Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 21 september 2013

Din mun säger nej, nej, men dina ögon svarar ja ..


Det är sällan det händer att någon är vittne till det magiska ögonblicket när två par ögon möter varandra. När det säger "klick" .. och ljuv musik uppstår. Men som av en händelse så lyckades SVT och Göran Knutsson, fånga gnistan som tändes då Stefan Löfven och Jimmy Åkesson fann varandra.

Och som vanligt förnekar båda parterna fnissigt leende och generat att de någonsin tänkt på varandra "på det viset" .. men bilderna och kroppsspråket talar för sig själva.

Såå gulligt .. om du är ointresserad av förspelet så kan du börja titta 25:50 in i klippet och var beredd, för 26:26 tänds den brinnande lågan.

Titta och njut för något liknande kommer vi nog aldrig mer att få uppleva i direktsändning. Det är så oväntat och unikt att jag fullständigt saknar ord.


DN, SVT,

10 kommentarer:

 1. Any, det är omöjligt att utläsa av minspelet, om Löfven får idén vid det här tillfället - eller om han redan hade insett möjligheten (men inte ville diskutera saken).  SvaraRadera
 2. Johan .. jag är en sann romantiker, så krossa inte mina illusioner om "kärlek vid första ögonkastet" är du snäll! ;-)

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson21/9/13 16:13

  Ser att även Åsa Romson flirtar ohämmat med SD-ledaren. Vi som minns hur Jimmie och hans sambo brukade spatserar runt i ursvenska folkdräkter, ser nu att Åsa lägger in en liten stöt på Jimmie. Se bara hur nära Jimmie som Åsa står. Väldigt nära. Onödigt nära.
  Det som många uppfattat som avståndstagande med att vända bort huvudet, pillandet i håret, och osäkra ansiktsuttryck har i själva verket varit klassiska förälskelsetecken... och klädkoden förstärker ju intrycket. Sannerligen!
  Härligt att inse hur kärleken flödar till och att "bråken" egentligen är kärleksgnabb - gulligt!

  Det här vittnar ju om att kärleksinvandringen över partigränserna kan fungera i en mångkulturell politisk miljö.

  SvaraRadera
 4. Any, det krävs nog, att man är en sann romantiker för att vilja se en slug och erfaren fackpamp som en "generad tonårstjej". :D

  SvaraRadera
 5. Kärlek vid första överkastet! Jag är lika romantiskt som du Any. Så vackert så skirt men ibland andas stämningen Rödluvan och Vargen (vet tyvärr inte vem som är vem av kontrahenterna) Gulligt är det i vilket fall
  - och vem kommer att äta upp vem?

  SvaraRadera
 6. Nu har jag funderat lite mer på detta som hänt och vill delge er mina tankar.

  Det allra viktigaste att alltid komma i håg är att sossarna försöker undvika att bli partiet som bara höjer skatterna. De vet att de är rökta i valet om de går till val på att lova att återställa jobbskatteavdragen.

  Det är därför de är för just det men mot att höja brytpunkten för statlig skatt.

  Att tillsammans med SD kunna stoppa höjning av brytpunkten handlar egentligen bara om att ge lite till vänsterflygeln inom partiet som kräver att alla jobbskatteavdrag också skall återställas.

  Detta är alltså en kompromiss som sossarna gör för att få lugn och ro inom partiet, i alla fall ett litet tag till.

  Tyvärr vet vi ju att om man ger vänsterflygeln ett lillfinger kommer de att försöka käka upp hela handen och sannolikheten för att sossarna inte kommer att riva upp jobbskatteavdragen är i min mening extremt stor.

  Men som sagt, det sossarna försöker undvika är att få stämpeln skattehöjare på sig, även om de själva egentligen vill höja skatten. De vet att de kommer alltid att kunna komma på en orsak, förr eller senare, men inte till valrörelsen.

  Vad tror ni om mina tankar? Är jag helt ute och seglar? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 7. Henrico .. nej, jag tror inte att du är helt ute och seglar. Men jag tror inte att de riktigt förstod hur mycket den här "genidraget" kommer att kosta. För nu har de legitimerat SD, släppt anden ur flaskan och visat samarbetsvilja med det som de fördömt som "rasistpartiet" och det kommer förmodligen att visa sig i nästa opinionsundersökning.

  Tror jag .. om jag inte är helt ute och seglar .. ;-)

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha, men det har jag ju sagt hela tiden, sossarnas strategi är klar.


  "De skall vinna valet", och om deras begär blir tillräckligt starkt kommer de att kopiera SD's politik rakt av, "för Sveriges bästa" som de kommer att kalla det.

  Absolut inget förvånar mig, de säger och gör precis vad som helst för makten, sedan vet de att när de väl fått makten kan de börja svika sina vallöften både till höger och vänster. Så har de ju alltid gjort och kommer att göra denna gång också.

  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Peter Nicklasson21/9/13 23:35

  Joahn "sossen-som-visste-för-mycket" Westerholm har kommit till insikt. Det påminner om alkisen som pendlar mellan delirium, tokutbrott och korta stunder av nykterhet. Bäst att passa på med andra ord, läs gärna http://www.mitt-i-steget.blogspot.se/2013/09/the-smile-of-chesire-cat.html Är det skrivet av en tillnyktrad socialdemokrat eller en vanlig sverigedemokrat?
  Nå, finner du att alkisen får ta orättfärdigt med stryk i liknelsen så kan jag hålla med. Så varför inte dra till med Kubler-Ross modellen http://sv.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_K%C3%BCbler-Ross istället?
  Den som går ut på att en människa som chockats svårt av en händelse genomgår olika känslomässiga faser: förnekelse, ilska, förhandling, depression och slutligen acceptans.
  JW verkar pendla våldsamt mellan dem på daglig basis, men undrar om inte den länkade bloggposten befinner sig i "depressionsfasen".
  T o m uberbesserwissern "essbeck" (den ende och självutnämnde som-vet-så-mycket-bättre än Johan "sossen-som-visste-för-mycket" Westerholm) verkar tagen av den ödesmättade stunden och kommenterar närmast uppgivet "Det är i princip omöjligt att argumentera mot fakta."
  Så sant, så sant så....(skratt, skratt)... sent ska syndarna vakna.

  SvaraRadera
 10. Peter Nicklasson:
  Själv hade jag, inspirerad av den gamle folkpartiledaren Wet Bästerberg, döpt honom till Johan Wetbästerholm.

  "Sossen som visste för mycket" är dock mer spot on. Hatten av!

  SvaraRadera