söndag 26 juli 2015

Katt-sex.




En gång för rätt länge sedan hade jag en liten, och inte särskilt framgångsrik, uppfödning av perserkatter. Att det blev just perserkatter var ett rent misstag eftersom jag trodde att jag köpte en långhårig siames och inte upptäckte mitt misstag förrän jag presenterades för något som såg ut som en kattmops.

Men då var det för sent och jag föll handlöst för hennes brunmaskade ansikte, safirblå ögon och coola uppträdande.

Eftersom hon var en dyr katt med fin stamtavla så ville jag naturligtvis ha kattungar som dessutom skulle betala investeringen i katten och den dyrbara parningsavgiften som var förutsättningen för lönsamheten.

Men hur märker jag att hon löper? .. frågade jag aningslöst uppfödaren. Det kan du inte undgå att märka .. svarade hon och det hade hon alldeles rätt i. Alla som har haft en löpande honkatt vet att det är en högljudd historia när en honkatt kräver tillgång på en partner. Dygnet runt meddelade hon sitt missnöje över att vi inte trollade fram en genast! Omedelbart! Helst i går!

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det gällde att hitta en hankatt som var meriterad, vacker och framför allt ledig .. och sådana växte inte på träd. Dessutom så var ett besök fruktansvärt dyrt.

Tyvärr så hade jag och den blivande modern inte samma uppfattning om vad som var en attraktiv partner och efter ett antal besök hos den tjusige blivande barnafadern, där hon satt och tjurade i ett par dagar varje gång och där jag till slut fick betala för ingenting .. smet den skamlösa varelsen ut och hade en passionerad kärleksaffär med den skamfilade, grårandige Ettöringen från den närbelägna bondgården.

Det resulterade i fem streetsmarta svarta bondkatter med uppkäftigt utseende som tillbringade sina första 12 veckor med att försöka demolera hela vårt hem.

Vi investerade i en egen hankatt med en fantastisk stamtavla för ett lika fantastiskt pris som vi förväntade oss skulle betala sig med de lika fantastiska sidoinkomster som vi skulle få som förmedlare av katt-sex.

Den första damen som sökte vår hankatts tjänster var Lizza. En mycket skör och känslig varelse, enligt ägaren som .. på fullt allvar .. ville bo med sin katt under de dygn besöket varade.

Men den orolige ägaren åkte hem och den ömtåliga katten försvann under mattan i det rum där vi tänkte att kärlek skulle uppstå och den förste älskaren satt som limmad vid mattkanten under det första dygnet .. men inget hände.

På morgonen dagen därpå var den spröda Lizza spårlöst borta!

Vi letade hysteriskt, ljög oss blå när ägaren ringde .. det går så bra, men hon är lite blyg så vi får vänta och se .. och letade överallt. Men ingen katt fanns någonstans? Det var fullständigt oförklarligt.

Vi letade i timmar .. mer och mer panikslagna.

I rummet som förberetts för kärlek och älskog fanns en gammal diskbänk som den tilltänkte älskaren hängivet betraktade medan vi letade. Det var naturligtvis det första stället vi letade på .. men utan resultat.

Men när kvällen kom och vi började leta på ställen där det absolut INTE kunde rymmas en katt, fann vi ett litet mellanrum mellan golvlisten och skåpet och kunde konstatera att den sköra och ömtåliga bruden fanns inuti väggen bakom skåpet.

Vi rev halva diskbänken och en bit av väggen, fick tag i en svans och bärgade .. under viss blodutgjutelse .. en våldsamt upprörd Lizza.

Vi stängde in kärleksparet i ett mindre rum.

Lugnade ner oss med kaffe.

Återvände för att se vad som hände .. och upptäckte att katten var spårlöst försvunnen IGEN!

Nu gick det snabbare att hitta henne. Det fanns bara ett ställe att leta på och det var vår stora frys och på baksidan av den .. innanför alla konstiga och förmodligen livsfarliga galler och ledningar .. satt hon intrasslad och fastklamrad.

Vi var inte glada. Kanske var det den otrevliga stämning vi spred omkring oss som gjorde att hon till slut lugnt och stilla förälskade i den mer behärskade hankatten.

Nej då, det var inga problem alls .. försäkrade vi den oroliga ägaren när han hämtade sin älskling. Hon har varit så lugn och trygg så!

Efter Lizza och några andra minnesvärda, kärledssökande damer, kom Månsan som var en erfaren och omättlig honkatt som mer eller mindre skrämde livet ut vår förste älskare som till slut stod tilltufsad och panikslagen vid dörren och skrek på hjälp medan damen han nyss älskat till vanvett förgäves slingrade sig runt honom.

En av våra egna honkatter bjöd också på dramatik när det var dags för kärlek. I två dagar gömde hon sig längst ner i vår tvättkorg och eftersom vår förste älskare inte var mycket för finesser så bestod uppvaktningen i att han välte tvättkorgen och försökte sortera ut väsentligheterna med våld. Vi hade osorterad tvätt spridd över hela huset medan det äventyret pågick.

Vi blev aldrig några storförmedlare av katt-sex. Jag tror att vi hade för svaga nerver och att det höga priset ändå var för lågt i förhållande till vad det egentligen kostade i oro och förlorad sömn.

2 kommentarer:

  1. Härligt underbar historia. Katter - underbara varelser!!

    SvaraRadera
  2. Det verkar inte vara så stor skillnad på katt-tjejer och människor. :)

    SvaraRadera