onsdag 9 september 2020

Liberalerna laddar om!


Det har varit uppförsbacke från dag ett med Jöken för Liberalerna. Efter Jan Björklund saknar partiet också en ”egen fråga” att marknadsföra och efter Annie & Jans lilla överenskommelse som landade i 73 punkter i ett samarbetsavtal med Stefan & Isabella är Liberalerna i fritt fall i opinionsundersökningarna.

Det är synd om Nyamko Sabuni som inte bara fick överta Annie Lööf och Stefan Löfven som ”best friends forever” utan också fick ett delat parti på köpet. Ena halvan av partiet kommer aldrig att förlåta henne för att den andra halvan valde henne. Ena halvan kommer aldrig att förlåta Jan Björklund för sveket mot Alliansen och den andra halvan kommer aldrig att förlåta om hon lämnar JÖKen.

Men i går var det dags för riksdagens något mindre högtidliga öppnande, något som fyra riksdagsledamöter från tre av fyra samarbetspartier samt Vänstern utnyttjade till att genomföra en alldeles egen manifestation mot … ??? ... kung Carl-Gustav? … oppositionen? …  statsskicket?? ….. riksdagen i största allmänhet? … väljarna/folket? … ja, det vete sjutton vad syftet var egentligen?

Men Liberalernas Joar Forsell var så belåten med sin insats att han kände sig tvingad att framhäva sig själv både i bild och text på twitter, där han presenterar sig själv med orden: Sänk skatten, krossa patriarkatet och låt folk leva som de vill. Riksdagsledamot, skatte- respektive klimatpolitisk talesperson med huvudfokus styrmedel (L).

Denna tillgång för partiet och representant för Liberalernas väljare valde att visa vad han stod för medan Kungssången traditionellt framfördes i riksdagen inför en stående riksdag.

Han SATT!

Han SJÖNG INTE!

Han meddelade detta i REALTID medan han teg och satt! (.. och så säger de att män inte kan göra två saker samtidigt? Roar Forsell gjorde TRE. Samtidigt. Satt, teg och tweetade med bild och allt!)

När majoriteten av kommentarerna poängterade att han visat brist på respekt och hyfs, blev det övermodiga svaret - Varför ska jag stå upp för Carl. Han står ju inte upp för mig. Alla ska behandlas lika. Med samma respekt. Twitter är ett verktyg i min politiska gärning. Högstadieelever som använder sin mobil som ett verktyg i sitt lärande är väl ändå all fine?

Men nu var det ju faktiskt så att kung Carl Gustaf faktiskt stod upp under Kungssången. Av respekt för riksdagen, regeringen och folket.

Och även för Joar Forsell och hans tre kamrater som väljarna i ett demokratiskt val valt som sina representanter.

Men den av folket avlönade Joar Forsell, han satt, teg och tweetade och han var såååååååååå lycklig!

( .. och här har kanske Liberalerna sin livboj i det stormiga politiska havet. Byt namn till Progressionisterna, gå till storms mot monarkin, regeringsformen, skatter och patriarkatet och ha som huvudfråga att folk ska få leva som de vill! Ett koncept som förmodligen skulle ge fler väljare i dagens förvirrade samhälle.)

10 kommentarer:

 1. Hej Any

  Du behärskar verkligen konsten att göra en svår balansgång mellan att vara "oförarglig" och ändå så himla rak med tummmen mitt i "såret".

  Ha, sådant tror jag bara kvinnor kan.

  Äkta kvinnor vill sägas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjörövar Jenny?
   Eller hennes like...

   Radera
  2. Eller katastrofkvinnan Calamity Jane?

   Radera
  3. Tackar Kap Horn. Jag känner mig både sedd och bekräftad, vilket behövs nu när jag törstar efter lite mer synlighet och bekräftelse irl.

   Radera
  4. Kollade på Google
   Hade för mig att C Jane och Doc Holliday var ett par.
   Troligen serien Bonanza som trasslade till det för mig.
   Fast "docisar" är ju kända för att dras till Cactus flowers...

   Radera
 2. I sagovärlden ansågs ett system som gav bort dyra saker till behövande generera ondska. Det var något med givmildheten i detta som tycktes leda till sataniska illdåd, det var iallafall hur man beskrev det. En filosof trodde inte man tänkt klart kring detta, men man sa till honom att han inte begrep det där med skuld & ansvar.

  SvaraRadera
 3. Män?
  Vad har dessa gossar med män att göra?

  SvaraRadera
 4. Angående deras skattesänkning,så är det ju ingen skattesänkning alls!
  Jag läste att det skulle bli så mycket som 1500kr om året.Men sanningen är ju att det i realiteten blir en rejäl skattehöjning på säkert 500kr i månaden för vanligt folk.
  Det kallas för grön skatteväxling. Det värsta är att folk går på dessa trix.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du förväntat dig något annat? Att ge med den ena handen och ta lite mer med den andra är ju sossarnas paradgren! Och, som sagt, av någon anledning går deras väljare på det år efter år efter år. :-(

   Radera
 5. I ett höstland ovan molnen fanns ingen arbetsmarknadsminister. Allmänpolitiskt intresserade såg aldrig till någon sådan. Det rådde bara massarbetslöshet, så behovet kanske inte ansågs finnas? Fölket försökte höra en grodas kväkande för att få svar, men även där var det stilla lugnt. Om det nu var så som läget borde beskrivas.

  SvaraRadera