onsdag 6 april 2016

Negativ stress ..


.. gör att människor mår dåligt. Kanske till och med lika dåligt som den som efter ett års sjukskrivning fortsatt var sjukskriven för "dåligt mående". Det dåliga måendet var så dåligt att det helt omöjliggjorde kontakter med arbetsgivaren .. som gärna ville veta grundorsaken .. och alla försök till rehabilitering var olämpliga, eftersom det var "något" på arbetsplatsen som förorsakat det dåliga måendet? "Något" som arbetsgivaren av integritetsskäl inte kunde informeras om?

Dåligt mående på grund av odefinierbar negativ stress är kanske anledningen till att de anställda på SR/SVT ska skolas i "corporate based mindfulness training", en mirakelmetod som ska resultera i nöjda, trygga och lugna anställda och mindfulness kan också vara färdiga målarböcker för vuxna som behöver rymma från verklighetens krav och informationsflöde för en kort stund.

Negativ stress och dåligt mående är något som jag själv drabbas av när jag följer nyhetsflödet och konstaterar att i ett läge där varje nytt företag borde hälsas med jubelrop och applåder, gör landets regering sitt bästa för att förhindra att  någon försöker sig på sådana dumheter.

Negativ stress upplever jag också när jag börjar misstänka att den Migrationsöverenskommelse som fattades den 23 oktober 2015 bara kommer att bli något som kommer att utredas och skjutas på framtiden i hopp om att Europas övriga länder ska göra den onödig. Och vad kan gå fel .. nu när Sverige generöst bidrar med TRE poliser vid Greklands gränser?

Den negativa stressen blir som kliande utslag när jag hör bostadsministern tala om sina visioner .. samtidigt som Byggnads varslar om strejk, när jag inser att pengar som borde gå till människor som inte ens kan eller förmår fly från hunger och svält .. i stället används som "mutor" för att fattiga länder ska ge Sverige en plats i FN:s säkerhetsråd och när jag lyssnar till Stefan Löfvens mantra .. "Den Svenska Modellen" som ska sprida lycka och välfärd över hela landet.

Men det kanske är hans sätt att uppnå en känsla av mindfulness? Positivt tänkande, typ?

Att höra Magdalena Andersson tala om moral är i alla fall inte något som framkallar en känsla av mindfulness och att läsa om att Stockholms största akutmottagning går ut på twitter och avråder patienter från att komma dit samtidigt som mitt eget sjukhus varnar för att de saknar resurser för att utföra livsviktiga operationer .. dämpar inte heller mina negativa stresstankar.

Kort sagt, jag är i stort behov av mindfulness, eller något annat något lugnande, som gör att jag håller mig ifrån nyhetsflödet och de politiska "besluten".

Men jag har varken råd eller lust att vända mig till terapeuter och specialister som erbjuder sig att skydda mig från verkligheten, och bilder att måla kan jag skapa själv .. men då blir de förstås formade efter hur jag mår?

Vilket kanske inte blev så lyckat?

3 kommentarer:

  1. Jodå, du träffade mitt i prick som alltid. HEVETES JÄVLA SKIT!!

    SvaraRadera
  2. Din bild är en lysande sammanfattning av dagens läge...

    SvaraRadera
  3. Tre poliser? Kling, Klang och Eliasson?

    SvaraRadera