tisdag 26 maj 2015

Den 24 juli 2014 höjde Migrationsverket ..

.. sin prognos för 2014 över antalet asylsökande till 80 000, ensamkommande flyktingbarn till 6 500, anhöriginvandring till 62 000 .. vilket medförde att ekonomiskt behöver Migrationsverket förstärkning för att klara uppgången. På anslaget för ersättningar och bostadskostnader för asylsökande behövs 1 152 miljoner kronor i år enligt prognosen.

Detta var information som samtliga partier fick ta del av INNAN valet..

I oktober 2014 säger Stefan Löfven i sin regeringsförklaring ..  Ett tydligt sysselsättningsmål ska styra den ekonomiska politiken. Antalet personer som arbetar och antalet arbetade timmar i ekonomin ska öka så mycket att Sverige når lägst arbetslöshet i EU år 2020.

Samtidigt, och i samma regeringsförklaring, beskriver han den tidigare integrationspolitiken som "föråldrad", avskaffar integrationsministern och slår fast att ... Vägen in i Sverige - och rätten till jobb och välfärd - är en angelägenhet för alla.

Den 25 maj 2015 kallar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till pressträff och förklarar att det är omöjligt att klara vallöftet om EU:s lägsta arbetslöshet 2020, därför att .. den ökade flyktinginvandringen gör målet ännu tuffare eftersom att .. när vi satte upp målet visste vi inte hur många som skulle fly till Sverige.

??

Alltså .. regeringen, som redan innan valet tagit del av Migrationsverkets prognos om den ökade flyktinginvandringen, säger att den inte är ett problem eftersom rätten till jobb och välfärd är lika för alla, men eftersom ingen visste/förstod hur många som skulle komma till Sverige blir målet om sänkt arbetslöshet helt omöjligt att uppfylla, eftersom den stora jobbsatsningen, gällande rätten till jobb och välfärd till alla, kräver samma "föråldrade integrationspolitik" för invandrare, som gjorde att det inte behövdes någon särskild integrationspolitik eller integrationsminister som särskilde invandrare på ett otrevligt rasistiskt sätt som gynnade det främlingsfientliga partiet som skyllde arbetslösheten på invandrare?

??

Det är ungefär 8 månader sedan vi bytte regering, det känns som en evighet, men också som en förbluffande kort tid med tanke på att så gott som alla vallöften redan passerat bäst-före-datum med god marginal.

Jag begriper inte mycket av den rödgröna visionen .. framför allt inte HUR de ska åstadkomma de underverk de påstår att de kan åstadkomma i obestämd framtid .. men vi kan väl alla konstatera att det är sämre hållbarhet på sossarna och deras vallöften nu för tiden.


Men det kanske är en följd av skadlig MiljöPåverkan?



SvD, Expr., Expr., GP,

5 kommentarer:

 1. "Spelar ingen roll"

  ;-)

  (f.ö. ett av de få uttalanden från Lövfen som inte är ljug).

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, eftersom Herr Liljonkvast redan talat om i Astrid Lindgrens novell att "det spela ingen roll i skymningslandet".
   Ur 'Nils Karlsson Pyssling'
   Inte skoj det där med 'skymningslandet'...
   /Gunilla

   Radera
 2. Om att S inte tar ansvar utan skyller ifrån sig på MP.
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/magdalena-andersson-om-opinionsraset/

  SvaraRadera
 3. Jag är imponerad över att du fortfarande hittar ord för att beskriva alla dumheter/underligheter från nuvarande regering. Själv sitter jag som en fågelholk och åser cirkusen.

  SvaraRadera
 4. Det här är vad vissa delar av den övriga världen tycker om vår statsminister. http://www.jewsnews.co.il/2015/05/02/insane-swedish-pm-we-will-not-put-a-limit-on-the-mass-muslim-immigration-to-sweden/

  SvaraRadera