onsdag 7 september 2016

En historiskt stor satsning på Miljöpartiets förlorade heder?


Historisk .. UNIK .. en förgröning av Sverige .. den största satsningen någonsin .. dundrade Stefan Löfven när han och hans ansträngt leende regeringskollegor presenterade en miljö- och klimatinvestering på 13 miljarder kronor.

Det historiska är förmodligen att detta är det största och dyraste plåstret någonsin för att dölja ett litet partis historiskt stora svek när det gäller miljö och klimatlöften. Det unika verkar vara att förgröningen av Sverige och investeringen i miljö- och klimat ska genomföras och bekostas av den regering som får väljarnas förtroende i nästa val?

Och OM Miljöpartiet klarar riksdagsspärren och OM Stefan Löfven får förnyat förtroende så KANSKE denna satsning kommer att finnas med i budgeten nästa mandatperiod.

Men i stället för en brunkolsbit i nästa valrörelse så kan Gustav Fridolin vifta med en skuldsedel, undertecknad av Stefan Löfven, och hoppas att Allianspartierna är så sugna på makten att de löser in den i utbyte mot att Miljöpartiet säljer ut sin heder till dem i stället för Socialdemokraterna?


Alternativet kan vara att Gustav Fridolin skaffar sig ny energi genom att linda in sig i solcellstejp och hävdar att Miljöpartiet minsann avskaffade skatten på solel .. hela två månader efter det att de själva var med och beslutade om att införa dem.

Det måste ju vara en given frälsarkrans och valvinnare för ett sjunkande parti.3 kommentarer:

 1. Är det allt mindre (s) det nya stora miljöpartiet? Bara klimat & ingen välfärd? De 20% fattiga svenskarna anses kunna äta lingon? Behövs det så höga statsrådslöner när så lite åstadkoms? (s) tänker vinna valet 2018 på miljö-extremism? Undrar hur det går?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Trenden (en av dem) inom svensk politik så här i pre-apokalyptiska tider, verkar vara att partier blir strukturerade för att hålla en karismatisk person vid makten, och som ledare.

  Vi har ju dels Gudrun Schymans parti, och numera även Fridolins parti. Socialdemokraterna blir kanske Löfvens parti?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Ja mp kommer att kosta oss skattebetalare hur mycket som helst, när de tillåts härja. Och inlandet kommer att avfolkas lika snabbt som Kluft springer!

  SvaraRadera