måndag 25 februari 2013

Jag säger som Annie Lööf ..

... sa till Jonas Sjöstedt, när han påstod att Centerns politik var anpassad för Stureplan.

Men sluta nu .. det är för lågt!

Det stör och irriterar mig att tidningarnas rubriker enbart handlar om att Annie Lööf tappar stödröster, de borgerliga väljarna sviker Annie Lööf, Annie Lööf kämpar mot vikande siffror, Lööf sviks av varannan .. vilket gör att läsarna felaktigt antar att det är statistiskt säkerställt att så är fallet.

Det är det inte!

De enda statistiskt säkerställda siffrorna är att Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt backar med 3 respektive 4% och att förtroendet ökar för Fredrik Reinfeldt. Men det skapar inga rubriker?

Uppenbart är att media och oppositionen skjuter in sig på att sänka Centerpartiet .. och därmed Alliansen .. genom att attackera Annie Lööf. Det är en riskabel taktik eftersom det kan slå tillbaka om angreppen är för hårda och låga.

Väljarna har en olycklig dragning till att identifiera sig med en "underdog". Precis som jag, som förmodligen är rena urtypen för den väljare som alla partier riktar sig till.

Bara det att Stefan Löfven ger sig på och kritiserar Annie Lööf redan innan mötet på Maramö gör att jag börjar fundera på att stödrösta på Centerpartiet.

"Jag skulle aldrig dra hem ett sådant uppbåd till min privata sfär" .. säger han, aningen föraktfullt. Ja, vi har märkt det, och de trogna är förmodligen väldigt tacksamma varje gång ledaren lämnar sin privata sfär och stiger ner till dem för att låta dem ta del av sina tankar?

Motvilligt börjar jag känna en växande respekt för Annie Lööf. Hon får mycket kritik för att hon är ung och i sommar fyller hon 30 år .. lite senare än Gustav Fridolin som fyller 30 år i maj. Märkligt nog görs det inte lika stor affär av miljöpartispråkrörets ålder som centerledarens?

Hon omger sig med "fel" människor .. Fredrik Federley, Per Ankersjö och Alexander Bard .. den sk Stureplansvänstern, ett gäng som jag personligen inte heller tycker känns så fräscha och verklighetsorienterade. Men vad tycker jag om de andra partiledarnas stödgrupper.

Hur fräscht och nyskapande känns det med Ibrahim Baylan, Ylva Johansson, Carin Jämtin och hela betonggänget i LO?

Annie Lööf saknar arbetslivserfarenhet, men står stark när det blåser .. hur mycket verklighetskontakt och arbetslivserfarenhet hade Mona Sahlin och hur stark stod hon med betydligt fler år på nacken?

Hela vår politikerelit får mycket kritik för sin slutenhet och brist på idéer, men när Centerpartiet yngsta ledare genom tiderna svarar på väljarnas krav genom att låta partiets idéprogram formas offentligt .. så angrips hon av dem som har mest att vinna på slutenheten. De som helt saknar egna idéer och argument.

Jag har inte ägnat mycket uppmärksamhet åt Centerpartiet, det ska erkännas. Men när kritiken mot idéprogrammet i största allmänhet och Annie Lööf i synnerhet var som högljuddast gick jag in på partiets hemsida och läste det .. fann att det var välskrivet och genomtänkt i många stycken och att det som fick mest rubriker var väldigt svårt att hitta. Det tog inte mycket plats så att säga.

Och ett idéprogram är precis vad det säger .. en samling lösa idéer som ska upp till diskussion.

Så vad har hon gjort som är så förfärligt, Annie Lööf?

Ung, kvinna, fel kompisar, öppen och idérik, vågar tänka utanför boxen, står starkare än någon annan partiledare när det blåser, ser bra ut (usch!!!) .. är hon därmed sämre än kritikerna i oppositionen?

Känns Stefan Löfven piggare och mer entusiastisk?

Jonas Sjöstedt, är han en källa till nya och fräscha idéer?

Åsa Romson och Gustav Fridolin, känns de som förtroendeingivande ledargestalter i en krissituation?

Är det någon som hittar entusiasm, engagemang, lösningsinriktade idéer eller någon form av verklighetsanpassad kreativitet hos det här gänget? Hos de övriga regeringspartierna?

Alla älskar en underdog, sägs det. Ja, jag kan bara tala för mig själv och jag fylls just nu av en .. motvillig .. respekt för Annie Lööfs styrka och ledaregenskaper, även om hon i sin ungdomliga entusiasm och sitt personliga engagemang missar fallgroparna och överskattar svenska folkets förmåga att fritt diskutera nya idéer och nya lösningar.

Jag tror vi behöver Annie Lööf i svensk politik .. lite mod och ungdomligt jävlaranamma .. men, ärligt talat, så såg jag helst att jag slapp hennes vapendragare från den begränsande innerstadskretsen.


Styrkan beror inte på den fysiska kapaciteten, den beror på den okuvliga viljan. /Mahatma Gandhi (1869-1948)

SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, AB, AB, ABDN, DN, DN,

9 kommentarer:

 1. Jo,håller med där,hon är en riktig tuffing.Men hon måste ta Per Ankersjö i örat.Så fort hon kommer upp och framåt så sänker han partiet med nya galna ideer,som det senaste med `frizoner för illegala invandrare.

  SvaraRadera
 2. Jag har stödröstat på Centern ganska många gånger och det enbart för att Sossarna alltid försöker använda C för att splittra borgerligheten.

  Det var ganska länge sedan sossarna över huvud taget försökte vinna på egna meriter, de hycklarna.

  Jag röstar tusen gånger hellre på Annie än på Stefan. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Har surfat runt en del på bloggar och twitter och jag måste säga att jag tycker alliansare är både änsgliga, fega och naiva i sin helhet.

  Jag tycker de sviker väljarna som faktist röstat på alliansen i första hand. Det är jädrigt många som röstade på dem för att de är apless på socialistiska lösningar.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Håller med om Per Ankersjö. Han är en absolut katastrof. Hur mycket tokigheter som helst. Undrar om han avlönas från fler än ett parti.

  Annars ligger det också en del i påståendet att Lööf på något vis förmodligen behövs. Hon är nyttig för den svenska mentaliteten. Kan man väcka sådan ilska och tjurighet hos så många, då kan man inte vara alldeles dålig, ungefär.

  SvaraRadera
 5. Angående Lövfen och den privata sfären, var det inte hans mor som "avslöjade" att han var VU:s utvalda kandidat och sedan berättade hela hans livshistoria som arbetare och socialdemokrat? Hur ligger det uttalandet i linje med att hålla den privata sfären utanför politiken? En följdfråga blir ju om det är hans mor som ska bjuda in oppositionen till något liknande med tanke på hur tystlåten han är.

  SvaraRadera
 6. Löfvén uttalar sig snart om allt.
  Nu väntar vi oss bara att han kommer att påstå att det var "hästkorv" Alliansarna grillade och att han har som mål att förbjuda alla att äta korv överhuvudtaget såvida den inte serveras av butlers i tunnelbanan och kallas Karins körv.

  SvaraRadera
 7. Tack för en bra och ärlig kommentar.
  Jag håller med dig i stort, och tycker att Annie Lööfs entusiasm är värd att värnas.
  ..på andra håll ser man minsann inte ofta den, och det oavsett ålder.

  SvaraRadera
 8. Håller med dig. Annie är bra...

  SvaraRadera
 9. This free search apparatus searches the unconstrained full-text of over and above 400 online law reviews and law journals, as well as paper repositories hosting academic papers and coordinated publications such as Congressional Research Air force reports. Not too of the law reviews and legal journals (such as the Stanford Technology Law Review), working papers, and reports are present online only.

  http://bezkonkurencyjne.pl/prawo-i-spoleczenstwo/sad,s,730.html
  http://dratur.com.pl/interesy/4784/
  http://www.4find.eu/index.php?dzial=katalog&kategoria=biznes&title=Strony-w-kategorii-biznes&page=1&sort=id&howsort=desc&articles=100
  http://blog-astuces.net/psp-c-5-p-42.html
  http://www.mpl486.milion-za-darmo.pl/tag/Adwokaci%20w%20Krakowie

  SvaraRadera