torsdag 16 november 2017

31 kändisar vädjar för att de ensamkommande vuxna ..


.. som inte har laglig rätt att stanna i Sverige ska få stanna ändå och inte skickas tillbaka till ”den psykiska död” som de påstår väntar i hemlandet.

Hur 31 kändisar ska kunna påverka det som lagen föreskriver begriper inte jag och jag förstår inte heller varför dessa godhjärtade kändisar är som bortblåsta när det gäller andra beslut som river sönder människors liv?

Är det någon som hört eller sett en eller flera kändisar vädja för och fronta de funktionshindrade som av besparingsskäl får offra förutsättningarna till ett eget liv?

Någon?

Finns det en enda kändis som rätat på ryggen och gjort sig till talesperson för fattigpensionärernas rätt till samma subventionerade tand- och sjukvård som de illegala ensamkommande vuxna kan ta del av?

Någon?

Har vi chans att få se ett litet, litet kändisuppror för de äldre som, efter ett helt yrkesverksamt liv, får välja mellan att äta eller bo? Eller för dem som drabbats av demens och lever i ensamhet och ångest inlåsta i sina egna bostäder?

Någon som vill stå upp för polisen? Sjukvårdspersonalen? Lärarna? Socialsekreterarna? Eller för några andra yrkesgrupper som som går in i väggen när de bär den börda som aldrig bärs av den som bär titeln Kändis.

Och om nu Stefan Löfven blir så glad och nöjd efter sin svindyra klassfest för EU-kompisarna att han bestämmer sig för att de 31 kändisarna representerar en folklig majoritet och går dem till mötes, så hoppas jag att han också .. och omedelbart .. rättar till det som ”leder till den psykiska döden” för de andra utsatta grupperna också.

Annars är jag rädd att f*n tar bofinken eller sk*ten träffar fläkten .. om nu statsministern förstår vad jag menar?
7 kommentarer:

 1. Det där med de "psykisk döda barnen" är väl egentligen bara en ny variant av "apatiska flyktingbarn" som blev apatiska när föräldrarna skulle utvisas, ett begrep som enligt kunniga bara fanns i just Sverige.

  SvaraRadera
 2. Men! Nu får du ge dig! Fattar du inte att gamla pensionärer som har jobbat ett helt liv är skrynkliga och luktar illa?!?
  O så frågar du varför ingen bryr sig om dem?
  De unga männen från Afghanistan har mörka ögon och en hemsk resa bakom sig "Främling, vad döljer du för mig...?" (din ålder?))
  Det vore ju som om man istället för att ägna sig åt att gulla med hundvalpar och kattungar skulle ta hand om gammelgalten. Det vore fasansfullt likt riktigt arbete... Moi? Nej, hugaligen!

  SvaraRadera
 3. Det finns bara ett parti som ifrågasätter den vansinniga rätten till billig tandvård för dom som inte ens har rätt att vara i landet, en rätt om våra egna pensionärer inte har. Men detta förhatliga parti söker man fortfarande med alla medel göra icke rumsrent och stänga ute från all makt och påverkan.

  Men det kan inte bara vara jag som snart är beredd att rösta på precis vad som helst bara jag slipper se den självgoda och falska ledning vårt land nu har.

  Tänker på den goda moderns råd till sin dotter: se till vad han gör och lyssna inte på vad han säger,då finner du en bra man.

  I Sverige är det alltför många som tror på vad politiker, kändisar, journalister och annat löst folk säger för de har aldrig förstått att se till handlingarna.

  SvaraRadera
 4. De 31 kändisarna lär väl knappast drabbas av höga pensionsåldrar och låg pension. Samt att deras barn inte kan få lägenheter.eller det ökade våldet i förorten.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Ibland finns där inget att tillägga än beröm.

  Visst, jag kan sitta här och dra upp socialdemokratins historia ang. behandling av fattiga, svaga och sjuka - för att inte tala om handikappade och psykiskt sjuka! - eller var partiets rötter kommer från, eller hur äckliga dessa kändisar egentligen är (de får genomgående högt utslag i den mörka triaden [personlighetstest avseende narcissism, manipulativitet, samt psykopati]), något jag som i ungdomen jobbat som städare på platser där man är inom hörhåll för kulturell elit kan borga för.

  Men det blir änna lita som att åka snålskjuts på vad du skrivit.

  Skicka in texten, tycker jag. Till lokal tidning, eller varför inte Göteborgsposten (direkt till Cwejman eller Theodorescu) eller Nyheter Idag (alla bidragsmedias redaktörer läser den ju ändå...).

  Där är en ärlighet och en bister sanning i dina ord, som jag tror skrämmer maktens marodörer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. Hej anybody! Mycket bra analys, som vanligt! Det är fel att tidigare generationers insatser inte alls ska räknas och att kommuner och stat lånar, utan att fråga, av kommande individer!

  SvaraRadera
 7. Vidriga människor som gör allt för att få synas på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Allihop gör väl detta som en form av PR för sina kommande böcker, julshower och annat krafs!? Med tanke på deras skatteplanering bidrar de ju inte heller tillräckligt mycket till det här kalaset. Hur många av dem har en eller ett par Afghaner hemma?

  Syltryggar, hycklare och falska proffstyckare!

  SvaraRadera