torsdag 1 februari 2018

Med en skön doft av 40-tal


Det sista jag gjorde innan jag gick och lade mig i går kväll var att slösurfa lite på twitter.

Det skulle jag inte ha gjort.


Av ren nyfikenhet klickade jag på en länk till ett youtube-klipp med rubriken ”En historisk uppgift” och jag möttes av nostalgisk musik, orden "Trygghet för vanligt folk" och en rosenkindad ung kvinna som vecklar ut en röd fana. Vackra bilder på ett lyckligt arbetande nordiskt folk. Fanor burna av blåögd ungdom som utstrålade stolthet och beslutsamhet. Trygga svenskar. Idoga svenska arbetare. Mer taktfast musik ..

.. och ungefär här började jag undra, VAD ÄR DET HÄR??

NMR? De har väl knappast råd med en så här dyr produktion?

Sverigedemokraterna? Men sååå korkade är de väl inte att de gör en film med en så stark 40-tals känsla och utan en enda ”rasifierad” människa som alibi?

Jag fortsätter att titta och vänta på budskapet som borde komma som förklaring.

Marschmusiken blir tydligare. Den unga kvinnan med den flygande fanan marscherar mer målinriktat. En musikkår från förr ansluter. Trumslagen ljuder uppfordrande. Trumpeterna manar till samling. Fler människor marscherar stolt och beslutsamt med flygande fanor i händerna. Musiken blir högre och mer taktfast, och till slut kommer budskapet ..

Vi har gjort det förut.
Nu gör vi det igen.
Valet handlar om trygghet för vanligt folk.

.. och avsändaren är: LO!!

Jisses!

Och jag som var helt övertygad om att vi hade fått ett nytt rasistisktnazistisktfascistiskt parti att oroa oss över.

Så det kan bli?

Jag fick lite svårt att somna, eftersom jag tyckte hela upplägget var rätt skrämmande och gav en obehaglig eftersmak. Något som faktiskt stärkte mig i tron att sossarna positionerar sig för att få väljarna med sig på ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. 

För landets bästa, givetvis.

Men jag undrar fortfarande .. exakt VAD är det LO menar att de gjort förut och som de tänker göra igen?12 kommentarer:

 1. Instämmer

  JISSES

  Sånt här ska man inte titta på när det är sovdags.

  SvaraRadera
 2. Vad LO har gjort förut och som de tänker göra igen är att sätta sina fackpampar att bestämma över oss. De går ju så bra nu med Löfven och Kålle Petter m fl. Outbildade personer som så fort som möjligt har avhållit sig från att jobba och i st satt sig på sina breda bakar på fackexpeditionen.

  SvaraRadera
 3. Gissar att de kallt räknar med att det finns olika målgrupper för S.
  1) de trogna - "ingen åtgärd behövs."
  2) "orten" - "vi skickar dit folk som kan språket och talar om bidrag."
  3) SD-avfällingarna - "vi ger dem vad vi tror de vill ha, vita människor och 80-talsnostalgi. Det går de säkert på."

  SvaraRadera
 4. SD!
  Jojomän!
  Någon har lurat LO att göra detta.
  102% av ovetande skulle tippat SD.
  Faktiskt riktig humor.
  Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Jösses! Hela bingobrickan full, kan man säga.

  Sneda, menande leenden och folk som ser uppgivna men stridslystna ut. Starka tillsammans. Brandmannen (blond kvinna dessutom och hur representativt är det såhär i gruppidentiteternas era?) träffar helt rätt, och så även sjuksköterskan med sina långa svarta ärmar. (Brukar de inte vara bar-ärmade för att kunna tvätta sig?)

  Inte en svensk flagga i sikte heller, eller något konfirmationskors.

  Så fel, så att det blir rätt. Tror LO kommer plocka många ungdomsröster på detta, faktiskt. Invandrarghettona äger partiet redan tack vare patron-klient-bidragen (aka socialbidrag m fl) så troligen är detta riktat mot svenskar i åldersspannet upp till 25.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med de svarta ärmarna tolkar jag som en flirt mot islamisterna. En dold så där i skymundan för att inte de illasinnade SD'arna ska förstå. De i no-gozonerna förstår däremot f.r det där med klädda armar inom sjuk- och tandvård har varit en het fråga ju.

   Dubbelspel alltså. Det ska se ut som om de vill svenskt men avser något helt annat.

   Radera
  2. Ni gamle ser bättre än jag! Ärmarna var riktigt skickligt och subtilt.

   Radera
  3. Hej.

   De långa ärmarna är dessutom en smittspridningsvektor av ganska allvarlig grad. Särskilt som man vid varje sjukhus kan se sköterskor och även annan personal springa runt utomhus och i butiker/kiosker på området utan att byta kläder - samt i de av facket försvarade rök-kurerna!

   Jag har en nära anhörig, pensionär nu, med mer än femtio års praktisk erfarenhet av arbete inom vården. Aldrig på tiden att detta accepterats på den tid det fanns översköterskor. Skall du göra ärende utanför avdelningen - byt om, och byt sedan till ren uniform när du är tillbaka. Om du inte gör detta på rasten så dras det på lönen (vilket dagens gnällkärringar till sköterskor verkar helt oförstående till; de anser sig ha rätt att gå ut utomhus, röka, och sedan gå in och fortsätta jobba i samma kläder).

   Här krävs en rejäl uppstramning, och det är jag tack och lov inte ensam om at anse (även om DO förutsägbart nog sätter PK-fascism, islam och ideologi framför hygien och virologi):

   [https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/10/06/kladkod-stramas-upp-efter-smittspridning/]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 6. Det är med flit vagt, så att du ska kunna ge deras slogan det innehåll, som du själv föredrar.

  Obamas slogan var "Hope" och "Change we can believe in". Då folk hoppas på olika saker och den enes önskade förändring skiljer sig från den andres önskade förändring, så preciserar man inte.

  På samma sätt är det tänkt, att du ska fylla "Vi har gjort det förut, Nu gör vi det igen" med det positiva innehåll, som just du föredrar.

  SvaraRadera
 7. S (och därmed också LO) har verkat för a) tvångssteriliseringar, b) institutionsplaceringar. c) samarbete med nazisterna - transportering av mineral för vapentillverkning genom Sverie mm. vilket är märkligt att man dessutom är stolta över! SD 2018!

  SvaraRadera
 8. När jag ser slutscenen kan jag bara tänka på den här: Vad är det som är 20 meter långt och luktar henkört? jo förstamajtåget i Pajala.

  Det blir svårt för SD att överträffa detta , men dom lär nog försöka.

  SvaraRadera
 9. (s) är ju helt ideologi-löst rent realpolitiskt, så varför skulle (sd)-samarbeten inte kunna ske efter valet? Vänstertidningar som fått för sig att det är otänkbart & omöjligt verkar inte känna/förstå befintligt (s)..

  SvaraRadera