måndag 25 augusti 2014

Allting är hemligt ..


.. eller bör om möjligt undanhållas den okunnige väljaren till efter valet.

Resten ska betalas med skatter som INTE ska belasta den "vanlige knegaren". Vem som är en "vanlig knegare" är okänt. Lika okända och hemliga är Framtid(s)partiets framtida planer för landet tillsammans med de lika halvhemliga rödgröna möjliggörarna? Men jag tror att det är meningen att ..

Arbetslösheten ska lösas med hjälp av skattemedel och avlönas med skattemedel och utföras av dem som av olika skäl inte får plats på den ordinarie arbetsmarknaden .. medan de som är för gamla, sjuka eller handikappade för att stå till arbetsmarknadens förfogande, ska bli deras "arbetsuppgifter"?

De som redan har skattefinansierade arbeten inom den skattefinansierade välfärden och redan i dagsläget har svårt att klämma in arbetsuppgifterna i arbetstiden ska få uppdraget som handledare och administratörer för den ovan nämnda gruppen.

Sverige ska bli världsledande inom miljöfrågor och därmed leda den övriga världen in i en bättre värld .. med hjälp av skattemedel som antingen investeras i visioner eller tas ut på allt som rör sig, konsumeras eller investeras?

Järnvägen ska gå som tåget .. med hjälp av ett antal skattefinansierade miljarder.

Lönerna inom välfärden .. särskilt då skolan .. ska höjas, med hjälp av skattemedel och ett antal klassrum ska trollas fram .. med hjälp av skattemedel .. i nya skolor som ska byggas eller köpas med hjälp av kommunernas skattemedel? .. så att det blir färre barn i varje klass?

Samma gäller barnomsorgen som också ska ha smååå mysiga grupper med många fler pedagoger i lokaler som alltså inte finns? Skattemedel kommer att lösa det lilla problemet utan att den "vanlige knegare" ens tänker tanken på fastighets-, gåvo- eller arvsskatt?

Lärarna som ska undervisa i de nya klassrummen lyser ännu med sin frånvaro .. men kommer inom en okänd framtid också att utbildas och avlönas med hjälp av skattemedel. Vilket kommer att behövas eftersom inga elever som inte uppnått målen får lämna skolan före 26 års ålder.

Sedan får de belasta statistiken igen .. tror jag?

Men de ska försörjas och undervisas och någon ska täppa till kunskapsluckorna .. vilket ytterligare skattefinansierade insatser klarar av.

Privata investerare ska förbjudas inom välfärdsområdena vilket innebär att det måste införskaffas fler skattefinansierade platser på skolorna och fler skattefinansierade boenden för vård och omsorg .. och fler skattefinansierade anställda som kan ge den "högkvalitativa" undervisning och omsorg som bara kommunerna kan tillhandahålla?

Vilket i sin tur medför ytterligare krav på skattefinansiering för att bygga eller köpa de lokaler där denna "högkvalitativa" verksamhet ska bedrivas.

Alla asyl- och migrationsboenden ska också ägas och drivas av staten .. utan vinst .. vilket betyder betydande satsningar av skattemedel för att köpa loss alla privatägda boenden och ge bland annat Bert Karlsson en betydande utdelning på insatt kapital. Det blir hur som helst billigare än att bygga nytt.

De skattemedel som eventuellt blir över behövs när det ska byggas nya bostäder så att nya människor kan fylla de platser där de som redan beviljats uppehållstillstånd tvingas vänta, vänta, vänta i frustrerad passivitet på ett anständigt liv.

Ingen ska märka något och ingen ska betala mer. Betala ska de RIKA som är en försvinnande liten del av samhället? En försvinnande liten del kommer också landets småföretagare att bli .. skatterna för att finansiera miljöarbetet kommer kanske att utplåna åkerinäringen och lämna fritt fram för stinkande, trafikfarliga miljöfarliga bilar från andra EU-områden .. men vad gör det, huvudsaken är att VISIONEN upprätthålls.

Övriga småföretagare kommer att klassas som "rika" om deras företag räknas som förmögenhet .. och beskattas till döds därefter. Om de inte avlider under ett berg av upplysnings-, avgifts- och kontrollkrav som regnar ner över dem.

När det gäller arbeten inom den privata sektorn .. som faktiskt är de enda som genererar "riktiga" pengar och inte är återanvänd skatt .. så ska de skapas genom satsningar på en "Innovationskatapult" som ska spotta ur sig idéer som kanske kan omsättas i någon lönsam form som kanske någon privat investerare skulle kunna tänkas satsa på .. om en 10-20 år sisådär?

Vi ska ha ett lösningsinriktat icke-våldsförsvar och lika lösningsinriktade, vänliga icke-våldspoliser?

Men ingen talar om vänlighet och lösningsinriktning när det gäller Försäkringskassan .. och ingen nämner några nya regler som oppositionen vill införa om de får chansen?

Ingen talar längre om hur illa ställt det är med äldrevården .. och hur bra den ska bli om vi byter regering? Ingen talar heller om det kraftigt ökande behovet av särskilda demensboenden och särskilt utbildad personal?

Ingen slår sig för bröstet och vill betala "tillbaka" den orättfärdiga "pensionärsskatten".

Ingen talar om hur funktionshindrade besynnerligt och magiskt tillfrisknar från medfödda neurologiska skador bara genom ett besök från Försäkringskassans utredare .. och hur det eventuellt kommer att se ut om väljarna väljer något annat i år.

Psykvårdens resurser talar ingen om .. även om det är väl känt att många unga tappat lusten att leva så länge att de kan bli "arbetsuppgifter" för de unga som är unga då?

Missbruksvården har jag inte hört ett ord om och fast feminismen står högt i kurs så talas det mer om styrelseplatser än kvinnojourer, trygghet och "säkra boenden"?

Det talas definitivt inte om att dagens befolkningsökning också handlar om ett betydande antal äldre med vårdbehov, ungdomar i behov av utbildning, språkundervisning och terapi, sjuka och funktionshindrade och vuxna med behov av en grundskoleutbildning ... samt bostäder och försörjning åt alla.

För de som flyr från sina hemländer är precis som vi. Unga med en hunger efter framgång, utveckling och passion, Familjer med längtan efter stabil ekonomi, trygga hem och lyckliga barn, kreativa människor med idéer, passiva med försörjningskrav, psykiskt sjuka med vårdbehov, framtidens företagsledare, äldre som behöver en trygg plats där de kan summera sina liv, kunskapstörstande unga, kriminella, själviska och osjälviska, de som vill något och de som inte vill något .. alla är vi lika .. på något sätt.

Och tillsammans kostar vi samhället något .. oavsett om det handlar om utbildning, omsorg, vård eller försörjning.

Det är ytterst få människor som betalar in lika mycket skatt som de kostar samhället under ett helt liv.


Hur resten ska betalas tror jag inte vi får höra talas om .. åtminstone inte före valet?


(Innovationskatapult, för att skapa en katapulteffekt för innovationsföretag i en känslig del av sin utveckling. Dock är möjligheten att locka nya talanger och få dem att stanna kvar lika viktig som riskkapital. För att innovativa företag ska kunna växa behövs människor som har förmågan att utveckla dem. -- det är inte bara Staten och det Offentliga kapitalet som behövs, utan också, och ytterst enskilda personers insatser. Jobb kommer främst från människors idéer och arbete.)


8 kommentarer:

 1. En bra summering av ett för politikerna omöjligt uppdrag,allt till alla,alla skall med,inget behöver prioriteras bort?stöka undan valet så får vi se alla långa hakor under perioden fram till 2018.Då blir det andra bullar Sd för hela slanten!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är mycket politikerna borde ägna sig åt.

  På invandringsfrågan kom jag just på en solidarisk, socialistisk lösning. Dagens flyktingpolitik är kapitalistisk: den som har råd att betala smugglaren får komma in, övriga får ruttna där de är. Så kan vi inte ha det. Vad har socialismen visat sig bra på i alla länder man infört den, förutom att sätta bly i nacken på sina medborgare? Jo, att skapa köer!

  Vi öppnar helt enkelt upp alla våra ambassader världen över för asylsökande. Men den som ansöker får inte omedelbart asyl, utan en kölapp och en försäkran från ambassaden att de skickar ut ett brev när det är dags att komma till Sverige. Då kan vi hemma i Sverige i vanlig socialistisk ordning lägga en femårsplan på asylmottagningar, SFI-platser, introduktionsjobb och lägenheter. Och närhelst det blir en plats ledig så går ett brev ut till en lycklig asylsökande.

  Världens humanaste flyktingpolitik - alla får söka - och inga budgetproblem eller behov att bekymrat tala om volymer.

  SvaraRadera
 3. Anonym 20:09 .. det var väl inte direkt sd-bullar jag tänkte på i första hand, men grattis till att du bestämt dig ;-)

  Hans Odeberg .. det är nästan löjligt hur bekväm jag kände mig när jag läste ditt förslag. Så SVENSKT, tryggt, ordningsamt och välorganiserat. Var sak på sin plats och ingen lämnas utanför .. mmmmmmmmmmmmmyyys :-)

  SvaraRadera
 4. Löfven gapar över gigantiska stycken som inte kommer att kunna genomföras om inte folket skall totalruineras. Slutsats: L & Co misslyckas pga av resursbrist, folket önskar sig tillbaka till förnuftspolitikerna i Alliansen, S & Co slickar sår fram till 2040, socialismen i Sverige självdör och vi får en regering av välutbildat folk som ser till något som kan förstås som landets bästa. Dilletanternas afton är över för gott. Frid över dess minne!

  SvaraRadera
 5. När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan "män ska flytta på sig för kvinnor" men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare.

  SvaraRadera
 6. Är det ovanligt rörigt den här gången? Eller har det alltid varit såhär?

  När alliansen lägger förslag så är de "skarpa" eller "löften".

  Så har vi dessutom de individuella partierna inom alliansen som kan lägga egna förslag. Då är de just förslag. Tänker på KD's föräldrapenning. Man får rösta på dem om förslaget skall ha en tillstymmelse till chans att få ökad tyngd. Och möjligen inom en framtid ses med mer blida ögon av de andra. Och kanske kanske se dagens ljus på något vis. Om än ej troligt.

  Så har vi socialdemokraternas "löften" som egentligen är förslag. Och inte alls löften. Eftersom de hela tiden i varje minut är beroende av andra partier. Och kommer att kunna nedröstas om allting. Media nämner alltid ordet "löften" här, tycks det, fast det förmodligen inte är det. Utan förslag, inriktningar, ambitioner. På något vis.

  Sedan har vi vänsterpartierna, FI, V och MP. De har inga löften alls. Enbart förslag. Med undantag för V. De har ett (1) riktigt löfte. Inga som helst vinster i välfärden. Annars ingår vi absolut inte i någon regering.

  Plus alliansens löfte om att absolut inte stöda någon opposition där V inte ingår.

  Och i takt med att "inte-löften" fyras av i allt snabbare takt under röstjakten så ligger de 12 miljarderna som en fond mot alltsammans och glöder. "Jaså en miljard extra på försvaret. Men de tolv miljarderna då". Osv.

  Kanske visar det sig varit strategiskt väldigt smart med att ta upp de 48 miljarderna just när det gjordes.

  Och är det inte något ynkligt över alltihop? Känns rätt tydligt att det handlar om röstköp. Inte en för landet strategisk och genomtänkt långsiktig plan där alla indéer eller förslag samverkar till något ännu bättre. Demokratin som en torgmarknad för gycklare, säljare och drängslagsmål.

  E. Wernheim

  SvaraRadera
 7. E Wernheim .. så här blir resultatet när politikerna enbart förhåller sig till media och tänker i rubriker.

  Så här har vi aldrig haft det förut! Någon liten kärna av äkta engagemang och kompetens har det väl ändå funnits någonstans?

  Åtminstone så har de tidigare bemödat sig om att försöka få det att verka som att väljarnas åsikter betyder något lite?

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig hört någon politiker be oss att öppna våra hjärtan för någon av de utsatta grupper du nämner.

  SvaraRadera