måndag 5 februari 2018

En röst på Annie Lööf garanterar att ”Sverigedemokraterna inte får inflytande över hur Sverige styrs”?


Det är löftet som centerledaren ger inför valrörelsen. Hellre Stefan Löfven i ytterligare fyra år än ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka eller samregera med SD .. säger Ulf Kristersson, med tillägget att vem som helst får rösta på oss och stödja oss.

Liberalernas Jan Björklund tycker som Annie Lööf eller Ulf Kristersson, beroende på vem som frågar, medan Kd:s Ebba Bush Thor är lite mer benägen att välja Jimmie Åkesson före Stefan Löfven om det verkligen kniper.

Men hon vill INTE förhandla eller samregera med Sverigedemokraterna. Verkligen INTE!

Vänstern och Miljöpartiet behöver inte uttala sig i frågan eftersom det knappast är troligt att Sverigedemokraterna någonsin kommer att erbjuda sig att samarbeta med dem.

Kvar är då Stefan Löfven. Han har faktiskt ALDRIG lovat att inte förhandla, samtala, samarbeta eller samregera med Sverigedemokraterna. Egentligen är det konstigt och uppseendeväckande att ingen har lagt märke till det eller krävt någon form av ställningstagande i den frågan?

Däremot så har han begärt att alla andra ska ta avstånd och kallat partiet och partiledaren för nazistfacistrasister ett oändligt antal gånger. Förmodligen för att dölja att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern är de enda som faktiskt HAR samarbetat, samtalat och samverkat med Sverigedemokraterna.

Alla de övriga partiledarna är så upptagna med att freda sig mot Stefan Löfvens påståenden att de tänker samregera med Jimmie Åkesson att de aldrig kommer på tanken att ställa samma fråga till sosseledaren?

Det tycker jag är märkligt och nästan obegripligt.

För min del är frågan ointressant. INGEN kommer att kunna regera utan att förhålla sig till Sverigedemokraterna efter valet 2018.

Men ”förhållandet” till Sd kommer tyvärr att vara viktigare än väljarna och deras behov i den kommande valrörelsen .. precis som i de två tidigare.

Det som är viktigt att få veta för mig är: 
Hur röstar jag för att slippa socialistvänsterextremistkommunisterna i ytterligare fyra år?

Vilket eller vilka partier kan garantera att min röst inte hamnar hos en regering som jag ser som mer skrämmande än Sverigedemokraterna?

Är en röst på Jimmie Åkesson en röst för att säkerställa att Socialdemokraterna & Co inte får inflytande över hur Sverige styrs eller kan den rösten också hamna hos Stefan Löfven?

8 kommentarer:

 1. det finns inga garantier, det handlar nu om att löfven lyckats med att splittra alliansen och det märkliga har hänt är att vilka ska få vara med att leka regering med sossarna? allianspartierna eller sd? det är numer kärnfrågan.

  när man inte trodde politikerna kunde sjunka lägre, så visade de att det finns mer utrymme till botten eller botten är inte nådd.

  SvaraRadera
 2. Om alla röstande virrpannor kunde komma till sans och gemensamt lägga sin röst på JÅ:s parti så att vi äntligen kunde börja vända skutan åt rätt håll. Men det är väl för mycket begärt antar jag. Det skrämmande är att de flesta både blundar och håller för öronen och låtsas som om allt är som vanligt. Än mer skrämmande är att de antagligen tänker lägga sin röst på samma vettvillingar som de gjorde vid valet 2014. When will they ever learn... //tompas11

  SvaraRadera
 3. En röst på SD kan ge en M-regering om SD fäller en Alliansregering. Då går C och L i opposition men släpper fram M, vilket även SD gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej om alla röstar rätt så får de egen majoritet. //tompas11

   Radera
  2. Jag förhåller mig till verkligheten där SD får ca 16-22%.

   Radera
 4. Hej anybody! Som aktiv Sverigedemokrat; instämmer jag i tompas11 inlägg! Utvecklingen i landet går absolut åt fel håll och sd är det enda alternativet innan Sverige kollapsar!

  SvaraRadera
 5. Nu går V också till valet med stoppa SD program.
  Jag väntar med spänning om något parti kommer med program "så här önskar vi att Sveriges framtid ser ut".

  Nä, nu kräver jag för mycket. Det kan orsaka stress att fundera vilket land vi skall vara i framtiden eller i alla fall de närmaste fyra åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska staten går i konkurs 2024 om det här fortsätter i dagens takt.

   Radera