torsdag 5 juli 2018

70% av slutlönen i pension – om 30 ÅR!!


Bullshit!! .. ryter Maken när han läser att Stefan Löfven och hans krympande parti lovar att den allmänna pensionen ska höjas med 1000 kr i månaden om han får behålla makten.

Det är en ren LÖGN! .. dundrar Maken vidare. Han KAN inte lova något alls i den här frågan. Han sitter där och antyder att det är bara han och ingen annan som vill höja pensionerna och sedan kryper han ihop bakom arbetsgivarna som ska betala och allianspartierna i Pensionsgruppen och pekar finger .. det var DOM som inte ville! Fy f*n för dagens politiker. Och tänk på alla stackare som tror att det här löftet gäller för dem – NU! OM alla inblandade kommer överens om den här höjningen och pensionsåldern höjs till minst 70-75 år – kommer de som i dag är i 20/30-årsålder kanske att få Stefan Löfvens utlovade tusenlapp. Men alla som stapplar iväg till valurnorna i hopp om att få den nästa år kommer att vara döda och begravda för länge sedan.

Stackars människor som trott på sossarna ett helt arbetsliv och nu utsätts för rent bondfångeri, lurendrejeri eller kalla det vad du vill - jag så förbannad att jag saknar ord, men glöm inte att Stefan Löfven LOVADE att ta bort HELA skillnaden i skatt mellan lön och skatt förra valet  .. säger Maken och stormar ut för att göra något som verkligen gör skillnad just nu och när han försvinner bakom husknuten hör jag .. men det gjorde han INTE och inte har han höjt garantipensionen för de mest utsatta pensionärerna heller!!

Det finns en anledning till att vi håller Maken så långt från sociala medier som det är möjlig. Särskilt under en valrörelse och särskilt under denna som verkar gå ut på att sju partier tävlar i vem som kan få väljarna att köpa flest ogenomförbara löften och vilka som tar mest avstånd från det åttonde.

I en intervju med SVT:s Morgonstudion säger Löfven att allianspartierna börjar bli patetiska.

Men vem är det egentligen som framstår som patetisk och desperat?

Vid varje tillfälle som partiet vågar släppa fram Stefan Löfven kräver han att de övriga partierna ska redovisa hur de tänker bilda regering, vilka de ska bilda regering med och hur de tänker förhålla sig till Sverigedemokraterna.

Om och om igen kräver han detta. Oavsett hur många gånger han får svar?

När han själv får samma fråga får vi samma svar som förra året, bortsett från den sista meningen .. Det finns en mätning som avgör och det är den 9 september. Vi kan inte ägna en valrörelse åt ”vem ska ta vem”. Det handlar inte om vem som tar vem, utan en folkomröstning i svensk välfärd.

Men finns det något mer patetiskt än en partiledare som tror han kan vinna valet med ett löfte som tidigast kan infrias om 30 år.

10 kommentarer:

 1. Hej.

  Kommer du ihåg vallöftet från 1982, om värdesäkra pensioner?

  Bäst att inte påminna din man om det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. S verkar tro att "bombastiska sektmöten" med mullrande budskap (om saker ingen ser till utanför retoriken) är det som dagens vänsterväljare längtar efter..

  SvaraRadera
 3. Magnus Strom6/7/18 00:15

  Det som är ännu mer patetiskt är att någon röstar på detta parti.

  SvaraRadera
 4. Hahaha,stor komik,hoppas nästa utspel blir 100% ,om 100 år. Sossarna är desperata, det här bådar gott för mer lyteskomik från sosseriet ��

  SvaraRadera
 5. I och för sig har sossarna rätt i sak. Avsättningen till pensionen är för liten och systemet är lika ohållbart som det gamla ATP.
  Det hela kokar ner till om pensionerna skall säkras med påtvingat offentligt sparande eller om var och en skall spara privat.
  Hur skall då de som inte har sparat klara sig? Det är knäckfrågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom propagerar fler och fler politiker för att sänka lönerna för att fler ska få jobb hur ska folk då ha råd att spara mer?

   Radera
  2. Sossarna kunde förklara vad som hände trehundra miljafder so Persson tog från AP fonder.
   Kunde väl höja dagens pension över femti procent.

   Radera
 6. Hej anybody! S och Göran Persson har utarmat den finansiella styrkan i pensionssystemet när man överförde 258 mdr från våra AP-foner till Riksgälden (statskassan) 99-01. Omöjligt att återställa våra pengar (uppskjuten lön) som förvaltades av AP-fonderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en gammal skröna att 258 miljarder 'stals'. Sanningen är att pengar för garantipensioner,förtidspensioner, efterlevandepensioner fördes över till ett annat konto så att de inte belastade själva pensionssystemet. 5 av 6 riksdagspartier var överens om detta. Alla ni som upprepar denna skröna år ut och år in kan själva läsa bl.a. här: https://www.na.se/artikel/opinion/ledare/nej-han-snodde-inte-258-miljarder

   Och nej, jag är inte sosse! Men rätt skall vara rätt!
   /Gunilla

   Radera
  2. Gunilla; Och vilket var skälet till överflyttningen av våra inbetalade pensioner, så det inte belastade själva pensionssystemet? Vi som betalar, fick inte säga vårt!

   Radera