onsdag 3 februari 2016

Hopplösheten och uppgivenheten ..


.. ligger som en våt filt över människorna jag möter. Till en början trodde jag att det var jag som smittade ner alla jag mötte med min januari/februari-depression, men när jag sitter i bilen och lyssnar på P1 hör jag hur människor talar om det som ett problem för hela Sverige.

Och det piggade ju upp, och eftersom den låga stämningen inte verkar vara mitt fel så kan jag kanske fylla den här sidan med kommentarer från folkdjupet. Det vill säga den majoritet som ser men som inte anses förstå vad de ser?

De säger att det kommer att komma  många fler flyktingar i år än det gjorde förra året.

Ja men nu har vi ju gränskontroller?

Tillfälliga ID-kontroller. Hur svårt är det att skaffa ett falskt ID, tror du?

Men vi ska ju utvisa 80 000 som inte har asylskäl.

Fel, fel, fel .. Ygerman säger att han tycker att vi ska göra det, han tycker också att alla som vistas här illegalt ska utvisas och att alla marockanska gatubarn ska låsas in och utvisas .. om det bara går att hitta någon som vill ta emot dem.

Hahaha .. det enda som någon vill ha från Sverige är bistånd i utbyte mot oidentifierbara "barn" som vi får behålla till en kostnad av ca 2 miljoner om året. Per barn!

Alla politiker tycker och vill göra saker som de inte vet hur de ska genomföra .. ingen gör något. Det blir bara ytterligare en utredning.

Glöm inte att Sverige lovat att betala för hem i Marocko för gatubarnen.

Kan ingen skicka ut några hundratusen svenskar till något land som är villigt att betala bostäder här bara Sverige tar hem dem igen? Det skulle lösa en del av bostadsbristen?

På tal om bostadsbristen .. varför ser vi aldrig Kaplan i samtalen om bostäder?

Kaplan?? Vem är det?

Han som ansvarar för tyckandet om bostäder som han tycker ska byggas åt alla som inte har någon.

Han letar efter inspiration i Turkiet.

Hur är det egentligen med de tillfälliga uppehållstillstånden? Eller får alla permanenta uppehållstillstånd fortfarande? Och hur blev det med åldersprövning på ensamkommande?

Läkarna vill inte ta i det, så vi får nog nöja oss med ID-kontroller tills Miljöpartiet har haft kongress i maj. Sedan har de ett helt år på sig att gå med på beslut som är tvärtemot vad kongressen beslutat.

Men först ska väl alla i regeringen ha semester, medan flyktingströmmarna är som störst, eller hur?

Men, ha lite medlidande med regeringen. Det måste vara skitjobbigt när alla kräver att de ska regera och ha sig samtidigt som de måste förhålla sig till SD. De förlitar sig nog på att Civilsamhället och Refugee Welcome har läget under kontroll.

Men hur ska det här sluta?

Jag oroar mig mest för polisen. Det är polisbevakning på badhus, bibliotek, förstärkt bevakning på offentliga tillställningar, poliser som haffar samma brottslingar flera gånger per dygn och halva poliskåren vid gränsen.

Hur ska de orka och räcka till? Dåligt betalt är det också.

Tänk på sjuksköterskorna som flyr till Norge. De har inte bättre betalt än polisen.

Det finns en idiot som vill dra in OB-ersättningen så att de får ännu sämre betalt.

Det är väl stilenligt. Om folk dör i stället för att envisas med att vilja bli friska så skulle det bli fler lediga bostäder.

Aha! Och utan poliser blir det fler mord och dråp förstås! Smart!

Jag oroar mig mer för rättssystemet. Där handlar det inte längre om att fria eller fälla utan om att fria eller få huset uppbränt.

På tal om bränder, är det någon mer som reagerat över hur ofta det brinner?

På asylboenden?

Nej det har man väl vant sig vid. Men "vanliga" villabränder, bränder i industrilokaler, på gårdar, affärslokaler och flerfamiljshus?

Jag är mest rädd för inbrott.

Det är väl värre att få hemmet uppeldat?

Du får väl akta dig så du inte kränker någon.

Men det som pågår på badhusen är ju nästan det värsta. De som blir utsatta är ju inte mycket mer än barn.

Och på skolorna. Snart kommer det första förslaget om flickskolor.

Vilket resulterar i en ny utredning?

Förmodligen.

Förresten så säger Stefan Löfven att det inte är sant att det är ensamkommande som tafsar och trakasserar och en av SVT:s medarbetare hävdar att alla som påstår det far med ren lögn. Det är svenskarna själva som tafsar, stör och skrämmer bibliotekspersonalen och andra besökare.

Men va f*n?

Kolla här ..

Men det är ju sanslöst .. och hon avlönas av skattebetalarna?

Inte lika sanslöst som det är att bli sjuk och gammal för den som inte kan betala för den hjälp som de trodde de betalade för medan de fortfarande arbetade och betalade skatt.

Stackars alla som måste bli gamla utan anhöriga.

Stackars alla som arbetar inom vården, omsorgen och polisen.

Glöm inte att tycka synd om dem som arbetar på socialkontoren, Migrationsverket, HVB-hemmen och asylboendena.

Jag har hört att Arbetsförmedlingen kräver att unga kvinnor i 20-års åldern måste söka lediga jobb på asylboenden och HVB-hem, kan det stämma?

ALLA måste söka ALLA lediga jobb om de inte vill bli av med ersättningen.

Men unga flickor i den miljön?

Det är säkert mycket uppskattat, tror du inte?

Men det finns ju politiker som kommer med faktiska och genomförbara förslag.

Va .. vilka då och vad?

Det HÄR till exempel.

Åh NEJ .. jag ruttnar på feminister. Det var lättare och friare att vara kvinna för 40 år sedan än vad det är i dag. Feminister vill få kvinnor att känna sig värdelöst dumma om de är nöjda med sina liv och stolta över sig själva.

Liiite roligt var det väl i alla fall?

Ungefär så där låter det när fullständigt vanliga, medelsvenssons möts och samtalar. Förr var samtalsämnet Melodifestivalen eller någon pågående offentlig skandal .. i dag handlar det bara om oron för framtiden.

Men på tal om bränder .. jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det förrän jag fick det påpekat för mig .. och när jag googlar på bränder under sista veckan i januari så börjar jag undra?

Brinner det inte ovanligt mycket nu för tiden? Även om man undantar asylboenden, campingar och bilbränder?


9 kommentarer:

 1. utlandssvensk3/2/16 15:11

  "Brinner det inte ovanligt mycket nu för tiden?"

  Vi har varit världsledande länge, minst 10 år. Enda skillnaden är att folk börjar att märka det nu.

  Från 2012:

  "Varje år rapporteras hundratals skolbränder i Sverige, och minst hälften är anlagda. Antalet har fördubblats sedan 1990-talets nivåer, med år 2009 som en toppnotering – då de anlagda bränderna kostade svenska skattebetalare över 500 miljoner kronor (se diagram på sidan 17).

  Internationella jämförelser kan vara skakiga, eftersom olika länder har olika definitioner, men skolbränderna i Sverige kostar mer än i USA, mätt i absoluta siffror, berättar Patrick van Hees, professor i brandteknik vid Lunds tekniska högskola.

  – Som svensk skäms man lite när man åker på internationella konferenser. Mina utländska kolleger förstår knappt vad vi sysslar med, säger han. I Grekland antänds fem skolor per år."

  http://fof.se/tidning/2012/7/svenska-skolor-brinner-mest

  Säga vad man vill om Reinfeldt, men han visste hur man skulle få till en riktig brasa!

  SvaraRadera
 2. Tja, istället för att lägga ut en bostad eller industrifastighet till salu är det till fördel om det eldas upp istället och försäkringspengarna går till en fortsatt framtid utomlands. Just saying. Det brann sällan i hus när elen var billig. Nu eldar många med ved eller pellets vilket är en risk för de som inte har eldningsvana. Det brinner väl 500 gånger/år i skolor plus annan vandalisering av dessa. Man kan nog räkna med ökande andel bränder 2016.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Som lite malört, eller bittermandel (bitter man-del?):
  Det är försent oavsett vad sådana som Ygeman eller vingren tycker om än det ena och än det andra. I och med uppgörelsen med Turkiet kommer länder som Jordanien och Libanon nu att öppna sina läger mot villkor att de som släpps ut beger sig ur landet. The Telegraph rapporterade om åtminstone en halv miljon från enbart jordanska läger för 2016.

  Mot det står sig ett par dussin svenska poliser, väktare och tågvärdar slätt. Mot människor som suttit i taggtrådsomgärdade läger bevakade av militärt utrustad polis eller soldater hjälper inte avspärrningstejp, eller att lägga huvudet på sned och säga att 'du måste förstå att eftersom du fått ett negativt besked måste du resa hem'.

  Det är kört på grund av att EU saknar yttre gräns.
  Det är kört för att Sverige saknar, och har saknat, realistisk i verklighet och empiri grundad invandringspolitik sedan 1985.
  Det är kört på grund av demografi.
  Det är framförallt kört för att de metoder som måste tas i bruk om vi som land och folk skall ha någon chans (förutsatt att polis, militär och frivilligkårer vore villiga dessutom) är rent ut sagt förj*ävliga de också.

  Kvar blir en anekdot i framtidens historia- och politikstudenters material, om europas arabisering, Balkanisering, och islamisering.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. utlandssvensk3/2/16 17:19

  @ Rikard,

  Mycket välskrivet och helt korrekt!

  Sen kan man drömma om det ena eller önska sig det andra men med all sannolikhet är det helt kört.

  Alla som vill skona sina barn från ett rent helvete bör flytta NU.

  SvaraRadera
 5. Men alla asylboenden renderar i alla fall massor med arbeten för dom som inte var anställningsbara p g av att de inte har utbildning. Härliga tider strålande tider.

  SvaraRadera
 6. Kanske Sverige fick övriga Europa att öppna ögonen för tvåkulturens konsekvenser. Vad jag ser så används Sverige nu som argument för färre migranter i USA, England och Tyskland.  SvaraRadera
 7. Men hette hon Kirloy ? Det låter ju snarlikt Killroy som betyder att döda en Kung,alltså en man...Så kan hon väl inte få heta,nä nu jävlar.

  SvaraRadera
 8. Hörde precis reklam på Tv att vissa snackar och andra gör. Är det inte precis så det är? Vi har en "snacka"-regering istället för en "göra"-regering som vi i nuläget absolut skulle behöva?!

  SvaraRadera
 9. Min dotter jobbar på ett av våra högst säkerhetsklassade fängelser. Där har de bland annat en man som de inte vet vad de ska göra med. De har ingen identitet på honom, inte heller vilket land han kommer ifrån. Nu har han avtjänat sitt straff och det finns ett beslut om utvisning. Men de vet ju inte till vilket land han ska utvisas till. Och de vet ju inte heller vem de ska utvisa.De kan heller inte släppa ut han hur som helst. Så nu finns han kvar där på fängelset, som någon konstigt fånge som avtjänat sitt straff. Och de vet inte vad de ska göra med honom. Tiden går och han kostar samhället massor under tiden. Det kanske finns fler sådana på våra fängelser. Sverige har blivit ett mycket märkligt land.

  SvaraRadera