tisdag 6 mars 2012

Förbjud!


Med jämna mellanrum höjs röster för att förbjuda än det ena och än det andra .. i hopp om att ett problem ska försvinna.

Förbjud vapen, våld, kriminalitet, mobbing, misshandel, rasism, diskriminering osv osv .. så kommer vi att leva i det bästa av alla samhällen, eller hur?

Framför allt så slipper vi ta ställning till själva problemen .. eftersom de är förbjudna och därmed en fråga för lagens långa arm.

3 av 4 ordföranden för Socialdemokratiska arbetarkommuner vill förbjuda vinst hos privata aktörer inom välfärdssektorn. Pengarna ska gå dit de är avsedda och finnas kvar inom vård, skola och omsorg, anser de.

Vackert tänkt!

Nästan lika vackert som Eskilstuna Kommun tänkte när de marknadsförde Torsiliahemmet på sin hemsida ..

"Vår verksamhet vänder sig till dig som har en demenssjukdom eller som av fysiska skäl är i behov av vård- och omsorg dygnet runt eller på dagtid.

Med TANKE och KÄNSLA vill vi skapa en meningsfull och trygg tillvaro för ditt bästa."


Eskilstuna Kommun har socialdemokratisk/rödgrön majoritet .. av 15 ledamöter i kommunstyrelsen är 5 Socialdemokrater, 2 Miljöpartister, 1 Vänsterpartist och 3 Moderater, 1 Folkpartist, 1 Centerpartist, 1 Kristdemokrat ... och 1 Sverigedemokrat.

Den meningsfulla och trygga tillvaron för de dementa på Torsiliahemmet har sammanlagt 6 Lex Sarah anmälningar och var redan förra året föremål för en utredning enligt Lex Sarah.

Den meningsfulla och trygga tillvaron i kommunens trygga famn .. en kommun som alla andra. En sådan kommun som Socialdemokraterna anser bör ha fullt ansvar för alla beslut gällande vårdavtal, vårdinnehåll och kostnadsfördelning i stället för politikerna?

Nedkissade blöjor, intorkad avföring, oklippta naglar, sår, passivitet, ångest och stängda dörrar och fönster .. instängda, inlåsta, hjälplösa, både fysiskt och psykiskt!

"Med TANKE och KÄNSLA vill vi skapa en meningsfull och trygg tillvaro."?

"För ditt bästa"??

Här har inga pengar försvunnit till utländska konton, inga riskkapitalbolag varit inblandade och den politiska majoriteten borde borga för den yppersta av empatisk, ansvarsfull och genomtänkt vård .. åtminstone om man får tro på honungen som dryper från partiföreträdarnas läppar??

Vart tog pengarna vägen i Eskilstuna??

Blir det kanske bättre om vi FÖRBJUDER vanvård? Kan vi kanske FÖRBJUDA åldrande, vårdbehov och beroende?

Eller finns det en möjlighet att vi någon gång kan släppa vinstdiskussionen och börjar tala om vårdens kvalitet, innehåll och utförande och om dem som det verkligen handlar om ..

.. oss själva eller våra föräldrar .. om en inte alltför avlägsen framtid!

5 kommentarer:

 1. Ja du, jag bara väntade på att ett kommunalt drivet bolag skulle dyka upp, ska bli intressant att se vad S kan få detta till regeringens fel.

  Ska också bli intresant o se om de vågar attackera regeringen om vapenfabriken, med tanke på Bofors-affären...

  SvaraRadera
 2. Fattar inte varför man inte privatiserar upphandlingen av dessa tjänster? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. ELLER, kan det vara så att ev lidande under kommunal vanvård dessvärre är ngt man av ideologiska skäl kan stå ut med...?? åtminstone om man är ideologen utanför den sagda situationen?

  har haft en sån diskussion på det forum jag bevistar. Chockad blev jag av det snacket.

  SvaraRadera
 4. Nej, man ska inte stå ut med lidande i kommunal regi, men man ska vara realist och inse att missförhållanden döljs lättare - och är viktigare att dölja - i bolag som ägs av utländska intressen.

  Sverige har länge behövt ett inspektionsväsende för daghem, skolor, handikapp- och åldringsvård. Det behovet minskar inte för att pengatilldelningen minskas - och de anställda blir färre och de gamla sjukare.

  SvaraRadera
 5. Snick snack Johan, jag har jobbat i vården i 30 år och VET att det du säger inte är sant. Missförhållanden i statlig slash kommunal regi är viktig att "komma tillrätta med" -ja, särskilt viktigt att det inte kommer UT till allmänheten. Därför sköter man SÅ LÅNGT det är möjligt sådant INOM berörda förvaltningar.

  SvaraRadera