Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 17 november 2010

Det här är ju rena farsen ..

.. hann jag tänka när jag kom hem och såg Expressens rubrik "Ringholm är hetaste kandidaten"!

Jag menar .. RINGHOLM!!! .. ja, då kan i sanning alla gamla sossestofiler lugnt luta sig tillbaka igen och slippa oroa sig för frågor om avgång eller om vilka som har "förlorarstämpel i pannan" eller inte.

Men så ser jag till min lättnad att det är som ledare för VALBEREDNINGEN som Ringholm är aktuell .. puh!!

"Landet behöver en opposition" .. skriver Aftonbladet i sin ledare och det är ju sant. Ett land utan en opposition som är värd namnet är illa ute men att Mona Sahlin inte klarade av att leda sitt parti tror jag inte alls berodde på att landet .. det vill säga VI .. inte klarade av en kvinnlig ledare.

En LEDARE står fast vid sitt ord, har sina beslut väl förankrade och förklarar inte efter ett valnederlag att h*n inte trodde på varken politik eller budget .. trots enorma insatser för att få OSS att köpa samma politik och budget?? Det är INTE ledarskap och det har ingenting med kön att göra.

En gammal sossetradition som innebar att alla partiledare per automatik blev statsministrar och satt i minst 10 år bröts i och med Mona Sahlins avgång. Jag tycker att man inom partiet bör passa på och göra sig av med en annan gamla tradition .. den att kokettera som gamla fröknar om eventuellt intresse när de blir uppbjudna som partiledarkandidater och att "blygsamt" neka ända in i det sista .. (inte ska väl lilla JAG??) .. det är så otidsenligt, löjligt och föga förtroendeingivande.

Förresten så tror jag inte på varken politiker eller medmänniskor i dag.

För i dag har jag varit med och sorterat upp dödsboet efter Makens 103-åriga mormor och det var bara TRE saker som hon uttryckt en sista vilja om .. silvret, smyckena och en gammal möbel.

Möbeln stod kvar! Av silver och smycken fanns inte ett spår.

Jag vill inte anklaga någon, men förutom Maken och hans syster så hade ingen annan än hemtjänsten nyckel till hennes lägenhet .. där hon bodde helt oförmögen att öppna ytterdörren själv åren efter det hon gjort sitt testamente.

Det är för sorgligt att det uppenbarligen finns de som kan låta en gammal människa betala för en tjänst som också berövar henne alla ägodelar av värde ..

.. det är en evig tur att hon aldrig fick reda på det.

4 kommentarer:

 1. Jag reagerade på samma sätt men jag blev glad. Ringholm som sosseledare så kan ju (S) lika gärna stå över valet 2014.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet17/11/10 17:49

  Detta är så otroligt LÅGT! Jag blir alldeles gråtfärdig när jag läser det. Ni måste anmäla det både till hemtjänsten och polisen!

  SvaraRadera
 3. HÅKAN .. du har en poäng där! Jag måste lära mig att kontrollera mina egna reaktioner bättre!! RINGHOLM TILL S-LEDARE!! .. absolut!

  KUSINEN .. visst är det lågt men vad ska vi säga?? Vi vet inte när det försvann, kan inte i detalj beskriva vad som försvunnit och kan definitivt inte anklaga någon speciell människa. Det enda vi VET att ingen mer än vi och hemtjänsten har kunnat öppna dörren ..

  .. så det är bara att inse att man inte ska ge sig in i strider man inte kan vinna, suck!

  SvaraRadera
 4. Arg blir jag å mormors vägnar :@

  SvaraRadera