fredag 1 januari 2021

Statsministern publicerar en debattartikel i Aftonbladet?


 En DEBATTARTIKEL?

I Aftonbladet??

Eftersom jag inte gärna läser AB var det ju en ren slump att jag ens fick veta det.

Men vem eller vilka är det han vänder sig till? Aftonbladets prenumeranter?

Och varför en ”debattartikel”? Vem eller vilka debatterar han med? Vilka är det som bara kan nås på Aftonbladets hemsida?

Vi som hellre läser våra nyheter på andra sidor, är vi helt uteslutna från det publika ”samtalet” med statsministern? Räknas inte vi?

Varför kommunicerar statsministern enbart med Aftonbladets Läsare? Kan det vara så illa att ingen annan tidning VILL publicera Stefan Löfvens ”debatt”-inlägg? Eller vill statsministern höja Aftonbladets svikande läsarsiffror?

Jag blir förvirrad. Så många frågor och inga svar.

Hur var då ”Debatt-artikeln”?

Suck - som debattartikel var den inte mycket att hänga i julgranen, och som tal till väljarna innehåller det ungefär samma budskap som Stefan Löfvens talskrivare har skrivit åt honom sedan 2014.

Allt som blivit sämre under hans tid som landsfader är Någon Annans fel och ska nu bli bättre. MYCKET bättre! Kanske bättre än någonsin! Äldre är bra, ju äldre desto bättre och därmed ska mycket göras så mycket bättre och Kriminella är dåliga och ska få det sämre, väldigt mycket sämre – på något oklart sätt och helst utan att blanda ihop begreppen.

Jag antar att det är så det ska vara för att han ska kunna komma ihåg vad han tycker? Träning ger färdighet, sägs det?

Nästa vecka ska riksdagen rösta om en ny pandemilag som ska ge regeringen utökade befogenheter att, utan stöd i riksdagen och ”efter bästa förstånd”, fatta beslut som kan inskränka medborgarnas fri- och rättigheter.

Jag måste erkänna att bara tanken på en sådan maktförskjutning till regeringens fördel ger mig olustrysningar över hela kroppen.

11 kommentarer:

 1. Äsch! Det blir säkert mycket bättre det här året. Hur skulle det kunna bli sämre.

  SvaraRadera
 2. Så sant! *rullar ihop repet* ;-)

  SvaraRadera
 3. Gör inte det!
  Det heter ju "Hopprep!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha .. :-D
   Men, självklart!! Nu räddade du min dag, kanske hela veckan! Tack!

   Radera
 4. Kanske existerar sosse-fjärrvärme (blåsande varmluft i ledningar som värmer hela kvarter eller rent av mindre städer)?

  SvaraRadera
 5. I så fall måste man nog registrera sig i partiet för att komma åt den? Men blir det tillräckligt kallt så kanske .. ??

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är gulligt med en stassminister som springer runt på stan dan före doppardan för att köpa reservdelar till sin rakapparat! Han skulle ju köpa en julklapp till sin Ulla också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att en julklapp till Ulla går före corona-regler, fråga bara Dan Eliasson. Familjen först och jobbet efter helgerna, eller hur!!

   Radera
 7. Apropå talskrivare och Aftonblaskan...
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/opzoKj/daniel-swedin-far-toppjobb-hos-lofven
  Finns det ett samband?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, hur ska Stefan klara av att svamla fram någon annans klyschor och floskler och med nya ord i en annan ordning som han kanske aldrig använt tidigare?

   Radera
 8. Är sen på bollen eftersom året började med total datorhaveri. Men hur många av er och alla som klagar oroar är sneda skrev på protesten mot Pandemilagen? Ca 20000 svenskar, så resten är helt nöjda och lullar vidare.

  SvaraRadera