lördag 16 mars 2024

Bruksanvisningar ..

 .. till alla verktyg, köksredskap och apparater som vi har ägt under alla år, hittar jag i en låda i städskåpet. De flesta är bara minnen efter saker som för länge sedan vandrat vidare till en återvinningscentral, men en var lite oväntad och otippad.

Jag ska rama in den och hänga upp den i skafferiet över hyllan med hund- och kattmat.


HUR MAN GER SIN KATT ETT PILLER

1.    Lyft upp katten som ett spädbarn i ditt armveck. Placera pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt medan du har pillret i handflatan. När katten öppnar munnen, låt pillret rulla in och låt katten stänga munnen så den kan svälja i lugn och ro.

2.    Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan och upprepa från punkt 1. Hämta katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret. 

3.    Ta fram ett nytt piller, håll katten i vänster arm och håll baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret och räkna till tio. 

4.    Fiska upp pirret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in närmaste familjemedlem. 

5.    Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din partner hålla huvudet samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.

6.    Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en anteckning om att köpa en ny linjal och laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade föremålen som stod i fönstret.

7.    Vira in katten i ett badlakan och be din partner att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun och blås i sugröret.

8.    Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att få bort den äckliga smaken. Sätt ett plåster på din partner arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

9.    Hämta katten från grannens trädgårdsskjul. Hämta ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

1    Hämta en skruvmejsel i garaget och sätt tillbaka skåpluckan. Sätt på ett skyddande förband på din kind. Ta reda på när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny. Ring brandkåren och be dem hämta ner katten från trädet och be grannen om ursäkt för det demolerade staketet.

11. Hämta det sista pillret i förpackningen och smula det över katten och hoppas på det bästa.

 

HUR MAN GER SIN HUND ETT PILLER

1.  Vira in pillret i en skiva bacon.

2.  Klart!

6 kommentarer:

  1. Ha! Bara för att vara Tjalle Tvärvigg - två av våra hundar var av "pillar ut pillret med tungan och gömmer det under läppen" när vi provade med köttfärs, älgfärs, ost, blodpudding, och jag vet inte vad.
    Husse står grensle över hunden och håller fast huvudet medan matte pillar in pillret och stryker hunden på halsen medan hon håller ihop nosen-metoden, fick vi ta till.
    Ganska "intressant" när lilla vovven väger 45 kilo.

    SvaraRadera
  2. Att leva med katt och/eller hund gör att du aldrig är sysslo- eller bekymmerslös, eller hur? Men jag skulle gärna vilja veta hur ni gör när ni klipper klorna. Tablett-tekniken ni har påminner starkt om vår kloklippningsteknik, fast i liggande position.;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klo-klippningstekniken är enkel: matte gör det, för husse får inte.
      Dvs, när frun gör det ligger hunden still och när jag försöker får de spatt.
      Å andra sidan är det husse som är betrodd med att ta väck fästingar, stickor och skräp ur tassar och trampdynor och sånt.
      Hur djuren har kommit fram till denna ordning vet jag inte.

      Radera
  3. hahaha .. vi som har hund och/eller katt, har aldrig tråkigt, eller hur? Dessutom lär vi oss snabbt både lydnad och anpassning. Den här bloggen är till stor del skriven med hjälp av våra fyrfota familjemedlemmar. (skriv in hundar, katter eller djur i sökrutan till höger)

    SvaraRadera
  4. VAD jag blev glad när jag nyss hittade nya inlägg från dig!
    Kusinen från landet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan ju skicka ett mail, så kan du få svar samma dag. ;-)

      Radera