tisdag 30 januari 2018

Efter tre och ett halvt års regerande ..


.. presenterar Socialdemokraterna sin valstrategi ..

Trygghet och säkerhet (Lag och Ordning) tillsammans med bättre välfärd för vanligt folk i hela landet och snabbare integration (Ordning och reda i migrationspolitiken) är huvudbudskapet. Att ta tag i samhällsproblem och öka tryggheten skapar framtidstro och sammanhållning och detta präglar också strategin.

Det får mig att bli lite nyfiken på strategin den förra valrörelsen ..

En ambitiös jobbpolitik. För alla. En kunskapsburen framtid. För alla. En pålitlig välfärd. För alla. En rättvis värld är möjlig. För alla??? Det anges inte på den här punkten men, Sveriges röst för fred, rättvisa och mänskliga rättigheter ska åter höras i världen.

Ja, säga vad man vill om sossarna, de skäms minsann inte för sig. Efter tre och ett halvt års regerande syns det fortfarande inga tecken på en kunskapsburen framtid i en skola som i stället har blivit en del av den nya valrörelsens plan för ordning och reda i migrationspolitiken.

Den pålitliga välfärden som skulle ge frihet och trygghet åt varje människa så att vi alla kan färdas väl genom livet har verkligen lyst med sin frånvaro under Samarbetsregeringens tid. De vackra orden, om att När du är som svagast ska välfärden vara som starkast, känns nu nästan som ett hån när de som är svagast och mest utsatta är de som får betala det högsta priset för sossarnas besparingsiver.

Men vi får väl ge dem ett erkännande för att Sveriges röst verkligen har hörts i världen när Margot Wallström visat upp vår feministiska, pacifistiska utrikespolitik.

Enligt Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad förväntas årets valstrategi, som innefattar ett idogt dörrknackande, föra partiet till ett valresultat på över 31%.

Det är ju nästan pinsamt. Kan de verkligen se väljarna i ögonen och lova ”Lag och Ordning”, ”Bättre välfärd” och ”Ordning och reda i migrationspolitiken” efter att ha visat upp total handlingsförlamning inför dessa frågor under tre och ett halvt år?

För vem tycker att regeringen har tagit tag i samhällsproblemen, ökat tryggheten eller skapat framtidstro och sammanhållning?

Nämn någon liiiiten insats som har imponerat?

Någon?

Förra valet var det bara 31% av väljarna som köpte budskapet, trots att valstrategerna satte målet så lågt som 35% .. för att ingen skulle bli besviken!

I år ska nog Stefan Löfven vara tacksam om det fortfarande finns 27% överlevande gammelsossar kvar.


2 kommentarer:

 1. Redan 27 stycken är för många...

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Den där skepparn har ett sätt att uttrycka sig... /upptumme/ och annat sånt.

  Lite, lite granna hoppas jag att de korporativa socialisterna skall piska igenom diverse lagar, förordningar och annat i syfte behålla sin makt - bara för att tappa den till ett SD på 25%+ samt ett moderaterna på minst lika mycket, varpå dessa genast så att säga visar det fula fingret för (S) genom att använda sagda regler till att demontera partiets strukturella maktinnehav...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera