torsdag 6 juli 2017

"Om Kristdemokraterna åker ur riksdagen i valet ..


..  nästa höst är det inget att sörja. Partiet fyller ingen tydlig funktion längre och Sverige skulle må bra av färre partier i parlamentet" ... läser jag i en osignerad ledartext.

Och visst vore allt enklare om det fanns färre partier att välja mellan. Tänk om åtminstone TVÅ kunde sägas fylla en tydlig funktion, vad mycket lättare allt skulle vara då.

Men problemet är större än Kristdemokraterna. Vilken funktion fyller till exempel Socialdemokraterna nu när Magdalena Anderssons nystekta valfläsk i Almedalen var 20 miljarder till kommunerna att fördela på vård, skola och omsorg?

Det är väl nästan samma summa som regeringen tjänat in på att neka utbrända offentliganställda sjukpenning och funktionshindrade ett eget liv?

Socialdemokraterna - de svagaste betalar?

Jag skulle inte sörja om Socialdemokraterna åkte ur riksdagen i valet nästa höst. Och vilken funktion fyller Folkp.. Liberalerna? Miljöpartiet?? Vänstern???

Och vad vill Moderaterna?

De enda som har någon som helst funktion är Sverigedemokraterna.

Utan dem skulle de andra partierna inte ha något att förhålla sig till och utan dem skulle det inte bli någon valrörelse alls.

Sverigedemokraterna har blivit både lackmuspappret och stommen i svensk politik - är SD för så är alla emot .. fast för, på ett liknande men annorlunda förpackat sätt. Är SD mot så är alla för .. fast mot, på ett liknande men mer moraliskt högtstående sätt.

Och OM någon skulle tänka sig att samarbeta med det parti som alla byggt sin politik runt .. ja, då kanske vi till och med skulle råka så illa ut att vi fick en regering med en tydlig funktion.


Men så osvenskt kan vi väl ändå inte bete oss.


4 kommentarer:

 1. Instämmer till fullo. //tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej

  Med andra ord: vad vore Sverige utan SD?

  Efter nästa val, skall man försöka åsidosätta Sveriges antagligen största parti?
  Antagligen det ochså!

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Nu bäddas det för valfusk och samarbete mellan blocken för fullt! Allt för att hålla SD utanför allt inflytande över vårt lands styre! Och alla vet det!

  SvaraRadera
 4. Finns det väljare åt alla mitten-borgerliga liberala partier i Sverige? (v) är väl det enda vänster-inriktade partiet numera?

  SvaraRadera