måndag 3 juli 2017

Jonas Sjöstedt har uppmärksammat ..


.. att bristen på personal har resulterat i köer och missförhållanden inom vård och omsorg. Det har till och med rapporterats om dödsfall på grund av plats-och personalbrist.

För att avlasta de underbemannade akutmottagningarna föreslår han därför nattöppna vårdcentraler där de obefintliga läkarna och sjuksköterskorna som saknas inom vård och omsorg ska arbeta i stället för att avlasta de redan slutkörda kollegorna på akutmottagningar och vårdavdelningar?

Eller hur han nu menade? För om alla de hundratals läkarna och sjuksköterskorna fanns så vore det väl bättre att de arbetade där bristen och missförhållandena uppstod på grund av att de saknades?

Annars är idén inte dum .. om man bortser från kostnaden och bristen på läkare och sjuksköterskor som är grundorsaken till problemet som de är tänkta att lösa.


Jonas Sjöstedt gjorde sig lustig över att moderatledaren kallades för AKB - vilket enligt honom ska läsas - Aldrig Klara Besked. Det var inte bara pinsamt lågt utan också helt obegripligt i ett sammanhang där Jonas Sjöstedt - Jourläkare Saknas - själv inte lämnade ett enda klart och genomtänkt besked.
5 kommentarer:

 1. Svart-Malin3/7/17 14:17

  Ja, Herre..! Det är som om någon skulle få en snilleblixt och säga angående bostadsbristen: Nu kom jag på en sak, vi låter alla som är behöver bostad gå först i kön! De som inte behöver får helt enkelt vänta lite, och så har vi löst det.

  Hoppas jag inte gav någon en idé nu. :(

  SvaraRadera
 2. Kommunisterna slår knut på sig själva: Vårdcentralerna skall alltid vara öppna och personalen skall ha sextimmarsdag.
  Journalisterna ställer frågor på detta?

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Jonas Sjöstedt har aldrig behövt ansvara för den förda politiken! Kanske är planen att alla nyanlända akademiker, som läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och specialistsjuksköterskor, ska arbeta inom sjukvården?

  SvaraRadera