söndag 24 augusti 2014

Ett tiotal demonstranter ..

.. från svenskarnas parti hotade 1500 - 2000 tillresta och bofasta motdemonstranter så till den milda grad att de måste freda sig genom att kasta medförd ammoniak och uppbrutna/medförda(?) stenar på polisen som "piskade upp stämningen inom den autonoma miljön" och förhindrade dem från att försvara sig mot våldsverkarna. Härmed förhindrades motdemonstranterna också från att tillgripa den gamla fina, revolutionära traditionen att oskadliggöra motståndaren med knivhugg i ryggen.

Media och twitter kokar av indignation!

Dessutom så blev ett antal av de fredliga demonstranterna bli översprungna av de hästar som de handgripligen försökte oskadliggöra och en demonstrant blev dessutom överkörd av en polisbil när han försökte tränga bort den från platsen.

Hur ser det egentligen ut i vårt land??

När antifascisterna kostat på sig den dyra transporten från huvudstaden ändå till Malmö så får de inte ens chansen att förinta nationalsocialisterna i fred utan att landets våldsamma poliskår aktivt ställer hinder i vägen??

Ska vi verkligen acceptera att det ser ut så här på våra gator och torg?

Här krävs ytterligare en motdemonstration .. minst! .. med härligt antifascistisk musik från Kartellen, vackra ord om demokrati och hat samt demokratiska riktningsgivare utdelade av utvalda partiledare.


Låt oss gemensamt förena oss i ett krav på en FREDLIG, icke-våldsförespråkande poliskår som vet när den ska vända ryggen till.

Eller ..??

DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., Expr.,

5 kommentarer:

 1. Ja stackars små "motdemonstranter". Dagen innan hade det på fejan tipsats om att motdemonstranterna borde ta med sig kullager eller stenkulor för att få hästarna att bryta benen. Eller tipsats och tipsats, snarare uppmanats med en viss irritation över att inte fler lärt sig detta redan. Trevligt folk det där.

  Man kan alltså för en gångs skull med fog säga att man agerade i självförsvar. Ja, hästarna alltså.
  Hashtag: kämpahästarkämpa
  Och #hejafabbopolisenheja

  SvaraRadera
 2. Samma gamla vanliga vinklade rubriker och Prussiluskan går ut med att stoppa polisens övervåld. GUD VAD TRÖTT MAN BLIR. Det ska vara fan att vara polis idag.All heder åt poliserna som försöker göra sitt jobb.

  SvaraRadera
 3. Det är jäkligt svårt att veta exakt vad som hände och varför. Det kan vara fråga om onödigt övervåld från polisens sida; poliser är också människor och kan göra felaktiga bedömningar i stressade och trängda situationer. Det finns också rena rötägg inom polisen. Men det kan lika gärna vara så att det var skarpt läge någonstans och att polisen därför var tvungna att rida igenom de fredliga demonstranter som stod blandade med de svartklädda för att komma fram till oroshärden. Framtida utredningar reder förhoppningsvis ut läget.

  Jag tycker att Rikard Söderberg, som var på plats, står för den bästa analysen: http://rickardsoderberg.se/wp/2014/08/icke-vald-alltid/

  Mina små enkla råd till den som ska gå till en fredlig anti-nazist-demo är:
  * Ta för helvete inte barnen med dig. Du vet vad som kommer hända, väl?
  * Ser du en svartklädd, maskerad ung man med flaskor och gatstenar i närheten? Se till att ta ut minst 10 meters avstånd. När denna grupp är homogen och isolerad ifrån omgivningen kan den lätt tas omhand av polisen utan att övriga demonstranter skadas, och den fredliga demonstrationen kan fortlöpa. Det var väl en fredlig demo du ville ha?

  Fredlig, förresten. Jag gillar inte att hålla tal offentligt. Jag kan tänka mig hur det skulle kännas att göra det när tusen människor står och skramlar med nycklar och vrålar ut sitt hat emot mig. För den som verkligen vill hålla en fredlig demo har jag ytterligare några tips:
  * Håll din demo på annan tid eller plats, så du slipper polisuppbådet. Du slipper även agera nyttig idiot åt nazismen.
  * Höj din röst för att göra dig själv hörd, inte för att tysta andras röster. Det senare kan vi väl lämna åt fascisterna?
  * Plocka helst inte med talare som står för just det budskap ni vill kritisera. När såg du senast en moderat-demo med Pinochet-tröjor och hakkors? Che Guevara, hammaren och skäran osv har inte i demonstrationer emot demokratins dödgrävare att göra.

  SvaraRadera
 4. Troligen är det en taktik från SvP att bara gå dit med 5-10 personer. Stå och se snälla ut. Försöka hålla sitt tal så bra det går (men det är oviktigt egentligen).

  När motdemonstranterna sätter igång så blir det däremot genast mediaintressant och lyckat. Ryggrads sympatierna går nästan automatiskt till de stackars SvP som inte ens får säga någonting ifred.

  Alltså är man väldigt beroende av våldsvänstern. Annars fanns det inget intresse alls från media.

  Den bästa metoden annars vore väl att låta SvP säga sitt budskap i lugn och ro. Eftersom det är så tokigt kommer ingen att gilla det.

  "Endast etniskt västerländska personer skall få bli svenska medborgare". Vem kan hålla med om det? Är ju rena snurren. Ju mer de får föra fram ju mindre sympati borde de ju få.

  SvaraRadera
 5. Det som är störande är att man ger sig på polisen som bara gör sitt jobb och som alltid i media blir utmålade som busarna.Det verkar som dom som kastar gatsten och ammoniak på poliser och som nu även gav sig på hästarna är oskyldiga små lamm.Den bilden förs alltid fram och den stör i alla fall mig.

  SvaraRadera