tisdag 13 augusti 2019

Att vara en ”nyttigare idiot” än Lars Beckman och Jan Ericson kan det bli värre?


I dag har DN en upprörd ledarkrönika som bevisar att två moderata riksdagsledamöter, Lars Beckman och Jan Ericson, har läst den alternativa nättidningen Nyheter Idag. Inte nog med det – de har också DELAT artiklar från samma nyhetsajt trots att ett ”Berlinbaserat rysk-ukrainskt bildelsföretag” bidragit med finansiering genom att annonsera på sajten.

Jan Ericson har dessutom upprepade gånger försvarat sajten som en trovärdig nyhetskälla. Usch! Han och hans partikamrat borde skämmas tycker DN:s ledarskribent och avslutar med .. ”Beckman och Ericson ränner naturligtvis inte medvetet Putins ärenden. Men det är svårt att se att deras agerande inte gör dem till vad en tidigare rysk ledare skulle ha kallat ”nyttiga idioter”.

Jisses, jag hade ingen aning om hur djupt ner i träsket jag själv sjunkit. Inte nog med att jag sagt upp min prenumeration på DN, jag läser också Nyheter Idag varje dag. Dessutom BETALAR jag – medvetet! - för att få läsa krönikor skrivna av så farliga personer som Ann Heberlein, Mats Bergh (MED), Johannes Nilsson och Johan Westerholm (S). För att inte tala om intervjuer med så pass skrämmande författare som Herman Lindqvist – ni vet han som inte ville att prinsessan Estelle skulle döpas till Estelle eftersom ingen kunglighet tidigare döpts till Estelle.

Det är i sanning farliga personer som dyker upp när man agerar ”nyttig idiot” till Putin. Jag visste dessutom inte ens om att jag gjorde det - och därmed kan betraktas som näst intill landsförrädare? - och får skrämselhicka när jag slås av tanken att Peter Wolodarski i och med denna blogpost kan få klart för sig att det faktiskt finns sämre och mer förtappade personer än Lars Beckman och Jan Ericson.

För det har väl aldrig slagit någon på DN:s redaktion att det faktiskt finns helt vanliga människor som kan tillgodogöra sig information från flera sinsemellan olika informationskällor, som kan samla fakta som inte kokats ur i den politiska kitteln, tänka själva och bilda sig en egen uppfattning utifrån den egna verkligheten och vardagen utan hjälp från Dagens Nyheter?


4 kommentarer:

 1. Tänka själv? Nu är du ute på djupt vatten.

  SvaraRadera
 2. Jag vet! Men nu när jag har avslöjat min uselhet tänkte jag att det inte spelade någon större roll. :-(

  Jag är ju ändå så vanlig att det inte ens är intressant hur jag än tänker.

  SvaraRadera
 3. nåja, vi får väl se hur länge Lööf- och Löfven-ideologin håller.
  Desperationen sprider sig.

  SvaraRadera
 4. nej,den tanken har aldrig slagit DN. uppfostringsreflexen sitter djupt i redaktionens ryggmärg.

  SvaraRadera