Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 8 juni 2016

"Överåriga vuxna" ..


.. är det senaste bidraget från regeringens floskelfabrik. Ni vet .. de som gett oss guldkorn som "nysvenskar" (men nämn för guds skull inte ordet gammelsvenskar!),

..  "ingångsvärde" (som saknar utgångsvärde),

"social investeringspolitik" (som inte får förväxlas med ekonomisk investeringspolitik som kan få människor att tänka på obehagligheter som pengar, lönsamhet, vinst eller vad som blir över när skatterna är betalda.),

"ideologiska riktningsgivare" (som jag tror handlar om den framtid som fanns förut?)

"värdeburen tillväxt" (till skillnad från den värdelösa statistiska tillväxten som redovisas i politiska tal) ..

och "kunskapsbaserad ekonomi" (ord som jag personligen tyckte var väldigt roliga när jag först hörde dem uttalas av en socialdemokratisk partiledare).

Men Överåriga Barn?

Är det samma sak som Underåriga Vuxna?

Vad är skillnaden mellan ensamkommande vuxna och sällskapskommande vuxna? Ska vi se dem som överåriga barn, underåriga vuxna eller ensamkommande barn?

Eller handlar det bara om vilket ingångsvärde den ideologiska riktningsgivaren är inställd på i en social och värdeburen bedömning?


SR, SR,

11 kommentarer:

 1. Jag tror jag fick hjärnblödning och akut feber av ilska när jag hörde "överåriga barn" på radio idag. Vad i hel__te får en normal "vuxen" att säga något sådant??? Hör de inte själva hur dumt det låter? "Vi" törs med andra ord fortfarande inte kalla saker för vad de faktiskt är. Tabuorden blir fler och fler... Vargen kallas fortfarande gråben.

  SvaraRadera
 2. Noaord heter det ju, inte tabuord (fast egentligen är det samma sak men man ska väl försöka bevara språket ;-) )

  SvaraRadera
 3. Själv kräks jag över "Den svenska modellen" som används i tid och otid. Jag har ännu inte fattat vad den svenska modellen egentligen betyder.

  SvaraRadera
 4. Själv kräks jag över "Den svenska modellen" som används i tid och otid. Jag har ännu inte fattat vad den svenska modellen egentligen betyder.

  SvaraRadera
 5. Just nu så får min paranoida mörkokta hjärna signaler om vad den svenska modellen är och ser ut som.Kommer ni som var med på den tiden när barnprogrammet för hos hette KAPTEN BÄCKDALS SKAFFERI? I det skafferiet bodde Humle och Dumle som pratade gallimattias, nästansjöng och var omåttlig fåniga. Byt ut namnen mot Löfven och Thorvaldsson så har ni den nya svenska modellen. Tyvärr har dessa två kommit ut ur garderoben (menade förstås skafferiet) som de aldrig borde ha släppts ur så där står de med sitt babbel och vi är mottagarna av dessa ord.
  När jag arbetade inom psykiatrin förekom det ibland att patienter i sina symtom hade något som kallades nyordbildning eller ordsallader, man skapade nya obegripliga ord och meningar genom att kombinera ihop sakord i helt omöjliga kopplingar som inte förstods av andra och kanske inte heller dom själva. Det var ett symtom på schizofreni. Nu undrar jag bara om det är jag eller dom som är schizofrena.Förvirrad är jag i vilket fall.

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Ord, som är meningslösa i sådan bemärkelse att de varken beskriver verkligheten eller påverkar densamma, samtidigt som de utger sig för att de skulle kunna göra detta, kallas även böner eller besvärjelser.

  Statsministern, måhända Sveriges siste eller näst siste, rabblar besvärjelser.

  @granntanten ovan:
  Ordsallad är väldigt passande, med en fundamental skillnad: schizofrenikern eller den psykotiske söker skapa mening ur sin förvirrade verklighetsuppfattning, medan Löfven, Schlingmann m fl gör motsatsen. Trots allt: om de kan beröva oss möjligheten att kommunicera om den faktiska verkligheten med gemensamma beskrivningar och begrepp kan de kontrollera alla led i den kollektiva tankeprocessen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rickard nu förstår jag bättre varför jag inte förstår.
   Vänliga hälsningar
   Granntanten

   Radera
 7. Utlandssvensk9/6/16 11:57

  Det finns även många underåriga pensionärer. En MENA figur som är kring 40 har länge i princip kunnat välja om han vill vara pensionär eller "barn".

  Pga. detta finns nu världens (på pappret) äldsta person i Västerås:

  https://www.youtube.com/watch?v=oW0A5LKTEI0#t=15

  SvaraRadera
 8. Ingångsvärde betyder: anskaffningskostnad vid reavinstberäkning. Betyder inte alls (det man skulle kunna tro) typ "en ståndpunkt i en politisk förhandling". (s) står för den kunskapsbaserade politiken.

  SvaraRadera
 9. Svenska modellen: "gummibegrepp" som betyder det som (s) säger att det betyder! Uttrycket "helt oacceptabelt" verkar också ha ändrat innebörd & tycks numera (i politiska sammanhang) betyda att saker/situationer får bli som dom blir?

  SvaraRadera
 10. Överåriga vuxna är pensionärer som vägrar att dö och bara kostar pengar och dessutom har de fel åsikter.

  SvaraRadera