torsdag 3 september 2020

Statsministern har talat!


Han är upprörd! Allra mest upprörd är han över kritik från Aftonbladet som påstår ”att regeringen inte lyssnar, de verkar snarare sova på sin post. Det här funkar inte längre”.

Helt oväntat får vi nu se en kraftfull reaktion från en våldsamt upprörd Stefan Löfven! Något som väljarna saknat de senaste 6 åren. Till exempel när en mor och son blev mördade för sitt svenska utseende, när en tolv-åring blev skjuten till döds i en gänguppgörelse, när en mamma sköts ihjäl med sin baby i famnen och när två barn kidnappades, torterades en hel natt och hotades med att bli levande begravda osv.

Det är faktiskt förbannad lögn och dikt”, ryter Stefan Löfven ilsket mot AB:s ledarredaktion. Så nu vet vi att det enda som kan väcka statsministern är en ledare i AB som påstår att han sover.

Att de inte skäms. Är det några som ska hylla regeringens insatser i det ständigt pågående kriget mot de kriminella så är det väl skribenterna på Aftonbladet?

Jag misstänker att det är hög risk att Statsministern beordrar Kulturministern att på skarpen begära att SVT:s VD Hanna Stjärne tar in avfällingarna på AB för omprogrammering.

Men AB:s Anders Lindberg tar utbrottet med ro – ”Jag tror inte opinionsbildare eller ledarsidor är det regeringen ska va arg på. Jag hade gärna sett att den här ilskan riktades mot brottsligheten”, säger han och fortsätter - ”Nej, vi har inte somnat. Däremot vill vi föra ett samtal med regeringen om varför ingenting händer ute i verkligen. Jag tror att vad som händer ute på gator och torg är viktigare än att regeringen lägger fram olika program. Folk vill se en förändrad verklighet”.

Jojo, tiderna förändras, även på Aftonbladet.

Men Stefan Löfvens upprördhet stannar inte vid påhoppen från AB. Nej då, han tycker också att den ökande kriminaliteten är ETT FÖRBANNAT GIFT i samhället.

Han är helt överens med Rikspolischefen när denne beskriver utvecklingen som synnerligen allvarlig -”Det är fullständigt OACCEPTABELT att sådana här smågangstrar och ligor begränsar vanliga människors frihet.”

För säkerhets skull upprepar han, kraftfullt – ”Det är oacceptabelt” – och talar om regeringens ÅTGÄRDER. Två nya polisutbildningar som bara väntar på kvalificerade sökande, fler ekonomiska resurser till lösningar som ännu inte finns, ett antal höjda straff som inte utmäts eftersom gärningspersonerna är för unga, och ”möjlighet” till kameraövervakning och tolkning av krypterad information.

Jojomensan!

Nu skulle väl jag inte kalla dem som spränger, bränner, skjuter, knivskär, rånar, våldtar, terroriserar hela bostadsområden, mördar, misshandlar och förnedrar sina offer för ”smågangstrar”, men statsministern kanske syftar på de 8-14-åringar som rånar sin jämnåriga eller på att vi ska vara tacksamma över att slippa den ännu grövre formen av kriminalitet och den systemhotande maffia-verksamhet som många menar redan existerar?

Men det är inte ”smågangstrar” som gör att statsministern är fullständigt ute och cyklar när han begär att ”vi ska hjälpas åt”, ”hela civilsamhället”, ”hela samhället”, ”skolan”, ”socialtjänsten” och ”att vi också som individer tar vårt ansvar och till exempel vittnar när vi behöver vittna. Att vi bryr oss om varandra”.

Hela samhället och hela civilsamhället och vi alla” upplever det kanske inte som att vi lever i samma skyddade miljö som statsministern. VI bryr oss faktiskt om varandra. Det är mer än vad man säga om regeringen. Den situation vi är i nu innebär att varje individ har jämt upp med att värna om sin egen och den egna familjens trygghet och säkerhet.

Hela samhället behöver vara med för att hindra utvecklingen” – förkunnar statsministern, men att skydda medborgarna mot kriminellas våld och övergrepp ÄR faktiskt en av regeringens mest grundläggande uppgifter. Det ansvaret ska han inte försöka lägga över på dem som drabbas av otryggheten och osäkerheten.

I Stefan Löfvens värld handlar den ökande brottsligheten om KLASS och inte alls om något annat. Framför allt finns det inte något som helst samband med den misslyckade integrationen, den fortsatt höga invandringen och brottsligheten. ”Brottslighet är ALDRIG ACCEPTABELT, aldrig någonsin”, och om samhället har blivit delat så beror det på för stora skillnader i villkor. Vilka skillnader, vilka villkor, vilka som drabbas och hur de drabbas, framgår dock inte av statsministerns resonemang.

Och vi får inte glömma att regeringen har hela 34 PUNKTER riktade mot de kriminella gängen. Så det händer en hel del, det är bara gå in och titta på 34-punktsprogrammet!

Jajamensan! TRETTIOFYRA PUNKTER! Så ta det lugnt, det finns ingen som helst anledning till oro!

Vi behöver bara ha tillräckligt med tålamod och lita på regeringen som är av samma världsklass som skolan, vården och domstolarna.

Lita bara på Statsminister Löfven– han har inga bestämda åsikter om nånting, och ogillar ni dem ni tror han har, så har han säkert andra i beredskap.


3 kommentarer:

  1. I en skröna hade en filosof en teori om att det som tillåts ske om & om & om & om & om igen övergått från att anses oacceptabelt till att betraktas som lika odramatiskt som regn & solsken..

    SvaraRadera
  2. I en nattsaga fanns parlament som inte var öppet så ofta. Och när det var öppet hände mindre än när det var stängt! Det hade en avlöningsfunktion & förmedlade (garanterade) även nya toppjobb till sökande som inte behövde ha några formella meriter för dessa gåvor.

    SvaraRadera
  3. Det verkar som om kappvänderiets tid nu är här. Fanflykten har inletts, och nu går det undan. Såg i dag att en av Lars Vilks främsta kritiker och vedersakare nu till och med deltar i ett upprop för honom i dagens Expressen tillsammans med några andra prominenta(?) personer. Ulrika Knutsson måste tro att alla människor i det här landet lider av minnesproblem.

    SvaraRadera