Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 10 november 2010

Gammal och meningslös?

Jag såg inte programmet "Ung och bortskämd" i måndags eftersom jag hade annat för mig, men jag spelade in det. Det innebar att jag inte såg "Debatt"som handlade om programmet i går, utan den inspelade varianten i stället. Jag ligger alltså helt fel i tiden, som vanligt.

Efter halva programtiden började jag misstänka att SVT var ute och cyklade när det gällde titeln "Ung och bortskämd"? Den här gruppen unga var väl inte så värst mycket mer korkad än motsvarande hög med jämnåriga som syns bland bloggare, dokusåpadeltagare eller andra debattdeltagare? Med andra förutsättningar och UTAN en tv-kamera att spela upp inför så tror i alla fall jag att det går att få överlevnadsbara vuxna av dem på nolltid.

Men föräldrarna!!!

De påminde .. alla utan undantag .. om en del hund- och kattmänniskor jag känner.

Människor som viger sina hela liv åt att cirkla runt ett "älskat" husdjur som därmed berövas alla möjligheter att leva ett vettigt liv. Jag vet hundägare som avstår från välbehövliga tandläkarbesök bara för att ta onödiga prover på den dyrkade vovven .. ifall att han skulle vara sjuk? Hundar som går på kurser .. men i övrigt får nöja sig med att kissa utanför husknuten. Kattägare som bygger om sina hem och lånar enorma summor för att köpa katter från USA och husbilar att frakta dem till och från utställningar med .. och som har särskilda kattrum i huset där de kan gå in och gulla eller borsta lite när andan faller på.

De ÄLSKAR sina djur .. men ger dem bedrövliga liv.

Föräldrarna i "Ung och bortskämd" verkar ha byggt upp sina liv runt de "älskade" barnen på exakt samma sätt. Genom att skapa passivitet och beroende har de full kontroll över sina "ägodelar" och dyrgripar och ungarna ligger likt mätta överbeskyddade perserkatter eller hjälplösa chihuahuavor på sina kuddar och måste matas, matas, matas för att få något som helst innehåll i livet.

På något sätt lever de som parasiter på sina barn och suger näring och energi ur dem som vilken fästing som helst.

Tänk den dag när någon av dessa ungdomar får en egen inriktning på livet och klipper banden till de curlande föräldrarna? Vad händer då??

Då kan kanske SVT göra ett program om överblivna föräldrar under rubriken "Gammal och meningslös".

När jag läser Katerina Janouch - "Skrämmande och skamligt" och svarar på läsarfrågor och Marina Nilsson "Föräldrar, väx upp!", så inser jag att jag inte är ensam om att se det här programmet som ett föräldraproblem i stället för ett ungdomsdito och jag hoppas innerligt ..

.. att den som vinner jordenruntresan slipper ta med sig mamma och pappa!

3 kommentarer:

  1. Det måste vara möjligt att frånta sådana föräldrar vårdnaden av dessa ickelängrebarn. Annars bör de utsättas för vård och avgiftning från sin avkomma.

    SvaraRadera
  2. Ja, gode tid. Hoppas att det går upp ett ljus för föräldrarna när de ser sig själva.

    SvaraRadera
  3. Hur kul kan det vara att gifta sig med ett curlingbarn och få in en svärmor/svärfar i hemmet på livstid!/G

    SvaraRadera