onsdag 31 januari 2018

Anders Ygeman som Rikspolischef?


Stefan Löfven dumpar Dan Eliasson för att kunna vinna valet med hjälp av löften om Lag och Ordning. Det är en desperat handling från en desperat regering.

För den stora frågan för Stefan Löfven måste vara HUR han ska kunna bilda regering med färre mandat än vid förra valet.

Miljöpartiet riskerar att åka ur riksdagen och ett närmare samarbete med Vänsterpartiet står nog inte högst på sosseledarens önskelista. Dessutom vill varken Annie Lööf eller Jan Björklund samregera med någon som gör sig beroende av Jonas Sjöstedt och Stefan Löfven satsar duktigt på att få Centern och Liberalerna med på det sjunkande skeppet.

Men hans inviter och våldsamma flörtande har den bieffekten att både C och L faller i opinionsmätningarna så till den milda grad att deras mandat förmodligen inte räcker om Moderaterna räcker ut en hand till Sverigedemokraterna.

Hoppet om att få bilda en regering är ändå inte ute för Socialdemokraterna. I varje politisk debatt är Stefan Löfven och hans vänner oerhört angelägna om att klistra fast ”ett samarbete med SD” på oppositionspartierna och vid oräkneliga tillfällen har de dessutom krävt att övriga partiledare ska garantera att så inte kommer att ske.

Märkligt nog kan jag inte påminna mig att Stefan Löfven själv har avgivit lika kristallklara avståndstaganden?

Så om jag sätter på mig min välanvända foliehatt kan jag nästan se strategin bakom Dan Eliassons plötsliga förflyttning från Lag och Ordningsområdet.

För OM Socialdemokraterna tar makten med hjälp av Sverigedemokraterna så skulle det ju vara attans förargligt att behöva lägga sig platt och avskeda rikspolischefen för att tillfredsställa Jimmie Åkesson.

Att Stefan inte kommer att dra sig för att fråga chans på Jimmie är något som jag varit övertygad om sedan den 30 maj förra året, upprepade den 5 september och fortfarande tror är möjligt.

Socialdemokraterna har ingen heder och är villiga att sälja både sina mödrar och gamla föräldrar hellre än att förlora regeringsmakten.
Men hur går det för oss när Dan Eliasson ska bli generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och bära ansvaret för att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser? Kommer Dan Eliasson att styra MSB på samma sätt som han tidigare har gjort på Migrationsverket, Försäkringskassan och nu Polisen .. så får vi nog se över våra förråd och tillgångar i händelse av större katastrofer än de som han normalt sett brukar lämna efter sig.

Blir det ett pannband med texten ”Jag ger mig” att bära i händelse av krig. Kurser i positivt tänkande om vattenförsörjningen slås ut i våra större städer och mysgrottor på stan för eventuell krishantering?

 Men det ger sig .. som Dottern brukar säga när jag är för kontrollerande. Just nu är jag mest nyfiken på vem som blir vår nye rikspolischef.

Vad har vi för sossar som desperat behöver ett nytt välavlönat jobb? För de kan väl ändå inte slösa bort ett så välavlönat smörjobb på någon som inte har partibok och vänner i partistyrelsen?

Mona Sahlin?
Thomas Bodström?
Anna Johansson?
.. eller Anders Ygeman?

Jamen, SJÄLVKLART!! .. säger Maken. Anders Ygeman är ju som klippt och skuren till posten. Han har ju stått så tätt intill Dan Eliasson under tre år att ingen kommer att märka någon som helst skillnad.

Hmm ..?
12 kommentarer:

 1. Hej Any

  Trots det allvarliga läget i landet: "klo(c)k-rent" och tack för andra skrattet idag.
  Det första var kommentaren att det var synd att han inte fick ta över skattemyndigheten!

  Och "mih two" ger jag blanke fan i just nu: en puss på kinden för ditt inlägg!

  SvaraRadera
 2. Detta ingår i planen!
  Först GD på MV, där Dan Eliasson ordnade till fri invandring.
  Sedan FK, där han som GD såg till att invandrarna får fri försörjning, medan svenskarna kläms åt.
  Därefter polisen där han som rikspolischef avskaffade rättssamhället.
  Till slutstationen som GD på MSB, där han skall sänka den lilla rest av beredskap mot samhällsförfall som vi har kvar.
  Reinfeldt och Löfven! Det är ni som har utsett Dan Eliasson till samhällsförstörare på dessa viktiga poster. Reinfledt har redan fått sin rikliga belöning. Vad kommer Löfven att belönas med? Vem står bakom belöningarna? De som vill avskaffa Sverige!

  SvaraRadera
 3. Ännu ett skäl till att bli prepper. Ifall ni inte har börjat än är det liksom två minuter i tolv. Ordning och reda tar tid, kaos sker snabbt.

  I morgon presenteras den nya polischefen med trollspö lånad av Harry Potter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi överlever nog Dan Eliasson. Egen brunn, eget dieselaggregat, stort välutrustat gammaldags skafferi och fullt med hjortar runt hela tomten. ;-)

   Radera
 4. Hej.

  Du skriver bra - rakt på sak och med stark prosa.

  En tanke: tänk vilken slump att detta meddelas samtidigt som processen mot Akilov börjar...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Det har varit lite trögt och oinspirerat de senaste månaderna så jag är oerhört tacksam för att regeringen har spottat upp sig och börjat leverera sin valtaktik. ;-)

   Och på tal om slump. Vilken otur att Özz Nujens uppmaning till oss om att vi ska använda "vår moraliska kompass" i klasskampen publicerades samma dag som det avslöjades att han och hans familj betalat Akilov 85000 kr svart för byggarbete. :-D

   Radera
 5. Där har vi ordentlig med sump i (den bittra) bägaren.

  Om det sker någon uppföljning där så enbart tack vare "alternativ" media.

  SvaraRadera
 6. Jag är en dålig människa, för jag börjar tycka att det här är riktigt kul .. trots att det egentligen är ett tecken på raka motsatsen. ;-)

  SvaraRadera
 7. Hej anybody! På MSB har ju Eliasson möjlighet att "strypa det fria orden" med motivering till landets säkerhet! Hoppas att de blir omöjligt!

  SvaraRadera
 8. Nej, det blev inte Ygeman men nu är ju posten som SÄPO chef ledig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha .. jag har tänkt den tanken :-)

   Radera