lördag 23 april 2016

MP-politikern ..


.. Salahaden Raoof gjorde det kontroversiella och islamistkopplade rabiatecknet bakom SVT:s Anne Lundberg när hon rapporterade från Almedalen sommaren 2015 .. och det var ju inte så lyckat med tanke på Miljöpartiets situation i dag.

Men det gör inte så mycket, för språkröret för Grön Ungdoms ledning, Hanna Lidström .. hon som önskade att Mehmet Kaplan var hennes biologiske pappa .. "har pratat med honom och sagt att det inte är en lämplig gest att göra, eftersom det kan tolkas som att man ger stöd till Muslimska brödraskapet".

Och då bad han om ursäkt och LOVADE att inte göra den gesten igen och då fanns det  ju inget som hindrade honom från att få sitta kvar som språkrör för Grön Ungdom i Malmö.

VARFÖR Salahaden Raoof gjorde den kontroversiella gesten i tv har varken han eller Hanna Lidström en aning om .. och då kan vi väl anta att åtminstone Hanna Lidström är lika ovetande om  vad han bad om ursäkt för .. och varför?

Oavsett vilken åsikt som låg bakom gesten verkar det viktigaste vara att han inte gör om den igen .. åtminstone inte offentligt och inte framför en kamera.


Expr.,

10 kommentarer:

 1. Skulle vara intressant att få reda på vad Mehmet gjort i Turkiet eftersom:

  Trolöshet vid förhandling med främmande makt är ett brott enligt svensk lag.

  I 19 kap 3 § brottsbalken står:

  "Om den, som fått i uppdrag att för riket förhandla med främmande makt eller annars bevaka rikets angelägenheter hos någon som företräder främmande makts intresse, missbrukar behörighet att företräda riket eller annars sin förtroendeställning och därigenom orsakar riket avsevärt men, döms för trolöshet vid förhandling med främmande makt till fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudproblemet var väl att han INTE hade fått i uppdrag att vare sig förhandla med eller bevaka rikets angelägenheter hos någon främmande makt. Han hade överhuvudtaget ingen anledning att besöka Turkiet å tjänstens vägnar.

   Radera
  2. Forts: Så antingen överskred han sina befogenheter, eller också så misskötte han sitt jobb å det grövsta.

   Radera

  3. @Anonym

   Provar högförräderi

   "utländskt bistånd" passar ju bra, vad jag ser gäller det även om det sker med lagliga medel.

   Högförräderi är enligt nu gällande svensk rätt brott mot rikets säkerhet i syfte att lägga landet under främmande välde.

   I Sverige styrs straffet av 19 kapitlet 1 § brottsbalken:

   ” Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.

   Radera
  4. @Riga
   Det är säkerligen någonting ditåt man är rädd för... även om det det sker på en mer subtil nivå, ex behjälplig med att bistå genomförandet av Turkiets intressen i Sverige, Några exemple från de senaste dagarna på sådana intressen:

   http://tv4gruppen.se/TV4s-medieblogg/Valkommen-till-TV4-huset/mediebloggen/Viveka-Hansson/Patryckningar-mot-TV4-fran-Turkiets-ambassad/

   och

   http://www.svd.se/turkiet-letar-forolampningar-mot-erdogan

   Radera
 2. Hej.

  Ett okänt antal att de tiotusentals muslimer som tillåtits komma in i Sverige sympatiserar alltså med Muslimska Brödraskapet. Ett antal muslimer i Sverige samarbetar via föreningar och studieförbund i syfte att etablera som praxis att islams lagar (och de traditioner som är sammanflätade med dessa) råder över svensk lag. Ett växande antal områden är bortom ordningsmaktens kontroll. Ett växande antal områden styrs helt eller delvis av muslimska politiker med klanens och trons bästa som underliggande syfte.

  Halalmat i skolor och på sjukhus. Segregerade bad. Krav på segregerade offentliga färdmedel. Åldermän som ordningsvakter, då de svenska inte räknas.

  Vilket politiskt parti ser detta? Vilket parti ser det som ett hot och problem? Och vilka partier ser det inte alls?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Undrar om det är lika lätt att komma undan om man "råkat" göra en Nazi-hälsning ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   För tre år sedan (kan ha varit två, eller fyra) då jag i Malmö vinkade till en bekant och signalerade 'Stopp', så att denne inte skulle i onödan behöva korsa en större väg (jag var ändå på väg över) stoppades jag strax därefter av en piketpatrull.

   Ett grötmyndigt blåbär ville veta varför jag stod och 'heil-ade' i trafiken. Efter att han upprepade gånger försökt provocera mig till att bli arg och oredig (en vanlig taktik bland en del poliser: provocera fram en reaktion som motiverar omhändertagande) gav han upp och begav sig därifrån med en varning: 'Passa dig'.

   Detta är samma polisområde som då jag pekat ut pågående narkotikauppgörelse svarat då drygast skånska: "Åu vae skae vi geöra eåt dei dåu?"

   Nästa gång jag behöver vinka till någon och polisen är i närheten blir det nog med ett finger. Det i mitten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 4. Har du inte glömt ett "t", alltså rabiattecknent....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, rabia tecknet är rätt. Rabiat är det som Gustav Fridolin blir när hans värdegrund blir ifrågasatt. ;-)

   Radera