tisdag 21 juli 2015

Allt jag önskar i samband med min egen begravning är att den inte verkställs medan jag är i livet.


Jag är en svensk, vit, övermogen kvinna från medelklassen som dessutom haft det dåliga omdömet att gifta mig med en lika svensk, vit, övermogen, medelklassig man.

Kan det bli värre?

Jo, det kan det .. vi är heterosexuella, inte uttalat feministiska, röstar borgerligt, bor mitt i spenaten på den svenska landsbygden, har vad man kan kan kalla en balanserad och fungerande ekonomi, har arbetat hela livet, är varken intressant nödlidande, missbrukande, dödssjuka eller beroende av vårdinsatser från samhället .. och saknar både facebook och twitterkonto.

Det är riktigt, riktigt illa .. sämre än sämst .. jag kan se det själv när jag läser vad jag skrivit.

Så illa att våra barn .. eller barnbarn .. aldrig i livet skulle kunna få en anställning som "junior pressekreterare" i Centerpartiet.När vi blir riktigt gamla, och kanske ensamma och isolerade, skulle vi aldrig i livet erbjudas separatistiska rum för att få gemenskap, styrka och kraft från andra likasinnade.

Vi är det mest onödiga som finns i samhället just nu.

Vi som går mot slutet av arbetslivet eller redan är "lyckliga" pensionärer, är så att säga det stora PROBLEMET!! Vi tar för mycket plats, äger för mycket och lever för länge. Vi har gjort vår plikt men den rätt som ska krävas gäller bara för kommande generationer.

De som blir gamla nu har ju redan haft det så bra, eller hur?

Om de skulle dö i dag så skulle samhället göra en stor vinst i form av de pensionsutbetalningar som de aldrig skulle kunna ta del av, deras bostäder skulle kunna bli hem till andra som behöver dem bättre och dessutom så skulle samhället förmodligen göra stora besparingar på den hjälp och det stöd de aldrig skulle begära som äldre.

Det är den enda uppmärksamheten den här gruppen får i den politiska debatten. De bor kvar i sina hem .. även när de blivit ensamma .., kommer att kosta som äldre och envisas med att leva länge på de pensioner som de betalat in .. men som politikerna för länge sedan förbrukat.

De är den ryggsäck som politikerna inte gärna vill bära .. men måste låtsas intresse för eftersom deras väljarstöd är avgörande för vem som får makten och härligheten.

Kanske är det därför som äldrevården blir sämre för varje år, äldreboenden är lika sällsynta som snö i juli och vården av äldre företrädesvis antingen ska ske med kameraövervakning eller utföras av trainees, alternativt en robot, i vårdtagarens eget isolerad hem, så att livsgnistan hålls så låg och flämtande som möjligt? Samtidigt som äldre är lågprioriterade patienter om de får behov av sjukhusvård.

Trots det är det alldeles för många som vägrar att låta sin begravning verkställas medan de fortfarande lever och envisas med att leva alldeles för länge för att det ska vara politiskt bekvämt.

Självhjälp till dödshjälp, när ångesten över den oåtkomliga hjälpen sätter in, verkar inte heller vara en storsäljare .. men lyckligtvis så kan man ju inte skjuta av hela generationer av åldrande medborgare om de ändå envisas med att leva vidare.

Eller ...?

Vi bor nära en kyrkogård där många ensamstående äldre besöker sina bortgångna makar .. ofta eftermiddagar eller kvällstid. Kanske är det därför som det plötsligt har ställts upp två jakttorn med riktning mot kyrkogården?

Det ena står ca 5 meter från själva muren runt kyrkan och kyrkogården och har skottriktning mot gravarna och minneslund, ett litet gärde eller ett bostadshus där det bor en pensionerad man och en arbetslös kvinna som närmar sig 65. Det andra har en bättre översikt över kyrkogården men skottlinjen är antingen skogen, ytan runt jakttornet och två bostadshus .. varav det ena är vårt?
klicka på bilderna så blir de större
Särskilt vår uteplats?

Ska vi oroa oss? Köpa skottsäkra fönster och västar?

Ingår detta i en hemlig plan, en slutgiltig lösning av problemen med bostadsbrist och "onödiga kostnader" för äldre?


SVT, DN, DN,

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt roligt och träffsäkert, och samtidigt tragiskt.
  Alltmedan den identitetspolitiska vansinneskvarnen snurrar några varv till.

  SvaraRadera
 2. Kolla för Guds skull vart ni sätter fötterna när ni är ute går. Som (äldre tärande individ ) på stående fot tror jag sig så där att man snart kommer att införa skyddsjakt på oss och gärna med snubbeltråd. En lämplig höftledsfraktur och lite kommunal vanvård i hemmet så finns det snart ett boende ledigt -ev anhörig har på frivilligbasis ändå slitit ihjäl sig också. Som de ansvarstagande nötter vi är så behöver det allmänna inte en gång stå för begravningskostnaderna för vi har redan betala in för den. Livet är underbart när man känner sig värdefull och nyttig. Finns inga äldreboende kvar snart för de är asylboende och det är ju bra för det finns inte någon personal som vill arbeta i äldrevården. Sverige är fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en moderat som uttalar sig så här? Kors i taket!
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
 3. Äldreomsorgen som det så vackert heter försöker ta ihjäl min gubbe en gånger i året när han är på avlastningsboende. Men han är en elak jävel som inte dog trots att de har försökt med vanvård - besparar er för ingående berättelser. Han är också en vit man härstammande från valloner så han är kanske inte riktigt svensk och överlevde därför?
  Men det är förstås mitt fel som ville göra något själv,. Det är jag som får skämmas, inte vårdlösa vården.

  SvaraRadera
 4. Jo då men jag är inte fanatiker, sedan envisas jag med att försöka använda sunt förnuft - något som de flesta i den politiska cirkusen lyckats förtränga eller förlägga i glömskans arkiv. Jag reviderar min syn på politik, livet allt där i mellan varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sunt förnuft? Hur kunde Du då stå ut med Reinfeldt och hans förklenande uttalanden om Sverige och svenskarna? Hur står Du ut med Muf i dag?
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  2. I ALLA partier finns det vansinnigheter som gör att väljarna gapar förvånat och personer som gör att väljarna får svårt att sova om nätterna .. det behöver inte en enskild partimedlem ta ansvar för.

   Radera
  3. Gräsrötter informeras och involveras inte så mycket i detta parti, man står plötsligt inför fullbordat faktum. Vem har sagt att JAG står ut med Muf?

   Radera