onsdag 18 april 2012

Frefan & Andalena eller Stefrick & Magders?


När Alliansen talar om Krav, Plikt och Ansvar, rasar de socialdemokratiska bloggarna och skriver om empatibrist, hjärtlöshet och om  trampande stövlar på samhällets olycksbarn?

När Socialdemokraterna talar om Krav, Plikt och Ansvar, ses det som en hjärtevarm solidaritetsyttring och nyckeln till ett fungerande välfärdssystem?

Jag ser själv inte skillnaden, men siffrorna i opinionsmätningarna visar att den uppenbarligen uppfattas och delas av många??

När Alliansen sänker arbetsgivaravgifter och krogmoms för att försöka stimulera näringslivet att anställa fler ungdomar är det slöseri med skattemedel som kan användas till annat.

Men när Socialdemokraterna vill införa ett trainee-system som i praktiken innebär att offentliganställda .. framför allt inom vården .. får en fullavlönad ungdom att handleda samtidigt som de ska utföra ett arbete som de redan nu har svårt att hinna med, så är det ett utmärkt sätt att använda samma skattemedel?

Utbildning är livsnödvändigt för att få ett bra arbete .. eller ett arbete alls, det är alla överens om.

Men om nu någon inte varit intresserad av utbildning under hela skoltiden och gjort sitt bästa för att hålla sig från den rent fysiskt .. hur kan man då tro att samma skoltrötta personer kunskapstörstande ska ila till närmast Komvux för att komplettera det de frivilligt avstått från?

Som vanlig väljare är det svårt att se var Moderaterna börjar eller var Socialdemokraterna tar vid i svensk politik? En blåröd rörighet har blivit resultatet av att Moderaterna anpassade sin politik efter bitar av socialdemokratin och att Socialdemokraterna nu anpassar sig efter den moderatsocialdemokratiska politiken och försöker klistra sitt varumärke på hela soppan?

Det är nya ansikten men samma sätt att nalkas problemen men med ett öga till höger i stället för till vänster eller tvärtom. En viss skelögdhet påverkar alltså utseendet, men det är också allt.

Vi väljer mellan Frefan & Andalena och Stefrick & Magders, typ .. och om vilket parti som står mest mitt i mitten? Rena pilkastningstävlingen alltså?

INGEN vill egentligen tala om det välfärdssystem som kräver Plikt och Ansvar .. annat än att det just kräver plikt och ansvar?

Den blå empatilösa hanteringen av sjuka och arbetslösa blir en liknade röd hantering, fast klädd i andra ord. Rent faktiskt kommer ingenting att hända om vi byter regering .. människor måste fortfarande "ta eget ansvar för att göra sig anställningsbara".

Det enda som skiljer tror jag är priset? Hur mycket det kommer att kosta i skatt för att vara ansvarig för sin egen anställningsbarhet?

Det är det enda som jag vill ha svar på från Socialdemokraterna. För bortsett från priset, är  jag rätt övertygad om att jag inte skulle märka någon skillnad alls vid ett eventuellt regeringsskifte.

Eller som Winston Churchill sa ..

"Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna.

Socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördelningen av fattigdomen."

DN, DN, DN, SvD, AB

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha, håller med och tycker det är skitroligt det sosarna håller på med.

  För att använda deras eget språk.

  "Inte nog med att Sossarna är sådana skitstövlar att de jämt och ständigt vill sparka ned alla som redan står upp, nu skall de tydligen sparka på de som redan ligger också". :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Ibland kan man verkligen fundera vad som är vad eller hur man menar.

  Vårt ekonomiska helvete började på socialdemokratisk tid. Och avslutades idag under ett alliansstyrt Sverige.

  SvaraRadera
 3. Som du vet undviker jag politik.
  Överlåter det åt andra som har fallenhet för det.
  Det enda jag kan säga är att mitt liv förändrats drastiskt med den borgerliga regeringen. Tyvärr inte till det bättre. Jag tillhör de sjuka och handikappades skara som hamnat i kläm och blivit utförsäkrade.
  För sjuk för att jobba och ändå tydligen inte tillräckligt sjuk för att uppfylla de nya kraven för sjukpension. Så jag är inte så positivt inställd till regeringen.

  SvaraRadera