tisdag 20 februari 2018

Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och jag ..


Vår statsminister skrev ett facebook-inlägg i går kväll och var förmodligen väldigt nöjd med den fyndiga inledningen .. ”Ungdomar är smartare än högerpolitiker”.Den följande texten avspeglar inte bara Stefan Löfvens syn på den ”klassiska högern” utan också Socialdemokraternas syn på ”vanliga knegare” som lättpåverkad väljarboskap. För det är väl inga andra än medlemmarna i vänstereliten som använder sig av de förlegade uttrycken ”vanliga knegare” och ”pigor” nu för tiden?

För hans skull får vi väl hoppas att han inte får lika stor anledning att ångra det han skrivit som Anna Kinberg Batra fick efter uttalandet ”stockholmare är smartare än lantisar”.

Men är det inte lite farligt att ta ut segern i förskott? Vad är det som säger att det nya sysselsättningsknepet kommer att bli den succé som regeringen förväntar sig? Jag menar, nu när alla unga, vuxna ensamkommande ska gå i gymnasiet för att få stanna i landet så är väl tanken att de också ska få ta del av den grundläggande behörigheten som ger behörighet till högre studier?

Annars ökar ju klyftan mellan inrikes- och utrikesfödda i arbetslöshetsstatistiken?

Något annat som förmodligen också kommer att öka är skolans problem när även gymnasie- och högskolorna får ta del av det som gör att lärarna i grundskolan lämnar yrket i lika stor utsträckning som poliserna. Eller tänker jag fel nu?

Det kanske hade varit bättre att inleda med .. ungdomar är smartare än politiker?

Men det är klart, om utfallet inte blir det förväntade och Stefan Löfven inte visar sig vara smartare än högerpolitiker, så kan han kanske skylla på den som egentligen sköter hans facebook-konto och påstå att det som publicerats i hans namn inte var riktigt okej eller ens acceptabelt.

Ett litet tips bara, från mig som använde Katten som spökskrivare till årets julklapp till nära och kära, en liten bok med titeln .. Katter är smartare än människor och stockholmare.

Hon var garanterat smartare än vänsterpolitiker!

5 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag frågar mig: är texten verkligen äkta?

  Så urbota korkad kan han väl ändå inte vara?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kan/är han.
   KB

   Radera
  2. Katten?
   Måns eller Pelle.

   Radera
 2. Det var ju inga problem förr heller att få högskolekompetens. Man bara satt en kryss på ansökningsblanketten och vips var det klart att få läsa utökad kurs.

  Jag tror effekten blir tvärtemot.
  Dessutom har han förakt mot vanliga "knegare". Beror det på - bakvänt- att han inte fixade socionomutbildningen?

  SvaraRadera
 3. Utbildnings-jollrandet är så GAMMALT! Sektprat om lärare som superhjältar är ju verklighetsflykt. Strunt. Samtidens riktiga frågor, som vad alla överflödiga ska göra i samtiden med självkörande fordon & automater överallt, vill inte svenska politiker prata om. Trots alla decennier med permanent utslagna massarbetslösa vill de inte diskutera sådant..

  SvaraRadera