Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 8 september 2013

Jag visste att det skulle hända något hemskt ..

.. om jag gav mig ut bland folk nu när jag känner mig som jag gör.

Och mycket riktigt .. se bara vad jag kom hem med efter att ha besökt en Skördemarknad där det borde ha varit omöjligt att hitta någonting alls som kunde tillgodose mitt plötsliga behov av kitsch och överdrifter i form av volanger, spetsar och gulddekorationer.

I och för sig ska jag väl inte skylla på Skördemarknaden .. det jag köpte där var bara en enorm bukett solrosor och en påse teaterkonfekt ... och en knälång rosamönstrad jacka med volanger runt nederkanten och ärmarna som någon annan hade ledsnat på. Om jag använder den lika lite innan jag skickar den vidare så kommer nästa ägare att fynda ett nästan helt nytt plagg. Men hela tillställningen låg oemotståndligt nära en skylt som lockade med "Antik & Kuriosa" .. och det var ju för mycket begärt att jag skulle missa den chansen, eller hur?

Nu återstår bara att fundera ut vad jag ska ha den till. Den passar liksom inte in någonstans i mitt hem.

Kanske kan jag ha fågelfrö till Glamourduvan Dita i den? Eller så kan jag fylla den med engelsk konfekt och gelehallon och ha den på mitt arbetsbord? Eller ....??

Knappnålar, kanske? Eller snören?

Men huvudsaken är väl i alla fall att jag känner mig glad och lycklig .. både före och efter dessa fullständigt onödiga inköp .. och dessutom innehar den sjukdomsinsikt som Dilsa Demirbag-Sten efterlyser i sin tankeväckande krönika i DN i dag.

Jag VET att jag förmodligen inte är riktigt klok, att jag inte behöver ett smack mer än det jag redan har och att jag totalt saknar det kulturella kapital som skulle kunna upphöja mig från Ingen till Någon. Jag vet att jag samlar saker i stället för att koka oceaner med äppelmos som jag gjorde förr .. och att jag känner mig duktigare när jag fyndar ett vintagefynd för 30 spänn i stället för att öda pengar på något dyrt och statushöjande .. även om fyndandet totalt kanske uppgår till samma summa?

Och jag älskar verkligen mitt hem .. även om köket varken är toppmodernt, ljust eller fräscht.

Det är egentligen inte jag heller, om jag tänker efter?

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser ut som om du äntligen har köpt en vacker burk att förvara dina makaroner i - har du tänkt på hur vackert det vore med den på en köksbänk?

  SvaraRadera
 2. Skitläcker,jaa gelehallon och engelsk konfekt,helt perfekt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker den är som gjord för Glamourduvan. Något mer glamoröst och onödigt kan väl denna prydnad inte vara. Ett verkligt fynd!

  SvaraRadera
 4. Geléhallon och engelsk konfekt låter ju härligt lyxigt. Sätter du ut den till duvan riskerar den att få storhetsvansinne och tro att den är en örn. =)))

  SvaraRadera