tisdag 21 april 2020

Hur står det till med Alex Schulmans människosyn?


På twitter kan du följa en polis på Södermalm – YB Södermalm. För några dagar sedan berättade han om hur han försökt åstadkomma lite fysisk distansering mellan en grupp kända missbrukare i en park.

 Det vill säga – han bemötte dem på samma sätt som han förmodligen även gör med vinsippande hipsters som tränger ihop sig på söders gatuserveringar. Som skyddsvärda medmänniskor, helt enkelt.

Expressens corona-krönikör som placerat sig själv och familjen på Gotland, så långt borta från storstadens parker och gatuserveringar som möjligt, läser tweeten, rubricerar det hela som ”skvaller”(!?), blir ställföreträdande kränkt och skriver på sin coronablogg –Här görs de utslagnas hopplöshet och dumhet till humor. Titta på missbrukarna! De är så borta i huvudet att de inte ens förstår sig på grunderna i smittspridning!

Den här ordväxlingen säger tyvärr mer om Alex Schulman än om polisen.

Ögonblicksskildringen handlar om en polis som visar omtanke när han möter medmänniskor som tar onödiga risker. Den visade omsorgen uppskattas, men berättelsen visar också på den uppgivenhet och utsatthet som vem som helst av oss kan drabbas av om livet tar en oplanerad vändning.

Det är nog bara Alex Schulman och hans likar som läser YB Södermalms tweet som ”humor” eller ”skvaller”.

Jag personligen måste säga att jag varken känner eller någonsin har träffat någon som drar ett likhetstecken mellan ”utslagna” människor och dumhet! Än mindre har jag hört eller hört talas om någon som nedvärderat eller hänvisat till missbrukare som ”så borta i huvudet att de inte ens förstår sig på” .. något, oavsett vilket.

Alex Schulman kanske inte vet det - trots att han berättat att hans egen mamma var alkoholist – men missbrukare och hemlösa är precis lika vanliga och tänkande människor som alla andra.

Det som Alex Schulman publicerade på Expressen är rent klassförakt och ett sorgligt exempel på en elitistisk människosyn.

Alex Schulman är en vuxen man som fyllde 44 år i februari, socialdemokrat med vidhängande s-märkt värdegrund, men ser medmänskliga skildringar från samhällets avigsidor som ”skvaller”? Det är sorgligt och beklagligt att han till och med får betalt för att göra det.


10 kommentarer:

  1. I en fikiv värld ovan molnen gavs en trög groda den lägsta ersättning som sommarjobbare kunde ha. Man gjorde så för att han skulle känna framtidstro. Man ville inte straffa honom för hans totala oduglighet & närmast makabra slapphet, utan det handlade om välvillig omtanke. Man ville ge honom en hjälpande hand.

    SvaraRadera
  2. Värstingen? kommenterade när Notre Dam brann med "Äntligen."

    DÅ önskade jag honom att brinna inne i samma katedral.

    Nu sitter han på Gotland i egen karantän på grund av ett virus.

    Som tur är, så är han inte ensam utan har en följeslagare, nämligen...sin egen ömklighet.

    Rätt åt honom med denna kompanjon.

    SvaraRadera
  3. En mycket obehaglig människa.

    SvaraRadera
  4. Tjatas det i tv om fysisk distansering medan det politiska målet är snabb smittspridning? Men så kan det väl ändå inte vara? Inte ljuger dom väl? Inte anses väl mängder med lik vara ett pris man är "villig att betala"? Så cyniskt kan det väl ändå inte vara?

    SvaraRadera
  5. Tjatas det om mellanrum mellan borden medan de äldres död börjat ses som en sophanterings-fråga? Har 30 års liberal politik lett fram till en avhumaniserad punkt där politiskt & medialt etablissemang gemensamt anser att sminkade lögner behövs därför att sanningen låter så monstruös?

    SvaraRadera
  6. AS är hans initialer, nån som är förvånad? Han och hans bror är riktiga äckel!

    SvaraRadera
  7. tja,människosynen är väl sådär kan man säga. men, å andra sidan , skithögar är skithögar, i synnerhet barnbarn till kverulanten sven stolpe.

    SvaraRadera
  8. I en amsaga sa makthavare till sist: "-Det har gått åt fanders". Så sa de varje gång något skulle ordnas eller skötas. Dock betydde bekännelserna aldrig att någon tänkte avgå. Utan det betydde att man tänkte fortsätta misslyckas om & om igen. Det var en anrik tradition man ville hålla på med.

    SvaraRadera
  9. I en skröna forsade vattenfall med guldmynt över ett näringsliv. Småfölket fick nöja sig med fickludd. Dock fick de en gåva: en grodas rådgivning. "-Torka er när ni varit på dass" sa den med grötig röst..

    SvaraRadera
  10. I fablernas rike stod en man iförd hemsydd regnrock & improviserat munskydd (gjort av en strumpa) & ropade att han levde i det starka samhället, i en kraftfull samhällsgemenskap. "-Ju mer jag fantiserar om detta desto större blir min övertygelse!" skrek han innan sinnessjukhusets personal kom för att hämta honom.

    SvaraRadera