lördag 3 februari 2018

Linda Rosing och Annie Lööf.


Kommer ni ihåg Linda Rosing?

Jag hade nästan glömt bort henne, men av någon anledning dök hon upp i minnet när jag läste DN:s ledarsida med rubrikenCenterns kärlek till alliansen är ett fikonlööf”.

Särskilt kom jag ihåg hur Linda Rosing beklagade sig med orden .. det är så många som vill glänsa i min glans!


Det verkar som om Annie Lööf har samma problem. Trots att partiet har fallande opinionssiffror och ligger under 10% .. Miljöpartiet hade högre siffror förra valåret vid den här tiden .. verkar det som om centerledaren är helt övertygad om att alla partier har som högsta önskan att glänsa i hennes glans.

Centern kan tänka sig att samregera med alla utom Jimmie Åkesson, som får finna sig i att försmäkta i en fullständigt glanslös tillvaro oavsett vad som händer efter valet.

Annie Lööfs glans kommer han ALDRIG att få glänsa i!

Den ynnesten kan däremot Stefan Löfven kunna komma i åtnjutande av. Och Gustaf Fridolin, om han överlever, eller Isabella Lövin, om hon inte ersatts av Alice Bah Kuhnke som kanske kan glänsa i kapp med Annie Lööf på nobelmiddagen.

Allianskollegorna får däremot förtjäna sin glans genom att anpassa sig till Centerns drömmar om idealsamhället .. annars kommer Annie Lööfs glans att glänsa över den som bjuder högst.

UTOM Sverigedemokraterna, förstås!

En röst på Centerpartiet är ”en röst för att säkerställa att Sverigedemokraterna inte får inflytande över hur Sverige styrs” .. lovar Annie Lööf. Rösta på Centern och få förmånen att glänsa i Annie Lööfs garanterat sd-fria glans.

Så nu vet vi det. Det behövs bara glansen från ett litet parti på mellan 6-9% för att få en handlingskraftig regering. Precis som i förra valet när Stefan Löfven lovade exakt det, när han lät Miljöpartiets glans glänsa över regeringen.
Synonymer till glänsa: skina, blänka, glimma, glimra, skimra, glittra, stråla, lysa, utmärka sig, briljera, excellera, visa sin skicklighet, stoltsera, ståta, pråla, yvas, skryta, brösta sig, hovera sig.

9 kommentarer:

 1. Fantastisk manifest, säger verkligen vad C vill göra för landet.
  Kommer det att vinna mobbningspriset under valrörelsen? Det finns väl sådant pris? Om inte tycker jag att du instiftar en. (Som du vet missar jag ju -troligen - hela valrörelsen, snyft, snyft annars skulle jag stå för priset.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är väl en valrörelse mot fullständig frihet mitt naturen? Du har förtjänat varje lätt steg och varje djupt andetag..

   Bara du tar dig hem i tid för att rösta ..

   Radera
 2. grundtipset har varit och är att löfven sitter kvar.uffe k kommer aldrig bli statsminister,lika lite som fru kinberg batra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyst!! Låt mig ha liiiite hopp fram till valdagen i alla fall.

   Radera
 3. Hej.

  Annie Lööf har ingen glans, och det har inte Linda Rosing heller.

  Om de nu inte egentligen är män.

  Eller ekar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Uffe förlorade ju alla chanser att bli statsminister i samma sekund som han uttalade att svenskarna måste hålla sig i form så de kan jobba tills de blir 75.

  SvaraRadera
 5. "Antingen söker en sådan Alliansregering stöd över blockgränsen, eller så söker man stöd från Sverigedemokraterna och då väljer jag att vi söker stöd över blockgränserna. Med Miljöpartiet och/eller Socialdemokraterna," säger Annie Lööf i
  TV4.
  S+C = sant, lägg till MP så har vi fyra år till oduglig sverigehatande regering.Antingen söker en sådan Alliansregering stöd över blockgränsen, eller så söker man stöd från Sverigedemokraterna och då väljer jag att vi söker stöd över blockgränserna. Med Miljöpartiet och/eller Socialdemokraterna, sa hon i TV4 nyhetsmorgon fredag. Lööf kan sälja sin mor för makt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hände, det blev bara en röra! Det var inte meningen att dubbla. Any, städa gärna! Ta bort hälften. Tack

   Radera
  2. Jag vet ärligt talat inte hur man redigerar i kommentarer? Men jag förstår vad du skriver i alla fall och då tar jag för givet att alla andra också gör det.

   Men med tanke på det så är jag oerhört förvånad över den resa jag själv gjort mellan två val. I dag räknar jag faktiskt in Sverigedemokraterna som ett alternativ .. det gjorde jag inte 2014. DET är bra jobbat av de övriga sju partierna.

   Radera