Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 6 november 2010

Håhåjajaja .. usch och suck ..

.. jag har läst en artikel i SvD om de nya träningstrenderna och känner mig alldeles matt .. utsliten rent av.

Alla artiklar av det här slaget ger mig så fruktansvärt dåligt samvete och sänker min självkänsla till bottennivåer. Det behövs bara en snabb blick i spegeln vid läggdags så inser jag att jag BORDE åtminstone FÖRSÖKA strama upp det som behöver stramas upp, slimma till det som ser mest oslimmat ut och eftersom sovrummet ligger en trappa upp .. så skulle det nog inte vara helt fel att bättra på konditionen också!

Men NÄR??? Finns det något hål i dagsschemat som är som klippt och skuret för att kasta sig in i intensiv träning?

Före lunch? Nej, då är jag för hungrig och får blodsockerfall. Efter lunch!! Nej, då är jag för mätt och får kramp .. någonstans .. förhoppningsvis? Och samma sak gäller givetvis också vid middagen och sedan är det kväll och då är det försent!

På morgonen?? NEEEEEEEEEJ!!!!!!! Absolut NEJ .. jag talar inte ens med någon om jag kan slippa och bara tanken på fysiska aktiviteter .. brrrrrrrrr!!

Och vad väljer man för träningsmetod som enkelt och lätt flyter in mellan .. någonting och någonting .. någon timme, någon gång på dagen??

Piloxing?? Tabata?? Jukariband?? ....... jisses, det låter som MAT!! Nu blir jag ju hungrig i stället??

Cirkelgym verkar uteslutet eftersom jag tror att cirkeln innehåller fler personer än bara en och Fit to flex .. hmm .. verkar inte vara någon amatörgrej. Bara ordet FIT utesluter effektiv deltagare på min nivå. Japansk intervallträning känns agressivt och är kanske kul, men då kanske jag aktiverar Makens gamla färdigheter i självförsvar ... och jag minns tydligt hur ONT det gjorde när han tränade på mig en gång i tiden, det är nog säkrast att skippa det japanska.

Jogging inomhus skulle nog vara roligare för hundarna än för mig .. precis som indoor walking .. och då bortser jag helt och hållet från fånighets- och skämsfaktorn som kräver fördragna gardiner i alla rum på bottenvåningen.

Men .. Drum alive!! Ha ha .. det verkar vara min grej!! Jag har en pilatesboll som sorgset väntar i ett hörn tillsammans med en piedestal med stor ljusstake ... och det enda jag tydligen behöver är ett par trumpinnar så att jag kan slå den sönder och samman.

YEESS!! Här kan jag slå två flugor i en smäll .. pulvrisera pilatesbollen en gång för alla och få nyttig träning samtidigt!!

Annars får jag följa AB:s ursäkter för att inte träna .. det är bara att ta sig ett par stadiga rackabajsare kvällen innan så blir det TOTALT OLÄMPLIGT med fysiska aktiviteter dagen efter!!

9 kommentarer:

 1. Kusinen från landet6/11/10 13:02

  Jamen du går ju ut med hundarna flera gånger om dagen, inte sant? Och efter vad skrev häromsistens galopperar du rent av med Milly. Då FÅR du ju motion och slipper dåligt samvete!

  SvaraRadera
 2. Jamen .. snälla Kusinen!! Att promenera och galoppera är ingen RIKTIG träning!! Så´n som ger biceps, triceps och liiiten fast rumpa och slääät, platt mage och rutor här och där och som gör att HELA kroppen blir fast och JÄTTETJUSIG så att man får GRATISDRINKAR på krogen så att man slipper träna dagen efter!!!! ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag lider fortfarande av de fruktansvärda sviterna efter genomförd grativattengympa tisdags kväll. Min kropp skriker och gnisslar bara jag försöker kliva ur sängen. Numer skall jag vila mig i form och eventuella rynkor stramar jag upp med en ekologisk klädnypa i nackken.

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet6/11/10 13:35

  Ajaj, inte fattade jag att det var gratisdrinkar på krogen du fikade efter :-)

  SvaraRadera
 5. Gratisdrinkar på krogen? Går du på krogen - å tränar typ?

  SvaraRadera
 6. Träna????? Menar du att det inte räcker med fingergympan på tangentbordet!!!! Då ligger jag risigt till. =)))

  SvaraRadera
 7. Träna en timme efter maten, inte tidigare. Har det gått för lång tid efter en stor måltid, käka något lätt mellanmål och träna en timme därefter.
  Precis innan träning zippar du i dig en lätt sportdryck med snabba kolhydrater och lite snabbt protein (men inte för mycket).

  Har du ingen energi? Ta inspiration från det där svartvita energiknippet du har.. :-)

  SvaraRadera
 8. Jag brukar tänka att jag ska börja träna. Det vore så enkelt att ligga på golvet framför tvn och göra lite situps, benböj och andra enkla små övningar, statisk träning är ju himla effektiv (gör en situp och håll kvar i det läget så länge du orkar). Det skulle gå så utmärkt att kombinera med tv-tittande, men soffan är ju alltid så mycket bekvämare...

  SvaraRadera
 9. Ahh .. en besläktad själ!! Käre latmask jag brukar också TÄNKA på att jag ska träna och på att tv-tittandet skulle kunna utnyttjas på ett mer effektivt sätt!! Och jag kommer alltid fram till samma resultat som du! SUCK!!

  SvaraRadera