än någon ur gruppen.

  SvaraRadera
 2. Japp Stefan Löfven har inte alls mitt förtroende, speciellt inte nu när han gömmer sig bakom facket när det handlar om arbetskraftsinvandringen.

  Arbetarrörelsen och sossarna har en ganska lång tid nu gjort allt de kan för att uppmärksamma några enstaka fall där arbetsgivare har utnyttjat folk och passar på att flirta hejvilt med SD väljare.

  Tydligen finns ingen som helst gräns för maktfulkomligheten.

  Just denna fråga är det som gör att jag av princip aldrig kommer att rösta på S. Den falska hycklande sk solidariteten som egentligen bara är ett enda särintresse.

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Ja vad obeskrivligt trött man blir på sånt här flum.Tänk hur det då ska bli om dom slår sina påsar ihop med Mp.Jag vill öppna dörrarna och släppa in frisk luft för nog måste dom lida av syrebrist(man blir då omtöcknad och förvirrad)Helst en storm så dom båser iväg till häcklefjäll och ta med sig alla som är oärliga och alla som för oss bakom ljuset och som aldrig förstår att vi genomskådar dom.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar, men kan ha fel, om inte journalisterna numera är lite besvärligare än de var förr. Trots deras påstådda partisympatier.

  Förr kom ofta politikerna undan med utlovade "utredningar" och "rejält tillskjutna medel". Exakt var pengarna skulle tas ifrån och vilken skada det ev gjorde på andra kanten, det ifrågasattes aldrig. Numera förväntar sig de flesta att åtminstone få några som helst ledtrådar eller helst detaljer kring förslagen. Vilket måste kännas väldigt jobbigt. Speciellt om man är van vid löftesburen politik.

  helge

  SvaraRadera
 5. Ja men det är klart att det är offentlig sektor som ska rädda Sverige! Det är ju där alla nya jobb skapas. Jobb som betalas av skattepengar i form av lön, som beskattas och går tillbaka in i snurran igen! Helt fantastiskt!

  Jag förstår att folk kan vara trötta på Reinfeld/Borg, men Löfven, som jag faktiskt tyckte verkade vettig till en början, verkar bara vara en nickedocka åt en massa intressenter bakom.

  Han rapar ur sig förslag som låter bra men när man synar det i sömmarna är det antingen inte finansierat, inte fullt ut genomtänkt eller så skapar det mer problem än gör nytta (Arbetslösa utan utbildning som ska jobba i vården t.ex. eller varför inte den fantastiska idén med sommarskola)

  Som vanligt har vi fortfarande inte fått svar på en av de viktigaste frågorna: Är en röst på S i förlängningen en röst på V? Kommer S att ge ministerposter till ett missnöjes- och individfintligt parti?

  SvaraRadera
 6. V vill köra sitt eget race.Det lutar nog mer åt Mp som börjat svänga vänster.
  Det råder en stor brist i vården på sjuksköterskor och utbildad personal.Här måste lönerna höjas innan alla försvinner till Norge.
  Landstingen har enorma problem och särskilt nu i sommar.
  Och nog är det minst sagt konstigt att så fort det dyker upp fall av någon form av dålig vård så skriks det på kompetensutveckling och utbildning men nu går det tydligen bra att ta in helt outbildad personal.
  Och visst kan dom t.ex på äldreboenden läsa tidningar,gå promenader och lättare uppgifter men det är nog inte enbart det som är tanken.Och jag förstår inte hur personalen med det tempo som är ska hinna med att ta hand om dom arbetslösa också,en och annan går väl bra men här gäller nog flertal
  är jag rädd.Det ÄR krävande att ha någon som går ´´bredvid´´och jobbet är stentufft som det är.

  SvaraRadera